Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

הגעתי ללקוח עם מחשב נייד טובים SATELLITE L50 שהמסך לא נדלק. כל הסימטוממים מראים על כרטיס מסך/לוח אם מת ואני אסביר למה:

1. המחשב נדלק בלחיצה על כפתור ההדלקה אבל אחרי כ 2-3 דקות נכבה לגמרי;

2. אין שום סימני תגובה מהמסך לגבי הידלקות, אלא רק שומעים את הCDROM נע קצת;

3. פתחתי את המחשב - המאוורר של המעבד מתחיל להסתובב, ופשוט נעצר אחרי כמה שניות - כנראה כי לא חם למעבד מספיק. אבל, הוא לא נדלק ונכבה לפי פעולת המעבד אלא פשוט נכבה וזהו;

חיפשתי מיקרו סוויץ' של המסך ופשוט לא מצאתי. המסך יושב על שני צירים מכאניים בלי שום חיבור אלקטרוני זה או אחר על הצירים, מה שאומר שכנראה המיקרוסוויץ' הזה מגנטי ואני פשוט לא מוצא אותו.

יש למישהו רעיונות? ישנם שלושה כבלים שעולים למסך: אנטנה של כ. רשת, חיבור של המסך עצמו לכרטיס מסך וחיבור של הקומפלקס של מצלמה/מיק'.

תודה מראש.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

לפני שפתחת את המחשב, ניסית לחבר אותו למסך חיצוני?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כן, זה חישן מגנטי (הול אפקט) והוא נמצא ליד המצלמה.

לצערי בלי סכמה מלאה של הלוח הזה, ידע באלקטרוניקה, ציוד הגדלה וכישורי הלחמת BGA ו-0201/0403 אין אפשרות לעשות הרבה מלבד להחליף את הלוח קומפלט.

פורסם
לפני שפתחת את המחשב, ניסית לחבר אותו למסך חיצוני?

כן. ללא הצלחה יתרה, לא מגיב לכלום. מה שמחזק את ההשערה שהלך הלוח.

כן, זה חישן מגנטי (הול אפקט) והוא נמצא ליד המצלמה.

לצערי בלי סכמה מלאה של הלוח הזה, ידע באלקטרוניקה, ציוד הגדלה וכישורי הלחמת BGA ו-0201/0403 אין אפשרות לעשות הרבה מלבד להחליף את הלוח קומפלט.

המחשב עבר טראומה כלשהי?

תנסה לפרק כל חלק אפשרי ולראות אם זה משנה את התנהגות המאוורר בעת ההדלקה.

לא עבר כלום. נקי לגמרי.

אם אני אנתקן את הכבל שמגיע למצלמה מהלוח, המיקרוסוויץ' יבוטל ולמעשה המסך יפעל תמיד?

מה גם שכשאני סוגר את המסך כשהאור בכפתור ההפעלה פועל, הוא נכבה, וכשאני ףותח הוא נדלק. מה שדי מייתר את הצורך לנתק את החיישן לא?

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם
כן. ללא הצלחה יתרה, לא מגיב לכלום. מה שמחזק את ההשערה שהלך הלוח.

רוב הסיכויים. אבל לפני שפוסקים שהלך לוח, אני הייתי מנסה גם מנסה זיכרון אחר (או אחד אחד אם יש שניים), ולעשות הפעלה מינימלית למחשב - ללא דיסק קשיח/SSD, כונן דיסקים אם יש, כרטיס WLAN, מודם סלולרי. יכול להיות שאחד מהם מקצר.

גילוי נאות - עבדתי זמן מה במעבדת מחשבים ניידים של טושיבה, לפני שפוטרתי עקב גישה "ייחודית" לניהול כח אדם של החברה שהפעילה אותה, ובהמשך איבדה את הזיכיון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אז ככה. רשמית כנראה הלוח מת. ביצעתי מה שואדים הציע - נותקו:

CDROM

כ. רשת אלחוטי

כ. רשת

זכרון

HDD

קורא כרטיסים

מצלמה

אפילו לא מעלה את הביוס. אפילו לא צפצף שאין לו זיכרון. אז כנראה הוא מת.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

יהי זכרו ברוך

פורסם

היי שלום,

עד לא מזמן הייתה לי בעיה מאוד דומה לשלך :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?628252-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-%D7%A2%D7%95%D7%A9%D7%94-%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93-%D7%90%D7%9A-%D7%9C%D7%90-%D7%A0%D7%93%D7%9C%D7%A7

תראה אולי זה משהו דומה.

בגדול היה לי משהו מאוד דומה שבסוף נפתר ע"י עדכון התוכנה של הביוס.

• תוכן חדש...