Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאור כל הפירגון שקיבלתי פה בפורום על הסרטון הקודם שהכנתי לביצוע טיפול 10,000 לרכב, לא יכלתי שלא להכין סרטון נוסף.

הפעם הכנתי סרטון הדרכה בעברית כיצד לבצע החלפה מלאה לנוזל הקירור הכולל שטיפת מערכת הקירור המנוע ברכבכם.

הסרט מפורט ומאוד בסיסי עבור אנשים שרוצים לבצע החלפת נוזל קירור פלוס שטיפת המערכת בעצמם.

אשמח לשמוע על איזה עוד טיפולים אתם מעוניינים שאעשה סרטונים ואל תתביישו לפרגן ותרשמו כמנויים לערוץ ותנו לייק לסרטון

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יפה מאוד, אהבתי את השימוש בכלים מאוד פשוטים. נרשמתי לערוץ, שיהיה בהצלחה :)

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

תודה על השיתוף.

כמה הערות/הארות:

1. אין שום צורך להפעיל את מערכת החימום ברכב מכיוון שברכבך לא קיים "ברז חימום" לכן הפעולה הזו לא תורמת לשום דבר.

2. אין שום צורך לשטוף את מערכת הקירור במים מזוקקים. גם מי ברז יעשו את העבודה.

3. כאשר מבצעים ניקוז אוויר סוגרים את הפקק של הרדיאטור ולא כפי שאתה עשית בתחילת הסרטון.

• רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם

לפתוח חימום זאת פעולת דווקא תורמת, כדי לוודא כי יש אויר חם שיוצא במצב זה.

אחרת יש אוויר וחוסר נוזל במערכת, מה שלפעמים קורה לאחר שמחליפים נוזל קירור. 

עוד טיפ חשוב שהייתי מציין הוא לבדוק ולתקן מפלס נוזל קירור, כאשר המנוע קר לגמרי, לאחר לפחות שני מחזורים של חימום וקירור מלא של המנוע.

במיוחד ברכבים ללא נקודות לניקוז אויר, כמו ברכב של פות"ש. 

פורסם

לא תורמת במאומה לניקוז אוויר במיוחד בימים שהטמפ' החיצונית נוסקת לכיוון 35 מעלות צלזיוס. בכדי לוודא שאין אוויר במערכת מתניעים את הרכב ובמידה וטמפ' נוזל הקירור עולה מעבר לטמפ' עבודה נרמלית מכבים את הרכב וממתינים שהמנוע התקרר וחוזרים על התהליך שציינת.

התהליך שציינת מתאים לפיאט 127 שהייתה לי לפני 40 שנים שהייתה מצויידת בברז חימום (שסתום).

פורסם

תפסיק לזלזל בהערות של בעלי מקצוע. 

לניקוז אויר לא תורם אך גם לא מפריע, אז מבחינה מקצועית זה צעד חיובי, לשם על חום בכל  מקרה, מה גם שלא תמיד יודעים אם יש ברז חימום או לא . 

השיטה היא לבדוק כי רדיאטור החימום, שנמצא לרוב במקום גבוה ביחס לכלל מערכת הקירור, התמלא בנוזל שזורם דרכו היטב, טובה גם לרכבים מודרנים מהשנים האחרונות.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לא מזלזל באף אחד אבל שום בעל מקצוע שאני מכיר לא מפעיל חימום ברכבים ללא ברז חימום. אפשר למצוא סיבה לכול פעולה טכנית גם אם היא מיותרת.

אם הפעולה שציינת הייתה חשובה ייצרני הרכב היו מוסיפים את ההמלצה שלך בכול ספרות אחזקה.

לדעתי יש הרבה מה לשפר בסרטון ההדרכה.

1. אם מבצעים ניקוי של מערכת הקירור יש לנקות את מיכל העודפים/מיכל העיבוי שבדרך כלל מצטבר בו לכלוך במיוחד ברכב יחסית יישן.

2. לאחר מילוי נוזל קירור דרך פתח מילוי ברדיאטור יש למלא/לבדוק את מפלס נוזל הקירור במיכל העודפים דבר שלא הייתה לו שום התייחסות בסרטון.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1

פורסם

שוב מזלזל ברמיזה, אני מבקש פעם אחרונה שתפסיק כי אני מאבד את החלקיק סבלנות שעוד יש לי כלפיך.

יש טיפים של עבודה נכונה שלא רושמים בשום ספר, זה מבוסס על ניסיון. 

אתה לא מכיר מספיק  בעלי מקצוע, בכל  מקרה, הנה מצאת אחד שעושה את זה קבוע.

בכל מקרה תמיד אחרי החלפת נוזל קירור, חובה לבדוק כי החימום עובד.

זאת המלצה שלדעתי כן תמצא בספרות של יצרני רכבים כאלו או אחרים. 

לדעתי בעניין הסרטון היא שהיא סה"כ מצולם וערוך היטב ובאופן כללי אני מרוצה מהתהליך הטכני.

תמיד יש מה לשפר, הבחור יקבל הערות בונות והסרטון הבא יהיה יותר טוב.

פורסם

אני גם כן לא מבין מדוע צריך לפתוח את החימום ואשמח להסבר. הלא זה לא ברז כמו בפיאטים של פעם. ברכבים מודרנים תמיד יש זרימה של נוזל קרור דרך רדיאטור החימום והשליטה חום/קור מתבצעת באמצעות הסטת מדף.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מחזק.
אין שום צורך להעביר את הבורר לחום.
זרימת המים ברדיאטור חימום קיימת באופן תמידי מכיוון שזאת מערכת טורית.
לא נתקלתי ברכבים מודרניים ברכבים עם ברז חימום ששם המערכת קירור היא מקבילית.
ניטרול החום מרדיאטור החימום מתבצע באמצעות הסטת מדף להבדיל ממערכות עם ברז שלמעשה סוגרות את מעבר הנוזל קירור לרדיאטור.
קל מאוד לזהות כזאת מערכת לבעל מקצוע מיומן.
הפעולה להעברת מערכת המיזוג לחימום איננה מזיקה אך גם לא מועילה לכלום.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יש הסבר למה להעביר למצב חימום, רק לקרוא ולהבין. 

לא תמיד יודעים יודעים עם יש ברז חימום או לא ברכבים בהם זה קיים, כי הברז לרוב מסתתר מתחת לדשבורד, מה גם שהסרטון מכוון לחובבן ולא למקצוען. 

מה זה מערכת טורית? 

פורסם

מערכת טורית זאת מערכת שנוזל קירור תמיד עובר ברדיאטור חימום ללא תלות במצב הבורר חום/ קור.

במערכת מקבילית יש ברז ואם לא העברת את הבורר לחום לא יעבור נוזל קירור ברדיאטור חימום.

כמו שאמרתי, לא נתקלתי בברז חימום ברכבים מודרניים והרכב האחרון שבו נתקלתי בזה היה סאאב 9000 שנת 1993 או 1994.

ברכבים יפניים אני חושב שמעולם לא נתקלתי בזה (ברכבים שאני טיפלתי בכל אופן משנות ה 90). גם מערכת קירור עם ברז מורכבת יותר ורגישה יותר לתקלות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ראשית תודה רבה לכולם על ההערות.

חשוב לי לציין שהמטרה של כל הסרטונים היא לנסות לגרום לבן אדם הרגיל בישראל להבין שניתן לבצע לא מעט טיפולים/תיקונים ברכב בעצמו ושיפסיקו להתייחס לכל מערכות הרכב כקופסה שחורה שלא מבינים בה כלום, כדי לשנות את התרבות המוטורית (כי לדעתי גם טיפול ברכב זה תרבות מוטורית ולא רק מירוצים). לכן, אני משתמש בכלים הכי בסיסיים ואני מסביר בצורה הכי בסיסית לרבות הסברה על מערכת הקירור עם הדגמה על המנוע שבטוח לא חידש לאף אחד פה כלום. כתוצאה מכך אני מנסה לפשט את הטיפול אז השמטתי את ניקוי מיכל העיבוי שלדעתי (ורוב הסיכויים לא תסכימו) אם הנוזל קירור במערכת לא במצב קריטי הכמות שם בטלה בשישים אם מבצעים שטיפה וכל זה כאשר זמן צפייה ממוצע בסרטון הקודם בנושא טיפול 10,000 היה 5 דקות ,בסרטון שבאורך של חצי שעה, (בסרטון הזה בינתיים אורך הצפייה הממוצע הוא 4 דקות) לכן אני חייב להיות תמציתי.

עם כל זאת, בצער רב, כאשר אני מדבר עם אנשים שמכירים אותי שמעולם לא ביצעו טיפול ברכב וראו את הסרטונים שלי הם עדיין מפחדים לבצע טיפולים ברכב בעצמם. (מצטער הייתי חייב לפרוק את זה)

אם הסרטונים שלי יתפסו תאוצה אני בטוח אכין סרטונים ל-"מיטיבי לכת" בכל נושאי טיפולי הרכב ברמה מקצועית גבוה ללא כל צורך להתעסק בדברים בסיסיים ואם כלים מקצועיים, אבל כרגע קהל היעד שלי הוא הבן אדם הממוצע

בנושא הפעלת החימום אני מבין שטעיתי אבל זה כוחו של הרגל זה היופי בעולם המכונאות כל הזמן לומדים עוד אבל, חשוב לציין, שבסופו של דבר הפעלת החימום לא גורעת מהתהליך היא פשוט לא נחוצה.

• אהבתי 2
פורסם

גם לא התייחסת לפעולה שציינתי קודם לכן.

2. לאחר מילוי נוזל קירור דרך פתח מילוי ברדיאטור יש למלא/לבדוק את מפלס נוזל הקירור במיכל העודפים דבר שלא הייתה לו שום התייחסות בסרטון.

פורסם

מחזק את asix.
אני נתקלתי בברז חימום רק בקורולה של אושריקו. זה מאוד נדיר, בטח ברכבים מודרניים. מבלי להעליב את אושריקו.

מספיק לגעת ב-2 הצינורות של רדיאטור החימום (ולעסות אותם כדי לעזור לנקז אוויר) כדי לוודא ששניהם חמים,  ולהבין שנוזל זורם היטב פנימה והחוצה.

• אהבתי 1

Stay Dirty

• תוכן חדש...