Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בכוונתי לרכוש רכב יד שניה בסכום של עד 40,000 ש"ח.

אני מחפש רכב משפחתי (לא מיני) בגלל הגודל הפיזי ותא-המטען, ולא כ"כ מפריע לי נפח המנוע.

אחרי חיפוש מעמיק ביד-2 וכן במגרשי רכב של אלבר ואלדן וכדו', התברר כי אני יכול לרכוש רכב מיצובישי אטראז' שנת 2014 או אפי' 2015 עם קילומטרז' של בערך עד 110,000 ק"מ (במגרשים מדובר ברכב סטנדרט ללא אבזור וביד-2 רוב הרכבים הנ"ל הם מהדגם המשופר (אינסטייל) בו יש גלגלי מגנזיום, מולטימדיה, כפתור הנעה ועוד. יש אפי' אפשרות לרכוש רכב שנמצא עדיין באחריות היבואן בחודשים הקרובים.

האופציות האחרות הם ללכת על הונדה אינסייט משנתון 2012-2013, יונדאי I30 CW - או טויוטה קורולה משנתונים 2009-2010 - שאז אני כבר נכנס לבעיות של הגיר הרובוטי - אותו אני לא מעוניין לרכוש.

עוד שאלות בנוגע לקניה:

1. האם יש עדיפות לרכוש רכב מפרטי או מחברה? (בחברה המחיר יותר יקר אבל יש אחריות, וכן הדגמים מהחברות בד"כ ללא איבזור).

2. האם לקחת רכב למכון בדיקה גם אם הוא מחברה, והחברה מראה לי עותק של בדיקת קניה שהם עשו בתקופה האחרונה? (ואם כן - כמה זמן אחריות של מכון הבדיקה יש לתוצאות הבדיקה שלהם).

3. לגבי בדיקת שיעבוד - חיפשתי הרבה ואין קישור תקין לבדיקה ב-10 ש"ח ברשם המשכונות. האם חייבים לעשות את הבדיקה הנ"ל בדואר בעלות של כ-10 ש"ח, והאם בדיקה זו בודקת גם אם הרכב מעוקל (במשרד הרישוי) או רק האם הרכב לא משועבד?

4. רכב שנמצא עדיין תחת אחריות יבואן - האם היבואן חייב לעשות לו יישור קו עד תום תקופת האחריות גם אם אין תקלה ספציפית (אני מתכוון לטיפול גדול וכדו'), והאם העובדה שהרכב נמכר - יכולה להוות עילה להפסקת האחריות גם לפני תום התקופה.

תודה לכל המומחים העונים!

איצי'

פורסם

אתייחס לרכבים שרשמת:

את האטראז' אני בקושי מאחל לשונאים שלי. לא רכב ראוי בשום אופן.

ההונדה אינסייט - היה לי את הרכב הזה, מודל 2011. יותר טוב בהרבה מהאטראז' אך לא עדיין מציאה בכלל, בכל מקרה צריך לבדוק אם התקלה הסדרתית במנוע תוקנה במידה וחושבים ברצינות על הרכב הזה.

שניהם לא בגודל של רכבים משפחתיים!

טויוטה קורולה תעזוב בצד, תצטרך לרדת הרבה בשנתונים בתקציב שלך.

ה-i30cw בחירה מצויינת כמו האחות קיה סיד.

אוסיף לרשימה שלך את המיצובישי לנסר, גירסת הג'ט פייטר עם מנוע 1.6. הרבה יותר אוטו מאשר האטראז' או האינסייט.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

תודה על התשובה המהירה והמפורטת!

שאלות:

1. למה אתה חושב שהאטראז' כ"כ גרועה? בגלל המנוע הקטן?

2. מה עדיף ה-i30 או הקאיה סיד?

3. איזה לנסר התכוונת? מצו"ב צילום מסך מיד-2לנסר.JPG

פורסם

תריץ חיפוש בפורום לגבי האטראג', ותבין למה הרכבים האלו עומדים במגרשים חודשים ארוכים, עד שמגיעים למחירי פח אשפה.

פורסם
תודה על התשובה המהירה והמפורטת!

שאלות:

1. למה אתה חושב שהאטראז' כ"כ גרועה? בגלל המנוע הקטן?

2. מה עדיף ה-i30 או הקאיה סיד?

3. איזה לנסר התכוונת? מצו"ב צילום מסך מיד-2[ATTACH=CONFIG]504483[/ATTACH]

1. רכב לא יציב, אחיזת כביש של בימבה, הרגשה של חוסר ביטחון ובטיחות, רועש גם לבעלי אוזן לא רגישה, נראה כמו רכב מיני שמתחו אותו. המנוע הקטן הוא חלש אבל מאוד חסכוני בדלק אז זאת הבעיה היותר קטנה של הדגם הזה...

2. שאלה של זמינות אקזמפלר טוב בשוק ועניין של טעם, ההבדל ביניהם לא גדול. מצאתי את הקיה נוחה יותר אך בהבדל קטן. אם הולכים על האפשרות הזאת, ממליץ לחפש את הרכב הכי "מדוגם" מבין שניהם שנכנס לך בתקציב.

3. מנוע ה-1.6 (117 כ"ס) החליף את ה-1.5 כך שזה עניין של תקציב (ב-40 אתה אמור להשיג בקלות 1.6). ה-1.8 הוא רכב איכותי יותר אך המחיר בהתאם. קשה יותר למצוא אחד אבל בהחלט הייתי מסתכל על האפשרות הזאת.

פורסם

תודה [h=1]shaharper[/h]

לגבי ירידת ערך בעתיד (שנתיים או שלוש) - אתה חושב שיהיה הבדל משמעותי בין ה-i30 לקאיה סיד?

ומה אתה אומר לגבי מאזדה 3 בשנתונים 2012-2013? צריכת דלק גבוהה יותר מהאחרים?

פורסם

קשה לנבא ירידת ערך אך לא מוצא סיבה שיהיה הבדל בין ה-i30 לסיד בנושא הזה, מדובר ברכבים כמעט זהים.

בקשר למאזדה 3 - אני מניח שאתה מדבר על מנוע 1.6. צריכת הדלק דומה (פלוס/מינוס) לצמד הקוריאני. קח בחשבון שמדובר ברכב צפוף יותר מהם, בעיקר במושב האחורי. אם זה מתאים עדיין, בחירה לא רעה.

פורסם

הפורטה הוא למעשה קיה סיד בתצורת סדאן (יש קצת הבדלים באיבזור). אם אתה מעדיף צורת סדאן על הסטיישן, הפורטה בחירה טובה.

קח בחשבון שקיימים i30 וקיה סיד שהם לא סטיישן אלא בתצורת האצ'בק.

ה-i25 הוא למעשה קטגוריה מתחת (בדומה לקיה ריו). מדובר ברכב פשוט יותר ומעט קטן יותר. אם עדיין זה עונה לדרישות שלך תוכל להשיג שנתון גבוה יותר מהפורטה/סיד/i30. הרכב הזה מגיע עם שני מנועים, 1.4 ו-1.6. הקטן די עגלה.

צריכת הדלק דומה בכל הרכבים.

פורסם

אוי ואבוי, מאיפה הבאת את זה? מסלון היופי עם הנשים? :-D

יש דבר אחד ויחיד שהטריוס מצטיין בו - שמירת ערך... (וגם אמינות).

פורסם

איציק, אל תחפש הרפתקאות. אם אתה מחפש מכונית משפחתית שתתן לך ראש שקט ומרווח מספק למשפחה, הסיד וה-i30 ששחר המליץ עליהן יהיו בין הבחירות היותר סולידיות. גם הלנסר בסדר, גם סובארו B3, אפילו רנו פלואנס דיזל (אם תצליח למצוא כזו. לא יודע באילו מחירים הן נמכרות). יכול להיות שבשביל המשפחה שלכם תספיק גם i25/ריו או טויוטה ספייס ורסו או 1001 מכוניות אחרות. אבל אתה מתפזר. מהמכוניות שהתחלת, עם הגדרת תקציב ודרישות טובה והגיונית, אתה בורח עכשיו לכיוון מכוניות אחרות בכלל.

מה שאתה צריך קודם כל זה לקבוע צרכים - עשית את זה.

עכשיו לבקש המלצות למכוניות.

אחרי שקיבלת, ללכת ולקרוא על המכוניות האלה - מבחנים, שרשורים בפורום, נתונים טכניים.

אחרי שהבנת מי הכי מתאימה לך, להתחיל לחפש.

אין מה לעשות, לחפש מכוניות משומשת טובה ומתאימה זה הרבה עבודה. זה לא נסגר ב"מה אתם אומרים על טויוטה? - אחלה אוטו - קונה".

זה במידה ואתה באמת רוצה לקנות מכוניות שמתאימה לך. אם לא, תתעלם ממה שכתבתי.

לשאלותיך:

אטראז' - לא. פשוט לא. מהרשימה שנתת - שוב, כמו ששחר אמר - ה-i30 תהיה האופציה הכי "חכמה".

1. פרטי מול חברה - פרטי.

2. כן. כן, ועוד אלף פעם כן.

3. https://ica.justice.gov.il/SearchPledge/PledgeBrowse ותוסיף גם בדיקת תביעות ביטוח: http://www.slika-ins.co.il/%D7%A7%D7%91%D7%9C%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2-%D7%A2%D7%9C-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9/

4. לא.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

אם אתה מתלבט בין קיה ריו או יונדאי I25 אז ריו, הרבה יותר אוטו.

אטרא'ז זה אוטו לגז ברקס בעיר, מצטיין רק באמינות וכל השאר בו סביר/נחות.

אבל בתקציב כזה לנסר ג'ט פייטר 1.6 תתן תמורה מעולה למחיר עם נתונים טובים.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

תודה לכל העונים.

ל"ערס עם הסמכות" - תודה על התשובה המפורטת. קראתי בעיון את תשובתך ואתה צודק שקצת התפזרתי... כנראה שאלך באמת על i30.

ולנהג שודים מדופלם - איך אני מוצא ביד-2 לנסר ג'ט פייטר 1.6 - איך הוא נקרא בשמו המקצועי שקיים במנוע החיפוש של יד-2?

תודה רבה!

הארתם את עיני!

פורסם (נערך)

בקשר למיצובישי - תזין בחיפוש לנסר הדור החדש, תתמקד ב 2014, מנוע 1.6. זה הדגם אליו הכוונה.

לדוגמה:

https://m.yad2.co.il/ad/w9d5ax?utm_campaign=m-ToAd&utm_source=clipboard&utm_content=Cars

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...