Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב זול (15K-20K)לנסיעות ארוכות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אז כך, אני גר במטולה ומחפש רכב לנסיעות למרכז. התקציב שלי הוא עד 20K. פחות מעניין אותי הגודל והעיצוב אבל כן חשוב לי שהאוטו יוכל לקחת עליות בקלות.

בקצרה העדיפויות שלי הן:

כוח

חיסכון בדלק(עד כמה שאפשר בתקציב ובכוח)

נוחות

דברים שפחות מעניינים:

סוג מרכב

ידני או אוטומט

תהיות והסתייגויות:

אני פוזל לכיוון של סיטרואן c5 2011 מנוע 1.6 מאוד מאובזרת. המכונית בתקציב עם קילומטראז' נמוך והבנתי שהאיכות נסיעה טובה, אבל  גם הבנתי שהמנוע יכול להיות בעייתי ועלויות התיקונים גבוהות. אני מודאג שהיא תסתבך לקחת את העליות כמו שצריך. (בתכלס אני לא צריך גם מכונית כזו מפוארת אבל מה לעשות, shiny) עצות יתקבלו בברכה

דבר אחרון, בזמנו שמעתי שרנו ופיג'ו ידועות בבעיות חשמל וחוסר אמינות ומאז יש לי אברסיה מהן. האם זה מוצדק?

תודה לעונים

פורסם
לפני 39 דקות, bulwark כתב:

הבנתי שהמנוע יכול להיות בעייתי ועלויות התיקונים גבוהות.

תוריד את ה"יכול" ותקבל את התשובה הנכונה. זה מנוע מאוד בעייתי, בטח בשנתון הזה. הייתי מוותר.

בכלל, בתקציב שלך (אלא אם יש לך תקציב אחזקה גבוה), הייתי מוותר על דרישה לכח. זה כיף, זה נחמד - אבל זה לא כל כך מתכנס לתקציב.

אם תצליח למצוא פיאט בראבו 1.4 טורבו ידנית במצב סביר - אולי מצאת את מה שאתה מחפש. אבל זה רכב מאוד נדיר, רובן כבר נסעו לא מעט, ובכלל, לך תמצא אחת שגם מתוחזקת כמו שצריך. אאל"ט זו גם הגרסה עם המולטיאייר, אז תחזוקה איכותית (החלפות שמן תכופות) היא בכלל must.

הייתי מחפש איביזה / פאביה ידניות 1.4. הן לא חזקות במיוחד, אבל בדרישה לאמינות סבירה בתקציב הזה, זה מה יש. אופציה אחרת תהיה 208 ידנית (רצוי אקטיב) שגם תהיה לא חזקה. ב-208 צריך לבדוק אם הוחלפה רצועת תזמון בזמן, ואם לא אז כנראה שכבר הגיע הזמן להחליף.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

זהו הסיבה היחידה שאני צריך מכונית עם כוח זה העליות שיש בצפון. להיתקע מאחורי טרקטור 20 דקות בגלל שאין לרכב את מה שצריך כדי לעקוף בעלייה זה תענוג שאשמח לוותר עליו

פורסם

בראבו לא מגיעה עם מנוע מוליאייר המנוע שלה הוא T-JET ומגיע עם תיבה רובוטית 6 הילוכים או יש גרסה עם מנוע 1.4 אטמוספרי עצל שמגיע עם תיבה ידנית.
בזמנו לפני 4 שנים כשחיפשתי בראבו רוב הרכבים שראיתי סבלו מתקלות יקרות לכן ויתרתי עליה לא יודע מה מצבן עכשיו.

לגבי הדרישות סיטרואן C3 פיקאסו דיזל ידנית תהיה גם עם מומנט טוב לעליות, גם אמינה, גם מאוד חסכונית וגם דיי נוחה.
אחריה הייתי שוקל הונדה סיוויק 1.8 רכב אמין לא זללן במיוחד ודיי נוח

ואחרי הסיוויק סקודה פאביה או סיאט איביזה ידני 1.6

עוד אופציה שקשה לי להאמין שתמצא בתקציב זה פורד פוקוס 1.6 ידני רכב מצויין ומודרני יחסית בהשוואה ל3 האחרות

פורסם
לפני 39 דקות, bulwark כתב:

זהו הסיבה היחידה שאני צריך מכונית עם כוח זה העליות שיש בצפון. להיתקע מאחורי טרקטור 20 דקות בגלל שאין לרכב את מה שצריך כדי לעקוף בעלייה זה תענוג שאשמח לוותר עליו

גם להוציא סכום של חמש ספרות בשנה במוסך (על ה-C5) זה תענוג שכנראה תשמח לוותר עליו, לא? הכל זה עניין של פשרה בחיים.

לפני 32 דקות, Gavrik כתב:

בראבו לא מגיעה עם מנוע מוליאייר המנוע שלה הוא T-JET ומגיע עם תיבה רובוטית 6 הילוכים או יש גרסה עם מנוע 1.4 אטמוספרי עצל שמגיע עם תיבה ידנית.

יש (מעט) בראבו 1.4 טורבו ידניות (יש אפילו אחת למכירה כרגע), פעם היא היתה יקירת הפורום. על הרובוטיות בגיל כזה הייתי מוותר. האטמוספריות בסדר, אבל בטח לא חזקות במיוחד. יש גם כמה פונטו איבו עם המנוע הזה (או גרסה כזו או אחרת שלו, אני כבר לא זוכר) בארץ, הסיכוי למצוא אחת הוא בתחום השלילי.

פוקוס לדעתי אפשר למצוא ב-20 אבל עם ק"מ גבוה. יש אפילו אקובוסט 2011 למכירה כרגע שמבקשים עליה 28 (ואני סקפטי קצת שזה מה שיקבלו), אבל צריך לקחת בחשבון שהמנוע (של האקובוסט) בק"מ כזה עלול להיות בעייתי. האטמ' לא חזקה במיוחד, ודי כבדה.

אני מסכים איתך

פורסם

אוקי אז על הc5 אני באמת אוותר בגלל המנוע הבעייתי. כמה שאלות על ה c3

1)אני רואה ירידה חדה בכ"ס מהבנזין לדיזל. האם היא תתקשה בכביש מהיר?

2)האם רעש מהמנוע דיזל יורגש בנסיעה?

3)קראתי שהטיפולים במנוע דיזל הם יקרים דרמטית ויש יותר מהם. זה נכון?

פורסם (נערך)

1. לא. ההספק הסופי אינו גבוה אבל המנועים בעלי מומנט גבוה ואוהבים לעבוד בטווח סל"ד נמוך יחסית. לא תהיה שום בעיה בכביש המהיר, ומאידך גיסא הדיזלים פורחים בעליות, תוכל לעלות בהילוך חמישי עליות שבבנזינית אטמוספרית מקבילה היית צריך להוריד שני הילוכים.
2. במידה זניחה בנסיעה בין עירונית, שם רוב הרעש מהרוח ומהכביש.

3. לא נכון.

לא בא לשכנע אותך לקנות דיזל - אבל להעמיד דברים על דיוקם. חוץ מזה 20K זה תקציב די נמוך לרכב לא שחוט. אם אתה הולך על האופציה הזו, חפש רק רכב מיד פרטית, מטופל היטב עם היסטוריית טיפולים מלאה.

אם בכל זאת C5 - רק הדגם עם מנוע 2 ליטר (נדמה לי האחרונות מ-2010) - ככל שאני יודע הוא הרבה יותר אמין מהתדמית שלו.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

אני הייתי נמנע מרכבי ליסינג. אלה היו לעתים קרובות רכבי טכנאים ואנשי שירות שהתרוצצו ברחבי הארץ עם רגל כבדה על הגז. חוץ מזה תהיה חשדן לגבי הקילומטרז' המוצג. פרטי עם קילומטרז' 120K עם תיעוד הייתי שוקל.

חזיר דיזל

פורסם

הבנזין האוט' (וגם הידני) הם מנועים אטמוספריים, ולאו דוקא הכי מוצלחים שהיו ל-PSA. לא הבחירה הראשונה למי שמחפש כח. ד"א, הגיר הוא רובוטי (חד מצמדי) ולא פלנטרי רגיל. האמינות שלו דוקא בסדר, אבל הוא פחות נוח. בקיצור, פרט לדיזל הידנית (וגם שם אני לא בטוח שתקבל המון כח במהירות תלת-ספרתית) זה רכב סביר למשפחה בתקציב, אבל נראה לי שלא בדיוק מה שאתה מחפש. אם אתה בכל זאת מחפש C3 פיקאסו, למיטב זכרוני היא עברה מתיחת פנים ב-2012 ששיפרה קצת את האבזור, שווה לחפש אחת אחריה.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...