Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום. במידה ותחליטו להגיב, אנא תקראו עד הסוף ותנסו להיות פרגמטיים.

לפני כשבועיים, כשהתחילו הגשמים, נקלעתי למצב שבו התנגשתי קלות עם רכב אחר. 

אני השתלבתי בתנועה משמאל בצומת T לכביש אחר. שני הכבישים מוגבלים ל30 קמ"ש ואני נהגתי על לא יותר מ20 קמ"ש.

הצומת נראתה פנויה אבל כשנכנסתי ראיתי אורות של פנסים אחורים של רכב אחר ושמעתי בום, בלמתי מייד ואז ראיתי שיוצא מתוך האזור החשוך בצומת רכב אחר שעצר במרחק רב מהצומת(לפחות 100 מטר). 

לרכב האחר נגרמה שריטה בטמבון ואצלי נשבר פנס איתות ללא פגיעות פח או טמבון. 

החלפתי פרטים עם הנהג ושאלתי על אופציה להסתדר בנינו (ביקשתי שהנהג יקח יישלח הצעת מחיר ממוסך) - חשבתי שזה יעלה בטח כמה מאות שקלים וחבל להפעיל סתם את הביטוח. ההצעה שהנהג שלח עולה על ההשתתפות העצמית, מה שנורא תמוהה בעיני לנוכח הפגיעה המינורית. 

מעולם לא הודיתי באשמה על התאונה כי הטענה שלי היא שהרכב האחר נהג ללא אורות ובמהירות שעולה על המהירות המותרת. הנהג האחר האשים אותי אוטומטית בגלל שהשתלבתי בכביש.

השאלות שלי הן אלו:

1. האם אני באמת אשם אוטומטית רק בגלל שאני זה שהשתלב בתנועה? אם יש לי צילום של הרכב האחר נוסע בלי אורות האם זו לא אשמתו ? לגבי המהירות אין לי מדידה אבל אפשר להראות בחישוב לפי זמן ומרחק. 

2. איך אני יודע שההצעת מחיר שהנהג האחר הביא היא הוגנת ובלי "רווח עצמי", האם במקרה של הסדר כזה אין לי זכות לבחור את המוסך בעצמי? 

תודה מראש לעונים. 

עריכה אחרונה על ידי timtim87
פורסם (נערך)

תאור הארוע לא לגמרי ברור, שרטוט יעזו, סרטון ממצלמת דרך עוד יותר.

מכל מקום - אם פגעת ברכב האחר מאחור בדרך כלל אתה נחשב לאשם אלא אם יוכח אחרת.

לגבי גודל הנזק - גם נזק שנראה שטחי יכול להיות יותר עמוק מכפי שנראה ברגע הראשון. הפגוש "קופץ" חזרה לצורתו המקורית, אבל נותר נזק בשכבות יותר עמוקות.

בכל מקרה - זכותו של בעל כל רכב לבחור במוסך המקובל עליו.

לגבי הפעלת ביטוח: עליך לחשב מצד אחד את עלות תיקון שני כלי הרכב, מצד שני השתתפות עצמית + עלית הפרמיה ל-3 השנים הקרובות. תבע את הביטוח רק אם סכום הנזק עולה על סכום ההשתתפות העצמית עלית הפרמיה. עם זאת, עליך להביא בחשבון שתביעת ביטח שניה בתוך 2-3 שנים עלולה לגרום לך להיות מסורב ביטוח בעתיד, לכן, אישית, לדעתי גם אם הנזק עולה במעט על התשלום שלך עדיין עדיף לשלם מכיסך. היכן הגבול? זה כבר עניין של תפיסה אישית.

בכל מקרה - היועץ שלך לנושא הוא סוכן הביטוח. דבר אתו וכן מסור הודעה על התרחשות התאונה (בשלב ראשון בלי תביעה עד שתחליט מה הדרך בה אתה רוצה לנהוג).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברגע שאתה לא מודה, עומדות לנהג הנפגע כמה ברירות,
1.לתבוע אותך בתביעות קטנות.
2.לנסות לההסתדר איתך (אם יש לו הקלטה או תכתובת בינכם שבקשת הצעת מחיר לעניות דעתי זה סוג של הודאה וזה עלול לשחק לרעתך)
3.אם זו רק שריטה הוא יכול לוותר.

בנוגע לסכום הדרישה בגין התיקון קשה להתייחס כי לא כתבת מה הוא.
בנוסף אם יש לך תמונות זה יכול לעזור.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

פורסם (נערך)

תודה רבה לשניכם על הייעוץ. 

צירפתי תמונות. 

אני לא חושב שלבקש הצעת מחיר זה כמו להודות באשמה - אגב כל מה שיש בכתב זו הודעה שצד ג שלח עם ההצעת מחיר.  הקונפליקט היחיד שלי כאן זה אם להשאיר לחברות הביטוח להילחם ביניהן או  להסתכן בזה שתהיה לי תביעה אחת בפוליסיה כי מי יודע אם תהיה שניה, במיוחד עכשיו שחורף ואני נאלץ לנסוע המון.  

אם מתברר שאני לא האשם בתאונה האם זה עדיין נחשב לי לתביעה ? 

חוץ מזה, נראה לי מוגזם בטירוף 1300 שקל על דבר כזה ויש לי תחושה שמורחים אותי. זו אמנם אוקטביה משנתונים חדשים אבל עדיין, סה"כ שריטה בטמבון. אצלי נשבר פס איתות שהחלפתי בעצמי - וזהו, אין אפילו שריטה על הטמבון. 

אני גם לא חושב שאני אוטומטית אשם כי צד ג לא הדליק אורות ונסע במהירות מעל למותרת - עובדה שהרכב שלו נעצר במרחק מעל 100 מטר מהצומת(מתועד). 

צילום נזק לצד ג.jpg

תיאור אירוע.png

עריכה אחרונה על ידי timtim87
פורסם (נערך)

אם אין תמרור המורה אחרת לא נתת זכות קדימה לרכב הבא מימין, על כן זו אשמתך. כמובן שאם מדובר בחושך והוא לא הדליק אורות (לא היה DRL?) אפשר להתווכח על חלוקת האשמה. אבל אם ראית פנסים אחוריים (ולא פנסי בלימה) הרי שהצד השני הדליק אורות (תאורטית יתכן שהפנסים הקדמיים שלו לא פעלו, מעשית לא סביר ש-4 נורות - שתיים של פנסי החזית ושתיים של פנסי החניה - לא פעלו). 

על נזק של 1300 ש"ח לצד השני (כנראה להוסיף מע"מ) ועוד כמה מאות ש"ח אצלך לא הייתי מפעיל ביטוח. קרוב לודאי שהסכום של השתתפות עצמית + אבדן הה"ת עולה על סכום התיקון לשני הרכבים, וגם אם לא הרי שלא הייתי פוגע ברקורד הביטוחי שלי בגלל 500 ואפילו 1000 ש"ח. אבל זה אני. אם הנזק אלך יותר גדול צריך לשקול מחדש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 4.12.2020 בשעה 16:38, sperial כתב:

(תאורטית יתכן שהפנסים הקדמיים שלו לא פעלו, מעשית לא סביר ש-4 נורות - שתיים של פנסי החזית ושתיים של פנסי החניה - לא פעלו). 

כבר ראיתי יותר ממקרה אחד של רכב עם תקלה בכל מערכת פנסי החזית.

אם האורות לא דלקו ומדובר על זמן תאורה (זמן שבו חובה להדליק אורות), אז בהחלט ניתן לטעו ןשפות״ש לא אשם, הבעיה היא להוכיח זאת (יש הקלטה של הנהג מודה? צילום בדיעבד?)

בתאריך 4.12.2020 בשעה 14:42, timtim87 כתב:

אם מתברר שאני לא האשם בתאונה האם זה עדיין נחשב לי לתביעה ? 

מה זה מתברר? במידה ושניכם לא מודים באשמה שופט הוא זה שיקבע.

פורסם

Be roo, זה למה שהתכוונתי ב"מתברר". 

אין לי הקלטה של הנהג מודה באשמה, מהרגע הראשון הנהג ניסה להפיל את זה עליי. 

בפועל, לא ראיתי אורות עד לאחר הפגיעה ואני חושד שרק לאחר הפגיעה צד ג' הדליק אורות.

המחיר עצמו נראה לי מנופח לגמרי. 

פורסם (נערך)

סליחה, הבנתי לא נכון את השאלה שלך.

לגבי האורות, אין לך מה לעשות. אתה אפילו בעצמך לא בטוח אם הוא הדליק רק אחרי. אתה אשם באי מתן ז״ק אלא אם תוכיח שלא יכולת לראות אותו בגלל האורות, ואין לך איך לעשות זאת. ולגבי המהירות, ודאי שאין לך יכולת לדעת מה היתה מהירותו.

לגבי עלות התיקון, לעיתים קרובות לא ניתן לדעת את עומק הנזק ממבט חיצוני. אתה יכול לדרוש לראות דו״ח שמאי, וגם לשלם לשמאי מטעמך שיעריך את הנזק.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • תוכן חדש...