Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממליץ דווקא על מוטול מסדרת ה300V שהוא נחשב שמן מירוצים סינטטי מלא ועשיר בתוספים כמו שפעם היה נהוג.

משתמש רק בזה שמן מעולה למרות המחיר היקר!!!!

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמני מירוצים אינם מיועדים לשימוש יום-יומי!

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מלבד הצמיגות החמה הגבוהה של שמני מירוצים (לרוב 50 או 60) ותוספת ניכרת של חומרים מונעי שחיקה שטובים למנוע ישן, שמני מירוץ אינם מכילים תוספים החיונים לשימוש יום-יומי וממושך, ובמנועים מודרניים, כאלה שמיועדים לשימוש עם שמנים דקים יותר, אף יגרמו לתקלות במערכות זיהום האוויר ועלולים להביא לכשל פטאלי במנוע. הם מכילים אחוז קטן יחסית של דטרגנטים, דיספרסנטים וגם עמידותם להתחמצנות פחותה. רוב השמנים לא כוללים אישור API כי הם פשוט לא עומדים בו, ובדרך כלל תמצא במפרט הטכני כי השמן מיועד למירוצים ואזהרות כי השמן אינו מיועד ל daily use.

במנוע שתוכנן מראש לשימוש עם שמן 30 כמו של פותח השרשור לא הייתי שם שמן 50. חוזר על המלצתי על השמנים של רוייאל פרפל.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הייתי הולך על 5W30. ל 10W30 יש רק חסרונות על פני 5W30.

פורסם

הודעתי לפותח השירשור שקיים שמן בתקן ובצמיגות שהוא מחפש למנוע שלו על פי ספר היצרן. מה הוא יעשה מכאן והלאה זה כבר החלטה שלו.

למה אני כותב את זה? שכל אלה שמתעקשים לעבוד לפי תקנים שידעו שיש עדיין כאלה שמנים.

ואני עדיין עומד על שלי, רכב עם מנוע מיושן צריך אך ורק נוזלים שמתאימים לתקן ולתקופה בה הוא יוצר.

כנראה זהו עוד אחד מהנושאים השנויים במחלוקת עליהם האנושות תתווכח לעולם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)
הייתי הולך על 5W30. ל 10W30 יש רק חסרונות על פני 5W30.

קודם כל אתה צודק, אסור, יותר נכון זה לא בריא ולא מומלץ להשתמש בשמני מירוצים בשימוש מנהלי יום יומי. שמן מירוצים הוא בצמיגות גבוהה אשר מיועד לטמפרטורות ועומסים גבוהים בתנאי מירוץ. או במילים אחרות למצבים בהם מביעים את המנוע עד לקצה היכולת שלו או קרוב לשם.

לעומת זאת, שימוש בשמן מירוצים בנסיעות מנהלתיות יום יומיות יגרמו רק לנזק בעתיד שהרי במנוע זורם שמן שבכלל לא הגיע לטמפרטורת העבודה שלו והצמיגות היא גבוהה. משאבת השמן מתאמצת לשאוב שמן שעדיין סמיך.

דבר שני, למרות שאני מחזיק ממך הגורו שלי בנושא השמנים הפיאסטה שלי חולקת על דעתך. אמרתי לעצמי שפעם אחת ולתמיד אני אסגור את הפינה הזאת.

פיאסטה 96, יד שניה מנוע עם 122 אלף ק"מ מקוריים. הכל מקורי ברכב. נקנה עם 78 אלף ק"מ.

החלפתי מצמיגות 10W-40 ל 5W-40 בתקן גבוה, חברה ידועה ומוכרת. לאחר זמן לא רב המנוע התחיל לאכול שמן. הרחתי בתא המנוע ריח של שמן שרוף. הרכב נכשל בבדיקת זיהום אויר.

החלפתי בטיפול אחרי זה ל 10W-40 ומאז טיפת שמן לא חסרה.

אנשים צריכים לקחת בחשבוןן שפעם שיטות ייצור המנועים היו שונות, המתכות והסגסוגות היו שונות ממה שהן היום. לפיכך, מנוע של "פעם" יסתדר הכי טוב עם שמן של "פעם".

מכאן נובע שירידה בצמיגות השמן היא לא בריאה לכל מנוע כמו שזה לא בריא לעלות בצמיגות על דעת עצמנו.

ברשותי אופנוע אספנות משנות ה 50. האם זה הגיוני למישהו שאפשר להשתמש בשמן אופנועים מודרני במנוע בן מעל ל60 שנים?

זאת דעתי ודעת רבים. הבעיה שעד היום אף אחד לא פתח מנוע מיושן שהשמשו בו בשמן חדיש בכדי לבחון את הנזקים שהיו אמורים להיות.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם (נערך)

עם כל הכבוד לפיאסטה שלך, די לדחוף את הדוגמא הזאת בכל מקום.

מנוע אחד לא יכול להשליך על שאר המנועים.

אני אומר לך שבכל רכב שאני מטפל בו, אני מעביר אותו לסינטטי מלא בצמיגות נמוכה גם אם הוא טופל כל חייו ב-10W40 או 15W40. כמובן רק אם היצרן מאשר דבר כזה!

הבעיה היחידה שנתקלתי בה הייתה בגטס מסויימת שהייתה בה יותר מדי בוצה כנראה, והסינטטי המלא פירק אותה ונסתם הפילטר. בעל הרכב הקפיץ אותי לאחר שנדלקה לו נורת לחץ שמן (אחרי 5000 ק"מ), החלפתי לו שמן ופילטר והכל הסתדר.

אתה ממשיך לחזור על המנטרה הזאת כמו אנשים מסויימים באוף טופיק שמאמינים בסיפורי האגדות מאיזה ספר מונפץ. איזה מגוחך זה נראה מהצד, בתור אתאיסט, הא?

בחייאת, תשתחרר מהסיפור הזה. יש לך אכילת שמן מוגברת - תחליף רינגים או גומיות שסתומים. לחזור ל-10W40 זה לא הפתרון האמיתי.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

אני אומר לך שבכל רכב שאני מטפל בו, אני מעביר אותו לסינטטי מלא בצמיגות נמוכה גם אם הוא טופל כל חייו ב-10W40 או 15W40. כמובן רק אם היצרן מאשר דבר כזה!

הבעיה היחידה שנתקלתי בה הייתה בגטס מסויימת שהייתה בה יותר מדי בוצה כנראה, והסינטטי המלא פירק אותה ונסתם הפילטר. בעל הרכב הקפיץ אותי לאחר שנדלקה לו נורת לחץ שמן (אחרי 5000 ק"מ), החלפתי לו שמן ופילטר והכל הסתדר.

אתה ממשיך לחזור על המנטרה הזאת כמו אנשים מסויימים באוף טופיק שמאמינים בסיפורי האגדות מאיזה ספר מונפץ. איזה מגוחך זה נראה מהצד,בתור אתאיסט, הא?

בחייאת, תשתחרר מהסיפור הזה. יש לך אכילת שמן מוגברת - תחליף רינגים או גומיות שסתומים. לחזור ל-10W40 זה לא הפתרון האמיתי.

1. רכב שנת 1996, עם 122 אלף קילומטר, הכי קרוב שתראה אי פעם לאיך שיצא מהמפעל.

היצרן לא מאשר שימוש בשמן סינטטי. יש לי את הסיפרון הקטן שבא עם הרכב. אז כאן אתה סותר את עצמך.

2. לכל השדים והרוחות, מה הקשר לאמונה או אי אמונה שלי לבין פורום אספנות? מיותר ולא שייך. ממש לא מקצועי מצידך לדחוף את הנושא למקום שלא שייך.

3. מדוע תמליץ לאדם עם מנוע שבקושי עשה חצי מחייו להחליף רינגים?

4. מיכוון שמדובר בפורום אספנות "החוכמה" היא להשתמש במכוניות עם מנועים ישנים ולא מנועים חדישים. אדרבא, אם יש כאן מישהו שמוכן לנדב את הרכב הישן שלו לניסוי השמנים אני יותר מאשמח לשמוע את התוצאות שאליו הוא הגיע. אז בבקשה, בואו וניקח מכוניות משנות ה 60,70, 80 ונעשה את ניסוי השמנים. האם מנוע של רכב בן 20 שנים ויותר "ישתף פעולה" עם המעבר לשמן סינטטי מהמילה האחרונה, בתקן הכי גבוה שיש ובצמיגות 5W או פחות. אני מאוד אשמח לשמוע על כזה דבר.

פורסם

מסכים עם תגובתו של אסף. זה שהמנוע שלך עשה "רק" 122,000 ק"מ לא אומר שהוא תקין, גם אם טיפלו בו בכפפות של משי בכל 20 שנות חייו. יש מנועים ויש מנועים.

לעניין סעיף 4 שלך, שים לב שאומנם אנחנו בפורום אספנות אבל הרכב של פותח השרשור יוצר עם המלצת היצרן לשימוש בשמן 30. אין כאן שום הגיון להשתמש בשמן צמיגי יותר.

ועוד נקודה לעניין ה ZDDP והעלמותו בשמנים המודרניים. זה נכון ששמנים מודרניים מכילים אותו בריכוז נמוך משמעותית משמנים ישנים, אבל זה לא בהכרח אומר ששמן מודרני לא מתאים למנוע ישן.

איכות שמני הבסיס, מה שמהווה 75-90% משמן המנוע, השתפרה פלאים ב 20~ שנים האחרונות, שמנים סינטטיים הפכו לנפוצים וזולים משמעותית מבעבר. השמנים המודרניים מכילים חבילות תוספים משובחות, ובין היתר את ה ZDDP החליפו תוספי EP אחרים שפחות מזיקים למערכות פליטה מתקדמות על חיישניהם.

אני לרגע לא טוען שכל שמן סינטטי מתאים לכל מנוע ישן, אבל העובדה היא שהשמנים של היום טובים מבעבר ובהחלט ניתן למצוא אלטרנטיבה מודרנית לשמנים שהיו בשימוש בעבר ולא להיתקע עם הראש בחול ולחשוב ששמן דלקול 20W50 מינרלי זה השמן הכי טוב לשימוש ברכב ישן.

פורסם

אבץ הוא מרכיב קריטי במנועים ישנים, לא לכאלה של פותח השירשור,

גם RP טוענים לכמות אבץ גבוהה אבל לא היה לי ניסיון טוב איתם.

במוטול ובאחרים יש כמות אבץ שעולה 1200 PPM

יום טוב

פורסם

אתה ממשיך לחזור על המנטרה הזאת כמו אנשים מסויימים באוף טופיק שמאמינים בסיפורי האגדות מאיזה ספר מונפץ. איזה מגוחך זה נראה מהצד, בתור אתאיסט, הא?

הפעם אני לא מסכים אתך.

חבר עם וולוו 144 כמו שלי, מנוע עבר שיפוץ לפני כמה שנים.

החליף בטיפול האחרון לשמן סינתטי מלא של יורול, שנחשב שמן מצויין לכל הדעות.

החלה לו צריכת שמן ונזילות שלא היו קודם, עד מהרה חזר למינראלי 20-50.

אצלנו במרצדס W123, מנוע במצב מצויין, רז, הבעלים הקודם החליף לשמן חצי סינתטי.

בעמידה ברמזור שעון לחץ השמן עמד קרוב מידי לקו ה 0.

בנוס, המנוע החל לצרוך שמן, מעט ליטר ל 100 ק"מ.

החלפה למינראלי 20-50 פתרה את שתי הבעיות גם יחד.

מה שכן, חשוב מאד להשתמש בשמן מינראלי באיכות גבוהה ושל יצרן מוכר, ולא לחסוך בנקודה זו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מסכים עם תגובתו של אסף. זה שהמנוע שלך עשה "רק" 122,000 ק"מ לא אומר שהוא תקין, גם אם טיפלו בו בכפפות של משי בכל 20 שנות חייו. יש מנועים ויש מנועים.

לעניין סעיף 4 שלך, שים לב שאומנם אנחנו בפורום אספנות אבל הרכב של פותח השרשור יוצר עם המלצת היצרן לשימוש בשמן 30. אין כאן שום הגיון להשתמש בשמן צמיגי יותר.

ועוד נקודה לעניין ה ZDDP והעלמותו בשמנים המודרניים. זה נכון ששמנים מודרניים מכילים אותו בריכוז נמוך משמעותית משמנים ישנים, אבל זה לא בהכרח אומר ששמן מודרני לא מתאים למנוע ישן.

איכות שמני הבסיס, מה שמהווה 75-90% משמן המנוע, השתפרה פלאים ב 20~ שנים האחרונות, שמנים סינטטיים הפכו לנפוצים וזולים משמעותית מבעבר. השמנים המודרניים מכילים חבילות תוספים משובחות, ובין היתר את ה ZDDP החליפו תוספי EP אחרים שפחות מזיקים למערכות פליטה מתקדמות על חיישניהם.

אני לרגע לא טוען שכל שמן סינטטי מתאים לכל מנוע ישן, אבל העובדה היא שהשמנים של היום טובים מבעבר ובהחלט ניתן למצוא אלטרנטיבה מודרנית לשמנים שהיו בשימוש בעבר ולא להיתקע עם הראש בחול ולחשוב ששמן דלקול 20W50 מינרלי זה השמן הכי טוב לשימוש ברכב ישן.

דבר ראשון, למרבה הצער עדיין לא קם האדם או החברה שהסכימ\ה לעשות את הניסוי של שימוש בשמן חדש במנוע ישן, פירוק המנוע ובחינה של הבלאי או פגם\ הרס של הרכיבים השונים. או שכן ואני לא יודע על זה ובמקרה זה אני אשמח לשמוע על זה.

שיטות הייצור של מנועים, סוגי המתכות ובכלל השתנו פלאים מאז ועד היום. אם פעם היו צריכים לעשות לרכב הרצה לאחר הוצאתו מהסוכנות הרי שהיום הרכב לא מצריך הרצה בכלל או כמעט ולא. זה מראה לך עד כמה השתנו הדברים במרוצת השנים.

כאשר יצרן רכב מייצר מנוע הוא לוקח בחשבון את צמיגות השמן וספיקת משאבת השמן. הוא מתכנן שימוש בשמן בצמיגות מסויימת על מנת שהמשאבה תוכל לשאוב ולהזרים את השמן בלחץ מסויים. שימוש בצמיגות לא נכונה עלולה לגרום לנפילת לחץ שמן. עובדה, לא מעט בעלי רכבים ישנים כגון חיפושיות יעידו שכאשר החליפו לצמיגות אחרת נורת לחץ השמן הבהבה להם.

לכן, כאשר זה נוגע לרכבים בעלי מנועים ישנים אני נצמד להמלצת היצרן ככל הנוגע לצמיגות ולתקן.

• תוכן חדש...