Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה אני אבדוק את העניין הזה של ה-5 שנים אבל ההתלבטות שלי היא האם זה כדאי לקחת חדש למרות שיש ירידת מחיר רצינית וכל זאת בהתחשב בעובדה שאני הולך להחזיק את הרכב 6-8 שנים.

מה שקורה עכשיו זה ששילמתי על ליסינג כ-10 שנים ואין לי כלום ביד (אפילו רכב ששוה 30 אלף אבל נוסע...)

התלבטות מוכרת ולגיטימית.

כל רכב יורד ומאבד ממחירו, חדש מאבד יותר ממשומש אבל לעומת זאת ככל הנראה רכב בן 3 שמחזיקים 7 שנים יעלה כסף בשנה השביעית, שמינית ועשירית לחייו וזה מצמצם את ההפרש. תנאי מימון לרכב חדש טובים יותר מהלוואה לרכב משומש והאחריות על רכב חדש נותנת לך סוג של שקט נפשי חלקית.

אין פה נכון או לא נכון והאמת אני בעצמי לא בטוח מה הייתי עושה במקומך, אבל אם תנסה לבחון דברים מנק' מבט של הוצאה חודשית ולא ירידת ערך אז אולי זה יעזור לך להחליט.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אם אני לוקח רכב ממקום העבודה אני משלם על זה כ-3000 ש"ח בנטו ועם רכב חדש (שלא אסע בו כל יום) אני מאמין שההוצאה תהיה קטנה יותר.

פורסם

לא רוצה להצית אש, אבל אני הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי נכנס לעסקאות בלון או הלוואות גדולות על רכב.

רכב זה שירות, וניתן לקבל את אותו שירות גם עם רכב של 50 אש"ח, ולא צריך להשקיע 130 אש"ח בחדש.

לגבי חלופות, הפורום מלא בדוגמאות לרכבים משומשים שיכולים לענות על הצרכים שלך.

אני אמנם משוגע, ואכלתי הרבה חרא מהסיטרואן C5 שלי, אבל כיום בהנתן שאני צריך רכב לנסיעות ארוכות למשפחה לא הייתי מהסס והייתי רוכש נבלה כזו ב-20 אש"ח מודל 2008 ומטפל בתקלות ככל שיבואו.

חבל על הכסף ברכישת רכב חדש, במיוחד כסף שאין ביד!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
אם אני לוקח רכב ממקום העבודה אני משלם על זה כ-3000 ש"ח בנטו ועם רכב חדש (שלא אסע בו כל יום) אני מאמין שההוצאה תהיה קטנה יותר.

יש להביא בחשבון גם פגיעה בהטבות סוציאליות אם זה רלוונטי למקום העבודה.

פורסם
תודה אני אבדוק את העניין הזה של ה-5 שנים אבל ההתלבטות שלי היא האם זה כדאי לקחת חדש למרות שיש ירידת מחיר רצינית וכל זאת בהתחשב בעובדה שאני הולך להחזיק את הרכב 6-8 שנים.

מה שקורה עכשיו זה ששילמתי על ליסינג כ-10 שנים ואין לי כלום ביד (אפילו רכב ששוה 30 אלף אבל נוסע...)

זה ששילמת 10 שנים ואין לך כלום ביד לא אומר כלום. מה שצריך לחשב זה מה העלות החודשית החלופית שהייתה לך בתקופה הזאת. אם הליסינג חסך לך בממוצע נגיד 400 ש"ח כל חודש - אז אם היית שם בצד את הסכום הזה היית נשאר עם 400X12X10 = 48000 ש"ח.

החישוב צריך להעשות חודשית, כשלוקחים בחשבון את ירידת הערך כעלות עצמה, לא משנה עם מה נשארת ביד, משנה בכמה קנית ובכמה מכרת, חלקי מספר החודשים שהחזקת.

הנה דוגמה להשוואה בין החזקת 3 רכבים בעלויות שונות (40K, 80K, 130K). הכנסתי נתונים נכונים לפי הערכה שלי של ההוצאות השונות. רכב חדש, לא משנה באיזו צורת מימון - לא משתלם.

עקרונית הכי פחות גרוע זה אם יש לך את כל הכסף ואז אין לך עלויות מימון כי הריביות גם ככה אפסיות על הכסף בחסכון. אז אם גם מוסיפים מימון על זה - המצב יותר גרוע.

ממליץ מאד לשחק עם האקסל ולהבין מה ההשלכות של כל וריאציה.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i_vlkd6XH9TzdZNpcg6BfBj82aCx1wccbAMQJcOij_U/edit#gid=371088617

למשל - אם משווים רכב חדש לרכב של 80K, ומנסים לראות כמה 'הוצאות לא צפויות' צריך להוציא כדי להגיע לאותה עלות חודשית ממוצעת - מדובר על 12K בשנה הוצאות מוסך, כפול 3 שנים !! ברור שהסיכוי שתוציא 36K ב-3 שנים במוסך על רכב נורמלי הוא אפסי, אז כל שקל פחות מזה - רווח נקי שלך.

רכב 80 השוואה לחדש.png

רכב 40.png

רכב 80.png

רכב 130.png

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בסופו של דבר ההמלצה הכללית כאן היא להתאזר בהרבה סבלנות ולחפש רכב יד 1 פרטית 2012 או 2013 עם ק"מ נמוך ואמינות מוכחת דוגמאת קורולה, יונדאי I35 או קיה סיד וכד' עדיף לחפש את הדגמים המאובזרים יותר מאחר והסחירות העתידית קצת יותר טובה כמו יונדאי I35 סופרים וקורולה GLI

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...