Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, Yossi dashti כתב:

בתור מישהו שהיה אצל פסיכולוגית כמה פעמים למשך כמה חודשים, הגעתי למסקנה שאפשר פשוט להתייעץ עם אנשים/חברים/משפחה/פורומים

מניסיון שלי עם חברים ומשפחה - תמיד יש סיכון שמה שתגיד ישמש נגדך באיזשהו שלב.

פורומים - רק אם אתה רוצה לפרוק באנונימיות יחסית. פה הייתי ממליץ לפתוח burner account ברדיט, ואתה יכול לדבר שם על מה שבא לך.

תחליף לטיפול זה לא.

טיפולים פסיכולוגיים - לא יודע אם אני יכול לייעץ. לא היה לי ניסיון טוב עם זה, התחלתי והפסקתי כמה פעמים, וכרגע אין לי רצון להתחיל שוב.

לפני 9 שעות, Yossi dashti כתב:

מה שהוריד לי לגמרי מפסיכולוגים (לפחות מזאת שהלכתי אליה) זה שסיפרתי לה שאני רוצה לצאת עם מישהי שיותר משכילה ממני (מבחינת תארים וכ'ו) אבל לא מרוויחה יותר ממני או משהו כזה. אז היא רמזה לי לרדת ממנה ולחפש מישהי "ברמה שלי" כביכול.

תן לי לנחש היא עצמה הייתה או נמצאת בזוגיות עם מישהו פחות משכיל ממנה אבל מרוויח יותר, אז זה מציק לה.

לפני 8 שעות, anonport כתב:

בכל פינה בחיים יש אנשים זבל וצריך לנסות לזהות את השרלטנים

שרלטנים לא קשה לזהות.

הרבה יותר קשה לזהות כאלה שפשוט נותנים לך להתבכיין שעה כל פעם בלי לקדם אותך לשום מקום.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העניין הוא שהתהליך של טיפול פסיכולוגי יכול לארוך שנים (ולעלות עשרות אלפי ש״ח). אז אם אין לך אורך רוח ואורך נשימה כלכלי אתה פורש לפני השגת היעד ומתלונן על כך שלא הגעת לשום מקום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 56 דקות, vadim6385 כתב:

מניסיון שלי עם חברים ומשפחה - תמיד יש סיכון שמה שתגיד ישמש נגדך באיזשהו שלב.

והעצות שלהם יכולות להיות הסללה למה שהם חושבים שאתה, מאשר אשכרה לתת עצה אמיתית וכנה.

לפני 58 דקות, vadim6385 כתב:

הרבה יותר קשה לזהות כאלה שפשוט נותנים לך להתבכיין שעה כל פעם בלי לקדם אותך לשום מקום.

או שכאלה שנותנים לה 30 אחוז מהיכולת שלהם כל הזמן ולפעמים יש להם הברקות מדי פעם שיושבות בול אבל אחר כך יהיו לך כמה מפגשים ריקים מתוכן.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
בתאריך 7.1.2023 בשעה 22:50, עדי-אל כתב:

אני מרגיש שבחיי יש הרבה דברים שעוצרים אותי מלגדול. 

לפני כשנתיים הייתי בפגישות עם קאוצ'ר. בשורה התחתונה זה עזר לי אבל לפעמים אני מרגיש שלא התגברתי על משקעים מהילדות ששם אני חושב שניטעו המעצורים 

מעניין אותי אם יש סוגים שונים של פסיכלוגים? זה לא משפיע רפואית אז האם קופת חולים (כללית) עוזרת בנושא?

ומה העלות של פסיכולוג?

אהלן,

אכן יש סוגים שונים של התמחויות. פסיכותרפיה היא בעלת קשת רחבה.

בהחלט יש אפשרות דרך הקופה. עליך לקבל הפניה מרופא/ת המשפחה שלך ולהניע את התהליך. התורים בציבורי ארוכים, אבל לפעמים יש מזל ובאזורים מסוימים יש זמינו טובה. 

האפשרות הנוספת היא בפרטי. מחירים תלויים אזור, ניסיון ושיווק עצמי של פסיכולוג. זה מאוד תלוי בך. אם תל אביב מתאימה לך אוכל להמליץ על כמה וכמה. 

פסיכולוג שלא מתאים לך, זה בסדר לומר שאתה לא מעוניין להמשיך אחרי פגישה אחת. זו לא חתונה קתולית ולפעמים זה עניין של כימיה. כמו בכל מקצוע, יש מוצלחים יותר ופחות.

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

לא אוהב פסיכולוגים. בפעם האחרונה שהלכתי לפסיכולוג זה היה שהתחילו לי כל מיני מחשבות אובדניות. כשסיפרתי לו את זה הוא התעקש על תשלום מראש.

טוב זהו, הייתי חייב.

אפשר לחזור לדיון הרציני.

קודם כל נשמע חרא חוויה ואכן ח*א פסיכולוג. יחד עם זאת, כמו שאתה בוודאי יודע, הקפיצה בין "נתקלתי בפסיכולוג רע" לבין "לא אוהב פסיכולוגים" היא מאוד גדולה. בסוף אם אתה זקוק לאחד ולא בגלל אחד גרוע, אז אתה מעניש את עצמך. 

מקווה שהמחשבות כבר לא איתנו. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

טיפול פסיכולוגי יכול לארוך שנים

אחת הרתיעות שלי מטיפול פסיכולוגי תמיד הייתה שלא מצאתי מי ש"סיים" טיפול, שאמרו לו "וואלה, אתה בסדר עכשיו"
זה נראה כאילו זה ממשיך וממשיך עד שאחד הצדדים (בדרכ המשלם) מתייאש
מצד שני פסיכודלים מאוד עזרו לי אז אל תקשיבו לי בכלל

• מצחיק 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 3 שעות, Mech Morphix כתב:

מצד שני פסיכודלים מאוד עזרו לי אז אל תקשיבו לי בכלל

זה משהו שחבל מאוד שאין מחקרים בנושא, ואלה שיש, מתנהלים במחתרת וצריכים להשיג חומרים בצורה לא חוקית.

טיפול בחומרים כמו LSD או MDMA במינון הנכון באמת יכול להוות פריצת דרך בתחום.

גם אלברט הופמן (LSD) וגם אלכסנדר שולגין (MDMA) המציאו את הדברים האלה כדי לטפל בהפרעות נפש. אבל אז בא ניקסון עם המלחמה שלו בסמים, מה שזרק את כל תוצאות המחקרים לזבל, ובמקום זה החומרים האלה הגיעו לשוק השחור והפכו לסמי מסיבות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 שעות, ניקו פ. כתב:

קודם כל נשמע חרא חוויה ואכן ח*א פסיכולוג. יחד עם זאת, כמו שאתה בוודאי יודע, הקפיצה בין "נתקלתי בפסיכולוג רע" לבין "לא אוהב פסיכולוגים" היא מאוד גדולה. בסוף אם אתה זקוק לאחד ולא בגלל אחד גרוע, אז אתה מעניש את עצמך. 

מקווה שהמחשבות כבר לא איתנו

זו היתה בדיחה...

אני אדם מעשי, אם היו לי מחשבות כאלה כנראה כבר לא הייתי כאן 🙂

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

טיפול פסיכולוגי מתאים לחלק מהאנשים ובתקופות שונות של החיים ובמצבים שונים של החיים. אם אתה מרגיש שפסיכולוג יכול לעזור - תנסה לברר סביבך, אם זה אפשרי, כיוון שלטובים מגיעים בעיקר בשיטת הפה ואוזן ולא דרך פרסומות באינטרנט או חלילה בתוכניות בוקר בטלביזיה.

לכל אלה שאומרים שניתן להתייעץ עם חברים או משפחה - האם תוכלו להתייעץ עם חברים/משפחה על כך שאתם עושים/מרגישים דברים מסויימים עקב אונס שעברתם בילדות על ידי בן משפחה? או כיוון שעברתם התעללות קיצונית? או טראומה אחרת? או כי לא היה לכם גב רגשי בבית כילדים והיום אתם דופקים כל קשר זוגי?

אני לא מכיר הרבה חברים שיש להם כלים לתת מענה לכזה דבר. פסיכולוג (או מטפלים רגשיים (פסיכותרפיסטים) - כדוגמת עובדים סוציאליים קליניים) מקבלים/לומדים סט של כלים במשך שנים רבות כדי לטפל בדברים הללו - יש חלק שמתאימים יותר לסיטואציה המסוימת שאתה מחפש ויש פחות. לא חייבים להמשיך אחרי 2-3 פגישות אם רואים שזה לא מתאים. צריך גם במהלך הטיפול לדבר עם הפסיכולוג אם חושבים שהטיפול תקוע או לא מתקדם לכיוון הנכון ולא רק לתת לו להוביל.

יש סוגי טיפולים שונים:

טיפול פסיכודינמי זה הטיפול "הקלאסי" של שיח בין המטפל והמטופל ויצירת קשר דרכו נעשה הטיפול (וגם כאן יש טיפול פרוידיאני או יונגיאני ועוד).

טיפול CBT יכול לסייע בשינוי דפוסי פעולה (כמו חרדה ממצבים מסוימים, בעיות בתפקוד במצבים מסוימים וכו').

טיפול פסיכיאטרי - שהוא טיפול פסיכולוגי בשילוב תרופות פסיכיאטריות למקרים שהם יותר קיצוניים (דכאון קליני לדוגמה).

ויש עוד (ניתן לראות כאן - https://www.alhasapa.co.il/סוגי_טיפול)

אם אתה מחפש שינוי התנהגותי ספציפי ובעל טיפול קצר טווח - יתכן ועדיף לך קואצ'ר (אם כי בתחום הזה יש הרבה שרלטנים וצריך להיזהר).

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 8.1.2023 בשעה 22:43, DareDevil כתב:

העצות שלהם יכולות להיות הסללה למה שהם חושבים שאתה

זה נכון גם לגבי הפסיכולוגים האמת. 

למיטב ידיעתי יש השתתפות של הקופה (כל הקופות) בטיפולים, מוריד את העלות בערך בחצי. 

קח בחשבון שאין פתרונות קסם. ההחלטה להגיע לטיפול מצויינת- זו החלטה נכונה וטובה. אבל זו רק ההתחלה. 

מפה אתה אמור להתחיל מסע שלם. וכמו בכל מסע, אתה צריך ללכת את הקילומטרים בעצמך. לפעמים יכאבו לך הרגליים, לפעמים תתייאש- וזה תלוי בך אם תרצה להמשיך ולהגיע ליעד או להסתובב ולתפוס מונית הבייתה.

אבל אתה תצטרך לעשות את כל העבודה. 

תפקיד הפסיכולוג הוא יותר לכוון ולייעץ. לפתוח לך כיווני מחשבה חדשים. לתת לך נעליים טובות להליכה במסע.

בהצלחה.

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

פות"ש, שלום. 

הבהרות: 

- הניסיון שלי הוא במרפאת "קריית אליעזר" בחיפה, דרך קופת חולים כללית. 

- משך זמן טיפול: שנה

- עלות: (מסובסד) תשלום רבעוני נמוך, באזור 60 ש"ח לכל רבעון. 

איך הגעתי לטיפול דרך קופת חולים:

נכנסתי לאתר כללית וראיתי רשימה של פסיכולוגים עצמאיים,לוקחים תשלום רגיל, לא מסובסד.

בחרתי בעצמאיים מכיוון שזמן ההמתנה הוא אפסי, ז"א מרים טלפון, קובע פגישה והולך. בחרתי באחת שהייתה קרובה למקום מגוריי.

כאשר הלכתי לפגישה היא ראתה שהמצב שלי היה קשה והעבירה אותי בבהלה לטיפול ע"י צוות המרפאה שהיא עובדת בה, כדי שיהיה לי מענה רחב יותר וגם שקט נפשי מעלות הטיפולים. 

הטיפול במרפאה:

הטיפול התחיל כאשר במפגש הראשון הייתה שיחת היכרות, יצירת אמון הדדי ביני ובין המטפל. 

עד המפגש ה 5, היו אלה מפגשים רצופים במבחני אישיות, מבחן רורשאך וכדומה. 

המפגשים הבאים היו טיפול רגיל, אולם כעת המטפל יוכל להבין את הסיטואציה שלי באמצעות המבחנים שעשיתי. 

המפגשים היו אחת לשבוע, זמן כ-45 דקות כל מפגש.

מה זה טיפול פסיכולוגי לטעמי ? 

טיפול פסיכולוגי זו היכולת להציף את אשר על לבך, בפומבי אבל בנסתר. 

משמע, אתה מדבר עם בעל מקצוע, אתה מוציא את הרעל מהגוף שלך, אבל אף אחד חוץ מהמטפל לא ידע על כך.  

שגרת החיים שלך נשארת כפי שהיא, שיחה עם החברים נשארת כפי שהיא, כאשר מאחורי הקלעים ובביטחון אתה מטופל ע"י איש מקצוע. 

לכולנו יש מערכות יחסים עדינות עם האנשים הקרובים אלינו, כאשר נגיד להם דבר מה, על היחס שלהם כלפינו ישתנה בהרף עין, לכן אם חשוב לך לפרוק, תעשה זאת עם איש מקצוע. 

מה היופי בטיפול ?, למה הטיפולים אפקטיביים ? 

לרוב הטיפולים הינם אחת לשבוע, לפרק זמן קצר של 45 דקות. 

כאשר אתה יושב עם איש מקצוע לתקופת הזמן הקצרה הזאת בשבוע אתה מתחיל לסדר לעצמך את העניינים הבאמת משמעותיים. 

אתה לא תתחיל להגיד למשל, החזירו לי עודף של 10 אגורות במקום 20 אגורות בסופר. 

אלא אתה תגיד משהו בכיוון של, תחושת מעמסה תמידית נמצאת בתוכי, תחושת לחץ נמצאת, חרדה, דיכאון....

מהות הטיפול: 

מהות הטיפול היא לתת לך את הכלים בכדי להבין איך אתה עובד. 

איך לסדר את המחשבות שלך, את הרגשות ולהבדיל בין עיקר לטפל

כאשר תלמד כיצד, תוכל לתעל את האנרגיות שלך לאיפה שאתה רוצה ללכת. 

לא עוד התעסקות בפרטים קטנוניים שיחלפו מטבעם, אלא פתרון הבעיות האמיתיות. 

מה אני חושב על הטיפול: 

לדעתי, זה לא מותרות, אלא חובה

כל אדם חייב להבין איך לסדר את המחשבות שלו. 

כל אדם חייב שתהיה לו את היכולת להיות פגיע, כי רק ככה פותרים בעיות

כאשר אתה מדבר על הרגשות שלך, אתה נהיה פגיע, אך לאחר מכן תהיה חזק יותר. 

טיפים: 

מאוד קשה לבוא בכל פעם לפגישה כאשר אתה יודע כי אתה תהיה במצב פגיע, ובגלל זה אני גם החמצתי מספר פגישות בכוונה. 

אבל, אם לא תלך הבעיה תלך ותחמיר. 

לכן חשוב ללכת לכל מפגש  גם אם זה קשה. 

* לסיכום: *    

הטיפול הוא מבורך, אתה מדבר על מה שחשוב לך. 

אתה מקבל כלים לסדר את המחשבות שלך, ולתעל את האנרגיה למה שחשוב באמת. 

אתה נמצא ב Safe Zone , תוכל לדבר על מה שבא לך (כל עוד אתה לא הולך לפגוע באחר). 

אף אחד לא ישפוט אותך, אתה מוגן ע"י אמנת הרופאים, חיסיון רופא-מטופל. 

עריכה אחרונה על ידי חולה רכב#1
  • אהבתי 8
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תודה רבה על כל התשובות במיוחד ל @חולה רכב#1

אולי ישמע מוזר אבל זאת התקופה הכי טובה בחיי.

אז למה אני רוצה ללכת לטיפול? כי עדין יש חסמים שאני יכול וצריך להתגבר עליהם

בתאריך 8.1.2023 בשעה 10:58, Yossi dashti כתב:

בתור מישהו שהיה אצל פסיכולוגית כמה פעמים למשך כמה חודשים, הגעתי למסקנה שאפשר פשוט להתייעץ עם אנשים/חברים/משפחה/פורומים. פסיכולוג אמנם למד ויודע טכניקות שאדם ממוצע לא יודע, אבל בסך הכל זה בן אדם שגם יגיד לך את דעתו וישפיע עליך לפי מה שהוא חושב ככה שזה לא שונה מהתייעצות עם חבר. 

הבעיה עם חברים ובמיוחד לא מקצועיים. כי תמיד יש את העצות "החכמות" כמו "ממה יש לך להתבייש? אל תתבייש. כולנו בני אדם" וכו'. 

בתאריך 9.1.2023 בשעה 12:06, גור אדם כתב:

יש סוגי טיפולים שונים:

טיפול CBT יכול לסייע בשינוי דפוסי פעולה (כמו חרדה ממצבים מסוימים, בעיות בתפקוד במצבים מסוימים וכו').

אם אתה מחפש שינוי התנהגותי ספציפי ובעל טיפול קצר טווח - יתכן ועדיף לך קואצ'ר (אם כי בתחום הזה יש הרבה שרלטנים וצריך להיזהר).

נראה לי CBT זה משהו שנוגע לי יותר.

הייתי אצל קאוצ'ר. נתן טיפים יפים וטובים שעזרו אבל עדיין החסמים העיקריים נמצאים

בתאריך 8.1.2023 בשעה 03:20, tzahico כתב:

אם אפשר לשאול - לגדול באיזה מובן?  מבחינה כלכלית \ השכלתית \ חברתית \ ...?

בעיקר מקצועית. כאן אני הכי מרגיש את החסמים

פורסם

שים לב שיש מעט מאוד מטפלים שעושים CBT כהלכה. 

רובם אוהבים לשלב את זה עם טיפול שיחתי, שזה שגוי. CBT כהלכתו צריך להיות CBT בלבד וזהו!

שווה להתחיל בפגישה אחת עם פסיכולוג ואז להבין את הכיוון הדרוש. CBT הוא התנהוגתי ונועד לאפשר לך לבצע התנהגות (או דפוס) שאתה חרד מפניה. זו הקטנה של הטיפול, אבל רק כדי להסביר בפשטות. 

אין שום מניעה להיעזר בפסיכולוגים גם לשיפור עצמי כמו שהרבה אנשי מקצוע עושים זאת. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעה, עדי-אל כתב:

אולי ישמע מוזר אבל זאת התקופה הכי טובה בחיי.

ממש לא נשמע מוזר.

זה הזמן הטוב ביותר למעשה להתחיל תהליכים חיוביים- כשאתה נמצא בתוך טוב ופתוח לטוב. 

פורסם
לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

בעיקר מקצועית. כאן אני הכי מרגיש את החסמים

אז אולי אתה צריך לא פסיכולוג אלא יותר ייעוץ תעסוקתי בתחום שלך.

לא חייב להיות יועץ תעסוקתי, יכולים להיות אנשים שיש להם הרבה ניסיון בתחום.

אני פעם ישבתי עם ראש חטיבה אצלנו שאמר לי "כדי להתקדם אתה צריך ללמוד X, Y, Z". אני גם יושב מדי פעם עם מנהלים שלי ושואל אותם מה אני צריך ללמוד כדי לשמור על marketable skills.

פורסם

לא מחייב שזה מה שהוא התכוון אליו. 

כן, יכול להיות שזו הכוונה שלו.

יכול להיות גם שהוא רוצה ללמוד לדרוש מה שהוא שווה וכיום קשה לו עם זה. 

יכול להיות שהוא רוצה ללמוד איך אומרים "לא".

יש מנעד רחב של אפשרויות ופירושים...

עצתך טובה ובמקום, רק שהיא מגיעה מתוך נקודת הנחה שאולי היא לא נכונה למקרה הזה. כל עוד לא נאמר במפורש, אי אפשר לדעת. וגם אז לא תמיד קל להבין את הכוונה.

• תוכן חדש...