Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני באמת אובד עצות ואשמח לשמוע את דעתכם לגבי התלבטות שלי.

בעקבות הגעת יורשת העצר למשפחה, החלטנו להחליף את המונדאו 2006 שלנו ברכב יותר מרווח למשפחה, כלומר סטיישן.

קיבלנו את ההצעה הכי משתלמת באלדן והאופציות שלנו הן:

פורד פוקוס טורר - 2012 - אני מודע היטב לבעיות של הגיר ונהגתי בה קצת אבל זה אף פעם לא מספיק. אלדן נותנים אחריות לשלוש שנים והבטחת קניה חוזרת המחיר מחירון מלא כדי למזער את חשש הקניה.

קיה סיד - 2011 - דור ראשון לאחר מתיחת הפנים - רכב פחות מעודן, מאובזר ונוח מהפוקוס. אבל יותר אמין וגיר שלא דורש הסתגלות. האחריות במקרה הזה היא שנה בלבד.

השאלה שלי היא קודם כל מה עדיף בכלליות? והאם כל הייתרונות של האחריות והרכישה החוזרת מכפרת על כל המגרעות של הפוקוס?

תודה!

ערן.

פורסם

הפרט החשוב ביותר אותו אתה צריך לברר הוא מה כוללת האחריות?

לאחר שתקבל תשובה ובאם תחליט לרכוש את הרכב, דאג שמה שנאמר לך יהיה רשום בחוזה באופן מפורש.

בנוסף אם זה בא בחשבון- תוכל להיפטר מהסתגלות לגיר האוטומטי בפוקוס, יש כאלה ידניות.

פורסם
הפרט החשוב ביותר אותו אתה צריך לברר הוא מה כוללת האחריות?

לאחר שתקבל תשובה ובאם תחליט לרכוש את הרכב, דאג שמה שנאמר לך יהיה רשום בחוזה באופן מפורש.

בנוסף אם זה בא בחשבון- תוכל להיפטר מהסתגלות לגיר האוטומטי בפוקוס, יש כאלה ידניות.

תודה רבה על התשובה.

הלוואי! אשתי לא יכולה לנהוג על ידני.. :(

האחריות כוללת מנוע וגיר, לפחות זה מה שהם אמרו לי עדיין לא רכשתי את הרכב אז לא יודע איך נראה החוזה הרשמי.

פורסם

אני הייתי הולך על הקיה סיד או i30 CW

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שמע, גם לדעתי הפוקוס עדיפה מבחינת איכות נוחות ומרחב. בנושא האמינות אני מניח שהנציגות הקוריאניות יהיו עדיפות, כפי ש-ZVIT ממליץ. בסופו של דבר תצטרך להחליט מה יותר חשוב לך, אין כאן נכון או לא נכון.

פורסם

אכן, ברכב למשפחה אני מעדיף שקט נפשי. לא רוצה אחריות ובוודאי שלא רוצה להזדקק לה. מעבר לכך שאתה קושר את עצמך עם חברת הליסינג כי השוק של הפוקוס מהדגם הזה זוועתי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אוקיי התקבלה החלטה :)

לקחנו את הרכב לנסיעת מבחן נוספת כדי לבדוק את כל התלונות על הגיר והחלטנו שאנחנו יכולים להתמודד עם הקופצניות ולהסתגל.

אם תרצו אוכל לעדכן בכמה פעמים הייתי במוסך.. :)

תודה רבה על כל העזרה.

פורסם

היום חזרתי מנסיעה ארוכה עם רכב כזה ואני מזדעזע ממנו כל פעם מחדש.

נכון, הוא נוח, יש לו הגה שאין באף רכב משפחתי כנראה ואפשר להינות מהנהיגה בו.

אבל, הגיר הזה שהזהירו אותך ממנו הוא פשוט מזעזע. הרכב הספציפי שאני נוהג בו נלקח ע"י עובד שהיום לא מוכן להשתמש בו אחרי שהרכב חזר לחברת הליסינג 15 (!!!) פעמים עקב בעיות גיר. הוא קיבל רכב אחר והרכב הזה משמש היום לנסיעות של עובדים ללא רכב צמוד.

גם היום אחרי כל הבדיקות והטיפולים הגיר של הרכב מתנהג בצורה מזעזעת, כל האצה מהמקום או תוך כדי נסיעה גוררת שלל רעידות וניסיונות שונים ומשונים להוריד ולהעלות הילוכים עד שלפעמים מתייאשים.

מעבר לעניין הגיר, כרכב משפחתי הפוקוס לא מצטיינת לדעתי. היא לא מרווחת מאחור, הקיה או היונדאי יהיו מרווחות יותר. קו החלונות הגבוה במושב האחורי מאוד לא ידידותי לילדים והרכב רועש, בעיקר רעש מנוע.

אני לא מת גם על הנדסת האנוש, בורר הטמפרטורה בבקרת האקלים זעיר ולפחות בדגם הטרנד אין מצב דואל וצריך כל פעם לכוון טמפרטורה לימין ולשמאל. גם בורר התאורה סובל מאוטו קוטן וכפתורי השליטה של המערכת מההגה לא נוחים.

זהו, אולי אני קצת עצבני כי היה לי יום עמוס בנסיעות עם הרכב הזה אבל כמה שחיבבתי אותו בשיוט בכבישים בין עירוניים פרבריים מרובי סיבובים ככה קיללתי אותו בכל האצה. שיגמר כבר החוזה!

פורסם

את הפוקוס הייתי פוסל בגלל הגיר הבעייתי והכושל .

קיה סיד היא בחירה ראויה ומכובדת . לא תצטער על הבחירה .

עוד 3 שנים המחיר של הפוקוס יהיה כל כך נמוך שאין בעייה לאלדן להבטיח לך מחיר מחירון .

לא מכניסים ראש בריא למיטה חולה .

• תוכן חדש...