Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההתייחסות היתה לרכב שלך כמכונת נהיגה, לאו דווקא כי אתה אישית נוהג בו.

ביקשתי להדגים את התקדמות הטכנולוגיה החשמלית בתחום הרכב, והשוואה לרכב שלך היתה מתבקשת (זה פשוט קפץ לי ראשון :-P ).

כל ההתמקדות הזאת בטורבו בתור פאר הטכנולוגיה קצת חורה לי. אף אחד פה לא היה מתלהב אם פונטיאק היתה מציגה טכנולוגיה חדשה שמביאה לשיפור ביעילות הקרבורטור, נכון?

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הטענה שלך ממש לא נכונה.

mclaren p1

porsche 918

ferrari laferrari

וכנראה האחת שעושה את השימוש הכי טוב בטכנולוגיה ההיברידית - koenigsegg regera

לפי הכוכבות האלה ניתן לראות שהמכוניות הכי ספורטיביות שיש דווקא עושות שימוש בטכנולוגיה היברידית, מה שעשוי להראות על עתיד עולם הרכב הספורטיבי (גם היותר "ממוצע").

מערכת היברידית בדרך כלל תהיה מאוד כבדה.

ברכבים האלו היא משתלבת טוב כי השקיעו בהם המון כסף, וזה מגולם במחיר, שים לב שכל הרכבים האלו עולים מיליון דולר ויותר.

מה שהוא התכוון זה שכרגע אין מכונית היברידית ספוטיבית טובה באמת עם מחיר עממי.

They are trying to ban me...

פורסם

ביקשתי להדגים את התקדמות הטכנולוגיה החשמלית בתחום הרכב, והשוואה לרכב שלך היתה מתבקשת (זה פשוט קפץ לי ראשון :-P ).

אבל איך אפשר להדגים התקדמות טכנולוגית חשמלית בהשוואה לרכב שלי שאמנם עמוס טכנולוגיה אבל לא כזו שאמורה "להזיז" אותו?

:)

אני כן מסכים איתך שעושים הרבה רעש שיווקי ממגדש הטורבו הזה שהוא לא באמת חדש.

אם כבר העלתה את הרכב שלי על המוקד אומר שאני דווקא מעדיף את קונפיגורציית הגדישה שלו- המגדש מחובר לקלאץ' ולכן אפשר לשחק עם עניין הגדישה ולשייט על 200 קמ"ש בחסכוניות מבלי לגדוש ומבלי שהמגדש יכביד על המנוע.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
מערכת היברידית בדרך כלל תהיה מאוד כבדה.

ברכבים האלו היא משתלבת טוב כי השקיעו בהם המון כסף, וזה מגולם במחיר, שים לב שכל הרכבים האלו עולים מיליון דולר ויותר.

מה שהוא התכוון זה שכרגע אין מכונית היברידית ספוטיבית טובה באמת עם מחיר עממי.

מצטער שאני חופר, אבל אני אתן את הדוגמה של הפריוס שוב.

לפריוס החדשה משקל עצמי של 1375 ק"ג. לא בדקתי את המתחרות, אבל אני די בטוח שהן באזור. אני זוכר שהאסטרה הקודמת של ההורים שלי שקלה באזור ה-1200~.

פורסם

כל ההתמקדות הזאת בטורבו בתור פאר הטכנולוגיה קצת חורה לי. אף אחד פה לא היה מתלהב אם פונטיאק היתה מציגה טכנולוגיה חדשה שמביאה לשיפור ביעילות הקרבורטור, נכון?

טורבו הוא לא פאר הטכנולוגיה, הוא קורח המציאות. בעקבות הנחית הרגולטור להוריד פליטת מזהמים הטורבו הוא הטכנולוגיה הזמינה ביותר ליצר מכונית שיכולה להיות חסכונית יותר. בפועל היא כמובן לא כי כדי לקבל תצרוכת דלק נמוכה צריך להתנהל כמו סבתא בת 90 עם חרדת כביש, אבל היא מאפשרת ליצרנים להציג נתוני צריכה שעוברים את סף תקן היורו התורן.

פורסם

מעבר לעבודה שמערכת הנעה היברידית מתבססת על מנוע בעירה פנימית, כך שחובה לקדם גם את טכנולוגיית מנועי הבעירה הפנימית לטובת נצילות המערכת כולה, מערכת הנעה היברידית זה עדיין מוצר יקר שללא הטבות המס, עשרות אלפי שקלים במקרה של שווי שימוש למשל, רק משוגעים לדבר היו רוכשים רכב היברידי כסוג של הצהרה סביבתית. כמה אנשים היו רוכשים פריוס במחיר של 180-190 אלף שקל וכמה עובדים היו בוחרים בליסינג באוריס היברידית ללא הטבת שווי שימוש של 500 שקל בחודש ובשווי שימוש לפי מחיר של 150 אלף שקל ללא מיסוי מפוחת?

אף אחד לא טוען שזו לא מערכת הנעה מתקדמת וכזו, בעיקר בתצורת פלאג-אין, שתהווה את דור הביניים לפני המעבר להנעה חשמלית מלאה (בין אם ע"י סוללות, מימן או מי יודע מה), רק שזו טכנולוגיה שהיא עדיין מאוד יקרה.

פורסם (נערך)
התמונה הזו היא סיכום של משפחת מנועי EA211 העדכנית,... זה מה שבלבל אותך, אין כאן הצגה של גרסת שלושה צילינדרים למנוע החדש אלא פשוט "תמונה משפחתית" מתומצתת.

יתכן שאתה צודק, ואם כך, המקור שעליו הסתמכתי ( http://paultan.org/2016/04/29/volkswagen-debuts-new-1-5-litre-tsi-ea211-evo-with-vtg-turbo-miller-cycle-higher-12-51-ratio-0w20-oil/ ) מטעה מכיון שהוא מציג תמונה שעוסקת בכמה מנועים ממשפחה זו תחת הכותרת "new 1.5 litre TSI EA211 evo " . לכן ניתן להבין שלמנוע חדשני זה תהיה גירסה של 3 צילינדרים, שאליה התיחסתי.

יהודה

עריכה- מצאתי את ההודעה המקורית של VW שלא מוזכרת בו גירסה של 3 צילנדרים. אם כך אתה צודק.

ומאותה הסיבה אני מבין עכשיו מה רצה להגיד menir1 וגם הוא צודק.

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם
טורבו הוא לא פאר הטכנולוגיה, הוא קורח המציאות. בעקבות הנחית הרגולטור להוריד פליטת מזהמים הטורבו הוא הטכנולוגיה הזמינה ביותר ליצר מכונית שיכולה להיות חסכונית יותר. בפועל היא כמובן לא כי כדי לקבל תצרוכת דלק נמוכה צריך להתנהל כמו סבתא בת 90 עם חרדת כביש, אבל היא מאפשרת ליצרנים להציג נתוני צריכה שעוברים את סף תקן היורו התורן.

לא ממש. מעבר לחיסכון בדלק ומכך בזיהום (בין אם נכון או לא) מנועי הטורבו המודרניים גם משמעותית חזקים יותר מחבריהם האטמוספרים. תשווה את ה1.2 של vag ל1.6 קוריאני או יפני. תשווה את ה0.9 של רנו והליטר של psa ל1.2 אטמוספרי של קטנות אחרות.

עולם אחר מבחינת הזריזות.

כנ"ל במנועים גדולים יותר, כל מנועי ה2.0 טורבו 240-250 כ"ס של הג'יפונים ורכבי המנהלים לעומת מנועי ה2.5-3 ליטר האטמוספרים שהיום מרגישים כמו עגלות

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Aprilia Shiver 750

פורסם (נערך)

רציתי קצת להגיד את משנתי בקצרה,

מנועים חשמליים טובים להורדת מזהמים בזמן שימושו(עזבו רגע שרכבים חשמליים נטו, ולא היברידיים, לא ממש שימושיים), אבל מה עם העלות הסביבתית של הפקת חומצות המלח(כרייה של המלחים וכדומה), ייצור הסוללה ובסוף חייו של הרכב גם להיפטר מכל זה? שלא נדבר גם בזמן תאונה יש סיכוי סביר ומעלה של פליטת המזהמים ישירות לסביבה.

נכון, גם לרכב "רגיל" יש עלויות דומות, אבל העלויות הללו קיימות גם בחשמליות(גם הרכב הזה מורכב בעיקר ממתכת ופלסטיק).

באיזשהי תוכנית טופגיר קלרקסון ציין שרק תהליך הייצור של הסוללות יוצר יותר נזק סביבתי מאשר טויוטה לנד קרוזר במהלך כל חייו(אמנם לא בדקתי אישית, אבל אני בטוח שהביביסי לא היה אומר את זה ללא מחקר).

האם זה הפיתרון? ממש לא בטוח וחוץ מזה מה שבאמת בעייתי היום ואמור להיות יותר דחוף בסדר היום זה המפעלים הכימיים והמחזור ומשום מה מתרכזים היום לכיוון מנוע הבעירה הפנימי, שמבחינת פליטת מזהמים כבר די יעיל(עזבו שמבחינה תרמודינמית אין מערכת יעילה במאה אחוז).

סתם זורק את זה לפה

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי bolenat14
פורסם

הזיהום אוויר של ייצור הסוללה (ויצור החשמל באותו אופן) מתרכז באיזה מפעל בפריפריה, לא יוצא לי לנשום את זה בבית וברחוב. מצידי שבמפעל תהיה גם קרינה גרעינית, התוצר שמסתובב לי בעיר יהיה נטול זיהום וזה מה שמעניין.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אותך זה לא מעניין, סבבה.

פעילים סביבתיים זה מעניין, אבל הרבה יותר חשוב, את מי ששקובע את הסנקציות האילו זה אמור לעניין, מה שמוביל לשחרור טכנולוגיות לא בשלות(vw psa() שמוביל לתקלות (לא חסר דוגמאות פה) שמוביל אליך לכיס. זה כן אמור לעניין אותך.

מה עוד אמור לעניין אותך? אם אתה גר באיזור ב"ש, בערב עם רוח אתה תריח ריח מסריח ותנשום חומרים לא נעימים. אם אתה גר באיזור חיפה? כנל. גר באיזור המרכז? זיהום הירקון. כל זה גם אמור לעניין אותך

אבל זה כבר סטייה מהנושא

פורסם

הלחץ של הרגולטור על יצרני הרכב להוריד את כמויות המזהמים בהחלט השפיע לרעה והביא לתוצאות כמו דיזלגייט. מצד שני ללא הלחץ הזה הזיהום היה גדול עשרות מונים ממה שהוא.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מסכים, אבל הפואנטה היא כזו:

1. הלחץ הוא לא פרפורציונאלי, מתרכזים ברכבים(כאשר יעילות המנועים עלתה פלאים ב20 שנה האחרונות) כאשר מפעלים מזהמים משמאל ומימין(והם דווקא יותר קריטיים היום)

2 חשמלי זה לא הפיתרון, לא סביבתית ולא מעשית

בסוף זה נופל על כולנו ואנחנו משלמים;

1 או רכב לא פרקטי ופח על גלגלים(חשמלי נטו)

2 רכב סתם פח יחסית(פריוס)

3 רכב "מזהם" או עם תקלות(עד לא מזמן לפחות. כאשר בחול משלמים יותר על הרכבים הללו (מס זיהום כלשהו).

• תוכן חדש...