Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 0 ק"מ או מהיבואן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי אותם 14% מ 90 אלף שקלים זה יותר מאשר 14% מ 60 אלף ( בשקלים ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
השוק לא מתנהל לפי המחירון - אלא לפני היצע וביקוש - הדעה הרווחת היא שהמחיר שתשיג יהיה נמוך יותר מ-11% ויתכן שתצטרך להוריד 20% כדי למכור, מה שיעביר אותך מ"רווח" ל"הפסד"
גם על רכב יד ראשונה 00 בעלים יכול להיות שלא יקבל מחיר מחירון כך שהפרש באחוזים (אולי) ישמר. או יהפוך ליותר קטן. קשה לדעת.

זה בגדר סימן שאלה, בזמן שהנחה שהוא מקבל בקניה היום מ 0 ק"מ היא וודאית.

פורסם
עניתי לך בשרשור הקודם הזהה שפתחת,ושוב,שים לב לרמת האבזור.

אם אתה יודע שלא תחזיק ברכב לפחות 5-6 שנים,תפסיד הרבה כסף במכירה כי תהיה יד 2 מליסינג ודרך אגב,מה שמוצע ב 0 ק"מ זה לא הדגם הכי מפואר (ספיריט/פרימיום, אתה מקבל רכב ללא גג נפתח ואני אישית מוכן לשלם כבר עוד 5-6 בחברה על כזה ולהוציא חדש -אם כבר עושים את הטעות הכלכלית הזו...).

מאזדה כזו מאובזרת עד הסוף אתה יכול לקנות כבר בת שנה מיד פרטית אז למה עם עבר ליסינג ?

אתה מעדיף רכב יד שניה שננהג בכביש כמה אלפי ק"מ על פני רכב "עם עבר ליסינג"?

פורסם (נערך)

כאשר יש מבחר אופציות בשוק, הרוכש שמחפש רכב משומש בן 3 יעדיף רכב יד ראשונה ( 00 בעלים קודמים) , פרטי על פני יד שניה ( 01 בעלים קודמים) עם רישום ליסינג, גם אם השני נקנה בתור חדש מחברת ליסינג ולא היה בפועל רכב ליסינג אף יום אחד. השאלה, כמה הרוכש הזה יהיה מוכן לשלם יותר על הרכב הראשון.

עכשיו אפשר להגיד, למה לחשוב על המכירה העתידית עוד לפני שקנית את הרכב?

אבל במדינתינו היקרה, שבה מחירי הרכב גבוהים, כן חושבים על המכירה העתידית וסופרים הפרש בין קניה למכירה ( וזאת למעשה עלות הרכב בפועל, מחולקת למספר שנים/ חודשים ). וכאשר בעוד שנתיים- שלוש נוספות, כאשר הרכב בן 5-6 ועדיין שווה לא מעט כסף, להתחיל למכור רכב יד שלישית ועם רישום ליסינג לרוב אומר לחתוך חזק במחיר.

כל זה לא תקף למקרה בו קונים רכב בכוונה לנסוע עליו עד לגריטה או מכירה באלפים בודדים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בוא נסתכל על זה עניינית, עזוב רגע את "כוחות השוק".

רכב שנקנה מ 0 ק"מ יד 01 ורכב שנקנה ישירות מיבואן 00 בעלים, נגיד שניהם עם 60 אלף ק"מ.

מדובר באותו מוצר בדיוק. אותו אופי שימוש. אין בינהם שום הבדל ואני אישית כנראה שלא הייתי מכון לשלם שקל אחד יותר על רכב יד 00.

לא יודע אם יש הרבה קונים שחושבים כמוני אבל צריך להבין שזה אותו מוצר הדיוק ואין סיבה ממשית לשלם עליו 15% יותר.

פורסם
שלום רב,

אני פשוט מנסה להבין את החיסרון בקניית רכב 0 ק״מ ומכירתו לאחר 3 שנים.

לצורך העניין אני רוכש גולף בעלות של 117 אלף במקום 131, משמע חסכתי 11% בקניה. לאחר 3 שנים עלות הרכב היא 90 אלף, מכרתי בהנחה של 11% וקיבלתי 80100. סך הכל חסכתי כ4000 ש״ח בעסקה ורכשתי את הרכב בסכום נמוך משמעותית. כשאני אמכור אני אומנם אהיה יד2 אבל הקילומטרז יהיה נמוך מרכב ליסינג, היסטוריית טיפולים מלאה והרכב יהיה במצב טוב. מדוע הדעה בקרב חברי הפורם שונה?

תודה מראש,

דניאל

החשבון שלך ורוד מידי לטובת היד-1 0 ק"מ.

כאחד שעשה את הטעות הזו בעבר אני יכול לתרום לך מניסיוני האישי.

דבר ראשון ההנחנה שלך על מחיר המחירה בעתיד היא ממש לא נכונה.

על פי מחירון יד-2 על גולף כזו, יד-2 עם עבר של ליסינג 0ק"מ, תקבל מקסימום 76K ש"ח.

חייב לציין שזה מחיר שלא תקבל אף פעם מהסיבה שלפי לוי יצחק זה עוד יותר נמוך ואני אישית לא נכיר את הקונה הפוטנציאלי שיסכים לשלם מעל מחירון לוי יצחק.

על פי לוי יצחק ההפחתה 14% על עבר ליסינג 0ק"מ.

בנוסף יש לך גם הפחתה של יד-2 בתקופה קצרה יחסית (שאלת לגבי 3 שנים) שמפחיתה עוד כמה אלפים מהמחירון.

אז בדקתי לך כמה יוצא מחירון משוקלל על פי לוי יצחק לדגם גולף 1.2 קומפורטליין שנת 2014:

1. יד-1 פרטי - 75,000 ש"ח

2. יד-2 פרטי עם עבר של ליסינג 0 ק"מ - 67,725 ש"ח.

הבדל של 7300 ש"ח.

עדיין על פני משתלם לך כי בהתחלה קיבלת הנחה של 14K ש"ח, אבל...

1. לא יהיה קל לך למכור את הרכב גם במחירו הנמוך כמשומש כי הוא כבר יד-2 ורוב הרוכשים שרוכשים רכב בן 3 מחפשים יד-1 וידלגו על הרכב שלך.

2. חלקם הגדול של הרוכשים שכן יכנסו למודעה שלך יראו בעלות קודמת ליסינג ויעברו הלאה.

3. אלו שכן יחליטו ללכת על זה ככל הנראה ידעו איפה אתה עומד ויורידו אותך עוד במחיר בכמה אלפי שקלים, וזה לרכב שמור מאוד.

4. אם כבר יש לך רישום של ליסינג ואתה יד-2 אתה תצטרך להילחם על הקונה מול חברות הליסינג הגדולות ומגרשי הרכב, בהצלחה..

*אני אסתייג בכך שתמיד יש את הסיכוי ליפול על פראייר אבל לרובנו זה לא קורה.

ועכשיו לעוד משהו שרובנו לא מודעים אליו, או לא חושבים עליו, ולצערי אני למדתי על בשרי.

במקרה של תאונה במהלך השנה-שנתיים הראשונות, יש סיכוי גבוה מאוד להורדה מהכביש (טוטל לוס) וזה עקב חוק שעבר לפני אי אלו שנים שקובע שברכב חדש חייבים להתקין חלקים חדשים.

לכן יוצא שמתאונה קלה יחסית, עלות התיקון מגיעה למעל 50% מעלות הרכב והוא הופך לאובדן מלא (אצלי הפיאסטה בת 10 חודשים, עקב תאונת חזית שנפתחו בה כריות אוויר אך לא היה שום נזק לשילדה, עלות התיקון הייתה אמורה להיות 77K ש"ח, לרכב שעלותו כחדש 95K...)

במקרה של אובדן מלא מחיר המחירון של הרכב שלך כמשומש, עם עבר של שתי ידיים (ריבוי ידיים חריג לרכב בן פחות משנה), עם הפחתה של 14% על ליסינג (מעצבן וטיפשי ככל שיהיה), יהיה נמוך כל כך שזה כואב בכיס!

(אין לי כוח להיכנס שוב למחירון לוי יצחק, תנסה לבד ותראה בעצמך..)

מצד שני, באם הרכב היה יד-1 מהחברה, ככל הנראה היית מקבל תמורה של רכב חדש במסגרת "חדש מול ישן" שרוב חברות הביטוח נותנות בשנה הראשונה וחלקן גם בשנה השניה.

זה אומר שאתה מקבל מחירון של רכב חדש מהסוכנות!

זה משמעותי מאוד ומאחר ואנו לא שולטים בתאונות אז אני אישית למדתי שזה סוג של הימור, אם הצלחת אז הרווחת כמה אלפי שקלים (במקרה שלך משהו באזור ה-7K ש"ח במקרה האופטימי), אם לא הצלחת אז הפסדת כמה עשרות אלפי שקלים.

עכשיו תעשה חשבון מחדש..

פורסם (נערך)

רכב שנקנה מ 0 ק"מ יד 01 ורכב שנקנה ישירות מיבואן 00 בעלים, נגיד שניהם עם 60 אלף ק"מ.

מדובר באותו מוצר בדיוק. אותו אופי שימוש. אין בינהם שום הבדל ואני אישית כנראה שלא הייתי מכון לשלם שקל אחד יותר על רכב יד 00.

לא יודע אם יש הרבה קונים שחושבים כמוני אבל צריך להבין שזה אותו מוצר הדיוק ואין סיבה ממשית לשלם עליו 15% יותר.

אז עניינית אתה מוכן להיות "פראייר" ולשם מעל המחירון?

מהכרותי עם העם היושב בציון, אנחנו הכי לא רוצים לצאת פראיירים.

על כן, אין סיכוי בעולם, שאתה, כן כן אפילו אתה, תפתח מחירון לוי יצחק, תבדוק מה המחירון המשוקלל לרכב, ואז תודיע למוכר המאושר "החלטתי לשלם לך מעל המחירון, כי מגיע לך ולוי יצחק סתם טמבל"..

על אחת כמה וכמה כאשר מדובר ברכב לא מיוחד ונפוץ כמו מאזדה 3 או גולף.

*עריכה,

במחשבה שניה יכול להיות שלא הבנתי אותך ובעצם התכוונת שאתה אישית היית מחפש דווקא את הרכב עם עבר ליסינג 0ק"מ?

אם כן אז אני מניח שהיית עושה זאת בגלל המחירון הנמוך שלו, שגם בסוג אנשים כמוך (וגם אני כך) נגעתי בהודעה הקודמת שלי.

עדיין, מאחר ואתה מכיר את השוק אז אני מניח שהיית מנסה להוריד עוד יותר את המחירון, בדיוק בגלל העובדה שאתה במיעוט ואין הרכב קופצים על המציאה..

בסופו של דבר, ההפחתה מהמחירון תיהיה מורגשת וכואבת בכיס ותקצץ את כל החיסכון ההתחלתי או את רובו.

עריכה אחרונה על ידי alonjp
פורסם (נערך)

נכון שמחירון הוא המלצה בלבד, אבל משא ומתן מתחיל מנקודה כלשהי שקשורה למחירון ( אלא אם מדובר ברכב ספורט נדיר או רכב עם שוק מת, ואלה לא המקרים של מזדה 3 ).

אז כבר בנקודת הפתיחה של משא ומתן ההפרש בין שני המוצרים האלה עומד על 14% לפי המחירון (וכמו שרשמו נכון, הם מבוטחים על סכומים שונים בהפרש של 14% לפחות, למקרים של תאונה/ גניבה. גם במקרה של תאונה שלא משביתה את הרכב, הביטוח ישלם לבעלים ירידת ערך שמחושבת מסכומים שונים ).

אתה אישית תחפש כנראה רכב שנקנה מליסינג 0 קילומטרים ( כי אינך מוכח לשלם על "אותו המוצר" יותר) וכמו שאני מכיר אותך תיסע ברכב כזה להנאתך שנים רבות ותהיה מרוצה.

בשביל רוב הרוכשים האחרים לא מדובר באותו המוצר בדיוק, במיוחד לאלה שמחליפים רכבים בתדירות יותר גבוהה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

אני עם בוקי.

נכון שלמי שמחליף רכבים מהר יחסית (כל שנה-שנתיים) זה לא הפיתרון הנכון. אבל יש עדיין מספיק אנשים שמחליפים רכב כל 3-4-5 שנים. בשבילם זה יופי של פיתרון.

לדעתי, רוב רוכשי יד 2 מאוד רגישים למחיר. אם תציע להם שני רכבים זהים שההבדל ביניהם מתבטא ברישום בלבד והמחיר שלהם שונה, חלקם לפחות יעדיף את הרכב הזול יותר, בטח אם הוא זול יותר בכמה אלפי שקלים משמעותיים. בנוסף, רוכשי יד 3 עוד יותר רגישים למחיר, וכן הלאה. כל אלו גם לא לגמרי טמבלים, ויש סיכוי שהם כבר הספיקו לשמוע על תופעת ה'יד 1 אפס ק"מ', וחלקם אפילו עשויים לחפש רכבים כאלו במיוחד, שכאמור ההבדל ביניהם לרכבים רגילים הוא רישומי בלבד, ובמחיר זול יותר. אני אישית הייתי עושה בדיוק את זה, ככה שיש כבר שני קונים כאן לעניין הזה (אם כי אני בספק אם למאזדה 3).

בתכלס, אין באמת שני רכבים (משומשים) זהים, ולכן לדעתי העדיפות תהיה לרכב המתחוזק, השלם ועם הק"מ הנמוך יותר, כאשר הפרמטר של מס' בעלויות הולך ומאבד משמעות ככל שהזמן עובר.

ועכשיו לעוד משהו שרובנו לא מודעים אליו, או לא חושבים עליו, ולצערי אני למדתי על בשרי.

במקרה של תאונה במהלך השנה-שנתיים הראשונות, יש סיכוי גבוה מאוד להורדה מהכביש (טוטל לוס) וזה עקב חוק שעבר לפני אי אלו שנים שקובע שברכב חדש חייבים להתקין חלקים חדשים.

לכן יוצא שמתאונה קלה יחסית, עלות התיקון מגיעה למעל 50% מעלות הרכב והוא הופך לאובדן מלא (אצלי הפיאסטה בת 10 חודשים, עקב תאונת חזית שנפתחו בה כריות אוויר אך לא היה שום נזק לשילדה, עלות התיקון הייתה אמורה להיות 77K ש"ח, לרכב שעלותו כחדש 95K...)

במקרה של אובדן מלא מחיר המחירון של הרכב שלך כמשומש, עם עבר של שתי ידיים (ריבוי ידיים חריג לרכב בן פחות משנה), עם הפחתה של 14% על ליסינג (מעצבן וטיפשי ככל שיהיה), יהיה נמוך כל כך שזה כואב בכיס!

(אין לי כוח להיכנס שוב למחירון לוי יצחק, תנסה לבד ותראה בעצמך..)

מצד שני, באם הרכב היה יד-1 מהחברה, ככל הנראה היית מקבל תמורה של רכב חדש במסגרת "חדש מול ישן" שרוב חברות הביטוח נותנות בשנה הראשונה וחלקן גם בשנה השניה.

זה אומר שאתה מקבל מחירון של רכב חדש מהסוכנות!

זה משמעותי מאוד ומאחר ואנו לא שולטים בתאונות אז אני אישית למדתי שזה סוג של הימור, אם הצלחת אז הרווחת כמה אלפי שקלים (במקרה שלך משהו באזור ה-7K ש"ח במקרה האופטימי), אם לא הצלחת אז הפסדת כמה עשרות אלפי שקלים.

עכשיו תעשה חשבון מחדש..

נו ברצינות... זה כמו בלוטו, או שתזכה, או שלא תזכה. יש לך 50% סיכוי!

הסיכוי שלך לעשות תאונה משביתה דוקא בשנה שנתיים הראשונות הוא נמוך. נכון, הוא קיים, אבל לטעמי זה לא שיקול משמעותי (מבחינת ההסתברות) באיזה רכב לבחור. מה שלא הבנתי זה איך אם תעשה תאונה תפסיד עשרות אלפי ש"ח. הרי גם לא שילמת מחיר מלא על האוטו מההתחלה, אז אתה מקבל פחות או יותר מה ששילמת, בניכוי ירידת הערך שלו מאז הרכישה. במקרה הגרוע (והפחות סביר) הפסדת כמה אלפי ש"ח, אלא אם מדובר באיזו s class יד 1 אפס ק"מ.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

נו ברצינות... זה כמו בלוטו, או שתזכה, או שלא תזכה. יש לך 50% סיכוי!

הסיכוי שלך לעשות תאונה משביתה דוקא בשנה שנתיים הראשונות הוא נמוך. נכון, הוא קיים, אבל לטעמי זה לא שיקול משמעותי (מבחינת ההסתברות) באיזה רכב לבחור. מה שלא הבנתי זה איך אם תעשה תאונה תפסיד עשרות אלפי ש"ח. הרי גם לא שילמת מחיר מלא על האוטו מההתחלה, אז אתה מקבל פחות או יותר מה ששילמת, בניכוי ירידת הערך שלו מאז הרכישה. במקרה הגרוע (והפחות סביר) הפסדת כמה אלפי ש"ח, אלא אם מדובר באיזו s class יד 1 אפס ק"מ.

איך? בדיוק איך שכתבתי בהודעה..

ירידת ערך על ריבוי ידיים + עבר ליסינג + ק"מ גבוה (היה פחות מ-1000 ק"מ לחודש אבל בשנה הראשונה יש איזו טבלה נסתרת שממנה מחשבים, והגעתי עד לשמאי הראשי של לוי יצחק לברר את הנושא!)

בסופו של דבר, רכשתי את הרכב ב-89K ש"ח ולאחר התאונה קיבלתי מחירון של 62K ש"ח (אם אני זוכר נכון, האמת שאני מנסה לשכוח..).

סה"כ הפסדתי 27K ש"ח פלוס מינוס..

אם הייתי רוכש את הרכב מהיבואן (במבצע לאחר מכן הוא נמכר ב-95K) הייתי מקבל לאחר התאונה 95K ש"ח לרכישת רכב חדש.

אז כן, עשרות אלפי שקלים הבדל!

לגבי החשבון שלך לסיכוי להקלע לתאונת דרכים, וואלה שכנעת אותי..

אז אני מבין שאתה ביטלת כבר את ביטוח המקיף של הרכב שלך?

כי בעצם למה לשלם אלפי שקלים בשנה, חבל, עדיף לחסוך...

אני לא אומר שזה צריך להוות שיקול עיקרי ויחידי לרכישה מסוג זה, אבל לדעתי אנשים צריכים להיות מודעים לזה ולהכניס את זה גם כן לתוך מכלול השיקולים שלהם.

אני אישית חושב שרוב העיסקאות האלו לא כל כך אטרקטיביות מכל הסיבות שרשמתי מעלה.

מעבר לזה, ברוב המקרים ניתן לקבל גם הנחות יפות דרך היבואן עצמו, מה שמצמצם עוד יותר את החיסכון.

דבר נוסף, אני לא יודע איך זה היום אך כאשר אני רכשתי את הפיאסטה (דרך קל אוטו) לא הסכימו לתת לי שום אישור שהרכב נקנה מיד-1 0ק"מ, דבר שיכול להקשות מאוד במכירה.

כך בעצם כל אחד יכול לבוא ולמכור לי סיפור של ליסינג 0ק"מ אבל לחלקם אין שום אישור לכך, וזה בעצם מרתיע רכישה של רכבים מסוג זה גם מאנשים שבאמת רכשו את הרכב ב-0 ק"מ.

אני מקווה שהיום יש לזה פתרון כי אם לא אז זו בעיה רצינית.

עריכה אחרונה על ידי alonjp
פורסם

ואם היית עושה את אותו ק"מ ברכב יד 0 שנה (או 11 חודשים) על הכביש היית מקבל את מחיר היבואן לרכב חדש? נשמע לי לא סביר. איפה שאפשר לא לשלם הביטוח לא ישלם.

גם צריך לזכור שהשתמשו ברכב תקופה מסויימת, ועליה אתה בעצם משלם ירידת ערך. בשנה הראשונה ירידת הערך גבוהה מאוד. גם אם היית מוכר אחרי שנה היית משלם את אותה ירידת ערך. לצערך, זה נגמר בתאונה.

אני מסכים איתך

פורסם
ואם היית עושה את אותו ק"מ ברכב יד 0 שנה (או 11 חודשים) על הכביש היית מקבל את מחיר היבואן לרכב חדש? נשמע לי לא סביר. איפה שאפשר לא לשלם הביטוח לא ישלם.

גם צריך לזכור שהשתמשו ברכב תקופה מסויימת, ועליה אתה בעצם משלם ירידת ערך. בשנה הראשונה ירידת הערך גבוהה מאוד. גם אם היית מוכר אחרי שנה היית משלם את אותה ירידת ערך. לצערך, זה נגמר בתאונה.

אתה מסרב להאמין או שסתם לא קורא.

יש דבר בחברת הביטוח שנקרא ״חדש תמורת ישן״.

זה תקף לרכבים בני פחות משנה (ובחלק מחברות הביטוח עד שנתיים) וזה אומר שאם הרכב עבר אובדן מלא אתה מקבל תמורה מלאה לרכוש רכב חדש.

לצורך העיניין אם מחירה של המאזדה 3 כאשר רכשת אותה היה 131,000₪, אתה תקבל פיצוי על סך 131,000₪.

גם לי זה נראה מוזר בזמנו אבל מה לעשות, זוהי הפוליסה.

תבדוק מול חברת הביטוח שלך ותחזור עם תובנות.

פורסם

נראה לי מוזר (מאוד), אבל אני מקבל. כבר כמעט 7 שנים שאני מסתדר מצויין בלי מקיף (ולא צופה שזה ישתנה בקרוב), אז אני מודה שהידע שלי בתחום חלש מאוד.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...