Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אנחנו עומדים בפני קניית רכב ראשון, בלי שום רקע בתחום.

ראינו אוטו שניכר שהבנאדם שומר עליו. יונדאי, 2007.

השאלה היא: הוא אמר שבשנה האחרונה הוא החליף גלגלים, ברקסים, חיווט, מתנע (סטרטר) וממש כמה ימים לפני שבאנו לראות- החליף מצבר (ונופף בקבלה..)

השאלה היא- בהיגיון שלי החלפה זה לא משהו טבעי... השתלת לב-ריאות...

מתי ובה צריך לחשוד, או לברר יותר?

הוא טען שהוא החליף לא בגלל השבתת המצבר, אלא לשם השבחה. והוא כבר ידע שהוא הולך למכור.

האם החלפות זה טוב? בכל זאת הרכב כבר ישן. והאם יש עניין לברר את איכות החלקים שהרכיבו?

כל השאלות הללו לפני שאנחנו לוקחים את הרכב לבדיקה במכון--

או שאולי רק בדיקה במכון תיתן לנו תשובות?

לחכמי הפורום אודה

פורסם

ועוד שאלה שנזכרתי: בטלפון המוכר אמר כמה פעמים שהרכב היה בליסינג לפניו.

בריישון רכב כתוב: השכרה/ החכ

זה אותו דבר?

ואם לא- זה בעייתי?

פורסם

הדברים שהוחלפו הם בלאי שידוע מראש שכול כמה שנים צריך להחליף כמו מצבר וצמיגים.

סטרטר גם לא נורא.

השכרה/החכר זה ליסינג,אם רשום רק השכרה אז הרכב היה בהשכרה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמה קילומטרים עשה הרכב ומה המחיר שהמוכר מבקש על הרכב ?

החלפת סטרטר וחיווט חשמלי זה לא דבר שקורה לפני 150K לכן בדוק את הנושא לעומק לפני שאתה לוקח לבדיקה

איזה כייף לי :)

פורסם

גם מצבר שמחליפים בתור השבחה זה לא דבר שקורה כל יום, ועוד כשמעמידים את הרכב למכירה.

המשפט הזה לא נשמע לי טוב בכלל.

פורסם
הרכב כמו חדש ! בובה של רכב.

פותח האשכול נעלם...

א. לא נעלמתי. לא מחובר כל דקה

ב. האוטו לא חדש, אבל מה יש לבדוק? האם החלפת מצבר שווה בעיה? או הגיוני? אולי תלוי הסבר של המוכר?

ג. האוטו יונדאי אלנטרה, עשה 164.500, דורש 18K.

פורסם

מצבר מחליפים כל שלוש-ארבע שנים. בדרך כלל אחרי תקופה כזאת נצבר מאבד יכולת לאגור חשמל ומפסיק להניע את המנוע. ואז מחליפים.

אבל עוד לא שמעתי על מישהו שהחליף מצבר באופן יזום לפני מכירת הרכב.

אל תקנה בשום אופן את האוטו לפני שאתה לוקח אותו למוסך שיעף מבט. אפשר גם למכון בדיקה אבל תקבל שם רשימה של תקלות שתרתיע אותך.

פורסם

תבדוק במוסך את הטעינה של המצבר ע"י אלטרנטור.

ובכלל שים דגש על מערכת החשמל ( תאורה, מיזוג, חימום ).

לדעתי אין טעם לקחת את הרכב למכון הבדיקות - הכל ייצא שחור ולא תבין מה מצב האמיתי של הרכב מלבד מצב השלדה והמרכב ).

מוסך מכונאות שמכיר את הדגם וחשמלאי רכב אלה המקומות הנכונים לבדיקה של רכב כזה. אצל מכונאי תקבל הסבר על מצב כללי של הרכב וכמה צריך להשקיע בו מיידית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ג. האוטו יונדאי אלנטרה, עשה 164.500, דורש 18K.

חפש רכב עם קילומטרא'ז נמוך יותר סביב ה-100K ופחות.

אם יש לך חבר שמבין ברכבים ויש לו ניסיון בקנייה/מכירה של רכבים קח אותו איתך לבדיקות.

איזה כייף לי :)

פורסם
חפש רכב עם קילומטרא'ז נמוך יותר סביב ה-100K ופחות.

...קח אותו איתך לבדיקות.

תודה לכולם!

אם נקבל היסטוריית טיפולים סבירה, ניקח אותו לבדיקה- כמו שהצעתם.

אחרת- בודקים כבר עוד אופציות עם קילומטראז' יותר סביר....

פורסם
מצבר מחליפים כל שלוש-ארבע שנים. בדרך כלל אחרי תקופה כזאת נצבר מאבד יכולת לאגור חשמל ומפסיק להניע את המנוע. ואז מחליפים.

אבל עוד לא שמעתי על מישהו שהחליף מצבר באופן יזום לפני מכירת הרכב.

אל תקנה בשום אופן את האוטו לפני שאתה לוקח אותו למוסך שיעף מבט. אפשר גם למכון בדיקה אבל תקבל שם רשימה של תקלות שתרתיע אותך.

אז הינה שמעת על אחד.

מכרתי רכב לא מזמן, וההנעה התחילה להיות קשה.

שלושה ימים לפני העברת הבעלות (כבר הייתה בזכרון דברים) החלפתי מצבר מיוזמתי.

החלפתי רק בגלל החשש שהקונה יתבאס עלי כי הבטחתי רכב מושלם.

מבחינתי (ורוב הסובבים אותי) עדיף שם טוב וקארמה טובה מאשר 400 שקל בכיס.

אני מכיר לפחות עוד חבר פורום שמכר פה רכב ורגע לפני העברת הבעלות רץ והחלפיף מצבר למען ההרגשה הטובה.

ולא, זה לא סותר את אלפי הנוכלים והשקרנים שמסתובבים שם בחוץ, כבדיהו וחשדיהו בכל עסקה עם כל אחד.

פורסם

טוב, את זה אני יכול להבין, כנראה שגם אני הייתי נוהג כך אם הייתי נמצא בסיטואציה הזאת.

זהית שהמצבר הולך ונחלש, החלפת. במקום להשאיר את זה לקונה.

אבל פה בשירשור כתוב שהחליפו מצבר לא בגלל שהיתה בו בעיה אלא בתור השבחה. זה לא אותו דבר כמו במקרה שלך ולכן אני סקפטי לגבי זה.

• תוכן חדש...