Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע זמן הטיפול ואני מעוניין לפנק את הרכב בשמן מנוע הכי אייכותי שיש שמתאים לרכב הנ"ל, הרכב הוא שברולט קמארו 92 מנוע 305 מקורי וסטנדרטי לחלוטין,מה הייתם ממליצים לי שיתאים לתנאיי הארץ בכל עונות השנה?סינטטי מלא/חצי או אוליי אפילו מינרלי 20/50 יספיק(כבר אמרו לי שזה הכי מתאים למנוע ישן)?

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמן 20\50 מינראלי באיכות הגבוהה ביותר שיש.

נסה לחפש LM או מוטול, הם כוללים תוספים שהיו בשמנים "של פעם".

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

אוקיי הבנתי, ובמידה ולא אמצא את אחד מהשמנים המומלצים הללו אפשר להתפשר על 20/50 של דלק/סונול? או שאוליי עדיף כבר משהו יותר מודרני כמו סינטטי/חצי?

עריכה אחרונה על ידי bosss
פורסם

לפי הקטלוג שלהם באתר השמן 20/50 היחיד שיש להם במלאי זה קסטרול.

אי אפשר לשים למנוע הנ"ל שמן יותר מודרני כמו סינטטי/חצי שיש בו כבר את התוספים?

פורסם

לא מומלץ.

השמן הסינתטי דק מידי, ולרוב תרגיש באיבוד שמן עקבי.

תתקשר אליהם, יש להם מוטול ו LM.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

המכוניות האמריקאיות של GM טופלו אצל היבואן בשנות התשעים בשמן מינרלי 15W40, ולא סבלו משום בעיה.

זוהי היתה אז המלצת היצרן.

שמן 20W50 לא מתאים למנוע !

אתה יכול לעבור לשמן סינתטי מלא או חלקי בצמיגות 5W40 בלי שום בעיה. לא צפויות נזילות מעבר לאלו שיכולת להתרחש עם 15W40.

מציע לך לחפש שמן בתקן API (מכון הנפט האמריקאי) SM, ולא פחות מ- SL.

אתה ממש לא זקוק לאותם תוספים שטוענים שהם חשובים למנועים של פעם. המנוע במכונית שלך הוא לא "כל כך" פעם, מה גם שתוספים מודרניים מעניקים למנוע הגנה טובה בהרבה.

גילוי נאות: מתחילת 1995 ועד ספטנבר 1999 עבדתי במוסך המרכזי של UMI.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם (נערך)

עכשיו אני כבר ממש מבולבל,כל אחד פה ממליץ לי משהו אחר ואין לי מושג מה באמת הכי טוב ומתאים למנוע הנ"ל.

כל השמנים שהוזכרו כאן באמת מתאימים למנוע הזה?

עריכה אחרונה על ידי bosss
פורסם
המכוניות האמריקאיות של GM טופלו אצל היבואן בשנות התשעים בשמן מינרלי 15W40, ולא סבלו משום בעיה.

זוהי היתה אז המלצת היצרן.

שמן 20W50 לא מתאים למנוע !

אתה יכול לעבור לשמן סינתטי מלא או חלקי בצמיגות 5W40 בלי שום בעיה. לא צפויות נזילות מעבר לאלו שיכולת להתרחש עם 15W40.

מציע לך לחפש שמן בתקן API (מכון הנפט האמריקאי) SM, ולא פחות מ- SL.

אתה ממש לא זקוק לאותם תוספים שטוענים שהם חשובים למנועים של פעם. המנוע במכונית שלך הוא לא "כל כך" פעם, מה גם שתוספים מודרניים מעניקים למנוע הגנה טובה בהרבה.

גילוי נאות: מתחילת 1995 ועד ספטנבר 1999 עבדתי במוסך המרכזי של UMI.

אורן

גלון שמן 5/30 של אייסידלקו יעשה טוב למנוע? מה אתה אומר אורן?

• תוכן חדש...