Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לפני מעל לחצי שנה נהג משאית סטה לנתיב בו נסעתי, ופגע ברכבי.

כחודש לאחר התאונה סידרתי את הפגיעה במוסך הסדר, והגשתי תביעה כנגד צד ג', אשר במועד התאונה לקח אחריות על מעשיו.

כיום, מעל חצי שנה אחרי שהגשתי את התביעה, ואחרי בקשות חוזרות ונשנות, הנהג עדיין לא הגיש דיווח בנושא לחברת הביטוח שלו.

משיחה שערכה איתו סוכנת הביטוח שלי הוא גם חזר בו מההודאה באשמה.

על פי סוכנת הביטוח, אין אפשרות לעשות כלום עם התביעה כל זמן שהנהג לא מדווח על התאונה לחברת הביטוח שלו, ולכן, אם הוא לא יעשה זאת בימים הקרובים חברת הביטוח תדחה את התביעה.

לדבריה - אוכל לתבוע את הביטוח המקיף שלי, או לתבוע אותו באופן עצמאי בבית משפט לתביעות קטנות.

בינתיים שילמתי את כל עלות התיקון (כ-6,000 ש"ח).

האם אין איזשהן תקנות המגדירות את חובת הנהג לדווח על התאונה?

האם במקרה ונהג לא משתף פעולה עם חברת הביטוח שלו ומוסר לה פרטים אשמתו מתבטלת באופן מיידי?

האם אלו באמת שתי האופציות היחידות העומדות לפני?

אני מרגישה די חסרת אונים מול המערכת הזו, ומאוד מתבאסת מכך שמכריחים אותי לקחת את הפגיעה על עצמי...

גם אם אפעיל את הביטוח שלי, הרי שסכום הביטוח שאצטרך לשלם כל שנה יגדל.

אשמח לקבל דעתכם, איך כדאי לפעול? האם ישנם חוקים או תקנות שיכולות לעזור לי בצורה כלשהי?

פורסם

כפי שסוכנת הביטוח שלך ענתה - או שתפעילי את הביטוח שלך או שתגישי תביעה לבימ"ש כנגד הנהג הפוגע.

נהג לא חייב לדווח לחברת הביטוח על מעורבות בתאונה. מוזר שהמתנת חצי שנה מבלי לקדם את הטיפול הנושא.

אם את מפעילה את הביטוח שלך - הם מממנים את עלות התיקון. אח"כ הם תובעים את הנהג הפוגע לשיפוי (החזר עלות הנזק).

עד שהתביעה תסתיים - את תשלמי "קנס" בדמות עליה בדמי הביטוח שלך. אם חברת הביטוח שלך מסודרת, אז כאשר הנושא מול הנהג הפוגע תסתיים - הם יבטלו את התוספת הזאת (או שתצטרכי לעקוב אחר הנושא ולבדוק אם יש התקדמות).

האופציה האחרת כפי שנכתב, היא לתבוע את הנהג הפוגע ולקוות שתזכי במשפט ושתזכי לראות את הכסף (לקוות שאינו בפשיטת רגל).

פורסם

תובעים אותו ואת חברת הביטוח שלו בתביעות קטנות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ההמתנה הייתה בהתאם להמלצה של סוכנת הביטוח... בכל פעם היא הציעה שנמשיך לחכות עוד קצת ועוד קצת, רק השבוע היא אמרה שהיא כבר לא רואה איך הסטטוס משתנה...

פורסם

האם הנהג הוא בעל הרכב? אם לא, אתה תובע את שניהם יחד.

אם אתה תובע את הביטוח שלך תוכל לתבוע גם ההשתתפות העצמית וגם את ההפרש של אבדן העדר תביעות (אם היית זכאי לו).

סוכנת הביטוח שלך לא ממש דאגה לאינטרס שלך בכך שחיכתה חצי שנה. עכשיו תמתין עוד חצי שנה לדיון ורק אחריו תדע האם תזכה לראות את כספך.

האם יש לך עדות תומכת להודאה באשמה המלאה של הנהג? אם אינך בטוח בסיכויי הזכיה, אתה יכול לצמצם את נזקיך בכך שתתבע אתהביטוח שלך. (בהנחה שאבדן העדר תביעות והשתתפות עצמית שלך לא קרובים ל-6000 ש"ח).

פורסם

אני ממליץ לך קודם כל לשלוח לפוגע מכתב (אם יש לך איזה חבר עורך דין שישרבט את חתימתו למטה, מה טוב. אבל לא קריטי) ובו את מסבירה לו שבעקבות התאונה שקרתה באשמתו בתאריך זה וזה + תיאור התאונה הוא מתבקש להעביר לרשותך X ש״ח ע״מ לכסות את עלות התיקונים שנעשו לרכבך (+ עלות שמאי כמובן). באם לא יתקבל התשלום עד לתאריך Y תאלצי לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות ע״מ לקבל את כספך, ובמקרה כזה תוגש תביעה אישית נגדו ע״ס הסכום המדובר + אובדן ימי עבודה, הוצאות נלוות ועוגמת נפש, מה שיכול להגיע לסכום גבוה בהרבה.

מניסיון, המכתב יעבוד ברוב המקרים שבהם לצד השני יש ביטוח צד ג׳.

• תוכן חדש...