Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורום היודע-כל.

אז כמו שכתוב בכותרת... יום בהיר אחד שמתי לב שאין חשמל באיזשהו שקע. התחלתי לבדוק והסתבר שאין גם בשקע השני באותו חדר וגם בשני השקעים שבחדר הצמוד.

למיטב הבנתי כל השקעים האלו יושבים על אותו מאמ"ת בארון החשמל. בכל מקרה, יש מתח תקין במוצא כל המפסקים בארון החשמל כולל האחד הזה (בדקתי עם רב-מודד מול הפאזה). בשקעים אין מתח לא מול הפאזה ולא מול הארקה. ליתר ביטחון אפילו הצלבתי בין המאמ"ת הרלוונטי לאחד אחר (שנבדק שעובד).

מדובר בבניין די חדש (בערך בן שמונה). אין קופסאות חיבורים בחדרים. במסדרון יש הנמכת גבס של המזגן שלך תדע מה מסתתר בה.

פתחתי את השקעים המדוברים ונראה שהם משורשרים - מאחורי שקע אחד יש שלושה סטים של חוטים שמחוברים ביחד + חיבור השקע עצמו (תמונה למטה. תתעלמו מהחוט המנותק.), מאחורי שניים נוספים יש שני סטים + השקע, ולאחרון מגיע רק סט חוטים אחד. פעם ראשונה שאני רואה כזה אופן חיבור. למה זה נועד? לחסוך בקופסאות חיבורים על הקירות? בכל מקרה, אין מתח כבר בחוטים שמגיעים כסטים.

רעיונות מה יכולה להיות הבעיה?

מה עוד אפשר לבדוק?

שקע עם שלושה סטים של חוטים מאחוריו. תתעלמו מהחוט שניתקתי מהשקע.

נ.ב.

מבקש ממי שחש צורך עז להסביר שעבודות חשמל מותר לבצע רק לחשמלאי, שיתאפק. אני ילד גדול.

פורסם

ברוב הבניה המודרנית נקודות הביקורת עברו לנקודה המרכזית בתקרת החדר.
בשלב ראשון עליך לבדוק האם מתחת למנורת התקרה באותו החדר, יש צומת חוטים. אם כן, תתחיל מבדיקה שם (חפש חוט שהתנתק).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמו שאיציק אמרבדוק בתקרה ועל הדרך בדוק את הידוק כל הברגים כולל כל האפסים בפס הצבירה בלוח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא חשמלאי .

האם בשאר השקעים (חוץ מהשלושה האלה) שתחת המאמת הזה יש חשמל?

חוץ מחיבורים מתחת לנורות,

לפעמים פגשתי גם קופסאות מלבניות בגובה חצי מטר ששם יש חיבורי חשמל.

.

פורסם

סססא*ק... עכשיו להוריד את המאוורר תיקרה?... 😞

תודה לכם. מקווה להגיע לזה מחר. אעדכן.

את הברגים בלוח חשמל כבר בדקתי.

לא מצאתי שקעים נוספים שתלויים באותו מאמ"ת.

אין קופסאות חשמל על הקירות.

פורסם
לפני 17 שעות, A_lex כתב:

פתחתי את השקעים המדוברים ונראה שהם משורשרים - מאחורי שקע אחד יש שלושה סטים של חוטים שמחוברים ביחד + חיבור השקע עצמו (תמונה למטה. תתעלמו מהחוט המנותק.), מאחורי שניים נוספים יש שני סטים + השקע, ולאחרון מגיע רק סט חוטים אחד. פעם ראשונה שאני רואה כזה אופן חיבור. למה זה נועד? לחסוך בקופסאות חיבורים על הקירות? בכל מקרה, אין מתח כבר בחוטים שמגיעים כסטים.

שקע עם שלושה סטים של חוטים מאחוריו. תתעלמו מהחוט שניתקתי מהשקע.

נ.ב.

מבקש ממי שחש צורך עז להסביר שעבודות חשמל מותר לבצע רק לחשמלאי, שיתאפק. אני ילד גדול.

אני לא חשמלאי.

ממה שאני מבין (ונתקלתי בזה בעצמי בדירה שלי): סט אחד של חוטים הוא ההזנה לשקע. 2 סטים נוספים הולכים מהשקע שמקבל את ההזנה ל-2 שקעים נוספים. ואותו הרעיון לגבי השקעים עם ה-2 סטים: הזנה ולשקע נוסף.

לדעתי: נתק את השלישייה שבתמונה, ומצא את הסט של ההזנה. זה יהיה קל מאד אם יש בו מתח... ואז הבעייה שלך היא שקע תקול או בעייה באחת (או יותר מ)הקלמרות שבתמונה.

אם אין מתח באף אחד מהחוטים, הבעייה יותר מורכבת ותצטרך לאתר איפה הנתק. 

מה שכן- הדבר הראשון שאני הייתי עושה זה להדק את כל המגעים בארון החשמל. בדירה הראשונה שעברתי אליה, כל החוטים היו רופפים וזה גרם להפסקות חשמל כל 10 דקות. הידוק שלהם פתר את זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...