Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, הרעיון הזה מסתובב לי בראש כבר לא מעט שנים, ואני רואה שהוא לא נוטש אותי.

אז אני אשפוך קצת את הלב פה ואזרוק אבן לים, בתקווה לגשש ולקבל קצת תשובות קונקרטיות כדי להבין עד כמה החלום רחוק/קרוב באמת.

תקראו לי חרוש ונדוש, אבל גברת "אלינור" האפורה עם הפסים השחורים לא יוצאת לי מהראש, גם לא אחרי 15 שנה מאז שהסרט יצא.

(ה' ישמור, מרגיש לי כאילו צפיתי בו בקולנוע לפני שנה).

בכל מקרה, החלום הזה לא עוזב אותי שנים, ואחרי שראיתי את האקזמפלר הישראלי (העתק של האלינור מהסרט) לפני כמה שנים, בכלל נהיה לי חשק.

אני לא יכול להגיד שיש לי יותר מדי כסף לפרוייקט כזה, וגם ברור לי לחלוטין שזה לא קניה למחר בבוקר, וגם אם מחר אקנה גרוטאה בזול, יקח לי הרבה מאוד זמן לסיים לשפץ אותה.

אבל אני מנסה להבין לפחות את הכיוון הכללי של כמה עלול לעלות לי רכב כזה.

אני אפילו לא מדבר על הקיט והשיפורים המלאים של עקיצה ב-60 שניות (פה ברור לי שמדובר במחירים אסטרונומיים),

אלא "רק" מוסטנג בתצורת fastback משנתון 67-69 עם החזית הקרבית (החלק שמעל הפנסים ארוך יותר מהפגוש למטה).

הדגמים היותר מוקדמים והיותר מאוחרים - פחות מדברים אלי מבחינת העיצוב.

עד כאן החלומות בהקיץ...

מכיוון שלא מדובר ברכב נדיר מדי, הייתי שמח אם כמה מבעלי המוסטנג בארץ (משנתונים דומים), היו משתפים קצת בחוויות והוצאות.

אשמח אם תוכלו להתייחס לסוגיות שונות כגון:

קושי למצוא את הדגמים הנ"ל בארץ

מחירי פתיחה לרכבים במצב סביר יחסית

עלויות שיפוץ וזמינות חלקים

מוסכים שמתמחים בארץ בשיפוץ רכבים כאלה

אני אומנם עם ידע תיאורטי לא מבוטל בתחום המכונאות, אבל הנסיון שלי במכונאות פרקטית דיי מוגבל לתיקונים קטנים, לכן אשמח לדעת עד כמה הרכבים הנ"ל מורכבים לעבודה עצמאית בתנאי "מדרכה"?

ואם לא - איזה הסדרים אפשר להשיג מבחינת מקום אחסון ושטח לשיפוץ רכב (נגיד סוג של האנגר עם שטח עבודה וכו').

אני גר בחיפה באזור בלי חניה מסודרת - לכן בוודאות יהיה צורך באחסון הרכב במקום כלשהו, לפחות לזמן השיפוץ (שכנראה ייארך לא מעט זמן).

שוב מדגיש - זה שלב גישוש מאוד ראשוני,

אני לא יושב עם המזומן ביד ומחכה לקנות רכב מחר בבוקר, אלא יותר מנסה להבין את הכיוון.

תודה מראש!

בברכה!

יונתן.

פורסם

שלום יונתן

לפי מה שכתבת, אני מציע (בכנות וברצינות) שתישאר עם החלום.

גם פסטבק (שהוא נדיר בארץ), גם מחסור במזומנים, גם משאבים לקניית גרוטאה שתשכב אצלך במדרכה עד אין סוף(ואני מתכוון לכך. תמיד יש על מה להוציא כסף, הפרוייקט ייתקע, מה ששיפצת ירקיב שוב), בקיצור, המינימום למה שתיארת, וזה כמובן תיאורטי, זה שש ספרות בשקלים.

תצטרך לייבא המון חלקים, דברים יתגלו במהלך השיפוץ (ממש כמו שיפוץ אמבטיה רק יותר יקר)

בכל מקרה השיפוץ מורכב ממכונאות, פחחות/צבע ופנים הרכב. מכונאים יש וטובים והמנוע בכלל פשוט (גיר אוטומטי זאת בעיה שעלולה לעלות לך הרבה אלפים). אם יש לך רק יידע תיאורטי, זה כמו שיש לך יידע תיאורטי בנהיגת אוטובוס כי ראית את הנהג. ברכב אספנות צריך נסיון והרבה.פחחים יש גם ברמה כזאת או אחרת ומנסיון, כדאי להחליף חלקי פח ולא לתקן. אבל זה ייבוא שעולה הון. עבודות ריפוד ברמה דווקא קל להשיג.

רוצה לשפץ? שתי עצות: תהיה עשיר, תעשה את השיפוץ ברצף (זבנג וגמרנו).

סורי שככה התחלתי לך את היום...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בוקר טוב בני,

קודם כל ציפיתי לתשובות דומות - וברור לי שזה לא פרוייקט למחר בבוקר (בלשון עדינה),

וכנראה ישכב במגירת החלומות עוד כמה שנים (בינתיים הטיטולים והגן בעדיפות גבוהה בהרבה), אני לא חי באשליה - ברור לי שזה לא משהו שאני מסוגל לבצע בזמן הקרוב.

מה שכן - רציתי להבין סדרי גודל של שיפוץ מהסוג הזה,

כמו שאמרת - צריך נסיון בשיפוץ, והתכוונתי האם זה יכול להיות הרכב הראשון "להתגלח" עליו. (מבחינת מורכבות וכו').

מספר 6 ספרתי - אם מדובר באזור 100+- אלף, זה לא סכום דמיוני, במיוחד אם הוא מגיע בטפטופים (כמו שאמרת הזמנת חלקים וכו').

אם אתה מדבר על 200-400 אלף זה כבר באמת סכום שאעדיף להוציא על דברים אחרים.

בכל מקרה תודה על ההתייחסות הקונקרטית,

וחג שמח!

בברכה!

יונתן.

פורסם (נערך)

גם אני אוהב מאוד את הסרט עקיצה ב-60 שניות, וכמו רובם התאהבתי באלינור.

אם 100K+ לא דימיוני יש ביד2 http://www.yad2.co.il/Cars/Special.php?AreaID=&CarAccessoryCatID=&CarSpecialID=4&CarSpecialSubCatID=102&FromYear=&UntilYear=&Hand=&fromPrice=&untilPrice=&Info=%E0%EC%E9%F0%E5%F8&OwnerID=&fromKM=&KM= ביבוא אישי

מעניין מאיזה גובה באמת הרכב קפץ בסצנה על הגשר?

עריכה אחרונה על ידי OrenY1
פורסם

אל תיתן לאף אחד לשבור לך את החלום.

אנשים הגיעו פאקינג לחלל. אולי תנסה למצוא דרך אחרת , כמו שחבר יקר ממקום מכובד במערכת הביטחון אמר לי פעם.

עם אי אפשר להיכנס מהדלת ניכנס מהחלון ועם זה לא ילך נפיל את המבנה.

הכי חשוב שאף אחד לא יוריד את רוחך, העצות שנתנו לך אמיתיות ונכונות אולי תשנה גישה. לחסוך ולהביא משהו מוכן, או אולי איזה משהו אחר בהצלחה.

פורסם

אנשי מוסטנג יקרים, אני כנראה מפספס משהו, הרבה אנשים אוהבים את המכונית שזכתה לכינוי אלינור. רק בסרט המקורי יש עוד הרבה מאוד מכוניות מעניינות. מה יש בה באלינור שמושך אחריו ככ הרבה אנשים?

למה למשל אף אחד לא רוצה מוסטנג כמו בסרט בוליט למשל? אחת בישבילי בבקשה, אני מוכן לאסוף מסן- פרנסיסקו. תודה.

פורסם

57ממ - אני מניח שאחת הסיבות נעוצה בתקופה שבה גדלו חברי הפורום השונים,

אישית אני גדלתי על עקיצה ב-60 שניות (עם ניקולס קייג'), בעוד שדור אחד לפניי כנראה גדל על בוליט או אפילו עקיצה ב-60 שניות המקורי (עם מוסטנג מאך-1).

אגב - שים לב שציינתי שאני מחפש מוסטנג פאסטבק משנתון מסויים, גם בוליט ללא ספק נכנס לקטגוריה (כנראה אפילו סביר יותר שאם אשיג משהו בסדר מחירים כזה, הוא ייראה יותר כמו הרכב מבוליט).

מיכאל, תודה על מילות העידוד!

לגבי אופציית השיפוץ מול מוכן - מוכן כנראה יעלה יותר (לא בטוח), וגם בתהליך שיפוץ יש תחושת סיפוק שעשית את הרכב בעצמך ואתה מכיר כל בורג.

אני לא מחפש רק להיות בעלים של רכב מגניב (את הפונקציה הזו יכולה למלא כל מכונית חצי ספורטיבית מודרנית),

תקרא לי רומנטיקן, אבל בא לי לקחת אוטו במצב לא הכי מזהיר, לשים אותו באיזה האנגר/גראז' קטן מלא בכלי עבודה (אפילו שיהיה שכור), ולשפץ אותו "בורג אחרי בורג".

אולי זה קצת יומרני במצבי הכלכלי המיידי - אבל זה החלום.

אני מחפש יותר את הדרך (השיפוץ) מאשר רק את התוצאה הסופית.

בברכה!

יונתן.

פורסם

כמה תשובות

מיכאל, אנשים הגיעו פאקינג לחלל על חשבון מישהו אחר...

יונתן, לגבי חישוב עלויות, זה תלוי באקסמפלר. ממש כמו קניית דירה. או שאתה קונה משופצת או שאתה קונה לשיפוץ. כך או כך אתה משלם או מגלם...

לדעתי שיפוץ בורג בורג לא יילך... סורי. תמיד יהיה משהו שיצוץ ברכב או מחוצה לו.

גם אם תאסוף שקל שקל, יש אשה? יש ילדים? תעברו דירה? זה המצב. הכסף יעבור לדברים אחרים. בנתיים תשלם על איחסון (מגיע לכמה עשרות או אולי מאות ש"ח בחודש) או שהרכב יתפורר במדרכה ויהיה חשוף לונדליזם.

אז כמו שאמרתי: זבנג וגמרנו. אבל לשם כך צריך כסף רב מראש.

סורי, לא איש בשורות אני

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

יונתן שלום,

מי שלומד רפואה לא מתחיל בניתוחי מוח.

קודם הוא עושה סטז' על פצע עם יוד ןפלסתר...

תשקול לקנות מוסטנג (או מכונית אספנות אחרת) במצב בינוני לא רע לשדרג אותה לרמה יותר גבוהה. עם הזמן יבוא הנסיון והכסף.

מקום חניה מוגן הוא הכרחי לכל תהליך של שיפוץ יסודי. עלות מקום החניה גם היא אינה זולה.

חפש לך רכב מגניב ב 20-40 ש"ח שחק איתו תמכור תקנה עד שתגיע למקום שאתה חפץ להגיע אליו.

תזכור, הזמן עובר וכל יום שעובר לא חוזר...

חג שמח

נ.ב.

1. לאן נעלמת?

2. יש ביד 2 כמה מכוניות מגניבות במחירים סבירים.

שלמה דן גדרון

פורסם
אנשי מוסטנג יקרים, אני כנראה מפספס משהו, הרבה אנשים אוהבים את המכונית שזכתה לכינוי אלינור. רק בסרט המקורי יש עוד הרבה מאוד מכוניות מעניינות. מה יש בה באלינור שמושך אחריו ככ הרבה אנשים?

למה למשל אף אחד לא רוצה מוסטנג כמו בסרט בוליט למשל? אחת בישבילי בבקשה, אני מוכן לאסוף מסן- פרנסיסקו. תודה.

שתיים בבקשה, איסוף מכל מקום :)

לפותח השרשור, שיפוץ כהלכה של רכב כזה כולל הרכישה לא יצא לך פחות מ-200-300 אלף ש"ח ומעלה, בקלות.

מצטרף להמלצתו הישירה למדי אך המדוייקת של בני (ובמשפט מסכם, אל תוותר על החלום, רק שתעשה אותו נכון כדי שלא תשאר רק עם חלום..).

חג שמח,

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
יונתן שלום,

מי שלומד רפואה לא מתחיל בניתוחי מוח.

קודם הוא עושה סטז' על פצע עם יוד ןפלסתר...

תשקול לקנות מוסטנג (או מכונית אספנות אחרת) במצב בינוני לא רע לשדרג אותה לרמה יותר גבוהה. עם הזמן יבוא הנסיון והכסף.

מקום חניה מוגן הוא הכרחי לכל תהליך של שיפוץ יסודי. עלות מקום החניה גם היא אינה זולה.

חפש לך רכב מגניב ב 20-40 ש"ח שחק איתו תמכור תקנה עד שתגיע למקום שאתה חפץ להגיע אליו.

תזכור, הזמן עובר וכל יום שעובר לא חוזר...

חג שמח

נ.ב.

1. לאן נעלמת?

2. יש ביד 2 כמה מכוניות מגניבות במחירים סבירים.

שלמה,

ללא ספק אין לי כוונה להתחיל בניתוח מוח לפני שלמדתי לשים פלסטר.

בגלל זה גם ניסיתי להבין עד כמה רכב כזה הוא מורכב לשיפוץ - והאם בכלל כדאי לי להיכנס לכאב ראש כזה.

כי בסוף כל רכב ידרוש שיפוץ - אבל יש הרבה רכבים שיצריכו ידע מעמיק מאוד וחלקים קשים להשגה, לעומת רכבים אחרים שאפשר לתקן "עם פטיש".

אם אתה זוכר - בזמנו (לפני כמה שנים) דיברתי גם על אופציה קצת יותר "שפויה" תקציבית - והיא המיני מיינור.

(אלה שתי המכוניות העיקריות אצלי ברשימת החלומות: המוסטנג והמיני).

בכוונה לא הזכרתי אותה עד עכשיו, כי רציתי לראות תגובות רציניות על המוסטנג.

בכל מקרה, אני רואה שהרבה אנשים רציניים בתחום מדברים כאן על מספרים 6-ספרתיים גדולים בהרבה מ-100 אש"ח עבור המוסטנג.

אז כנראה שהפוני תצטרך להישאר עוד קצת על מדף החלומות (בתקווה שלא לנצח).

(כמו שבני ציין - משפחה, ילדים, בית וכו')

לגבי המיני מיינור - היעד הוא קצת אחר ויכלול חיזוק הרכב באופן מירבי באופן חוקי, או איתור ישירות של אחת מודרנית יחסית עם מנוע גדול (נסעתי על מיני מקורית לדעתי בנפח ליטר, והיא הרגישה חלושה מאוד ולא באמת כיפית לנהיגה).

הרעיון יהיה ליצור רכב קטנטן וחמים עם ביצועים טובים שכיף לנהוג בו.

משהו בסגנון הזה:

austin-mini-cooper-sport.jpg

האם גם כאן אני באיזה אשליה ושמדובר בהוצאה מטורפת?

או שרכב כזה ניתן להשיג בסכומים של משפחתית משומשת? (30-50 אלף).

(שוב, מדבר על עלויות שיפוץ לרמה כמו בתמונה).

בברכה!

יונתן.

פורסם

בינתיים לחדר העבודה שלך, שים משהו על הקיר בסגנון הזה:

ford_mustang_bullit_b3.jpg

Warner-Brothers-Pictures-bullit-steve-mcqueen-ford-mustang_0-100_1.jpg

Steve Mcqueen Bullit...Blog En todos los lugares....jpg

סרט מהתקופה שמכונית הייתה מכונית, שחקן היה שחקן וגם נהג משכמו ומעלה. הבונוס הוא שגם מי שלא אוהב מוסטנג לא יכול להישאר אדיש לסטיב מקווין האגדי.

• תוכן חדש...