Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני עומדת לרכוש פיג'ו 308 2016 , רציתי לדעת האם עלויות האחזקה יקרות ?

אילו תקלות יכולות להגיע ?

מה איכות השירות במוסכים ?

האם יש עקב אכילס לרכב?

תודה רבה

פורסם

ה-308 היא מכונית מצויינת - בגרסת ההאצ'בק, המרווח לרגליים מאחור לא מהמשובחים, אם זה פרמטר חשוב, עדיפה גרסת הסטיישן לה בסיס גלגלים ארוך יותר.

המכלולים המכניים (גיר + מנוע) מוצלחים ואמינים בסך הכל. הייתה סדרה של מנועים עם רצועת תזמון הנוטה להתפורר - יש לבדוק את מצב הרצועה ולהחליף לפי הצורך.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
ה-308 היא מכונית מצויינת - בגרסת ההאצ'בק, המרווח לרגליים מאחור לא מהמשובחים, אם זה פרמטר חשוב, עדיפה גרסת הסטיישן לה בסיס גלגלים ארוך יותר.

המכלולים המכניים (גיר + מנוע) מוצלחים ואמינים בסך הכל. הייתה סדרה של מנועים עם רצועת תזמון הנוטה להתפורר - יש לבדוק את מצב הרצועה ולהחליף לפי הצורך.

תודה רבה !

איך יודעים איזה מהסדרות זה עם הרצועות הלא טובות?

פורסם

לא יודעים. היו פה לא מעט דיונים בנושא הזה, אין מסקנה חותכת. היבואן לא מכיר בבעיה באופן רשמי, אבל בינתיים מטפל ברכבים שהיא מופיעה בהם גם מחוץ למסגרת האחריות.

לדעתי הלא מקצועית, הייתי מבקש לבדוק את הרצועה כל טיפול שנתי ומחליף בכל מקרה שיש ספק או אחרי 5 שנים, לכל היותר. עדיף להוציא כמה מאות שקלים בממוצע בשנה מאשר להחליף מנוע.

החסרונות העיקריים של ה-308 הם ריכוז בקרות כמו מזגן במסך המולטימדיה, ההגה הקטן והנמוך שחלק אוהבים וחלק פחות (אני מאוד אוהב אישית), וסחירות נמוכה יחסית בשילוב עם ירידת ערך גבוהה בשנים הראשונות. אם את קונה רכב משומש שכבר ספג את ירידת הערך המהותית, את למעשה נהנית מהמצב הזה, לפחות בשלב הרכישה.

לגבי מוסכים מורשים - חוות הדעת במקרה הטוב מעורבות. אישית, אם אני גר באזור המרכז, מהרגע שהרכב לא באחריות הייתי מטפל באחד מהמוסכים המומלצים-אך-לא-מורשים, כמו גבע ואורן שירותי רכב.

בסה"כ - אם ההגה והמולטימדיה הם לא דיל ברייקר עבורך, ואת מבינה את עניין רצועת התזמון והסחירות הלא גבוהה, מדובר ברכב משפחתי נעים, נח, חסכוני יחסית, מאובזר ואפילו לא חלש, וכל זה במחיר מאוד סביר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

רק היצרן/יבואן יודע.

באופן כללי, ניתן לבחון את מצב הרצועה דרך פתח מילוי השמן.

רצוי לוודא שלמכונית שאת מתעתדת לרכוש, יש היסטוריית טיפולים מסודרת.

פורסם

בממוצע, יהיה יותר קשה למכור אותה מאשר קורולה או יאריס.

חשוב רק לזכור שמדובר בממוצע - רכבים שמורים ומטופלים במחיר הגיוני יהיה כנראה אפשרי למכור, רכבים מוזנחים ושבורים במחירון, פחות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

כן. כמו כל רכב צרפתי גם ה308 לא מקבלת יחס מיוחד ואין לה יותר מדי ביקוש בשוק. ואם למכור אז מתחת למחירון, וגם אז צריך סבלנות.

כמו שאמרו ה308 רכב מעולה, נהנה מכל רגע. חסכוני, לא חסר כוח, נוח ומרווח. אותי מעצבן להתעסק כל הזמן במסך - אין כמעט כפתורים ברכב והכל דרך המסך, גם המזגן.

לגבי עלויות אין לי כל כך מושג, התיקונים שהיו לי היו במסגרת אחריות, טיפולים עולים בסביבות 1000-1200 ש"ח בממוצע כל 15 אלף ק"מ, לא יודע איך זה משתווה לרכבים אחרים אבל אני מניח שזה לא גבוה במיוחד.

מוסכים זה אינדיווידואלי, במוסך מורשה באשדוד היחס די טוב והטיפול מקצועי ונעים. לגבי השאר תצטרכי לקרוא חוות דעת או לשאול לגבי מוסך ספציפי.

עריכה אחרונה על ידי iSystem

פורסם

למותג הזה מוניטין לא משהו, וזה משפיע על הביקוש (הנמוך בד"כ) והמחיר בפועל.

לרב זה מאד משתלם ברכישת יד שנייה, כי את קונה מכונית חדשה יחסית במחיר נמוך יחסית למתחרות.

בפועל, את קונה בזול ומוכרת גם בזול.

אבל, זה שיקול שאת צריכה לקחת בחשבון.

פורסם

אכן, חסכונית יחסית. צריכת דלק תלויה סגנון נהיגה ותוואי הנסיעה - את יכולה לצפות לכ-14 ק"מ / ל׳, צריכה ממוצעת.

פורסם

אוטו מאוד נחמד, בהחלט לטעמי ומוערך בהערכת חסר במובהק. עבורי תפעול מרבית הפונקציות במיוחד מזגן, ממסך המולטימדיה הוא חיסרון, אבל אפשר אולי להתנחם בכך שגם באודי A8 זה עובד ככה.

• תוכן חדש...