Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כרגע בן 19 מעוניין מאוד להיכנס לתחום השיפורים וכל מה שמיסביב לעולם המדהים הזה השאלה שלי אם זה הזמן כרגע לצלול לזה או לחכות לגיל יותר מאוחר שאני יהיה מבוסס כלכלית 

פורסם

נלך מהזול ליקר,

1.לקרוא חומר, זה תמיד מגניב, ואין גיל כניסה.

2.תמיד אפשר לקחת קורס נהיגה ספורטיבית. זה מאד משפר.

3.לשפר רכב זה לא זול, הרבה ניסוי וטעיה.

התוצאה הסופית תמיד מספקת אבל היא ארוכה וכואבת בכיס. 

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

קודם כול תלוי ברכב שיש לך, לא כול רכב שווה לשפר והיחס עלות תועלת תהיה מאוד נמוכה לעומת מה שתקבל.
דבר שני שיפורים לא תמיד יהיו זולים ככה שלדעתי עדיף לך לחכות עוד קצת.

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם
בתאריך 30.1.2023 בשעה 16:53, ArikM כתב:

3.לשפר רכב זה לא זול, הרבה ניסוי וטעיה.

בהרבה פעמים אנשים עושים הרבה ניסוי וטעיה ללא סיבה כשיש כבר ה מ ו ן ידע. במיוחד בפלטפורמות וותיקות.

בתאריך 30.1.2023 בשעה 04:13, גולף GTI 2001 כתב:

אני כרגע בן 19 מעוניין מאוד להיכנס לתחום השיפורים וכל מה שמיסביב לעולם המדהים

מה הכוונה שלך פה ?

אם אתה רוצה כמה כללי אצבע:

1. אם אתה רוצה שיפורים שתיהיה מרוצה מהם - תבין קודם מה אתה רוצה לשפר ולמה. אין כמעט שום טעם סתם לזרוק דברים על האוטו.

2. כל שיפור / שינוי - בא בעלות כלשהיא במקום אחר - זה משחק של איזונים. שמת את הצמיגים הכי אוחזים שמצאת ? תתכונן לנסיעה קשיחה , פחות אחיזה בקור , ורעש גלגול חזק. שמת את התוכנה עם הכי הרבה כ״ס? תתכונן למרווחי טיפולים קצרים , שמן יותר איכותי ופוטנציאלית שחיקה גבוהה פי כמה וכמה למנוע וכו. אין ארוחות חינם (חוץ מפלסטיקים ומדבקות. אבל אמרנו שיפורים). לכן - תחזור לסעיף אחד ותבין באמת למה אתה צריך את זה.

3. אם משהו הוא משמעותית זול מהאלטרנטיבות - אתה כנראה מפספס למה הוא זול מדי (ראה ערך מערכות בולמים שבאות בטווחים של אלף ש״ח עד עשרות אלפי ש״ח , גלגלים שבאים בטווח של מאות שקלים לעשרות אלפי שקלים). ואני לא מדבר על ענייני מיתוג ויוקרה.

4. וזה הכי חשוב - אתה יודע מה השיפור ה כ י טוב שעובר מרכב לרכב לרכב בחינם ? הנהג. אל תשפר כלום עד שלא עשית קורס נהיגה מתקדמת או בילית קצת זמן בימי מסלול (עדיף שניהם) וקודם כל שיפרת את הנהג והבנת מי נגד מי ומה באמת חסר (ואז תחזור לסעיף 1)

אנשים ״נכנסים לעולם השיפורים״ - שמים ערימת חלקים על הרכב שלי שום מחשבה או כי הם חושבים שזה מה שהם צריכים ומסיימים עם רכבים שהם אוהבים פחות ממה שהם היו במקור.

וראיתו את זה קורה עשרות עד מאות פעמים (וגם אני חטאתי בזה)

• אהבתי 3

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Liviur כתב:

בהרבה פעמים אנשים עושים הרבה ניסוי וטעיה ללא סיבה כשיש כבר ה מ ו ן ידע. במיוחד בפלטפורמות וותיקות.

אתן דוגמא, נניח והוא רוצה לשפר התנהגות. אז ימליצו לו על מוטות מחוזקים וקוילאוברים. 

פתאום הוא יגלה שהרכב ממש קשיח ולא נוח לנהיגה...עכשיו צריך להחליף/לשנות.

דוגמא נוספת, ירצה לשפר סאונד, ימליצו לו על ערכת שקר כלשהי, יגלה שזה מכניס לו דרון לאוטו, ושוב יכנס להחלפה/שינוי.

כל זה עולה כסף. ולא מעט.

יש ברשת מלא מידע, אפילו יותר מידי. זה לא ממש עוזר להחלטה של מה נכון ומה לא. עך אחת כמה וכמה אם אתה חדש בתחום ולא ממש מבין מה אתה רוצה ומה הטרייד-אוף

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

צודק יש יותר מדי מידע

והרוב המוחלט הוא confirmation bias (כלומר אנשים מצדיקים את הרכישות שלהם ללא קשר לשאלה) ואינטרסים של ספקים למכור את המרכולת שלהם.

יחד עם זאת - יש גם מספיק מידע מעולה ואנשים עם ה מ ו ן ניסיון.

אז בשני רכבים הספורטיביים הראשונים - עשיתי טעויות כמה פעמים , מהשלישי והלאה לא התחרטתי על שום שיפור - שנעשה מהבנה מראש לאן זה יגיע ולמה מכוונים בטווח הארוך.

או מה שמזכיר לי סעיף נוסף:

Do it right once 😂 אין דבר יותר מבאס מלעשות את אותו שיפור כמה פעמים כי חסכת לרוב בפעם הראשונה ואז התבאסת על התוצאות. זה בעיקר אומר לחסוך לעצמך להיות שפן ניסיונות של חלקים זולים איפה שזה משנה.

Then dying is forgetting

פורסם

וואוו.. נכתבו ה תשובות ממש יפות.

לגבי הידע, תמיד יש מה ללמוד. זה עולם שלם ואתה יכול להתחיל כבר מעכשיו מסרטונים ברשת ויקיפדיות וכו יש באינטרנט ההההממווןןןן מידע על כל העולם הזה.

ואכן כמו שכתבו פה כבר יש המון הצלחה/טעיה

אבל ממשיכים קדימה ולומדים מטעויות.

הרבה הצלחה.

פורסם

תלוי מה, מי,מו,איזה רכב? שיפורי כוח? אחיזה?

למשל בצמיגים ובלמים הייתי ממליץ על הכי טוב שאפשר

תמיד עדיף להתחיל מלביא את הרכב למצב מושלם מכנית וביטיחותי ורק אז להתחיל עם שיפורים.

וגם זה תלוי ברכב ובפוטונציאל שלו,לא כל רכב רצוי וטוב לשפר.

פורסם
לפני 32 דקות, nadav20 כתב:

למשל בצמיגים ובלמים הייתי ממליץ על הכי טוב שאפשר

בדיוק כמה הודעות למעלה הסברתי למה זה לא נכון.

בא נבחן את שני הדברים שציינת ואני בכוונה מקצין.

צמיגים - הכי טוב שאפשר -> מעולה - DOT radial לדראג. לא יהיה כיף או ממש ריאלי לסוע איתו ביום יום נכון ? אבל הוא הכי טוב עם הכי הרבה אחיזה שיש...  אפילו בפחות קיצוני - צמיגי 200TW אמיתיים -> גם איתם אתה תגלה שאתה שומע ברצף רעש גלגול בכל נסיעה בכביש מהיר , כל נגיע בעפר או חצץ מעיפים לך את כל הזבל על המרכב של הרכב והם נגמרים תוך 15-20 אלף קילומטר. מתאים לכולם ? פחות.

בלמים (נבחר רפידות כי לא ציינת בדיוק איזה חלק במערכת) - שמתי רפידות הארדקור לגמרי - הכי טובות שיש. רק מה ? הטמפ׳ עבודה שלהן גורמות לזה שאין להם נשיכה עד הבלימה השניה / שלישית , יש חריקות שלא מהעולם הזה וכל הגלגלים שלי מלאים באבק בלמים אחרי נסיעה באיילון ו3 בלימות.

עכשיו שנפטרנו מהמושג הכי טוב -> זה תלוי שימוש. תמיד.

שיפורים זה עניין של פשרה - ובלי להבין מה אתה הולך לעשות -> הכי טוב - יהיה פרמטר מאוד סובייקטיבי או למצב מאוד מסוים.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם

מסכים איתך לגמרי,הכוונה שלי היתה  הכי טוב שהוא יכול להרשות לעצמו,ולא לאיזה צמיג קיצוני.

כמובן שאני לא מתכוון לשים על איזה טויוטה קורולה איזה סמי סליק וכמובן להתאים את הבחירה לאופי הרכב.

ושוב בבלמים לא כדאי לחסוך וכל שיפור הוא מבורך(כמובן לא קיצוני מדי)וכמובן שיש סדר עדיפויות לכל חלק וחלק במערכת הבלימה.

מניסיון השיפור במערכת הבלמים הוא עצום ותורם המון לתחושת הביטחון.

פורסם

בא נסכים שצריך לפי שימוש.

גם בבלמים יש פשרות ויש מצבים שבהם אתה משפר למצבים שאתה לא תיהיה בהם על חשבון מצבים שאתה כל יום בהם. וזה הרבה פחות נדיר ממה שרוב האנשים חושבים.

(ורוב הרכבים שהיו לי בעיקר היו משופרים במתלים , בלימה וצמיגים… ואפילו היום יש לי בחניה 3 רכבים:

1. יומיומי לחלוטין - 0 שיפורים

2. רכב ספורטיבי עם שיפורים קלילים

3. רכב מסלול - שאני יכול בתיאוריה לקחת לכל מקום - אבל לא יהיה כיף גדול. העניין הוא שמראש הוא תוכנן ככזה, אבל אם הוא היה גם רכב יומיומי יוצר - הייתי שם חלקים אחרים לגמרי. המחיר לא היה שונה מהותית אז זה לא עניין של תקציב

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...