Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים צהרים טובים!

מזה שנה שנמצאת ברשותי פיאט בראבו 2011,הדגם הידני ללא טורבו.

הרכב משרת אותי נאמנה ועונה על כל צרכי,כיום אני עושה בחודש ממוצע של 3200 ק"מ.

בעתיד אני צפוי להתחיל לימודים באיזור המרכז ואעשה נסיעות על על בסיס יום יומי על ציר ירושלים-ראשל"צ.

נכון להיום הרכב עשה כבר 85K וצריכת דלק הממוצעת שלו(שרובה המוחלט היא נסיעה בין עירונית) היא 1:15.

לאור החישובים שאני עושה,עלתה המחשבה על למכור אותו ולקנות רכב שיניב צריכה של 1:20 כרי סיטיגו\מי\פנדה החדשה.

ברציונאל של אחזקה לאורך כלל התואר,על פניו ההפרש בצריכת דלק מתפרש על 4200 שקל בחודש לטובת הקטנות.

האם הדבר נכון?

האם כדאי להשאיר את הרכב ולהמשיך לטפל בו?

האם ישנם עוד פרמטרים שלא הכנסתי לתמונה?

פורסם

קודם מעטים הם כלי הרכב שעושים בנסיעה נורמלית 1:20, נראה שאולי תחסוך 4200 ש"ח בחישוב שנתי. אני חושב שהחישוב שגוי ואולי תחסוך 2000 ש"ח בחישוב שנתי. לפי דעתי כל ההתעסקות עם החלפת הרכב וירידת הערך של החדש והעובדה שתתיע ברכב יותר קטן - פשוט לא שווים את הבלאגן.

המלצתי: תשאר עם מה שיש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מחזק את דעתו של zvit.

בשורה התחתונה, החלפה שכזאת רק תעלה לך כסף ולא תחסוך לך.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

הגיעו ימות המשיח. רוצים להחליף אוטו שעושה 1 / 15 (:- יש אנשים שלא ימותו לעולם

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)

גם אני חושב כמו קודמיי.

אם החלטת להחליף ה-208 דיזל או הסנדרו סטפווי דיזל יוכלו לתת לך צריכת דלק כזו.

עריכה אחרונה על ידי asafasraf
פורסם
גם אני חושב כמו קודמיי.

אם החלטת להחליף ה-208 דיזל או הסנדרו סטפווי דיזל יוכלו לתת לך צריכת דלק כזו.

ויעלו לו בירידת ערך סכום שלעולם לא ישוב

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

החלפת רכב עולה הרבה כסף: במכירה אתה מפסיד כי קשה מאוד עד בלתי אפשרי למכור במחיר הנקוב במחירון. כמו כן אתה מפסיד את הזמן שנשאר בטסט, עליו שילמת.

לדעתי זה משתלם רק אם השינוי משמעותי, ובמקרה שלך זה לא המצב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

גם אם הנסועה השנתית שלך תעלה ל60 אלף בשנה (ירושלים-ראשל"צ חמישה ימים בשבוע+ נסיעות נוספות) כל עוד הדלק עולה כ6 שח לליטר החסכון יהיה כ500 שח בחודש שהם 6000 בשנה.

אני לא יודעת מה נקודת המוצא שלך לגבי השווי הריאלי של הבראבו היום בשוק, אבל יש אחת אטמוספרית ידנית בלוח יד2 כבר תקופה לא קצרה ונכון להיום מפורסמת ב35k (אולי ספציפית לרכב שלו יש בעיה כלשהי, אבל הדגם האטמוספרי סובל מביקוש נמוך).

דברים שכדאי לקחת בחשבון במעבר למיני חדשה יותר:

כמה זמן יקח לך לקזז את תוספת המחיר ע"י חסכון בדלק ותחזוקה?

ירידת הערך הפוטנציאלית של רכב חדש שהולך לעשות קילומטראז' מטורף.

הויתור על נוחות של רכב משפחתי. בראבו לא בידיוק ספינת שיוט מפוארת אבל לבלות מאות קילומטרים ביום ברכב מיני נראה לי כמו תענוג די מפוקפק.

אם הרכב שלך לא במצב טוב ומאכיל אותך מירורים במוסכים ובא לך להתחדש אז אולי כדאי לשקול באמת החלפה לרכב חדש באחריות, אבל במצב כזה כדאי שתחפש גם רכב עם תנאי אחריות טובים (לפחות 3 שנים ורצוי בלי הגבלת קילומוראז').

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...