Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני חדש כאן...

אני בשבוע האחרון קורא הרבה על ניקוי צבע ושמירה על הצבע והברק, הבנתי שיש אוטם צבע ויש ווקס והבנתי קצת את ההבדלים ביניהם, מה שקצת מסבך אותי שכל אחד שיטת עבודה שונה ויש כל כך הרבה סוגי חומרים שכל אחד כותב שמה שהוא משתמש יותר טוב משל האחר קראתי פשוט מלא מלא הודעות של כמה וכמה גולשים והסתבכתי זה מבלבל מאוד וחלק כותבים שזה מסובך ואני עוד יותר מבולבל ומתוסבך...

אז אני מבקש שמי שבאמת יכולה להסביר בצורה מאוד מאוד ברורה וקלה להבנה את התהליך שצריך לעשות בשביל לחדש את הברק והצבע של האוטו אם אפשר כמובן...

אני רוצה לדעת איזה ווקס באמת איכותי לניקוי האוטו ולא מסובך לעשייה

הרכב שלי זה יונדאי I20 לבן רגיל...

ראיתי שיש באוטוסטור קיט ב209 שכולל הכל לחידוש צבע ורציתי לדעת אם יצא למישהו לעבוד איתו ואם הוא קל לעשייה באוטו?

אם אפשר הסבר לגבי ווקס וגם פלסטלינה אני פשוט אף פעם לא עשיתי את זה ואני רוצה להיות מוכן ולדעת לקראת מה אני הולך ואיך לעשות את זה בלי להיתקע באמצע תודה לכל מי שיכול לעזור ולתת טיפים...

פורסם (נערך)

יש לך המון מידע בדביק תעבור עליו, הוא יסגור לך המון פינות

הסבר כללי

ווקס-בדרך כלל מביא ברק ועומק גבוהה יותר אך ההגנה שלו חלשה יותר(כמובן שיש יוצאי מן הכלל בדומה לקולינט 845 שהיינו ווקס סינטטי לחלוטין ויכול להחליף בכיף אוטם, ווקס סטנדרטי בדרך כלל ישרוד חודש ווקס סינטטי יכול להחזיק גם חצי שנה)

אוטם- בדרך כלל משאיר אפקט עם פחות עומק(פחות חמים מווקס שמשאיר ברק גבוהה יחסית ואפקט חמימות לגבעים שאינם בהירים) אך עמידות הרבה יותר גבוהה מווקס מבוסס קרנובה\מכיל קרנובה, עמידות ממוצעת בין 3-6 חודשים.

גלייז- מיושם בדרך כלל על פח נקי,ממלא מיקרו סריטוט שנקראות סוירלים(עושה מיסוך שריטות עדינות אפשר להגיד) ומביא אפקט של תוספט ברק, גם לא מצטיין בעמידות גבוהה.

**הגנה הכוונה לזה שיש עמידות מסויימת ללשלשת ציפורים,ליכלוכים וקרני שמש(UV).**

IPA- אלכוהול רפואי/או כזה שאפשר למצוא נגיד בביוטיקר שפשוט מדללים אותו בהתאם לנדרש(הדילול השימושי ביותר בדרך כלל הינו דילול של 15-20%, כלומר נגיד לליטר מים 150-200מ"ל אלכהול),משמש בעיקר להמיס ליכלוכים עיקשים ולהכין את הפח לישום חומרים כמו ציפוי/אוטם/ווקס.

APC-חומר לניקוי כללי(פנים/חוץ), קיים מגוון חברות שמייצרות, יש חבילות שנמכרות כבר מוכנות לשימוש ויש כאלה שצריך לדלל בהתאם לסוג העבודה שרוצים לבצע.

זה בגדול החומרים וההסברים הכלליים.

כמו כן רמת הברק בדרך כלל היינה תלוייה במצב הצבע,ברק גבוהה בדרך כלל יהיה לרכב שעבר הכנה טובה ובוצעה עבודת לפסטלינה(ניקוי מזהמים וליכלוכים מהצבע)+ פוליש ברמה טובה(בגרך כלל תלוי גם במצב הצבע ומס' שלבים שנעשו).

נקווה שהתחילו להסתדר לך דברים על המדפים, למידע נוסף על חומרי כמו: BSD,V7,ONR,שיטת שני הלדאים(לשטיפה ידנית ומיזעור רמת הסוירלים) ועוד צירפתי קישור לשרשור שמרכז המון מידע שימושי במיוחד למי שנכנס עכשיו ומתעניים בשמירה על הצבע וכו'.

בוקר טוב והמשך יום מעולה,

איליה

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

אוקי חלק מובן חלק לא כל כך עדיין...

יש לי כרגע הרבה כתמים על האוטו במיוחד מקדימה שלא יוצא כמעט בשטיפות...

הבנתי שצריך לעשות פלסטלינה אז אני רוצה לדעת איזה פלסטלינה טובה וקלה לעבודה וכמובן אם אפשר בכמה מילים להסביר את אופן העבודה.

והבנתי שאחרי פלסטלינה צריך לעשות ווקס אז איזה ווקס הכי איכותי וקל לעבודה אני שוטף את האוטו פעם פעמיים בחודש אז משהו שיחזיק בערך חודשיים...

תודה לכל העוזרים...

פורסם

תעלה תמונה לכתמים שאתה מתכוון אליהם

לגבי שימוש בפלסטלינה יש מדריך בדביק(לא לשכוח לסכך כמו שצריך, בין עם זה מים עם ריכוז גבוהה של סבון או חומר יעודי/ONR)

ווקס אתה יכול להזמין מאיבי את קולינט 845, שמאוד עמיד(ווקס סינטטי, יחזיק בערך חצי שנה בממוצע בין ישום לישום) דיי קל לעבודה.

כמובן שתצתרך עוד ציוד כמו אפליקייטורים לישום, מגבות טובות וכו'

פלסטלינה תקרא כאן בין הנוחות באמת שווה את הכסף

פורסם
תעלה תמונה לכתמים שאתה מתכוון אליהם

לגבי שימוש בפלסטלינה יש מדריך בדביק(לא לשכוח לסכך כמו שצריך, בין עם זה מים עם ריכוז גבוהה של סבון או חומר יעודי/ONR)

ווקס אתה יכול להזמין מאיבי את קולינט 845, שמאוד עמיד(ווקס סינטטי, יחזיק בערך חצי שנה בממוצע בין ישום לישום) דיי קל לעבודה.

כמובן שתצתרך עוד ציוד כמו אפליקייטורים לישום, מגבות טובות וכו'

פלסטלינה תקרא כאן בין הנוחות באמת שווה את הכסף

דרך אגב - מה ההבדל בין וקס סינטטי לבין אוטם?

פורסם

קראתי על המטלית אבל חלק כותבים שהיא עושה סימנים שחורים ואני מפחד להסתבך עם זה ומישהו אחר כתב שהוא פגע באוטו עם פלסטלינה אני כבר לא מבין מה הולך פה חשבתי זה אמור להיות קל יחסית ואמין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...