Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לפוסט של בוקי לגבי הרכב החשמלי, הייתי רוצה להעלות סוגיה שאני מעלה בקרב אנשי הרכב.

זה לא סוד שבכל שנה הרכבים מתייקרים והמעבר לרכבים חשמליים מייקר אותם עוד. אני טוען שיש מחיר מסויים שהאדם הממוצע יעדיף לוותר על רכב. הוא יעדיף להשתמש בשירות כגון גט-טקסי אך עם רכב אוטונומי ולא להחזיק רכב. לא יעניין אותם מאיזה תוצר הרכב, איזה הנעה יש ברכב, איזה מולטימדיה יש ברכב ועוד.

אני דיי בטוח שהילדים שהיום בני 6-8 לא ידעו מה זה להיות בעלי רכב. הם יראו את הנושא של הגעה ממקום א' ל מקום ב' כשירות שמשלמים עליו והוא חלק מהחיים.

אבל זה יקרה רק לאחר שהמחירים יהיו גבוהים ואנשים יבשילו לכך שאין להם צורך ברכב שאחוז השימוש שלו ביממה הוא 4 אחוז בלבד וכל שאר הזמן הוא חונה ( שגם החניה תהיה יקרה).

לפי דעתכם תוך כמה זמן זה יקרה? אני נותן לזה 10-15 שנה מהיום.

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני לא חושב שהמחיר הוא הסוגיה, כי רכבים חשמליים ירדו במחיר ככל שהטכנולוגיות יתפתחו והיקף הייצור יגדל.

הבעיה היא שהערים נעשות יותר ויותר צפופות כל שהאוכלוסיה גדלה ובאיזשהו שלב כבר לא ישתלם לנסוע ברכב פרטי פשוט כי זה יקח יותר זמן מאשר בתחבורה ציבורית בגלל העומס. למעשה בהנדסת תחבורה הרבה פעמים מתייחסים לזמן הנסיעה בתור "עלות הנסיעה" עבור המשתמש.

בגדול כל עולם התחבורה פונה לכיוון תחבורה שיתופית ותחבורה ציבורית, כאשר המטרה היא למנוע מאנשים לקנות רכב.

לגבי הגעה ממקום למקום כשירות - נראה שזה העתיד, ואפילו יש לזה שם: Mobility as a Service (או MaaS בקיצור), שהרעיון בו הוא שירות אחד שמשלב אמצעי תחבורה שיתופיים וציבוריים שונים כדי להביא את הנוסע ליעד.

למרות האמור, בכל מקרה הדברים תמיד יתאזנו ככה שחלק מהאנשים ישתמשו ברכב פרטי. הרי אדם שעובר מרכב פרטי לתחבורה ציבורית גורם לירידה של העומס וקיצור בזמני הנסיעה, אם מספיק אנשים יעברו, לאלה שישארו כבר ישתלם לנסוע ברכב פרטי, כלומר תמיד תהיה נקודת שיווי משקל שבה לחלק מהאנשים משתלם לנסוע ברכב פרטי ולחלק בתחבורה ציבורית.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 3
  • מעניין 1

"ai motoare capul doare"

פורסם

אני חושב שזאת פונקציה של נסועה.

למי שנוסע מעט - עדיף לו תחבורה ציבורית/שיתופית.

למי שנוסע הרבה - כנראה שיותר ישתלם לו לקנות רכב (או לחכור לטווח ארוך).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אבל המחירים רק עולים משנה לשנה ברכבים ולא רק ברכבים החשמליים ( ורכבים חשמליים נהנים ממיסוי נמוך). תאר לך מה היה המחיר של ניסן ליף שהיום עולה 165000 שקל אם היה לה מיסוי כמו של רכב היברידי.

אני אחדד, האם משפחה ממוצעת תוציא 250000 שקל על רכב משפחתי שנוסע נסיעה ממוצעת או שתעדיף להשתמש בשירותי הסעה אוטונומיים?

פורסם (נערך)

מחירי הרכב אכן עולים בעקביות עם השנים, אבל פחות מעלית המחירים הכללית. 2020—2021 הן כמובן יוצאות דופן בגלל ההשפעה של המגיפה על הכלכלה העולמית אבל כשההשפעה תחזור השוק ישוב להתנהגות הרגילה.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם

מנגד רכבים חשמליים שהם עם מיסוי נמוך יקרים משמעותית ממקבילהם עם המנועי בעירה פנימית. תעלה להם את המיסוי ותגיע לרכב משפחתי במחיר של מעל 200,000 שקל. 

פורסם

לדעתי כל עוד אין בארץ תחבורה ציבורית בשבתות ובחגים אנשים ימשיכו לקנות מכוניות פרטיות. אני לא רואה משפחות (חילוניות כמובן) שייסעו לבקר את סבא בשבת או לטייל בטבע (או לעשות על האש) ברכב שיתופי או במונית 

• אהבתי 5

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

העניין הוא שפות"ש מניח שיש שירות רכבים אוטונומיים שיתופיים, מן הסתם (או שלא?) הציפייה היא שהשירות הזה יעבוד גם בשבתות וחגים, כמו מוניות, אבל בעלות נמוכה בהרבה. אם הנורמה תהיה שכולם משתמשים ברכב שיתופי, לא רואה סיבה לא להשתמש בו לטיולים וכו'. מהבחינה הזאת אני חושב שלרוב האנשים בעלות על רכב זה לא תענוג גדול, ואם יש רכב שמופיע ליד הדלת שלך כשאתה צריך אותו ואתה יכול להשתמש בו עד שתסיים, אנשים ילכו על האופציה הזו. בהנחה כמובן שהמחיר הגיוני, ולצורך העניין מחיר של מונית או השכרה עבור דבר כזה היום לא נחשב מחיר הגיוני מבחינתי.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 2

"ai motoare capul doare"

פורסם

ראשית, הדיון הוא על העתיד כאשר יהיו רכבים אוטונומיים. הכוונה שלי אכן הייתה כאשר האלטרנטיבה תהיה רכב אוטונומי שמגיע למקום ההזמנה, אוסף את הנוסע/ים למקום היעד ולאחר שירדו ממשיך לנקודה הבאה.

עוד נקודה למחשבה במדינה יהודית - האם הרכב יפעל בשבתות ובחגים.

פורסם

מחירי מכוניות חשמליות יורדים ואפילו די מהר כי זו טכנולוגיה שמתפתחת כל הזמן. אפילו אחרי ההתייקרויות האחרונות, מכונית באותו המפרט של המודל 3 שקניתי בשנת 2018 עולה היום $4000 פחות (וגם כוללת במחיר אוטופילוט בסיסי, שדרוג שעלה לי $2000). חוץ מזה, לפחות בסגמנט של מכוניות "מנהלים", כבר יש שוויון במחיר בלי שום הטבות מס. בסגמנטים נמוכים יותר של השוק עדיין לא הושג כזה שוויון אבל ברור שזה הכיוון.

פורסם

אם יש שרות מכוניות שיתופיות אוטונומיות שעובד 7 ימים בשבוע ותמיד זמין מידית לכולם...  באמת לא תהיה סיבה לקנות מכונית פרטית.  אבל כדי שזה יקרה יידרשו המוני מכוניות כאלה - כמעט כמו מספר המכוניות הפרטיות הקיים היום. נשמע לי כמו משהו שלא יקרה (בטוח שלא בימי חיי, אבל נראה לי שגם לא בחיי ילדיי)

• אהבתי 3

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני כשעה, eladts כתב:

מחירי מכוניות חשמליות יורדים ואפילו די מהר כי זו טכנולוגיה שמתפתחת כל הזמן. אפילו אחרי ההתייקרויות האחרונות, מכונית באותו המפרט של המודל 3 שקניתי בשנת 2018 עולה היום $4000 פחות (וגם כוללת במחיר אוטופילוט בסיסי, שדרוג שעלה לי $2000). חוץ מזה, לפחות בסגמנט של מכוניות "מנהלים", כבר יש שוויון במחיר בלי שום הטבות מס. בסגמנטים נמוכים יותר של השוק עדיין לא הושג כזה שוויון אבל ברור שזה הכיוון.

בישראל עדיין לא מזהים מגמה כזאת.

לפני כשעה, motior כתב:

אם יש שרות מכוניות שיתופיות אוטונומיות שעובד 7 ימים בשבוע ותמיד זמין מידית לכולם...  באמת לא תהיה סיבה לקנות מכונית פרטית.  אבל כדי שזה יקרה יידרשו המוני מכוניות כאלה - כמעט כמו מספר המכוניות הפרטיות הקיים היום. נשמע לי כמו משהו שלא יקרה (בטוח שלא בימי חיי, אבל נראה לי שגם לא בחיי ילדיי)

לא כל כך הרבה. קח בחשבון שרוב המכוניות כמעט 96 אחוז מהזמן חונות.

הבעיה שבזמן השיא רוב המכוניות צריכות להיות פעילות. מעניין איך בעיה זאת תיפתר.

• מעניין 1
פורסם

בישראל אין כלי רכב חשמליים מספיק זמן כדי שתהיה בכלל מגמה. בכל מקרה היצרנים בישראל הם אותם יצרנים שמוכרים לשאר העולם. ברגע שהיבואנים יבינו שנגמרה החגיגה של לשתות את כל הטבות המס שהמדינה נותנת יהיו בישראל מחירים די תחרותיים.

פורסם

לדעתי פות"ש אינו מתייחס לעובדה כי בישראל, הצורך ברכב פרטי נובע בעיקר מהעובדה שאין תחבורה ציבורית תקינה ובריאה.

ונוסף על כך התחבורה הציבורית שכן קיימת לא פועלת בשבת.  כמו שאמרו לפני יותר מ30 שנה- מי שרוצה לנסוע בשבת, אז שיקנה רכב.

כך גם היום. אתה יכול להעלות את מחיר הרכב, את מחיר הדלק, אבל מי שצריך רכב יסע ברכב.

אגב, אני גם חושב  שרכב חשמלי לא יותר יקר מרכב בנזין-  טסלה עולה 180K ש"ח.  תוריד את עלות הדלק, הטיפולים והתחזוקה ותקבל מחיר שווה או קרוב 

למחירה של משפחתית בעלות של סביב ה140K ש"ח.  

• רעיון טוב! 2
פורסם

זה ידוע שאין תחבורה ציבורית ראויה. אינני מתייחס למצב היום. כיום אין אלטרנטיבה לרכב פרטי.

הפוסט שלי מתייחס לשנים קדימה כאשר רכבים אוטונומיים כבר יהיו קיימים ורכבים חשמליים יהיו יקרים מאוד ( לדעתי הרכבים יתייקרו ולא יוזלו). דיברת על טסלה. ב 180 אלף הרכב דיי ערום באבזור. אתה קצת משדרג אותו והופ... עברת את ה 200 אלף. אם פעם דיברנו על רכב משפחתי במחירים של 130 אלף קפצת ביותר מ 70 אלף שקל לרכב משפחתי. לגבי הטיפולים - זה כסף קטן. לא שם ההבדל. לגבי הדלק - שם יש חיסכון אבל למשק בית ממוצע החיסכון הוא כ 500-700 שקל לחודש ( לא מדבר על רכבי עבודה ואנשים שנוסעים המון).

יש את הרכבים הסיניים - ברגע שייתפסו המחירים שלהם גם יטפסו למעלה.

לפני 7 שעות, eladts כתב:

בישראל אין כלי רכב חשמליים מספיק זמן כדי שתהיה בכלל מגמה. בכל מקרה היצרנים בישראל הם אותם יצרנים שמוכרים לשאר העולם. ברגע שהיבואנים יבינו שנגמרה החגיגה של לשתות את כל הטבות המס שהמדינה נותנת יהיו בישראל מחירים די תחרותיים.

מעולם לא ראיתי מחיר של רכב יורד בישראל. רק אם זה מלאי שצריך להיפטר ממנו וגם זה לא באופן רשמי אלא במתן הנחות ממחיר מחירון.

מעולם מחיר מחירון לא הוזל בישראל. המחירון תמיד עלה. אולי זה רק בישראל אבל כל דגם חדש שמגיע מקפיץ את המחיר בעוד כמה אלפים.

• תוכן חדש...