Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחרונה התחלתי להתעסק בעניין הטיול לחו"ל הראשון של ההורים (היה פה בעבר פוסט נוסף) אך לצערי עוד לא התקבלה החלטה.

אני עומד בפני התלבטות וקיוויתי שחברי הפורום יוכלו לכוון אותי ולתת את דעתם בעניין:

כאמור, ההורים יטוסו לראשונה בחייהם לחו"ל. אף אחד מהם אינו מורגל במחיה בארץ זרה, בהתנהלות באנגלית ובניווטים מסובכים. בנוסף לאמא קשיים בהליכה (שמצריכים למשל אזורים נגישים, עזרה בנגישות בנתב"ג וכו') ולשני ההורים שלל בעיות רפואיות מחמת הגיל שדורשת תשומת לב (לא באופן שלא יאפשר להם להנות מחופשה של שבוע, אבל צריך להיות עם היד על הדופק).

לאחרונה התחלתי להסתכל על טיולים מאורגנים לגיל הזהב ודברים בסגנון המאפשרים מסלול טיול נחמד וחוויתי, עם לינה והסעות והכי חשוב: רופא צמוד (או משהו בסגנון). כלומר להשאיר את אמא ואבא בידיים טובות, אך לצערי הרב המחיר בהתאם ועומד בממוצע על 2000-2100 יורו לאדם.

מצד שני ישנה הטענה שאם אטוס איתם בעצמי, כל ההוצאות לא יגיעו למחיר שיידרש מהם (ואת ההפרש הקטן המתווסף על אדם נוסף שהוא אני, אוכל אני בעצמי לשלם) ואז יש איתם מי שיכול לנווט/לברר/לדבר ובעצם לעזור להם עם כל מה שהם צריכים.

מתלבט באיזה נתיב לבחור.

מה דעתכם?

לצורך העניין מדובר בטיול באירופה, ככל הנראה משהו שמשלב כמה עיירות, אולי יחד עם עיר גדולה ונוחה להתנהלות.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

תבדוק איזה מסלולים מוצעים דרך הטיולים מאורגנים לגיל הזהב ותבחר אחד מהם, הוא חייב להיות מותאם וכפי שאמרת גם חוויתי.

פורסם

טיול מאורגן הוא סוג של חוויה חברתית, בנוסף לטיול. הוא מתאים לאנשים שאוהבים את החברה, ונהנים להשתלב בה.

אם ההורים שלך כאלו, זו יכולה להיות חוויה מעולה עבורם. אם מצד שני הם מאלו שרק אוהבים את השקט והשלווה שלהם, אל תשלח אותם לטיול מאורגן, זה יהיה סיוט להם, וכנראה גם לשאר המשתתפים.

היתרון של לנסוע איתם (מעבר למה שכתבת, שתמיד תהיה שם ותוכל לעזור) הוא החוויה של טיול משפחתי, לרוב ההורים זה נחשב יתרון אבל יש גם כאלו שלא יתחברו לזה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני לא חסיד גדול של טיולים מאורגנים, אבל בנסיבות מסויימות "נכנע" להם, ואישית הייתי בטיולים מאורגנים מוצלחים מאד (לפנד, סין), אבל גם באחד פחות מוצלח (סקוטלנד ואירלנד), ובכמה יציאות שלי לדיל של טיסה + מלון הוצעו טיולים מאורגנים והצטרפתי אליהם אד הוק.

מה גילם של הוריך?

מה יכולתם להסתדר מחוץ לסביבה המוכרת שלהם, גם בארץ?

מה יכולתם מבחינת שימוש בשפות זרות?

עד כמה אמך מוגבלת בתנועה?

יציאה לטיול מאורגן היא הימור מבחינה חברתית. אפשר "ליפול" בקבוצה מצויינת, אפשר גם בקבוצה בינונית ומטה - וככל שהיעד יותר פופולרי וזול הסיכון לכך יותר גדול. שני הטיולים המוצלחים שהזכרתי היו קבוצות שעיקרן מורים - בלפלנד היה מדובר בקבוצה ייעודית למורים (הטיול פורסם בעיתון של ארגון המורים ותוכנן בדיוק לחופשת חנוכה, שאינה העונה העיקרית בלפלנד), בסין זה היה די מקרי. אשתי היתה מרוצה גם בטיול עם קבוצה ייעודית למורים במרוקו (שוב, פורסם בעיתון של ארגון המורים ותוכנן בול בחופשת סוכות). מתוך ניסיון זה, אם הייתי מחפש טיול מאורגן, הייתי מחפש קבוצה הומוגנית עם רקע יותר "תרבותי", אם אפשר להשתמש בביטוי הזה.

לגבי טיול משפחתי - האם אתה בן יחיד או שיש אחים? כמטייל די מנוסה, עם בנים בוגרים, אני אוהב טיולים משפחתיים ואם הילדים מסתדרים ביניהם מאד ממלי עליהם. הם מגבשים את המשפחה. עשיתי זאת בשנתיים הקודמות (השנה שיניתי את השיטה - יצאתי עם אשתי לטיול ארוך ואני מממן לבנים שבוע בפירינאים עם נטיה לקצת אקסטרים, מהסוג של אופניים וראפטינג). יותר מזה - אני מכיר משפחות שיוצאות בהרכב מורחב של הורים עם ילדיהם, בני הזוג והנכדים.

בתנאים שלך היית יוצא לטיול עירוני באירופה, ברלין נראית לי יעד מעולה ולא יקר מדי אם אתה רוצה לצאת לסביבות שבוע או קצת יותר, אמסטרדם, רומא או בירות מזרח אירופיות אם אתה רוצה טיול יותר קצר (ויש עוד הרבה אופציות שלא אמנה כרגע). כמובן שאפשר לבחור בטיול לא עירוני עם שכירת רכב (נניח צפון איטליה שהוזכרה בשרשור מקביל, היער השחור, דרום צרפת) או איזה שילוב מהסוג של מדריד, ברצלונה, מינכן, אמסטרדם וערים בינוניות אחרות שמתאימות לסביבות 3 ימים ואז עוד כמה ימים בסביבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההורים מבוגרים מאוד (באזור ה60+).

יכולת השפה שלהם (והיכולת להסתדר מחוץ לישראל) נמוכה מאוד, זו אחת הסיבות (והפעוטה שבהן) להתלבטות הזאת

מבחינת מוגבלות בתנועה של אמא, היא מסוגלת ללכת (באמצעות מקל) מרחקים יחסית קצרים. לא את מה שמצריך טיול בברלין או באמסטרדם לצורך העניין. בטיול מתוכנן רכב.

פורסם (נערך)

מבוגרים מאד? עכשיו נעלבתי. גם אני בן +60. ובהחלט לא זקן הפורום.

נתחיל בבעיה המרכזית: בעיית הניידות של אמא. אין טיול בלי הליכה. המוזיאון בעיירה או הטרק סביב המונבלאן. לכן, לגבי כל אתר שתרצו לבקר, עליך לבדוק מראש את הנגישות. סה"כ אירופה מונגשת היטב, וקנה המידה שלך צריך להיות יכולתה של אמא בארץ - במוזיאונים, גנים לאומיים ושמורות טבע.

מבחינת תחבורה - שוב, באירופה מקפידים על הנגשה אבל חלק מהמערכות ישנות. צריך לבדוק מראש איזה תחנות (ביעקר רכבת תחתית ועילית) מתאימות, ובמידת הצורך לתקצב גם מוניות (או אובר, או כל תחליף אחר). תביא בחשבון שגם מחוץ לעיר יש מרחקי הליכה ממגרשי החניה עד האתרים עצמם. אל תצפה לחנות ממש בכניסה. מבחינה זו טיול עירוני לא בהכרח קשה יותר מטיול טבע\עיירות. גם טיולים בעיירות מצריכים הליכה. לכן, יותר משצריך להמנע מאתרים, צריך להקציב להם את הזמן הנדרש.

מבחינת שפה - זו נראית לי המגבלה העיקרית. ככל שתצפין יהיו יותר דוברי אנגלית. כמובן שאם ההורים דוברי שפות אחרות יתכן שבחירה במדינה בה הן מדוברות תתאים להם.

חשוב מאד - לבחור מלונות מתאימים. במלונות טובים רבים אפילו ברמת *3 אין מעליות ואני לא בטוח שבכל מלונות *4 הן קיימות. לבדוק באופן מסודר ב-TA, בוקינג.קום, אתרי המלונות ובמידת הצורך שיחת טלפון או שאלה במייל - או בקשה לחדר מתאים.

בקו התחתון - אין לי ניסיון בטיולים עם מוגבלי תנועה. אבל נדמה לי שאם תחפש את השרשור על טיול שלי בדנמרק ב-2015 תמצא את מבוקשך או משהו קרוב. שילוב של טיול עירוני (יומיים בקופנהגן הדי קומפקטית) וחוץ עירוני\ערי שדה שעשוי להתאים למה שאתה מחפש. החסרון - טיסות ישירות בשעות לא נוחות (או לחפש קונקשנים נוחים אבל עם הארכת הטיסות) ומדינה יחסית יקרה. אבל אנשים נעימים, אתרים מטופחים, מלונות צפופים אך נקיים. אופציה נוספת דומה - אבל לדעתי פחות עשירה תרבותית - פינלנד (חפש שרשור שלי מיולי 2014).

עריכה - ראיתי עכשיו באתר נתב"ג כי יש פעם בשבוע טיסה לקופנהגן בבוקר, נראית שעה מצויינת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

~

תמהני אם הרעיון לטייל בחו"ל הגיע מההורים או ממך, נציג הדור הצעיר שבשבילו כל העולם פתוח. בין העובדה שהם לא היו שם עד כה לבין כל המגבלות שציינת, זה נשמע כמו רעיון מיותר ומתכון בטוח לסטרס מתמשך, בחופשה שאף אחד לא באמת יהנה ממנה. לא חסרים מקומות יפים בישראל שבהם ניתן לנפוש ולהנות בשפה ובאווירה מוכרת.

פורסם

ברור שטיול מאורגן במקרה כזה, עולה יותר אמנם אבל דואגים לכל ההעברות וכו׳ יש מדריך דובר עברית שדואג להכל. חשוב רק לבחור בחברה מומלצת ולא להתפתות להצעות הזולות ביותר.

אגב, מי שמייעץ לאנשים בגיל 60 שרוצים לראות עולם לטייל בארץ, עדיף שיישאר בחו״ל.

פורסם

דריש, למה להיות שלילי?

לפי התיאור המגבלה הפיזית משמעותית, אבל לא קשה - ואם תסתובב קצת באתרי תיירות תמצא הרבה מאד אנשים העונים לתאור המגבלות של אמו של פות"ש. ואם יהיה ליווי של הדור הצעיר זו יכולה להיות חוויה נפלאה לכולם. בסופו של דבר ההנאה אינה רק מהנופים והאתרים, אלא, במידה רבה, מהאוירה השונה. לצאת קצת מהסטרס שהארץ הזו מייצרת לנו בלי סוף.

פורסם

אם תבחר חברה שמוציאה טיולים עם אנשים בעלי רקע דומה להוריך מבחינה פיזית "ותרבותית" הוריך ייהנו מאוד.

אתה תוכל להצטרף אליהם אם תרצה ולהקל עליהם.

נסעתי עשרות פעמים לטיולים עצמאיים כולם עם רכב שכור והכל היה נפלא.

לאחרונה נסעתי כ 7 פעמים בטיולים "גראיטריים" הגילים מ 65 ועד 90.במקרה שלי מדובר בקבוצה די הומגנית.

תענוג.

במקרה שבו ההליכה ארוכה מדי או נזקקים למנוחה המדריך מתכנן מסלול אלטרנטיבי לאותו אחד.

כמות המטיילים בגיל הזהב היא אדירה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש כל מיני סגנונות של טיול.

בזמן האחרון נתקלתי בלא מעט אנשים שטסים עצמאית, אבל נעזרים במדריכים מקומיים - חלקם אפילו דוברי עברית - בעלי רכב, אשר מוציאים אותם לסיורים. בעצם שעטנז בין טיול מאורגן שבו יש מדריך ורכב לבין טיול עצמאי שבו המטייל קובע את התכנית, או את סדרי העדיפות.

הרעיון של ישה נכון, אם כי ההורים שייכים לקבוצת גיל קצת יותר צעירה. יש גם טיולים המכוונים לגילאים אלה. חייב לומר שהניסיון המצומצם שלי מראה שלא הגיל הוא הקובע אלא תחומי העניין - בטיול ללפלנד טווח הגילאים היה מ-6 עד למעלה מ-70, והקבוצה היתה מוצלחת ביותר. אבל, מדובר ביעד קצת פחות המוני, שמי שמחפש אותו (ומוכן לשלם את המחיר) הוא לא תיירי השוקולד אלא אנשים בעלי עניין במקומות היותר ייחודיים.

פורסם

ספריאל, לא הייתה כוונה להעליב, ההורים במצב לא הכי טוב לגילם (אין בזה בושה) ולכן אני מחשיב כמבוגרים מאוד. ישנם בני 60 שלא ניתן לזהות עליהם ובקלות אפשר לחשוב שהם צעירים ב10 שנים לפחות מגילם. נתקלתי בלא מעט טיולים מאורגנים של כאלה.

יש בי צד ששוקל דברים בסגנון כפר נופש אירופאי או כאלה (נניח היער השחור) שישלבו טיולים פשוטים וקצרים.

התקציב לא יאפשר מדינות כמו דנמרק או פינלנד, נאלץ להשאר בתחום מזרח אירופה/גרמניה.

האם ידוע למישהו על חברה מוכרת לטיולים מאורגנים מהסוג שצוין פה? חברה עם מחירים שפויים?

האם החברות הגדולות (איסתא/גוליבר) מארגנות דברים דומים?

פורסם
ספריאל, לא הייתה כוונה להעליב, ההורים במצב לא הכי טוב לגילם (אין בזה בושה) ולכן אני מחשיב כמבוגרים מאוד. ישנם בני 60 שלא ניתן לזהות עליהם ובקלות אפשר לחשוב שהם צעירים ב10 שנים לפחות מגילם. נתקלתי בלא מעט טיולים מאורגנים של כאלה.

יש בי צד ששוקל דברים בסגנון כפר נופש אירופאי או כאלה (נניח היער השחור) שישלבו טיולים פשוטים וקצרים.

התקציב לא יאפשר מדינות כמו דנמרק או פינלנד, נאלץ להשאר בתחום מזרח אירופה/גרמניה.

האם ידוע למישהו על חברה מוכרת לטיולים מאורגנים מהסוג שצוין פה? חברה עם מחירים שפויים?

האם החברות הגדולות (איסתא/גוליבר) מארגנות דברים דומים?

תגדיר מחירים שפויים?

בטיולים הגריאטריים שאני יצאתי, יוצא רופא, מלווה ישראלי ועוד מדריך ישראלי.

טיול לשבוע כולל הכל ללא ארוחת צהריים כ 7000 -8000 ש"ח. שלושת האחרונים היו ליוון לטירול ולאירלנד

המלונות מותאמים לקבוצה ניתן לקבל למשל חדר עם מקלחת למתקשים להיכנס לאמבטיה כמובן שיש מעליות ובמקרה שאין ( מקרים נדירים שבנדירים ) המתקשים מקבלים חדר בקומת הקרקע.

תקיש בד"ר גוגל ותמצא לא מעט חברות המתעסקות בתחום.

ובלא מעט מקרים מגיע מלווה להורה/ים בדמות בן /בת/כלה. חוויה יפה להם ביחד.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

במבה, הכל בסדר. ראית את הסמיילי.

ברור לי שיש להורים מגבלות, ניסיתי לכוון קצת לפי הניסיון שלי, אבל מובן שנדרשות התאמות.

לגבי המלונות - מה שכתב ישה. העניין הוא שמניסיוני חוסר נגישות הוא עניין נפוץ אפילו במדינות מסודרות כמו גרמניה או דנמרק, לכן יש להקפיד ולבדוק מראש כל מלון, וכמובן במקרה הצורך לשריין מראש חדר מתאים.

מבחינת מחירים - נכנסת לשדה מוקשים. יש הרבה מאד גורמים משפיעים, לפעמים הפרש של יום יעשה הבדל של מאות דולרים במחיר טיסה או לינה. לכן עבודת ההכנה די מורכבת. או שצריך לתת למישהו אחר לעשות אותה. לזה קוראים טיול מאורגן.

מציע לך להכנס לאתרי חברות התיירות הגדולות, לעיין בהצעות, ואז להתקשר טלפונית ולברר את הפרטים החשובים לך. לגבי נגישות לא לסמוך על הנציג אלא לבדוק פרטנית כל מלון המוצע בתוכנית.

פורסם

^^^

ספריאל

אין מה לבדוק

חברות רציניות שמוציאות טיולים לגיל השלישי מתאימות את כל הטיול למגבלות החל מהמלונות וכלה באתרי הביקור.

אז חלק מהמטיילים לא מטפסים לראש מגדל עם 120 מדרגות ומטיילים בקומה התחתונה של המבצר או שותים כוס קפה עם עוגה בקפה הסמוך ואלה שיכולים עולים ונהנים מהנוף. וזה היוצא מהכלל ולא הכלל.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...