Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא נמנע משום הצהרה שמבוססת על מקרה שקרה, כל עוד אני לא מקבל הוכחות נגדיות. מה שאתה רושם מצד אחד מעודד, ומצד שני נשמע שגם דיי דרשו ממך לשמור על שתיקה בנושא כדי שלאחרים לא יהיה את המידע.

בתור לקוח של לובינסקי שמחזיק רכב שלהם, עוד באחריות - אם אני מרגיש באופן שניתן להבין מהודעתי, שבעוד חצי שנה אני אשלח על ידם לחפש את החברים שלי על כל תקלה בעוד שלמי שרכש אחרי יהיו עוד שנתיים אחריות, זה אומר דרשני. על זה בדיוק הם צריכים לעבוד שם.

לא איכפת לי שלא תהיה אחריות על דברים איזוטריים שקורים באופן לא שיטתי, אבל בשרשור עם מיכל האוראה ברור שהיצרן הנחה אותם לא לבצע החלפה למרות שהתכנון הכושל ידוע מראש.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הפרמטר הכי חשוב בכל הסיפור הוא לא רק האחריות ולא רק התדמית, אלא קודם כל הגורם האנושי.

הגורם האנושי ומחלקת המכירות הם אלו שעושים את עיקר העבודה - ואם נבדוק בשטח את העובדות: צ'מפיון מוטורס אלופים בזה.

מוכרים את אחת הסחורות הלא אמינות בשוק - בכמויות אדירות - כבר שנים ! השתתפות בתיקון ? תיקון לאחר אחריות ? עד שזה לא מגיע לבית משפט הם לא מזיזים את עצמם ברוב המקרים.

יעשו בשכל, לובינסקי, אם יקחו את כל אנשי המכירות (לרבות טריידאין וכד') לקורס מזורז על איך מדברים עם לקוחות ואיך משכנעים לקוח לרכישה - מבלי לירות בעצמם ברגל.

בנוגע לזה שהלך לטריידאין עם ה 207GT, יש הסבר הגיוני ומתקבל על הדעת ל 30% פחות במחיר; אנחנו עושים השבחה לרכב, נותנים לו אחריות לשנתיים וצריכים להרוויח - זאת הסיבה שמורידים 30% מהמחיר.

לומר ללקוח שהוא מקבל 30% פחות בגלל שמדובר ברכב צרפתי, ידני עם טורבו - באותה נשימה שהוא מתעניין בדיוק על צרפתי, ידני עם טורבו אבל חדש מהשקית - זה רק מראה כמה הם לא יודעים איך למכור ועד כמה אין תיאום בין מכירה של רכב חדש לקליטה של רכב משומש לטריידאין.

בנוגע למימושי אחריות וכל המקרים המדוברים כאן בפורום לאחרונה: כל הסיפור הזה מתחיל אך ורק מהיצרן. הוא מכתיב את המדיניות.

אממה - ליבואן יש את הכח ויש את האפשרות לשבת לשולחן הדיונים עם היצרן ולהסביר לו (וגם לדרוש) תיקונים כאלה ואחרים במסגרת ריקול.

באופן כללי - ב(כמעט)שני עשורים האחרונים, האמינות של פג'ו וסיטרואן השתפרה באופן משמעותי, וכל הדורות האחרונים לא סובלים כמעט בכלל מבעיות כרוניות של אלקטרוניקה או מחשוב - עיקר הבעיות מתחילות בשגרת טיפולים שאינה תואמת את אופי הנסיעות בארץ. לזה מתווספים (בתאם לסדרה\דגם\מנוע ספציפי) כשלים תיכנונים או כשלים בייצור סדרה שלמה של חלק. כמו שאנחנו רואים, זה קורה אצל כולם.

אנחנו רואים וחשופים כאן בפורום למידע רב על כך שגם יצרנים אחרים, שנחשבים למאוד אמינים והם מאוד פופולאריים בשנים האחרונות, סובלים מכשלים רבים מאוד בייצור של חלקים, דבר שגורם להן לאורך חיים קצר ובעיות לא מעטות במכלולים שחלקם חשובים מאוד וחלקם, באופן יחסי, זניחים. העניין הוא שאנשים שמחזיקים כלי רכב פופולאריים מפחדים שתיפגע התדמית של הרכב שלהם ולכן נוטים לא להתייחס לתקלות שנראות "קטנות" ובולעים את הצפרדע בשקט.

איציק

לא מסכים עם סוגיית הטרייד אין. בהתנהלות כזו אתה משדר חוסר אמון במותג שאתה מוכר, ועוזר במו ידיך להורדת מחיר השוק שלו.

פורסם

עניין מיכל האוריאה הוא דוגמא לאיך לא מקבלים אחריות של רצון טוב כאשר את כל הטיפולים ביצע בעל הרכב במוסך שאינו של היבואן אפילו שהקפיד לדרוש ביצוע קריאות שירות (בצדק).

אין לו אפשרות לבדוק מה היה קורה אילולא טיפל בחברה את כל הטיפולים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

לא איכפת לי שלא תהיה אחריות על דברים איזוטריים שקורים באופן לא שיטתי, אבל בשרשור עם מיכל האוראה ברור שהיצרן הנחה אותם לא לבצע החלפה למרות שהתכנון הכושל ידוע מראש.

היצרן לא מנחה "אל תחליפו". כשהיצרן מחליט מתי לבצע קריאת תיקון הוא מפרסם אותה. זהו.

התכנון הכושל לא ידוע מראש כי במרכז הראשי של האחריות של PSA מצטברים כל הנתונים בהתאם לדוחות הטכניים שמגישים הטכנאים במוסך.

כולי תקווה שאכן הגישו דוחות על מנת שהעניין יצוף אצל היצרן.

בעניין רצון טוב וכו' -

מי שמטפל באופן קבוע ברשת של לובינסקי, ב 99% מהמקרים אם ייתקל בבעיה כמו המיכל אוריאה - יקבל השתתפות (אחוז ההשתתפות תלוי בהרבה גורמים, זה יכול להיות השתתפותשל כמה עשרות אחוזים על הכל, יכול להיות גם 100% מהחלק והעבודה על הלקוח - ולעיתים השתתפות מלאה על העבודה והחלקים).

מתוך ניסיון של שנים ברשת, יש מנהלי שירות בכל מרחב וזה תפקידם - וכן, אם הלקוח נאמן לרשת מוסכים של היבואן, הוא גם מקבל השתתפות של רצון טוב. במקרה הנ"ל אין ספק שבגלל שלא בוצעו טיפולים שוטפים במוסכים של הרשת, אין להם גם שום אינטרס לבוא לקראתו...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש להם אינטרס לבוא לקראתו, כי:

1. היחס אליו עם רכב שבדיוק סיים אחריות 3 שנים כשהיום הם נותנים 5 לכולם הוא גבולי. יכלו לתת לו מחיר הוגן. 10000 שקל למיכל ומשאבה? דחילק.

2. כי המיכל דפוק. עובדה, יש מק"ט חדש ומשופר.

3. כי מה שהוא מספר, שם אותי כאחד שקיבל יחס בסדר במוסך עם אותה תקלה בדיוק שלאחר בדיקה ואיפוס ששרפו לי יום עבודה, בסימן שאלה מאוד מאוד גדול כשמדובר במה יהיה בעוד שנה, כשהאחריות תיגמר.

יש סיבה מעולה לא לתת לו יחס הוגן, וזה אם הם מסתכלים על החור שבגרוש, וזה בדיוק מה שהיה שם.

פורסם
סיפור שקרה לי בקרסו עם קליאו ולחבר עם לובינסקי

היתה לו 207 GT. נכנס לסוכנות פיז'ו לברר על ה 208 GTI. נציג המחירות מספר בנפלאות הרכב, מנוע טורבו, ידני, התנהגות רכב צרפתית.

שואל החבר כמה יתנו לו בטרייד על ה 207 שלו - קיבל הצעה של 30% מתחת למחירון. שאל למה. "זה רכב ידני, מנוע טורבו, צרפתי..." נאמר על ידי אותו מוכר...

לא חזר לפיג'ו

אני כמובן מאמין לכל מילה, ולכן המסקנה הבלתי נמנעת היא שהמוכרן היה שוודי שניסה לדבר בעברית בלי להבין את משמעות המילים. אין שום בעיה ל"מרוח" את המתענין בטריידאין בסיפורים מסוגים שונים, לספר לו באותו מעמד שהסיבות בשלהן כדאי לו לקנות פז'ו זהות לאלו בשלהן אסור לו, זה קצת מוגזם.

פורסם
מפרנקופילים :wink:

ממש אין צורך לדאוג לשורת הרווח של לובינסקי, כנראה שהם עומדים ביעדים של עצמם.

נקודה למחשבה - גם סובארו נותנים 5 שנות אחריות מלאה, לא עוזר (מסיבות אחרות ומוצדקות), ולהם אין מוניטין אמינות קלוקל...

אז גם לפיג'ו/סיטרואן וגם בסובארו, כנראה שזה לא (רק) מוניטין העבר, בלי קשר אם הוא מוצדק או לא.

ניסית להזמין אקסוי אייסייט? פורסטר טורבו?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)
אורי, באיזה מוסך?

בסניף המרכזי בירושלים.

.. ומצד שני נשמע שגם דיי דרשו ממך לשמור על שתיקה בנושא כדי שלאחרים לא יהיה את המידע.

אף אחד לא ביקש/דרש ממני שום דבר בעניין, אם כבר פרסום רק יוציא אותם יותר מבסדר.

הבעיה עם האשמה לא מבוססת היא שכידוע להאשים/להוציא למישהו שם רע זה קל, הכיוון ההפוך הרבה יותר קשה. גם הפסקנות ב"...

ברור שהיצרן הנחה אותם לא לבצע החלפה למרות שהתכנון הכושל ידוע מראש" לא באמת מבוססת.

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
ניסית להזמין אקסוי אייסייט? פורסטר טורבו?

XV איסייט היא בהחלט הפנינה של היבואן.

נראה לי שפספסת את הנקודה שלי - היבואן עושה עבודה "לא משהו' עם המותג הזה, כמעט עד הרס המוניטין שלו.

אני כחובב סובארו, כבר דור שני, מוצא עצמי השכם וערב מגן על כבודן של מכוניות המותג וגם כאשר אני ממליץ על הרכב המושלם לטעמי למי שמחפש רכב (יש מקרים בהן פורסטר או אאוטבק הם הפתרון הטוב ביותר), הרוב מגיבים בביטול. למה זה? כי מוניטין המותג ירד קרוב לאשפה...

טוב שיש את הג׳יפון איסייט שיתן ליבואן מכירות שנתיות באלפים ולא במאות...

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

פורסטר השאלה אם זה נובע מביקוש או מחיסול מלאי של היבואן בתור הכנה לדגם החדש, מה שסביר יותר עקב הוצאת גרסת אוסקה , כמו שעשו עם הXV לקראת סוף השיווק שלו.

פורסם
יש להם אינטרס לבוא לקראתו, כי:

1. היחס אליו עם רכב שבדיוק סיים אחריות 3 שנים כשהיום הם נותנים 5 לכולם הוא גבולי. יכלו לתת לו מחיר הוגן. 10000 שקל למיכל ומשאבה? דחילק.

2. כי המיכל דפוק. עובדה, יש מק"ט חדש ומשופר.

3. כי מה שהוא מספר, שם אותי כאחד שקיבל יחס בסדר במוסך עם אותה תקלה בדיוק שלאחר בדיקה ואיפוס ששרפו לי יום עבודה, בסימן שאלה מאוד מאוד גדול כשמדובר במה יהיה בעוד שנה, כשהאחריות תיגמר.

יש סיבה מעולה לא לתת לו יחס הוגן, וזה אם הם מסתכלים על החור שבגרוש, וזה בדיוק מה שהיה שם.

1. תקופות אחריות בכל חברה בעולם יכולה להשתנות מרגע לרגע. הוא קנה בתקופה של ה-3. הוא ידע מה הוא קונה ולכן יש חוזה.

אם היום היו נותנים רק שנה, זה היה משפר את הרגשתו ? לא. אז גם בענין ה-5 שנותנים היום - זה לא נתון למשא ומתן כי זה נראה כמו סתם התבכיינות מיותרת.

מחיר המשאבה הוא ללא ספק מוגזם, אבל זה לא החלק המוגזם היחידי שיש. מה נעשה ? אנחנו חיים בישראל וזה מה יש. חלקי פלסטיק פשוטים עולים לעיתים לא פחות מזה, SO ?

2. למגוון עצום של חלקים ברכב יש מק"ט משופר. רכבים היום בנויים מכמות רכיבים לא הגיונית ובהחלט (אצל כל היצרנים) יש למידה תוך כדי תנועה, ומתקנים בשביל לשפר את האמינות.

3. כשהאחריות נגמרת - היא נגמרת... פשוט מאוד. אממה, בענף הרכב מקובל שלקוחות שמתמידים לטפל ברכב ברשת מוסכי היבואן - מרוויחים סוג של התחשבות/"רצון טוב" גם אם נגמרה האחריות.

במקרה הזה כבר הוסבר שהלקוח קנה את הרכב, לא טיפל במוסכי היבואן ועכשיו הוא רוצה השתתפות בתיקון מעבר לתקופת האחריות.

היחס ההוגן שלך מושתת על סיבות אמוציונאליות שנראות לך הוגנות - ולצערך, עסקים בעולם האמיתי לא עושים עם אמוציות. אני בהחלט מסכים לחלוטין שזה מעצבן, לא הוגן וכד' שחלק בסדר גודל כזה מתקלקל אחרי האחריות, אבל במקרים מסויימים אין הרבה מה לעשות חוץ מלבלוע את הצפרדע ולהמשיך הלאה.

אתה מדבר איתי על החור בגרוש שלוביסנקי מסתכלים עליו - אבל פותח השירשור - הוא לא מסתכל על החור בגרוש ? הוא הלך לטפל במוסכים לא ברשת היבואן בדיוק בשביל לחסוך את הגרוש הזה, צחוק הגורל שזה חזר אליו בבומרנג (עם כל הצער שבדבר).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הייתי בסוכנות סיטרואן מרכז, לקחתי רכב לנסיעת מבחן.

לא חושב שאנשי המכירות היו לא מקצועים. דווקא נתקלתי

במקצוענים, מדברים גם על חסרונות הרכב שבחנתי וגם על יתרונות.

הציעו מלא הצעות לטוב ולרע.

היו ממש ראויים, לא יודע אך במקום אחר. סוכנות סיטרואן מרכז, מקצוענים!

בכל מקרה הסוכנת שטיפלה בי, היתה מקצוענית ויודעת על מה היא מדברת

והציעה מלא פתרונות לטובת העסקה, גם בסוף אם היא לא תצא לפועל.

פורסם
1. תקופות אחריות בכל חברה בעולם יכולה להשתנות מרגע לרגע. הוא קנה בתקופה של ה-3. הוא ידע מה הוא קונה ולכן יש חוזה.

אם היום היו נותנים רק שנה, זה היה משפר את הרגשתו ? לא. אז גם בענין ה-5 שנותנים היום - זה לא נתון למשא ומתן כי זה נראה כמו סתם התבכיינות מיותרת.

מחיר המשאבה הוא ללא ספק מוגזם, אבל זה לא החלק המוגזם היחידי שיש. מה נעשה ? אנחנו חיים בישראל וזה מה יש. חלקי פלסטיק פשוטים עולים לעיתים לא פחות מזה, SO ?

2. למגוון עצום של חלקים ברכב יש מק"ט משופר. רכבים היום בנויים מכמות רכיבים לא הגיונית ובהחלט (אצל כל היצרנים) יש למידה תוך כדי תנועה, ומתקנים בשביל לשפר את האמינות.

3. כשהאחריות נגמרת - היא נגמרת... פשוט מאוד. אממה, בענף הרכב מקובל שלקוחות שמתמידים לטפל ברכב ברשת מוסכי היבואן - מרוויחים סוג של התחשבות/"רצון טוב" גם אם נגמרה האחריות.

במקרה הזה כבר הוסבר שהלקוח קנה את הרכב, לא טיפל במוסכי היבואן ועכשיו הוא רוצה השתתפות בתיקון מעבר לתקופת האחריות.

היחס ההוגן שלך מושתת על סיבות אמוציונאליות שנראות לך הוגנות - ולצערך, עסקים בעולם האמיתי לא עושים עם אמוציות. אני בהחלט מסכים לחלוטין שזה מעצבן, לא הוגן וכד' שחלק בסדר גודל כזה מתקלקל אחרי האחריות, אבל במקרים מסויימים אין הרבה מה לעשות חוץ מלבלוע את הצפרדע ולהמשיך הלאה.

אתה מדבר איתי על החור בגרוש שלוביסנקי מסתכלים עליו - אבל פותח השירשור - הוא לא מסתכל על החור בגרוש ? הוא הלך לטפל במוסכים לא ברשת היבואן בדיוק בשביל לחסוך את הגרוש הזה, צחוק הגורל שזה חזר אליו בבומרנג (עם כל הצער שבדבר).

איציק

איציק ידידי, האמן לי, אני לא מובטל משועמם שיושב בבית ורק כותב פוסטים.

אני עובד בחברה שמייצרת אחוזים נכבדים מהשוק העולמי בתחומה ונמצא בקשר עם לקוחות וספקים כל הזמן.

אם היינו עובדים רק לפי מה שסוכם מראש, לא היו לנו צרות, וכנראה שגם לא לקוחות.

מק"ט משופר, אם יצא, יבוא כדי להחליף מק"ט ישן שכשל, ולכן במקרה של תלונה, הגם אם מחוץ לאחריות, הנוגעת ספציפית למק"ט זה ראוי לטפל ביחס סלחני יותר ולא רק שחור או לבן.

בנוסף אם לקוח שלנו יידע מה התנאים של לקוח אחר, ויגיד לנו "או שתשוו או שאני לא אהיה לקוח שלכם יותר", אנחנו נשקול כל מקרה כזה בכובד ראש.

כאן באה סיטרואן ופירסמה את התנאים העדיפים שהם נותנים ללקוחות שבאו אחרי. אז מה, לא לגיטימי לדרוש לפחות שיפור של התנאים? ועוד בחלק שידוע שהוא מועד לכשל? ברור שכן. וכאן נבחן היבואן, שאם רוצה לבנות לעצמו שם קצת, קצת יותר מוצלח ממה שיש לו היום, שיבין שיש מקום לעשות מאמץ ולפעול בהתאם. זה הכל. זה כל מה שביקשו.

פורסם
איציק ידידי, האמן לי, אני לא מובטל משועמם שיושב בבית ורק כותב פוסטים.

אני עובד בחברה שמייצרת אחוזים נכבדים מהשוק העולמי בתחומה ונמצא בקשר עם לקוחות וספקים כל הזמן.

אם היינו עובדים רק לפי מה שסוכם מראש, לא היו לנו צרות, וכנראה שגם לא לקוחות.

מק"ט משופר, אם יצא, יבוא כדי להחליף מק"ט ישן שכשל, ולכן במקרה של תלונה, הגם אם מחוץ לאחריות, הנוגעת ספציפית למק"ט זה ראוי לטפל ביחס סלחני יותר ולא רק שחור או לבן.

בנוסף אם לקוח שלנו יידע מה התנאים של לקוח אחר, ויגיד לנו "או שתשוו או שאני לא אהיה לקוח שלכם יותר", אנחנו נשקול כל מקרה כזה בכובד ראש.

כאן באה סיטרואן ופירסמה את התנאים העדיפים שהם נותנים ללקוחות שבאו אחרי. אז מה, לא לגיטימי לדרוש לפחות שיפור של התנאים? ועוד בחלק שידוע שהוא מועד לכשל? ברור שכן. וכאן נבחן היבואן, שאם רוצה לבנות לעצמו שם קצת, קצת יותר מוצלח ממה שיש לו היום, שיבין שיש מקום לעשות מאמץ ולפעול בהתאם. זה הכל. זה כל מה שביקשו.

בענף שאתה עובד בו - כנראה שזה מקובל. יש ענפים שלא.

אם היו קוראים לך HP, והיית מייצר מיליוני מדפסות ברחבי העולם. אתה מרוויח סכום מסויים (דיי קטן למען האמת) ממכירת המדפסת ומתקיים בזכות הדיו והטונרים שאתה מוכר. במשך שנים מכרת מדפסות עם שנתיים אחריות ובשנה האחרונה עם 3 שנים.

יום בהיר אחד היה פונה אליך לקוח אחרי שהמדפסת שלו (עם האחריות לשנתיים) התקלקלה ויצאה מאחריות ממש לפני זמן קצר. אתה בודק ורואה שבתוך המדפסת יש ראשי דיו לא מקוריים ויש נזק לחלק חשוב במערכת (נניח: הפיקוד של ההזרקה לראשי הדיו). סביר להניח שתפגוש עוד כאלה חכמים שקנו מדפסת והשתמשו בראש תחליפי וגרמו לה לנזק.

האם תתקן לו\להם את המדפסת חינם ? אם כן - אתה הזוי (ותפסיד כסף ובסוף תפשוט רגל כי: תמכור מדפסות בלי להרוויח כמעט ותתקן בחינם על חשבונך [תוציא כסף מהכיס]- והם ימשיכו לקנות דיו וטונרים לא אצלך !).

בעניין האחריות, אתה ממשיך לדרוש דברים הזויים;

"סיטרואן פרסמה את התנאים העדיפים שהם נותנים ללקוחות שבאו אחרי [למי שלא הבין: 5 שנות אחריות במקום 3 דאז], אז מה, לא לגיטימי לדרוש לפחות שיפור של התנאים" ?

התשובה היא: לא !!!

אני חוזר ואומר על סמך היכרות מצויינת עם המערכת - אני בטוח ב 100% שבלובינסקי *כן* היו מתחשבים בו ו*כן* באים לקראתו, אם היה מטפל ברכב ברשת המוסכים המורשים של לובינסקי !!

בתקופה שעבדתי במוסכים של לובינסקי עברו תחת ידי עשרות לקוחות שקיבלו תמיכה על מגוון רחב של תיקונים (החל מדברים קטנים ועד ל: שיפוץ תה"ל אוטומטית, ידיות COM2000, משאבות הגה ומה לא - הודות לעובדה שטיפלו ברכבם ברשת !!

וכאן נבחן היבואן, שאם רוצה לבנות לעצמו שם קצת, קצת יותר מוצלח ממה שיש לו היום, שיבין שיש מקום לעשות מאמץ ולפעול בהתאם. זה הכל. זה כל מה שביקשו

סיטרואן ייצרה את הרכב.

היבואן, מקבל את המכוניות ומוכר ברווח מסויים.

קרה מקרה וברכב יש רכיב מאוד יקר שהתגלתה בו תקלה בזמן לא סביר. היצרן לא מכיר עדיין בבעיה והיבואן - לא רוצה לפגוע בלקוחות אבל גם לא יכול לספוג כשלים בחלקים על חשבונו.

אתה בעצם אומר "תשמעו, יש כאן 60 כלי רכב עם תקלה במיכל. כל מיכל עולה 10,000 שח. תוציאו מכיסכם 600,000 ש"ח ותחליפו לכולם את המיכלים על חשבונכם בשביל לשפר את המוניטין שלכם" ? תגיד, אתה אמיתי ?

ואם אתה בעל החברה, איפה תשים את הגבול ?

תתקן לכולם את המכוניות מעבר לתקופת האחריות רק בשביל לשפר לעצמך את השם ? מתי תגיד לעצמך "עד כאן" ? ומה שווה החוזה שאתה חתום עליו מול הלקוח אם כל דבר הופך למו"מ אם זה הגיוני שהחלק התקלקל או לא, והאם מגיע ללקוח תיקון חינם או לא מעבר לתק' האחריות ?

מה שאתה אומר רחוק מלהיות הגיוני, ישים ובעל ביצוע. מזכיר לך שמדובר כאן על עסק ולא על עמותה ללא מטרות רווח.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

1. בוא נשווה מדפסת ב200-300 שקל לאוטו של כמה עשרות רבות של אלפי שקלים.

2. אתה חושב ומדגיש שלא הגיוני לצפות לשיפור התנאים. אפילו קורא לזה בקשה או ציפייה הזויה.

אז אני מודיע לך חגיגית שיש רבים שחושבים אחרת ממך, מהיכרות אישית שלי, וחלקם אפילו עבדו בתחום הרכב ואצל יבואנים בישראל, רחמנא ליצלן.

3. ברור לך שהמיכל לא עולה באמת 10,000 שקלים. אני לא פותח את זה בכלל לדיון. ומי אמר שהם צריכים להחליף חינם? פשוט שילכו לקראת. ראבאק האוטו שלו כמעט חדש.

אבל מה שאמרת, שמהיכרות עם המערכת יתחשבו, כן מעודד כי כשאצלי המיכל המחורבן יתפגר, מה שיקרה אחרי האחריות בעזרת המרפי, לפחות יש כבר תיעוד על כניסה למוסך.

• תוכן חדש...