Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

שאלתי לפני כמה זמן אבל אף אחד לא ענה, אז אני אשאל שוב:

אני מעוניין להחליף את המערכת ברכב שלי(ניסאן סאני 94) למשהו נורמלי בתקציב של כ1000ש'ח. (כרגע יש רק רדיו טייפ דפוק ורמקולים שרק שתיים מהם עובדים...)

לפי דברים שקראתי כאן,

אני חושב לקנות את הDEH-1600 של פיוניר:

http://www.audionet.co.il/details.asp?id=470&lead_id=&look=

+

רמקולים קומפוננט BP-213 של מאגנט:

http://www.cheaper.co.il/product.asp?productid=522&CatCode=83

+

כנראה רמקולים 1310 של פיוניר לאחוריים:

http://www.audionet.co.il/details.asp?id=513&lead_id=&look=

השאלות שלי הן:

1. מה דעתכם על הדברים שבחרתי? זה נראה לי הכי טוב לתקציב שלי... לפי מה שקראתי כאן, עדיף לקנות קומפוננט לקדמיים מאשר רמקול "רגיל" כמו הפיוניר שציינתי כאן(זה עדיין יהיה נכון גם אם לא משתמשים במגבר?)

2. לגבי מידת רמקולים אחוריים ברכב, אני כמעט בטוח שמדובר ב5.25" אבל אולי מישהו כאן יוכל לזהות לפי התמונות המצורפות.

3. אני ממש לא יודע לגבי המידה של הרמקולים הקידמיים... הרמקולים הם אובליים ולפי מה שקראתי כאן מחיפוש בפורום הם 4X6" אבל אפשר להכניס לשם גם רמקולים 6.5". צירפתי תמונות שתראו מה יש שם ותסבירו לי אולי איך אפשר להכניס לשם רמקול 5.25" או יותר גדול. בעוד חיפוש מצאתי כאן תמונה של דלת של סאני בלי כל הפלסטיקים ונראה שם שהחור בדלת מספיק גדול אבל השאלה היא מה צריך לשנות בפלסטיק כדאי שזה יכנס? וכמה זה צריך לעלות לי...? (קשה לראות בתמונה, אבל הגריל לא צמוד לרמקולים ויש שם כמה סנטימטרים של רווח)

4. עוד שאלה היא מה עושים לגבי הגרילים שתקועים על המדף מעל הפח? לא מצאתי שום דרך אפשרית לפרק אותם או את המדף קרטון/עץ שמעל למדף הפח כדי להגיע לרמקולים....(ראו תמונה)

5. שאלת חוסר ידע בהתקנות: איפה ברכב שמים את הקרוסאוברים של הקומפוננטים?

תודה מראש...

(מקווה שהפעם מישהו יענה לי...:smile: )

backspeaker01.jpg

backspeaker02.jpg

backspeaker03.jpg

speaker01.jpg

speaker02.jpg

door01.jpg

פורסם

לגבי השאלה האחרונה אני יכול לעזור לך... למדף האחורי יש ניטים כלאה שאתה פשוט נותן מכה קטנה מלמטה והם יוצאים אחד אחד...

**לגבי הגרילים תראה או שזה משיכה קטנה שלהם או שיש איזה ברגים שלא ראית..

תראה בציור

backspeaker01[1].jpg

פורסם

סה"כ מערכת סבבה בתקציב הזה, רק תבדוק טוב טוב שהמידות של הרמקולים מתאימות לך לפני שאתה מזמין!

תשקול אפשרות לחתוך את הפח מאחורה ולשים שם רמקול 6*9, כי לדעתי במערכת שהרכבת יהיה לך חוסר רציני בבאס, במיוחד עם גודל הרמקולים של 5 ורבע...

פורסם
סה"כ מערכת סבבה בתקציב הזה, רק תבדוק טוב טוב שהמידות של הרמקולים מתאימות לך לפני שאתה מזמין!

תשקול אפשרות לחתוך את הפח מאחורה ולשים שם רמקול 6*9, כי לדעתי במערכת שהרכבת יהיה לך חוסר רציני בבאס, במיוחד עם גודל הרמקולים של 5 ורבע...

ברור שאני לא אזמין בלי לדעת בדיוק... זאת אחת הסיבות שאני שואל כאן...

אם אני אלך למתקין והוא יצטרך לפרק לי את כל הדלת רק כדי לבדוק את הגודל אני אצטרך לשלם על זה לא? ואז שאני אזמין רמקולים ואז אבוא להתקין אז אני אצטרך בטח לשלם עוד פעם...

כמה חוסר בבאס...? אני לא מחפש באסים ברמה של מערכת עם סאב שירעידו את כל האוטו אבל משהו שאפשר לשמוע בכל זאת...

לגבי חיתוך, זה אפשרי בכלל? כאילו, יש מלא קימורים ודברים אחרים שם בפח... זה לא סתם פלטה שטוחה...(תראה בתמונה) אפשר עדיין לחתוך בזה כמו שצריך שיצא טוב ולא משהו ג'יפה...? (וכמה כזה דבר יעלה לי? מספיק אני מוגבל בתקציב, להוציא עוד מאות שקלים על התקנה זה קצת בעיה...)

פורסם

אני לא חושב כמוך,

יש לך אפשרות לחתוך מאחורה את הפח. קח קרטון (יש מספיק מקום ע"פ התמונות), חתוך אותו ע"פ הגודל של הרמקול,

ותמקם אותו באיזור המתאים, לאחר מכן סמן את המקום רצוי, וחתוך בעזרת ג'קסון ו/או מספרי פח.

האפשרות השניה כמו ש-SLaSH הציע, זה לשים הגבהות. (פחות יפה, יותר בולט לעין)

בהצלחה באשר תפנה :)

פורסם

הוא לא יכול לחתוך מאחורה את הפח בחיים... אלא אם כן הוא ממקם מחדש את החורים .. וגם לא בטוח שהוא יכול להכניס 6/9 כי הבאג'ז לא יסגר לו... לשים הגבהות זה הרעיון הכי נורמלי שיש ללא הוצאה מוגזמת!

פורסם

הבאג'ז לא יסגר? לא הבנתי איך הגעת למסקנה הזאת.

הוא לא ממקם מחדש את החורים, הוא פשוט מרחיב אותם. אין זה מחייב להרחיב אותם לאורך, אפשר גם באלכסון ואפשר גם לרוחב. עקב זאת הצעתי לו לחתוך קרטון ולנסות לשחק עם זה עד למציאות המקום האידיאלי.

לגבי ההגבהות, כמו שאמרתי זו גם אפשרות.

פורסם

אם אתה שם לב המיקום של הרמקול יושב בתוך קימור... ואם אתה שם לב יש שתי מוטות "ווים" שהם זזים כאשר הבאג'ז נפתח או נסגר... אז גם המקום מקומר והוא לא יכול לחתוך את הפח ושהרמקול ישב כמו שצריך וגם שבאג'ז נסגר אז המוטות האלה מתרוממים וזזזים.. זה בידיוק כמו שקורה בכמה דגמים של הונדה...

פורסם

אפשר לחתוך בכיוון אמצע המגש.

עשיתי כך ברכב של חבר שלי, לא הייתה שום בעיה. (לא עם הקימור, ולא עם סגירת הבאג'ז)

פורסם

בקיצור למי שפירסם את ההודעה... אני ממש ממש לא מציע לך לחתוך את הפח .. זה יגרום לך רק לבעיות.. תשים הגבעות.. ואם אתה רוצה שזה יהיה כחלק מהתושבת מאחורה אז תלך לרפד שירפד לך את זה... וזהו.

פורסם

תודה על התגובות.

כמה יכול לעלות לי לעשות הגבהות?

ומישהו יודע לגבי מה שאפשר להכניס מקדימה? זה יותר חשוב לי כרגע...

פורסם

אתה מודע לכך שאם אתה עושה הגבהות,

1. אתה לא יכול להשתמש ברשת המקורית של הרכב.

2. הרמקול ממש יבלוט (3-4 ס"מ גובה) כלפי מעלה/חוץ.

3. מאבד מעוצמת הבאס. (באופן יחסי)

לגבי מחירם, תוכל למצוא באתר:http://www.autoam.com/info.asp?id=469

עריכה:

אני ממליץ לך גם לעבור על הת'רד הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46770

• תוכן חדש...