Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבים חסכוניים לכביש 6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בירידה כשאתה נגיד ב 80-90 מנוע הבנזין פועל? במידה ואתה לא לוחץ על הגז?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בירידה כשאתה נגיד ב 80-90 מנוע הבנזין פועל? במידה ואתה לא לוחץ על הגז?

לא.

וגם אם אלחץ בצורה מתונה, המנוע החשמלי בלבד יאיץ את הרכב. כמובן עד גבול מסוים ובהתאם לשיפוע.

בירידות משמעותיות, הפריוס "מייצרת" דלק (בצורת טעינה של הסוללה) - או במילים אחרות: צריכה שלילית.

פורסם
החישוב שלו שגוי, וממש ממש לא נכון מתמטית.

הממוצע של 1:30 ו-1:15 הוא 1:20.

אתה צודק, לא חשבתי שאני זקוק לרענון במושגי יסוד ססטטיסטיקה , אבל מסתבר שכן, תשאיר את זה בינינו ואל תספר לאף אחד :wink:

אגב,

אני מניח שהצריכה טובה אפילו מהצהרת היצרן מסיבה פשוטה:

היצרן מדד צריכה בנסיעה רציפה.

בפועל ישנם עומסים נקודתיים שגורמים לכך שבתוך תוואי בין עירוני אתה נוסע בפריוס מספר קילומטרים על חשמל בלבד וזה משפר מאוד את הצריכה הממוצעת. במסלול שלי ובאופן פרדוקסלי: ככל שאני עומד יותר

אני חושב שרק בפריוס ניתן לבגיע לצריכה טובה יותר מה EPA וזה בגלל הגמישות המתאפשרת לנהג לרמת השימוש בסוללה.ברכבים אחרים הצריכה המוצהרת היא בגדר אגדה.

אין ספק שצריכת הדלק בפקקים הינה מהיתרונות הגדולים של הפריוס על רכבים אחרים. אני יותר מתלהב מחווית הנסיעה בפקקים ללא הטרטור של המנוע.

אגב, בפריוס דור 2, המאמץ להגיע לצריכת דלק נמוכה מה EPA מחייב נסיעה "עגלתית", אני מבין ממך שבדור 3 אתה יכול להשיג זאת בנסיעה רגילה, כנראה זו הייתה אחת המטרות של מעבר למנוע 1.8 בדור 3.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אמנם שינוי נושא שאלה לתומר:

אני מבין שהצריכת דלק נמוכה מאוד.

האם ישנם הוצאות אחרות כמו טיפולים יקרים לרכב היברידי?

חלפים יקרים?

ביטוח?

רישוי?

איבוד ערך?

ויש עניין של קרינה?

פורסם (נערך)

עלות טיפולים כמו ברכב סטנדרטי, לצורך העניין קורולה (בלמים כנראה יוחלפו לעתים רחוקות יותר מרכב סטנדרטי).

חלפים- בלי עין הרע טרם נצרך בשלוש שנות חיי הרכב, אבל מבירור שעשיתי אין משהו חריג. המערכת החשמלית באחריות 5 שנים וניתן להאריכה עד ל-10 שנים בעלות של 300 ש"ח לשנה או 15,000 ק"מ.

ביטוח- מחיר סטנדרטי.

רישוי - קבוצה 5 בחלק מהשנתונים ו-4 בחלק אחר, על כל המשתמע מכך.

אובדן ערך- סטנדרטי ואפילו מעט טוב מהממוצע, להתרשמותי.

קרינה- בצע חיפוש בפורום, יש המון מידע בנושא.

היום החלטתי לתת תשומת לב יתירה לנהיגה יעילה מבחינת תצרוכת הדלק, מבלי להפחית במהירות הרגילה (חוקית + כאמור) או חלילה להפריע לתנועה. פשוט לנהוג ביעילות ולתכנן את הנסיעה בלי פספוסים כלל כמו האצות לפני כיכר שמעבר לעיקול וכו'.

התוצאה לפניכם:

20151129_094914.jpg

מי שעקב אחרי הנתונים הקודמים ייווכח שאין שינוי בזמן שלקחה הנסיעה, פשוט יותר ריכוז בשמירה על יעילות.

עוד טיפה מאמץ ונגיע ל-1:50 של dorsht... :wink:

עריכה אחרונה על ידי tomerc
פורסם (נערך)

עלות טיפולים בדור 2- אחרי 8.5 שנים ו 210,000 ק"מ

הטיפולים במחיר סטנדרטי כמו בכל רכב רגיל- כ 500 ש"ח טיפול קטן ו 900 ש"ח טיפול גדול.

רפידות בלמים הוחלפו רק פעמיים, בעלות של 600 ש"ח כל פעם.

מצבר 12V הוחלף פעם אחת בעלות יקרה של 975 ש"ח בגלל התעקשות על מוסך היבואן.

אחת ל 90,000 ק"מ החלפת פלגים בעלות של 600 ש"ח

הוחלפה רצועת הינע שנסדקה בעלות של 260 ש"ח

זהו, לא היו עוד תקלות

שמן גיר עדיין לא הוחלף

סוללה היברידית עדיין לא הוחלפה

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

מעולה,לשכן גם יש כזאת ,עם קרוב ל200 גם מדווח על אמינות מצוינת.

לגבי הבלמים,הדיסקים עדיין מקוריים?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
עלות טיפולים בדור 2- אחרי 8.5 שנים ו 210,000 ק"מ

הטיפולים במחיר סטנדרטי כמו בכל רכב רגיל- כ 500 ש"ח טיפול קטן ו 900 ש"ח טיפול גדול.

רפידות בלמים הוחלפו רק פעמיים, בעלות של 600 ש"ח כל פעם.

מצבר 12V הוחלף פעם אחת בעלות יקרה של 975 ש"ח בגלל התעקשות על מוסך היבואן.

אחת ל 90,000 ק"מ החלפת פלגים בעלות של 600 ש"ח

הוחלפה רצועת הינע שנסדקה בעלות של 260 ש"ח

זהו, לא היו עוד תקלות

שמן גיר עדיין לא הוחלף

סוללה היברידית עדיין לא הוחלפה

רצועת הינע זאת הרצועה של הגיר הרציף?

המחיר כולל עבודה??

פורסם

מחזק את מה שנאמר על מכוניות מיני במהירות גבוהה.

לאחרונה נסעתי לאילת עם קיה ריו 1.25 ידנית, רוב הדרך במהירות של 120+ יצא 1:15, שזה פחות טוב ממה שאני מקבל בנסיעה מעורבת ביום יום.

תומר וספרינג - וואו, אלה נתונים מרשימים מאוד, גם צריכת הדלק וגם שאר עלות האחזקה.

פורסם

הריו זה לא רכב מיני,היא שוקלת 1.2 טון,מיני שוקלים בערך 300-350 קילו פחות. ולכן הם חיסכונים גם בבין עירוני.

פורסם
מעולה,לשכן גם יש כזאת ,עם קרוב ל200 גם מדווח על אמינות מצוינת.

לגבי הבלמים,הדיסקים עדיין מקוריים?

כן הדיסקים עדיין מקוריים

רצועת הינע זאת הרצועה של הגיר הרציף?

המחיר כולל עבודה??

כן, המחיר כולל עבודה וכולל מע"מ.

אני לא יודע מה תפקידה של רצועת ההינע.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אני עם פיקנטו ומשייט איתה כל יום 200 ק"מ+

הרכב חסכוני יחסי ויודע לשמור על מהירויות יפות ללא כל תחושת מאמץ אבל

בניגוד למה שבעבר חשבתי היום אני כבר מרגיש שזה הרבה פחות נוח, בסיס גלגלים קצר וצפיפות משהו, בקיצור השידרוג קרוב...

• תוכן חדש...