Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש!

לפני 4 חודשים רכשתי יונדאי i30 שנתון 2009 מיד שניה עם 87000 קמ במצב טוב כפי שעלה בבדיקה. אינני מבין ברכבים ועל כן רציני לשאול: 1.מתי מומלץ לקחת את הרכב לבדיקה במוסך. 2.כל כמה זמן יש לבדוק שמן ומים והאם ניתן למלא מים רגילים(מהברז).

3.אלו טיפולי אחזקה אני בעצמי יכול לעשות ברכב על מנת לשמר אותו ולמנוע בלאי.

4.כיצד אני יודע מה מצב הצמיגים ומתי יש להחליף.

נכון לציין שכיום הרכב על 91500 קמ. טסט במרץ.

תודה רבה לעונים.

פורסם

טיפול מבוצע כל 15,000 או שנה- הקפד על שימוש בשמן סינתטי מלא בהתאם להוראות היצרן לשמירה על שרשרת התזמון ומערכת השימון ולצמצום מחלת הבוצה במנוע של הרכבים הללו.

בדיקת נוזל קירור ושמן מומלצת ברכב כזה לפחות 3 פעמים בשבוע (בקיץ לא הייתי מתעצל ובודק על בסיס יומי).

בשום מקרה למעט חרום (התחממות פתע) לא מומלץ להשתמש במי ברז,שיוצרים קורוזיה ואבנית במערכת הקירור,אלא בנוזל קירור ייעודי מקורי המומלץ ע"י היצרן.

לגבי צמיגים- ידוע לך מתי הוחלפו לאחרונה ? בגדול אני מחליף כל 4 שנים גם אם הק"מ לא ממש גבוה בגלל שהם נוטים להתייבש.

טיפולים שאתה יכול לבצע בעצמך ? אם יש ידע וכלים אפשר לעשות חלק לא קטן מהטיפולים-אחרת יש למצוא מוסך מתאים ואם תציין את מקום מגוריך תוכל לקבל המלצות לאחד כזה או יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קולאוטי9 הגזמת ביותר. שלוש פעמים בשבוע לבדוק שמן ונוזל קירור? למה בתדירות כזו מטורפת? אם לא ידוע על נזילה כלשהי של נוזל קירור או של שמן, בהחלט אפשרי פעם בשבוע.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

תלוי ברכב אם הוא אוכל שמן אז כן הייתי בודק לפחות פעמיים בשבוע.

לגבי הטיפול שים לב שאתה לא צריך טיפול 90 אלף אלא טיפול 150 כי עברו 10 שנים - טיפולים נגזרים מהזמן שהרכב על הכביש וגם מהק"מ שנסעו עליו.

(כל טיפול זה 15KKM או שנה). כמו כן ממליץ לראות מתי היה הטיפול האחרון ברכב ומה הוחלף בו.

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם

אני ממליץ בחום על רמי שירותי רכב רחוב תושיה 4 תל אביב. אני הייתי מגיע אליו מאזור אשדוד.

מומחה יונדאי, לא מורשה יבואן. משתמש בחלקים מקוריים בלבד. מחירים סבירים, שירות מעולה ומדובר באדם ישר ואמין.

פורסם

תסתכל בספר רכב - ותוכל לראות שעל כל טיפול כתוב 15 אלף ק"מ או 12 חודשים או 30 אלף ק"מ או 24 חודשים וכדומה.

תכונותיו של השמן/פילטר ועוד נפגמים עם הזמן (לרוב אחרי שנה יש להחליף) ולכן גם אם לא נסעו ברכב 15KKM באותה שנה - יש לבצע טיפול 12 חודש וכן הלאה.

(דוגמה קלאסית עם רצועת טיימינג שצריך להחליף נניח כל 120KKM או 8 שנים גם אם נסעת 50KKM אחרי 8 שנים עדיין תהיה חייב להחליף רצועה, כיוון שהתכונות שלה נאבדו עם הזמן והיא עלולה להיקרע).

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

• תוכן חדש...