Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע לפיאט 500, 1.2, 2012

מעבר לפיתרון נפתר ע"י orankohn,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, אשמח לעזרה, בטיפול האחרון של הרכב המליץ לי מוסכניק על שמן (עוד לפני שהבנתי משהו בטיפולים ותיקונים), עם הנתונים האלה: 

5w40 ACEA A3/B4, אז ברוב טיפשותי שמתי אותו, לא מרגיש הבדל מיוחד אבל הבנתי שלפיאט 500 יש תקן של: 5W40 C3, האם זה בסדר להשאיר ככה עד לטיפול הבא או שעדיף להחליף? 

פורסם

אתה צודק שהשמן ששמו לך אינו בתקן הנדרש.

הכי טוב להחליף לשמן איכותי בתקן הנכון. 

אמנם אם השמן הנוכחי לפחות ממותג איכותי ולא עלום שם הרי שלא נגרם נזק משמעותי מדי.

אם היצרן אינו ידוע ואיכותי רוץ להחליף. 

ארגיע ואומר שאחת הסיבות להמלצה על תקן c3 היא תמיכה בהמלצה המקורית של החלפת שמן כל 30,000 ק"מ. שמן כזה אמור לשמור על תכונותיו הטובות לאורך זמן. 

לכן כל שמן שאינו כזה יש להחליפו בתדירות גבוהה הרבה יותר. 

בכל מקרה החלף בהקדם האפשרי לשמן הנכון וגם אותו החלף פעם בשנה או 15,000 ק"מ - המוקדם מביניהם. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, orankohn כתב:

אמנם אם השמן הנוכחי לפחות ממותג איכותי ולא עלום שם הרי שלא נגרם נזק משמעותי מדי.

ארגיע ואומר שאחת הסיבות להמלצה על תקן c3 היא תמיכה בהמלצה המקורית של החלפת שמן כל 30,000 ק"מ. שמן כזה אמור לשמור על תכונותיו הטובות לאורך זמן. 

בכל מקרה החלף בהקדם האפשרי לשמן הנכון וגם אותו החלף פעם בשנה או 15,000 ק"מ - המוקדם מביניהם. 

תודה רבה על התשובה, החברה של השמן שהוא המליץ לי היא AMB Oils, לא מוכר לי, אבל כנראה שכן אחליף שמן בשביל הבטחון שלי. 

האם אני צריך להחליף גם מסנן שמן תוך כדי? הוא הוחלף ביחד עם השמן לפני כמה שבועות.. 

• פיתרון
פורסם

לגבי פילטר השמן - מסכים שלא חייב להחליף אבל בהתחשב במקצועיות המוסך שעשה את הטיפול, אני הייתי בודק בפועל איזה פילטר שמו לך. 

אם זה תחליף סיני או משהו שאינו מקורי פיאט או תחליפי איכותי(פילטר מאן, מאהלה למשל) - הייתי מחליף לפילטר חדש ראוי. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 שעות, orankohn כתב:

המון תודה!

• תוכן חדש...