Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האסטרה הייתה בליסינג? אולי חברות הליסינג חוסכות יותר מדי בטיפולים ורכבים אירופאיים יותר רגישים לזה?

יש לי אסטרה טורבו 2013 יד 2, נקנתה עם 30 אלף ק"מ, אצלי כמעט 3 שנים ועל 70 אלף ק"מ.

הדברים היחידים שחריגים והוחלפו תואמים ל"מחלות" של הדגם שקראתי עליהם עוד מלפני הקניה - משאבת מים ובולמי זעזועים (אחוריים לפני שנה וקדמיים בטיפול האחרון).

לרכב אין שום ירידה באיכות הנסיעה (גיר). נראה לי בסדר גמור לרכב בן כמעט 6, אבל אולי זה רק בגלל הק"מ הנמוך יחסית.

עריכה אחרונה על ידי galbh
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אמנם אין לי נתונים סטטיסטיים, אבל נסעתי משהו כמו 30 אלף קילומטר על האופל אסטרה 1.4 טורבו(תאומה של הקרוז) ומיד לאחריה קיבלתי קורולה 1.6 בליסינג.

אצלי האסטרה הייתה עם 180 אלף והגיר היה נותן מכות בהעברות הילוכים, ולפעמים היה נותן גם מכות חזקות במיוחד בשילוב לרוורס. משיחה עם הנהג הקודם של הרכב זה היה ככה מזמן. וחוץ מזה אם הגיר כול כך סבבה אז למה GM האריכה את האחריות על הגיר הזה? מטוב ליבה?

וואלה... אז בוא נתחיל עם העובדה שהאסטרה הייתה עם 180K, ולא סתם 180K, 180K בליסינג!!! בתור נהג ליסינג עד לא מזמן אני יודע בדיוק מה המשמעות של זה, ואני לא רוצה אפילו לחשוב על רכב ליסינג חזק עם מנוע טורבו, עם הספארק המסכנות שלי הייתי כל הזמן ראשון ברמזור ומשייט על 160 קבוע, אני מניח שההתעללות גדלה כשמדובר במנוע טורבו.

חוץ מזה עוד משהו שכבר דיברו עליו המון כאן בפורום: רכבים צריכים שיטפלו בהם! אני אישית מטפל כל החיים אצל חבר שעושה לי תמיד את העבודה הכי טובה שאפשר והחלפים הכי איכותיים במחירים הגיוניים. כשהבאתי לו את הסוניק בפעם הראשונה הוא ישר אמר לי: זה מנוע שלא משחקים איתו, רק חלפים מקוריים. אז הנה לך כבר סיבה טובה לכך שאני בטוח שזה לא ככה בכל האסטרות\קרוזים. אני מתכוון לטפל כל 10K או שנה, לא מאמין בהוראות יצרן ליותר מזה, רכבים בני 3-4 שנים כבר מתחילים לאכול קצת שמן, ומי שאופטימי ומטפל כל 15K או לא עלינו יותר,שלא יתפלא אם אחרי כמה שנים הולך לו ראש או טורבו או מה שלא יהיה.

יצא לי גם לנסוע על אוקטביה וגם על ראפיד ושניהם עם מנוע 1.2 מרגישות יותר חזקות מהאסטרה(על 1.4 אני בכלל לא אדבר)

כניראה הבעיה היא בתיבת ההילוכים העצלה, אבל למי אכפת? אני נוהג ברכב על כול מכלוליו או שאני נוהג במנוע בלבד?

לראפיד או אוקטביה יש גיר DSG שנותן כנראה הרגשה שיותר קרובה לגיר ידני. אתה מכיר את זה שגיר ידני נותן הרגשה שהרכב מאיץ יותר מהר מאוטומט?

וגם המספרים מגבים את זה:

ראפיד 1.2 עושה 0-100 ב 10.3 שניות

אוקטביה 1.2 עושה 0-100 ב 10.8 שניות

קרוז 1.4 עושה 0-100 ב 10.4 שניות

אלה המספרים הרשמיים. ברור שראפיד 1.4 או אוקטביה 1.4 יהיו מהירות יותר אבל שוב זה בגלל ה DSG, שיש לו מחיר בצד השני של המשוואה.

אז ההרגשה שלך שהראפיד או האוקטביה 1.2 יותר חזקות היא כנראה סוג של Placebo effect.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

קודם כול ציינתי שהבחור שנהג לפני ברכב, אמר שהדפיקות האלה התחילו ממזמן אצלו. אין לי סקאלת זמן מדוייקת, אבל הוא היה עושה 60 אלף בשנה, אז כניראה "מזמן" זה אומר לפני כמה עשרות אלפי קילומטרים.

דבר שני, GM הרחיבו אחריות על הגיר הזה!

http://www.gear.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91/2016-12-13-N01-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%97%D7%91%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%98

מי עוד הרחיב אחריות על הגיר? כן, פורד ופולקסווגן עם התיבות הרובוטיות שאתה הזכרת מקודם. ותהיה בטוח שאף אחד לא עושה את זה בגלל שיש לו מוצר אמין שהוא כול כך מאמין בו.

לא מבין מה אתה מתווכח על האמינות של הגיר הזה.

וגם המספרים מגבים את זה:

ראפיד 1.2 עושה 0-100 ב 10.3 שניות

אוקטביה 1.2 עושה 0-100 ב 10.8 שניות

קרוז 1.4 עושה 0-100 ב 10.4 שניות

אתה שוב זורק נתונים, מה יהיה?

האם כול מה שנמדד ב"האם רכב חזק" זה מה שקורה כשאתה ב-0, לוחץ על הדוושה עד הסוף ומודד בכמה שניות אתה מגיע ל-100?

או שיש עוד תרחישים אפשריים?

באופן הפעולה שאני נוהג שאני לא סוחט את הדוושה עד הסוף אף פעם, מאיץ בעיקר בתאוצות ביניים בסקאלה הנמוכה, ובדרך כלל מאיץ במתינות כאשר מגיע ל-90 ואז נשאר ב-110-120 , האוקטביה בפירוש במצב כזה עושה דברים מהר יותר מהאסטרה.

מה יקרה אצל מי שרוצה להגיע מ-0 ל-120 כמה שיותר מהר, או מאיץ בכול הזדמנות מ-90 ל-130? לא יודע, אולי בשבילו האסטרה תהיה יותר מהירה.

האם בסופו של דבר זה פלסבו? אולי. אבל נתונים הרבה פעמים לא מספרים את האמת, ויש צורך בנסיעה בפועל.

פורסם

ברור ש 0-100 זה לא המדד היחיד, אבל זה המדד הכי קרוב ה"רשמי" שיש לנו. יש מבחני דרך שמודדים גם 80-120 אבל אין את הנתון הזה לכל רכב אז קשה להשוות. מה שכן אבל נכון לגבי ההשוואה כאן, היא שמדובר ברכבים עם מנועי טורבו קטנים ועקומת מומנט כנראה די דומה (לשני המנועים 1.4 קרוז ו 1.4 TSI אותו מומנט ושניהם מקבלים את המקסימום בסל"ד די נמוך) לכן זה לא דומה להשוואת 0-100 בקרוז ובקורולה כי לקורולה יש מנוע אטמוספרי עם עקומת מומנט שונה מאוד.

מה שאני כן יודע (בוודאות כי יש לי רכב עם מנוע כזה!) שהרכב מאיץ מצויין גם בלי לעלות מעל 2000 סל"ד, וזה למרות הגיר המסרס. ואם אני לוחץ אז הוא מאיץ ממש חזק. לא יצא לי לעשות הרבה בינעירוני עם הסוניק ובנסיעות שכן עשיתי נסעתי בעדינות בגלל שאני עוקב אחרי בעיה של צריכת דלק גבוהה ולא רוצה ללחוץ מה שייתן לי אינדיקציות לא נכונות. אבל מהלחיצות הספורות שכן עשיתי אני יודע שהרכב מאיץ מצויין, בטח יותר טוב מכל משפחתית ממוצעת ובטח לא רחוק מראפיד\אוקטביה 1.4 ששוב היתרון היחיד שלהם הואו בגיר כי המנוע מפיק כמעט אותם נתונים 1:1.

הרחבת אחריות על הגיר? לא יודע אולי יש בעיה למרות שאתה לא שומע פה על גירים של קרוז טורבו ואסטרות שהלכו בסיטונאות.

גיר דופק? שמע קטע, יש לי אימפלה בת 13, קניתי אותה ב 2010 עם גיר "דופק", קראתי קצת באינטרנט, מסתבר שיש סולנואיד EPC שהולך, החלפתי אותו באותו שבוע (עלה אז 1700 ש"ח). והיה שקט לכמה שנים טובות. היום האימפלה הזאת היא הרכב ליסינג שלי בחודשיים האחרונים (105 ק"מ ליום בינעירוני לרכב 2005, ואתמול נתתי איתה קיק דאון ב 170 קמ"ש, אפרופו שברולטים מתפרקות...) והגיר שלה עוד פעם דופק והסולנואיד הנ"ל כבר אצלי (הפעם אני מכיר את הטריק אז הזמנתי מאיביי ב 250 ש"ח) ורק צריך למצוא זמן להרכיב במוסך. אז למה כל הסיפור הזה? כי זה רכב שאם הייתי לוקח אותו למכון גירים היו צריכים להגיד לי שצריך שיפוץ גיר כי הוא דופק וכנראה עומד לסיים את חייו. אני יודע שזה חרטא וזה רק הסולנואיד והגיר הזה הוא כמו גיר של משאית, לא ימות גם עוד 500K ק"מ. גיר מת זה כשאתה שם הילוך והאוטו לא זז, גיר דופק זה יכול להיות מ 1000 סיבות ולא בהכרח אומר שהגיר עומד למות, אבל כמובן שאם תיקח אותו למכון גירים מיד יכריזו עליו כגוסס או גוויה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...