Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מאזדה לאנטיס, שוב

כתבתי כאן לפני כמה ימים על כך שיש לי רעש מהמנוע בהתנעה, הנה השרשור ההוא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?586595-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%90%D7%AA-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%AA%D7%9B%D7%9D-%D7%9C%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%A1-2002&p=4939073#post4939073

היום הסתכלתי במיכל העיבוי

לפני שבועיים שמילאתי אותו עד לחצי, מפלס המים ירד בו לרבע

מילאתי שוב, בדקתי גם את הרדיאטור עצמו, פתחתי את הפקק, המים עד לגובה הפקק

מאז שוב מילאתי את מה שחסר במיכל העיבוי, שיגיע לחצי, ומאז לא היתה ירידה בכמות במיכל העיבוי

אבל המשכתי לעקוב, במיוחד בגלל הרעש שהמשכתי לשמוע בהתנעה, ולמרות שכנראה זה לא קשור.

מד החום בשעון מתחיל מאפס בבוקר ועולה תוך 2-3 דקות נסיעה עד לאמצע, או יותר נכון בערך 80 מעלות, טיפה מתחת לאמצע. אין בזה שינוי כל הזמן שהרכב אצלי, תמיד מטפס עד כמעט לאמצע ונשאר שם בכל תנאי נסיעה.

בכל מקרה, היום פתחתי מיכל עיבוי אחרי נסיעה של חצי שעה

וראיתי שיוצאות שם בועות אוויר קטנות בתוך המים, ומדי פעם יש גם בועה גדולה יותר.

לחצתי על צינור הרדיאטור העליון, והוא היה חם מאוד וקשה, הכוונה שאם אני מנסה ללחוץ עליו

אי אפשר ממש, הוא ממש קשה וחם.

עכשיו, שוב, המד חום מנוע לא עולה, לא מטפס וגם לא נופל באמצע נסיעה, הוא יציב על האמצע (כמעט)

מה זה יכול להיות?

קשה לי להאמין שמדובר בראש מנוע, עשיתי לרכב בדיקה במכון בדיקה לפני הקניה

והרוב היה תקין, הקומפרסיה יצאה 100% 1000% 98% 100%

וזה היה לפני שלושה שבועות בערך.

מה אני צריך לבדוק כדי להגיע לבעיה ? לפני שיהיו צרות גדולות יותר

תודה חברים

פורסם

דבר נוסף

אין שום סירקולציה במיכל העיבוי, חוץ מהבועות האלה

אף פעם לא ראיתי מים זורמים לתוך מיכל העיבוי או יוצאים ממנו

והשארתי את הרכב עם מנוע פועל למשך חצי שעה

המים במיכל העיבוי קרים, והדבר היחיד שראיתי שם זה את הבועות הקטנות האלה וגם בועה גדולה מדי פעם

וזה היה אחרי נסיעה של חצי שעה.

האם מיכל העיבוי בלאנטיס אמור להיות "שקט" ?

אין תנועת מים ממנו ואין החוצה ממנו, בצורה כזאת שניתן לשים לב לסוג של סירקולציה ?

והוא משמש לעודפים או להחזרת עודפים רק כשהרכב מתקרר או משהו כזה?

פורסם (נערך)

בדיקה עם אינדיקטור לגזי פליטה במיכל העיבוי כבדיקה ראשונית.

בנוגע לאיבוד המים, האם יש אינדיקציה(כתמי מים מתחת לאוטו) לאיבוד מים חיצוני?

עריכה אחרונה על ידי ariq13
פורסם

והוא משמש לעודפים או להחזרת עודפים רק כשהרכב מתקרר או משהו כזה?

בדיוק,

הוא קולט עודפים כאשר הלחץ במערכת הקירור עולה על הנקוב על פקק הרדיאטור, מחזיר אותם כאשר יש ברדיאטור תת לחץ

יום טוב גם לך

פורסם

בדיקת קומפרסיה למערכת הקירור בשיטה שאתה בודק היא לא נכונה ואם כבר בדקת בשיטה זו של ראייה ויזואלית אז עשה זאת ברדיאטור עצמו שהמנוע קר ואז האינדיקציה תהיה מדוייקת יותר. פשוט פתח מיכסה רדיאטור שהמנוע קר והנע את הרכב ואז תסתכל על המיים אם קיימים בועות אויר.לדעתי קיימת אצלך פשוט מאוד נזילה שאתה לא מצליח לאתר.

פורסם

תודה מאור

לא כל כך הבנתי מהתשובה שלך

"בדיקת קומפרסיה למערכת הקירור בשיטה שאתה בודק היא לא נכונה"

התכוונת לכך שפתחתי את מיכל העיבוי והסתכלתי וראיתי שם בועות אוויר קטנות?

הן מופיעות רק אחרי נסיעה של חצי שעה אחרונה אחרי שאני עוצר בצד ופותח את מיכל העיבוי.

לציין - במיכל העיבוי אין אדים, המים קרים/פושרים - תמיד, אין שם שום סוג של סרקולוציה חוץ מהבועות הקטנות שראיתי.

מה לגבי הצינור העליון של הרדיאטור, שאחרי נסיעה של 5 דקות, כשאני עוצר בצד והרכב עדיין מונע

אני לוחץ עליו והוא קשה כמו אבן ורותח

האם זה לא מראה על בעיה אחרת ?

הצינור הזה אמור להיות כל כך קשה?

אני מקווה שהבועות שאני רואה במיכל העיבוי לא קשורים לראש מנוע, רק זה חסר לי עכשיו

מה דעתך?

פורסם (נערך)

טוב

חזרתי עכשיו מהמוסך

פתחו פקק רדיאטור, עשו בדיקת גזים, הצמידו מכשיר לפתח פקק הרדיאטור וגם לתוך מיכל העיבוי

זה לא ראש מנוע בוודאות, אין גזים, CO2 , וכל מה שבודקים.

אמרו לי שהם לא רואים בעיה, רק שהיה חסר מים ברדיאטור, אז מילאו, ובהמשך השבוע אני אחליף נוזל קירור.

אז לפחות אני רגוע שזה לא משהו רציני מדי.

יעשו גם ניקוי לרדיאטור

אז כנראה שבועות אוויר במיכל עיבוי לא תמיד מעידות על ראש מנוע?

אז על מה כן? כי במוסך אמרו שאין מה לדאוג, הכל בסדר.

אגב, הלכתי היום למוסך אחר שאני מכיר שנים וסומך עליהם.

תודה מאור

עריכה אחרונה על ידי boli19
פורסם

שאלה

המליצו לי להחליף את נוזל הקירור, למרות שכרגע הוסיפו מים רגילים כי היה חסר קצת, ועד עכשיו לדעתי מה שהיה שם זה היה סתם מים

שהמוכרת החליפה מתישהו, לא היה לנוזל הקיים שום צבע מעבר לצבע חום בהיר מאוד (אולי קצת חלודה או משהו)

הבנתי שאולי עדיף לא להתעסק עם החלפת נוזל קירור, כי זה עלול לגרום ליותר נזק מאשר תועלת ?

במידה וכרגע אין שום התחממות במנוע

מה דעתכם?

פורסם

הכל תלוי כמה זמן הרכב נוסע על מיים רגילים! אם נוסע כך המון זמן המיים יצרו אבנית שפשוט עם הזמן ייתכן וסתמו סדקים קלים במערכת הקירור אז כאשר תשים נוזל קירור איכותי יש סיכוי שהסדקים האלה פשוט ייפתחו ויתחילו הזעות או נזילות למיניהם ואז תצטרך לטפל בזה. בכל מיקרה גם להמשיך לנסוע על מיים רגילים זה לא פיתרון אז רק תקח בחשבון את ההשלכות שאמורות להיות ל 2 צדדי המטבע.

פורסם

שוב תודה מאור

אני כבר לא מבין

היום במוסך, הצמידו מכשיר שנראה כמו צינור מתכת קטן ואליו מחובר מחשב עם נתונים כמו CO, HC וכו'

אני חושב שזה מכשיר בדיקת 4 גזים.

בהתחלה הוא הצמיד את ראש הצינור הזה לפתח הרדיאטור בזמן שהרכב מונע והפקק פתוח

ואמר שהמכשיר לא מראה על בריחת גזים - כנראה התכוון ל-CO שבודקים בשביל לראות אם בורחים גזים מהמנוע אל מערכת הקירור, נכון ?

אחר כך הוא פתח את מיכל העיבוי, הכניס גם אליו את הצינור המודד הזה, סגר אם הידיים מסביב, וגם שם אמר שזה תקין.

אבל עדיין, יש בועות במיכל העיבוי, וגם ברדיאטור עצמו יצאו הרבה בועות קטנות, והמנוע היה חם אחרי 20 דקות נסיעה

וגם המים ברדיאטור כל הזמן עלו וירדו נדמה לי.

אז מצד אחד הוא אמר שהוא לא רואה גזים במערכת הקירור, אז זה לא ראש מנוע

הוא גם בדק את פקק השמן, ואמר שאין עליו טחינה.

אז מה כן ?

הוא המליץ לי לעשות ניקוי ביום ראשון למערכת הקירור, להחליף נוזל קירור ולנקז אוויר.

הרכב לא מתחמם בכלל, המד טמפרטורה מתחיל לעלות בבוקר אחרי 2-3 דקות

ואז מתייצב, תמיד אבל תמיד על קו אחד מתחת לאמצע, אף פעם לא ראיתי את זה עולה יותר או יורד תוך כדי נסיעה.

עכשיו בערב נסעתי לסיבוב, כשחזרתי פתחתי שוב את המיכל עיבוי, המים נמצאים בין ה-MIN ל-MAX

אבל הצבע שלהם חום עכור, אבל ממש.

יש לציין שבבוקר, כשהייתי אצלו, הוא פתח את פקק הרדיאטור בזהירות אחרי שהמנוע היה כבוי למשך 2 דקות

ותוך כדי שהוא פתח עפו מים מהרדיאטור לכל עבר, הוא אמר שזה בסדר, היה שם לחץ.

הוא מילא בינתיים רק מי ברז כדי להשלים את החסר ואמר שהיו חסרים מים במערכת, בלי קשר לאלה שפרצו החוצה.

הפקק רדיאטור הפתוח המשיך לבעבע ויצאו ממנו בועות גם בהמשך.

אחרי שהוא סגר, המשיכו לצאת קצת בועות מתוך מיכל העיבוי.

מה הולך כאן?

כן ראש מנוע, או לא ?

אני כבר מודאג, כי הרכב אצלי רק שלושה שבועות

עבר בדיקות של מכון בדיקה, הקומפרסיה היתה כמעט מושלמת

המצב של הרכב היה טוב, והוא עשה רק 120,000

עם היסטוריית טיפולים מלאה במוסך מאזדה מורשה - הוצאתי פירוט טיפולים והכל.

מה דעתך?

פורסם

שוב...אתה ככל הניראה מבוהל לשווא. כאשר המנוע חם והטרמוסטט פתוח הבועות הקטנות שתראה זה בגלל משאבת המיים שעושה את הסירקולציה במערכת הקירור וזה תקין לחלוטין. מיים שעפו זה בגלל שהיה לחץ שהישתחרר ברגע שהוא פתח את המיכסה. רוצה להיות וודאי במאה אחוז תבצע בדיקת לחץ הפוך ואם תרצה להגיע לחדרה אני בכייף יעשה לך בדיקה זו. זה שהצינור העליון קשה כמו אבן זה בגלל שדרך הצינור הזה עוברים המיים הרותחים מהמנוע לכיוון הרדיאטור עוד לפני שהם מיתקררים. לא רואה משהו חריג בכלל אצלך ברכב והכל על פניו ניראה תקין לחלוטין.

פורסם

תודה רבה מאור

הצלחת להרגיע אותי

ומקריאה של עצות רבות שלך בפורום, שמתי לב שברוב המקרים אתה צודק

אני מקווה שגם במקרה שלי.

אז מים חומים במיכל העיבוי לא צריכים להדאיג אותי?

ולגבי המד חום מנוע - זה שהוא תמיד נמצא קו אחד מתחת לאמצע, ולא משנה אם זה בעליות, ירידות, יום חם או קר

זה גם תקין ? אין בעיה עם היוניט חום שאולי מזייף?

אגב, בדיקת לחץ הפוך תיתן לי אינדיקציה מוחלטת לכך שלא מדובר בראש מנוע ?

והבועות במיכל העיבוי - ממה הן כן יכולות להיווצר אם לא מבריחת גזים מהמנוע לתוך מערכת הקירור.

ושוב תודה, גם על ההזמנה לחדרה :-)

פורסם

מרגיש לי שאתה קצת מבוהל ולא קורא כמו שצריך את התגובות שלי כדי להבין אותם לעומק. מיים חומים זה מיים מלוכלכים וכן צריך להחליף אותם כדי למנוע נזק עתידי למנוע ולמערכת הקירור. רק מה, לנוזל הקירור החדש שתשים עלולות להיות השלכות אך לא בהכרח..כמו שרשמתי בתגובות למעלה. הבועות במיכל העיבוי קורות בגלל לחץ שמישתחרר מפקק הרדיאטור שהמיים רותחים שם. שים לב שמחלקו העליון של הרדיאטור עובר צינור אל תוך מיכל העיבוי. בדיקה בלחץ תתן לך את הגושפנקה הסופית לראש מנוע תקין.

פורסם

עכשיו קראתי שוב, ונזכרתי באמת בצינור הזה, ומן הסתם, אם הרדיאטור רותח כמו שראיתי היום שהפקק פתוח ויוצאות ממנו בועות

אז אותן בועות במצב בו הפקק סגור יפלטו לתוך מיכל העיבוי - אליו מחובר הצינור מפתח הרדיאטור.

תודה רבה מאור!

אבדוק ביום ראשון ואחזור לעדכן

אגב - אני צריך המלצה שלך לנוזל קירור טוב שמתאים ללאנטיס, ואני יודע שהוא לא חייב להיות הכי יקר, אבל אחד שיגרום הכי פחות נזק במידה ובאמת יש אבנית על כל מיני איזורים ברדיאטור שעלולים להיסדק עם החלפת הנוזל.

• תוכן חדש...