Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבים חסכוניים לכביש 6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האא...

אם אתה חושב שזה היה בפוקס, אז קח צילום מהבוקר. יצאה צריכה טובה אפילו יותר... :

20151123_094707.jpg

אגב, מדובר בנסיעה רגילה ובמהירות החוקית בכביש.

בנהיגה שמטרתה לחסוך יכלתי מן הסתם להוציא צריכה טובה יותר.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

רק אציין שמדובר במסלול שחלקו בירידה (עם עליות קלות בין לבין) וחלקו במישור.

ברוב הנסיעה התנועה זורמת, אך ישנם עומסים נקודתיים.

לא כתבתי שמדובר בכביש 6.

בחלק של הירידות המהירות היא סביב ה-60 קמ"ש ובחלק המישורי 110-120. תוסיף את העומסים הנקודתיים ומעט נהיגה בעיר, והגענו לשעה+ של נסיעה.

במסלולים מישוריים ובנהיגה רגועה הרכב צורך את מה שרשמתי בהודעתי לעיל.

עריכה אחרונה על ידי tomerc
פורסם

מחשב דרך זה לא מה שקובע, התדלוק בתחנה הוא מה שקובע את צריכת הדלק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

dorsht -כמה לדעתך המחשב יכול לזייף? תוסיף סטייה של 20% בהגזמה ועדיין הגעת לצריכת דלק מעולה.

אצלי באיביזה אני יכול להעיד שההבדל בין המחשב רכב לצריכה האמיתית הוא זניח עד לא קיים בכלל, יש לי תיעוד של כל תדלוק והתוצאות של התדלוקים יוצאות קרוב מאוד לתוצאות שיוצאות לי בדרך כלל במחשב.

פורסם
רק אציין שמדובר במסלול שחלקו בירידה (עם עליות קלות בין לבין) וחלקו במישור.

ברוב הנסיעה התנועה זורמת, אך ישנם עומסים נקודתיים.

לא כתבתי שמדובר בכביש 6.

בחלק של הירידות המהירות היא סביב ה-60 קמ"ש ובחלק המישורי 110-120. תוסיף את העומסים הנקודתיים ומעט נהיגה בעיר, והגענו לשעה+ של נסיעה.

במסלולים מישוריים ובנהיגה רגועה הרכב צורך את מה שרשמתי בהודעתי לעיל.

72 ק"מ זה לכיוון אחד?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מחשב דרך זה לא מה שקובע, התדלוק בתחנה הוא מה שקובע את צריכת הדלק.

הסטייה בין מחשב הדרך לתדלוק בפועל היא סביב ה-3-5% אצלי בפריוס.

מחשב הדרך מעט אופטימי אך בצורה מינורית בלבד.

72 ק"מ זה לכיוון אחד?

אכן.

פורסם

תומר, מאוד מסקרן אותי מה הצריכה שלך בתחנת דלק, הנתונים שאתה מציג כאן הם על גבול הלא יאמן. לי יש פריוס דור 2 והצריכה הממוצעת שלי בתחנת דלק היא 19.7 קמ"ל וזה יפה מאוד!!!, אתה מדבר על 1:30 1:40, תבדוק בתחנת דלק כמה אתה מקבל.

כמה ק"מ אתה בדר"כ עושה על מיכל ?

איזה שנה הפריוס ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

שים לב שהבחור מדבר על קטעים בירידה. משום מה לא מעלה את הדרך חזרה (בעליה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בטח בעליה זה 1:15, ואז 1:15 + 1:30 לחלק ב-2 יוצא בהחלט משהו כמו 1:23.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
תומר, מאוד מסקרן אותי מה הצריכה שלך בתחנת דלק, הנתונים שאתה מציג כאן הם על גבול הלא יאמן. לי יש פריוס דור 2 והצריכה הממוצעת שלי בתחנת דלק היא 19.7 קמ"ל וזה יפה מאוד!!!, אתה מדבר על 1:30 1:40, תבדוק בתחנת דלק כמה אתה מקבל.

כמה ק"מ אתה בדר"כ עושה על מיכל ?

איזה שנה הפריוס ?

היי ספרינג,

הרכב שנת 2012, אחרי מתיחת הפנים.

המסלול הרגיל שלי הוא מאפרת לר"ג וחזור.

צריכה לפי מחשב הדרך לר"ג - 2.4-2.5 ליטרים ל-100 ק"מ.

צריכה לפי מחשב הדרך לאפרת - 5.5-5.6 ליטרים ל-100 ק"מ.

צריכה אמיתית בתחנה בתוואי הנ"ל בלבד : 1:23.8.

מדי פעם יש לי נסיעות מר"ג לנתניה. מחשב הדרך מספר על צריכה של 3.5-3.8 ל-100 וזה כולל דרך עירונית הן בר"ג והן בנתניה.

לא בדקתי צריכה אמיתית בתחנה לנסיעה כזאת בלבד, אך אני מניח שמחשב הדרך "מזייף" באותה המידה. בתחנת הדלק כשהיו משולבות נסיעות כאלה לנתניה (4 לנתניה ו-4 לאפרת), הצריכה ירדה ל-1:25.1.

אני לא מאלה שנוסעים בצד ימין ומעכבים את התנועה. אני נוהג במהירות החוקית ומעט למעלה ממנה בכל תוואי דרך. אני כן מתכנן את ההאצות וההאטות בהתאם לתוואי הדרך ומשתדל לנהוג ביעילות מבחינת צריכת הדלק.

בשיוט רגוע על 100-120 קמ"ש במישור, הצג מורה על צריכה של 2.5-3 ליטרים ל-100.

לכן כתבתי לפותח השרשור שהוא ישיג צריכה של 1:23-24 בנהיגה רגילה ואפילו 1:30 אם הוא באמת יתאמץ לחסוך בדלק.

אני נכנס לתידלוק כל 850-900 ק"מ ונכנס לי בין 35 ל-38 ליטרים.

שים לב שהבחור מדבר על קטעים בירידה. משום מה לא מעלה את הדרך חזרה (בעליה).

ידידי,

קודם כל מדובר על מסלול של 73 ק"מ שחלקו אכן בירידה, אך ישנם גם עליות בין לבין ודרך מישורית לא מעטה.

לא העליתי את הדרך חזרה כי לא נשאלתי עליה.

אחד הכותבים ערער על הנתונים שהצגתי (ובנימה די מזלזלת) ולכן הוכחתי לו שאפשר להוציא עם הפריוס 1:40 במסלול המשלב מעט ירידות, כפי שציינתי.

פורסם
צריכה אמיתית בתחנה בתוואי הנ"ל בלבד : 1:23.8.

זה כבר יותר הגיוני .

הצריכה המוצהרת של הרכב שלך על ידי היצרן היא 50 MPG שזה 21.25 קמ"ל, אתה מצליח להציג תוצאה טובה יותר ב 10% וזה יפה. האמת היא שהרבה נהגים בפריוס מדווחים על צריכה טובה יותר מהמוצהרת, בדר"כ זה דורש נהיגה "מתונה" מאוד.

אגב, מה הבעיה בחישוב הממוצע של dorsht ? מתמטית זה נכון 23 וזה גם מה שיוצא לך בתחנת דלק.

נוסע בפריוס 2008

• חברי המעגל הראשון
פורסם
במגאן 1:22-1:23 (אבא נוהג) על 120 קמ"ש בערך.

זאת המהירות הרגילה של התנועה, עקיפות בד"כ ב130. הרכב לא מתאמץ ולא מתעייף ובכיף אפשר לעבור את ה1000 ק"מ למיכל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אגב, מה הבעיה בחישוב הממוצע של dorsht ? מתמטית זה נכון 23 וזה גם מה שיוצא לך בתחנת דלק.

החישוב שלו שגוי, וממש ממש לא נכון מתמטית.

הממוצע של 1:30 ו-1:15 הוא 1:20.

כדי לחשב ממוצע נכון, יש לעשות ממוצע לכמות הליטרים לק"מ נתון ואחיד, ולא לכמות הק"מ לליטרים נתונים ואחידים.

רק כדי להמחיש לך את הטעות, אתן דוגמא קיצונית:

נניח ונסעת 100 ק"מ בצריכה של 1:1, וחזרת את אותם 100 הק"מ בצריכה של 1:100.

לפי החישוב שלכם הצריכה הממוצעת של הנסיעה הייתה 1:50.5.

בפועל הרכב צרך 101 ליטרים בנסיעה של 200 ק"מ, כלומר קצת יותר מ-1:2...

בממוצע לק"מ אחיד (נניח 100 כפי שמקובל) היה מתקבל ממוצע נכון:

קטע ראשון: 100 ליטרים ל-100 ק"מ.

קטע שני: 1 ליטר ל-100 ק"מ.

ממוצע: 50.5 ליטרים ל-100 ק"מ.

dorsht הגיע לממוצע כיביכול זהה לצריכה שלי כי הוא שגה בנתונים הבסיסיים:

הצריכה בירידות היא סביב ה-1:39 ולא 1:30.

הצריכה בעליות היא סביב ה- 1:17 ולא 1:15.

ממוצע ביניהן ייתן את הצריכה שלי (ולא 1:28 בממוצע השגוי).

אגב,

אני מניח שהצריכה טובה אפילו מהצהרת היצרן מסיבה פשוטה:

היצרן מדד צריכה בנסיעה רציפה.

בפועל ישנם עומסים נקודתיים שגורמים לכך שבתוך תוואי בין עירוני אתה נוסע בפריוס מספר קילומטרים על חשמל בלבד וזה משפר מאוד את הצריכה הממוצעת. במסלול שלי ובאופן פרדוקסלי: ככל שאני עומד יותר בעומסים קלילים כאלה ומזדחל לי על חשמל, כך הצריכה יוצאת טובה יותר. ולא, אני לא נוהג "מתון מאוד" אלא במהירות החוקית+.

• תוכן חדש...