Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לגבי רכישה ממגרש מכוניות 'עמית צור' בחיפה

ronaldo17

פוסטים מומלצים

שלום, נתקלתי ברכב סוזוקי קרוסאובר ממגרש עמית צור סוכנויות שממוקם במפרץ חיפה על יד לב המפרץ.

האם מישהו קנה משם רכב, חוות דעת, אמינות?

מדובר על קרוסאובר עם נתונים טובים ומחיר סביר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בלי להכיר את המגרש הספציפי הזה,צריך להזהר פי 10 בקנייה ממגרש שהוא לא טרייד אין של היבואן.

יכול להיות שבאמת הרכב שם במצב טוב,אני הייתי מדלג על המודעה וממשיך לחפש.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נדיר רכב ממגרש שיהיה נקי באמת צריך לבדוק טוב טוב לראות איפה העוקץ השאלה אם יש לך כוחות וכסף לזה? דעתי היא שהולכים למגרש בלית ברירה אלא אם מדובר במכונית נדירה אז מתנהגים לסוחר בחשדהו וחשדהו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התגובות הראשונות הן אולי מדברות מהבטן אבל לא מבוססות.

מגרשי טרייד אין פרטיים הם עסק לגיטימי. אם אין היכרות עם המגרש הספציפי, רכישה מהמגרש הזה אינה שונה מאף רכישה מפלוני-אלמוני שמוצאים ביד2.

להכפיש מראש שם של מגרש ללא היכרות - לא ראוי.

טוב יעשה הקונה אם יבצע את כל הבדיקות המקובלות, ולא יסתמך על אף מילה של המוכר, מגרש או אדם פרטי, אם אין מאחורי המילים תיעוד ממוסמך.

טופס בדיקה שמציג המוכר - אין להסתמך עליו.

יש לגשת למכון בדיקה מטעמך. אם אתה חושש מהיכרות בין בעל המכון לבין המוכר -חפש מכון אחר.

אם אתה בלחץ לקנות רכב - תשתה כוס מים ותירגע. לא קונים רכב בלחץ.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מסכים עם העיקרון הנכתב לעיל שאין להכפיש מראש שם של מגרש ללא היכרות - לא ראוי.

סוחרי רכב במגרשים (לא טרייד אין) בדרך כלל רוכשים רכבים פגומים ומתקנים אותם במינימום מבחינה בטיחותית ורק משקיעים בקוסמטיקה על מנת שהרכב יראה נקי ונוצץ יש גם "משקיעים" שמעבירים שטיפות למנוע שיראה נקי מאבק ושמן.

נכון שבבדיקה אפשר לדעת הכל אבל ההמלצה לשלוח אותו לבדיקה שכמובן עולה כסף רב (במצטבר) ובנוסף מבזבזת גם את זמנו וגורמת להפסיד עבודה, כזכור המכונים סוגרים ב16:30...

השוק מפוצץ רכבים לא מבין מה החיפזון ללכת למגרשים של סוחרים אלא אם באמת אין ברירה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שאני יכול להעיד מהתנסות אישית שלי - לפני יותר משנתיים קניתי רכב (C5) ממגרש. להגיד שאני מרוצה, זה יהיה understatement. לכן, לדעתי ללכלך בצורה גורפת על מגרשים מאד לא במקום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בסופו של דבר ת-מיד עדיף לקנות מאדם פרטי, רצוי שהיה בעלים ראשון וטיפל כל ימיו במוסכי הרשת.

ויש כאלה מ-לא. להתרחק ממגרשים, למרות שיש אצלם גם דברים "בסדר".

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב חברים כנראה שאתם צודקים.

לא רוצה ללכלך ולפגוע בפרנסתו של בעל המגרש אבל אכן אני יעדיף להבא לחפש רכב אצל היבואנים הגדולים או קנייה מפרטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממגרשים פרטיים שווה להתרחק (ולא בהקשר לאיזור כזה או אחר).

גם באיזור הזה,לא חסרים סוחרים,שמתעקשים לעשות קומבינות כאלו ואחרות הקשורות לזיופים כאלו ואחרים (כבר היה מגרש שהיתה עליו כתבה) ומתעקשים לפגוע במוניטין של כאלו שבכל זאת ישרים ומנסים להתפרנס בכבוד וביושר.

קרא כאן: https://cars.walla.co.il/item/2560720 וצפה בסרטון הדוגמא כדי להבין מדוע עדיפה רכישה מחברת טרייד אין אמינה ולא מסוחרים סוג ג' והלאה.

מגרשים אמינים יותר באיזור הם של אופרייט ליס/טרייד מוביל/סוכנות סוזוקי חיפה/ אוטו סנטר/אוויס /אלבר.

מכל השאר הייתי מתרחק ויפה שעה אחת קודם.

עריכה אחרונה על ידי ORELB25
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מסכים עם העיקרון הנכתב לעיל שאין להכפיש מראש שם של מגרש ללא היכרות - לא ראוי.

סוחרי רכב במגרשים (לא טרייד אין) בדרך כלל רוכשים רכבים פגומים ומתקנים אותם במינימום מבחינה בטיחותית ורק משקיעים בקוסמטיקה על מנת שהרכב יראה נקי ונוצץ יש גם "משקיעים" שמעבירים שטיפות למנוע שיראה נקי מאבק ושמן.

אין כל כך הרבה כלי רכב פגומים כדי שלהיגד שלך תהיינה ידיים ורגליים. לחלק מהמגרשים הפרטיי יש הסכמים עם סוכנויות למכירת רכב חדש, והם מהווים זרוע הטרייד-אין שלהם. בשוק בו יש עודף היצע עצום (כמו בשוק שלנו) הרבה אנשים מחליפים כלי רכב אצל סוחרים פרטיים בשביל לא להתעסק עם הקניה והמכירה.

מה כדאי לעשות לפני רכישה מסוחר?

1) לחפש בגוגל את שם המגרש ולראות אם היו תביעות נגדו.

2) לבקש מהסוחר שיספק לכם הסטוריה ביטוחית של הרכב, ותמצית נתונים ממשרד הרישוי.

3) יש להניח שהסוחר לא יודע על הרכב הרבה יותר ממה שאתם יודעים, ולכן יש לנקוט ב"כבדהו וחשדהו"

4) לא נוסעים לעיר אחרת כדי לרכוש ממגרש פרטי, מגרש כזה שיודע שהקונה גר באיזור, בד"כ לא ימכור לו רכב דפוק כי זה יחזור אליו כמו בומרנג. לעומת זאת אם הוא יידע שהקונה ממקום מרוחק, הוא יזהר פחות.

5) רכשתי לא מעט כלי רכב ממגרשיםם פרטיים - כמעט לא היו נפילות.

בסופו של דבר ת-מיד עדיף לקנות מאדם פרטי, רצוי שהיה בעלים ראשון וטיפל כל ימיו במוסכי הרשת.

ויש כאלה מ-לא. להתרחק ממגרשים, למרות שיש אצלם גם דברים "בסדר".

תמיד כדאי לקנות "יד ראשונה מרופא" - כולם חכמים בתיאוריה הפרקטיקה קצת אחרת. חבל שלא הוספת גילוי נאות שאתה למעשה מתחרה במגרשים פרטיים ועוסק בתווך בין קונים ומוכרים של רכב משומש.

ושיהיה ברור - אני חושב שהשירות שלך טוב ומבורך, ואתה אכן מסייע לאנשים למצוא כלי רכב בתקציבים דלים, אבל במקומך הייתי נזהר מלהגיב תגובה גורפת כזאת במיוחד שאיננה נסמכת על עובדות כלשהן.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין כל כך הרבה כלי רכב פגומים כדי שלהיגד שלך תהיינה ידיים ורגליים. לחלק מהמגרשים הפרטיי יש הסכמים עם סוכנויות למכירת רכב חדש, והם מהווים זרוע הטרייד-אין שלהם. בשוק בו יש עודף היצע עצום (כמו בשוק שלנו) הרבה אנשים מחליפים כלי רכב אצל סוחרים פרטיים בשביל לא להתעסק עם הקניה והמכירה.

יש בכל שנה ושנה כ-10,000 כלי רכב שמוכרזים אובדן כהלכה מצב בו חברות הביטוח מוכרות את הרכבים הפגומים הללו לסוחרים והם משפצים לרוב בשטחים או במקומות הכי זולים על מנת לגרוף רווח נקי גבוה יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וכל שנה כ-500000 מכוניות מחליפות ידיים. לכן 10000 מכוניות הן טיפה בים. רובן אגב נמכרות ע"י סוחרים לא מורשים ולא תמצא אותן במגרש מסודר.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מספר הרכבים המחליפים ידיים אינו רלוונטי מאחר וה-10,000 רכבים נמצאים רק בעסקאות של סוחרים בעוד הנתון של ה-500,000 הינו נתון הכולל גם אנשים פרטיים, חברות ליסינג וגם סוחרים. בהנחה (נדיבה) וכרבע מעסקות השוק מבוצעות ע"י סוחרים יש כאן אחוז מאוד גבוה של סיכון. ואם נוציא מגרשים הגונים מוכרים, זה רק מצמצם את מספר העסקאות הרלוונטיות ומעלה את מספר האחוזים לקבל רכב פגום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 5 שנים מאוחר יותר...

ברצוני  להזהירכם   מקניה  אצל  'עמית  צור  סוכנות  רכב  '  :  לכל מחיר שלהם ,תוסיפו  לפחות  5000  ש   לתיקונים  ! החוזה  שלהם   נראה  הוגן ,  והוא  הכי   מפיל  בפח !  רציתי  לעשות  בדיקה  במכון  ,  ואלי  הסוכן   סובב  אותי  בשקרים    והשחיל  אותי  ל  'סופר טסט  ' , שנתנו   הערכה  של  חצי  שקר    והישלו  אותי   שהרכב  תקין   וזקוק   רק  ל  800-1500   ש  טיפול   . אחרי

הקניה  , הסתבר  שיש  הרבה  ליקויים    מעל   5000   , ואלי  , לא סכים  להשתתף  בכלום  ,למרות  שבחוזה  כתוב  ''שמעל  1500   המוכר  מתחייב  לתקן  או להפחית  במחיר''  ..  אלי  התנפח   : '' למה  לא  הבאת   לתקן   אצלי    או   למוסך  שאני  יגיד  לך  ?  ''   אמרתי

שאני   מתקנת   במוסך   הקבוע  שלי  , שאני   סומכת   עליהם ,  ולא  יכולה    לסמוך  על  התיקונים  שלך  עם  הקילקולים  שהסתרתה  ממני    ''   ''אני  לא  יכול  להחזיר  כסף   אם   הקבלה   רשומה  על  שמך '' ,  עניתי לו  שבמוסך   יסדרו   לו  את  הקבלה  על  שמו      , ואלי   התחמק   בסילופים  ושקרים   .  הסוכנות  הזו  חיה מלהפיל  בפח  ולקחת  הון  על  זבל !!!      

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...