Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש ראשון וצעיר בתקציב של כ-50,000 ש"ח עם חריגות קלות.

מבדיקה האופציות שנראו לי טוב:

1) פולקסווגן פולו - 1,400 סמ"ק ידנית שנת 2012 דגם Young יד 2 במחיר של 52,000 ש"ח.

2) פיאט 500 - 1,400 סמ"ק אוט' שנת 2011 דגם Lounge יד 3 במחיר של 52,000 ש"ח.

עוד אופציה שעלתה (אם כי אני לא סגור עליה) היא:

3) פיאט איבו - 1,400 סמ"ק אוט' שנת 2012 דגם 150TH יד 1 במחיר של 51,000 ש"ח.

מה דעתכם?

פורסם

מה אתה מחפש מהרכב? כמה ק"מ אתה עושה בשנה? מה חשוב לך שיהיה ברכב?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מה אתה מחפש מהרכב? כמה ק"מ אתה עושה בשנה? מה חשוב לך שיהיה ברכב?

אני מחפש רכב עם מראה צעיר, זריז, חסכוני ולבקר כמה שפחות במוסך.

זה רכב ראשון ככה שקשה לי לומר כמה ק"מ אני עומד לעשות בשנה. הנסיעות היומיות יהיו עירוניות, בעיקר גוש דן, אבל אם אני ארצה לרדת לסופ"ש באילת, אשמח שתהיה האפשרות לעשות זאת עם הרכב מבלי לחשוש. עם זאת, כנראה שיהיו ימים שלא אשתמש ברכב כלל.

פורסם

תראה, לגביי ה500 והפונטו אגיד לך עכשיו - יש להן גיר רובוטי עם קלאץ' אחד, הוא מתנהג אחרת מגיר אוטומטי רגיל. כדאי שתבצע נסיעת מבחן ותראה אם אתה מתחבר לאופי הפעולה שלו.

קח בחשבון שבמסגרת התקציב שלך עם חריגה אפשר גם לרכוש רכב חדש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
תראה, לגביי ה500 והפונטו אגיד לך עכשיו - יש להן גיר רובוטי עם קלאץ' אחד, הוא מתנהג אחרת מגיר אוטומטי רגיל. כדאי שתבצע נסיעת מבחן ותראה אם אתה מתחבר לאופי הפעולה שלו.

קח בחשבון שבמסגרת התקציב שלך עם חריגה אפשר גם לרכוש רכב חדש.

האמת שלא חשבתי על זה, אם כך הפונטו תרד מהמשוואה. בנוגע ל-500 בידנית עסקינן.

מבחינת רכב חדש, במסגרת התקציב ניתן לרכוש רק סוזוקי אלטו, עליה עשיתי נסיעת מבחן ולא התרשמתי. אם לא די בכך כבר לא ניתן בסוכנות לרכוש ממנה דגמים חדשים אלא רק יד שנייה עם 0 ק"מ. חריגה משמעותה עוד 10 אש"ח, שלא באה בחשבון כרגע.

פורסם

ידנית 1.4, 0.9T או 1.2?

פורסם

יצא לי לבצע נסיעת מבחן על ה500 ואני עתיד לקבל אחת חדשה בחודש הקרוב, עם המנוע המדובר וגיר ידני.

האוטו סוחב יפה בסך הכול, גם עם מזגן טיפס עליות יפה, והוא די שקט. יש זמינות כוח טובה יחסית (למרות המומנט הזעום) בזכות העובדה שהמומנט המועט מגיע ב3000 סל"ד, ולא ב4250 סל"ד כמו ברכב שמכרתי.

ממה שאני זוכר הנתונים של התאוצה בפולו עדיפים. צריכת דלק תבדוק בhttp://WWW.KML.CO.IL.

פיאט 500 יותר ייחודית מפולו אבל גם צפופה וקטנה יותר.

שתיהן אם הן מטופלות כראוי, יעלו עליות של ים המלח עם מזגן בלי שום בעיה ויביאו אותך לכל מקום בארץ.

פורסם

ה 2 שקלים שלי:

אם כבר 500 אז את ה 1.4 ובכלל בגרסת לאונג' היא מפנקת.

ואם היא לא ידנית אז פחות ממליץ לך, מי יודע מתי הרובוטי יתחיל לעשות צרות / קלאץ' שהתבלה על ידי נהיגה לא רחמנית מהידיים הקודמות (מחליפים בין 50-80 אלף ויש כאלה שעשו גם יותר ויש גם שפחות).

כמובן לשים לב ב 500 לנקודות תורפה שהן נזילות מהגיר / מיכל נוזל הקירור ולבדוק שהוא טופל אך ורק בנוזל קירור פראפלו מקורי, אחרת תהיה לך בעיה (מנסיון של החלפת רדיאטור אצלי).

כמו כן היצרן הטיפש החליט על ביצועי טיפולים כל 30 אלף ק"מ, ממליץ ביותר, לבצע (במידה ורכשת) ישירות טיפול החלפת שמנים פילטרים וכו', לא מכיר עדיין שמן סינתטי שיחזיק 30 אלף ללא בוצה (ויש שרשורים שיעידו על כך).

כמה ק"מ הרכבים עשו אגב?

Opel Adam S 2017

פורסם
ה 2 שקלים שלי:

אם כבר 500 אז את ה 1.4 ובכלל בגרסת לאונג' היא מפנקת.

ואם היא לא ידנית אז פחות ממליץ לך, מי יודע מתי הרובוטי יתחיל לעשות צרות / קלאץ' שהתבלה על ידי נהיגה לא רחמנית מהידיים הקודמות (מחליפים בין 50-80 אלף ויש כאלה שעשו גם יותר ויש גם שפחות).

כמובן לשים לב ב 500 לנקודות תורפה שהן נזילות מהגיר / מיכל נוזל הקירור ולבדוק שהוא טופל אך ורק בנוזל קירור פראפלו מקורי, אחרת תהיה לך בעיה (מנסיון של החלפת רדיאטור אצלי).

כמו כן היצרן הטיפש החליט על ביצועי טיפולים כל 30 אלף ק"מ, ממליץ ביותר, לבצע (במידה ורכשת) ישירות טיפול החלפת שמנים פילטרים וכו', לא מכיר עדיין שמן סינתטי שיחזיק 30 אלף ללא בוצה (ויש שרשורים שיעידו על כך).

כמה ק"מ הרכבים עשו אגב?

אז לא הבנתי, אם לא 1.4 אז עדיף כבר פולו? כי כנראה אני הולך על ה-1.2 Pop.

בעיקרון אני מעדיף ידנית, והלאונג' לדעתי היא רק רובוטית, כ"כ מצאתי רק שניים כאלה ושניהם בצבע שחור (שאני לא רוצה).

מהדגמים שראיתי, פולו שנת 2012 עברה 58 ק"מ (ב-52 אש"ח), פולו שנת 2011 (ב-48 אש"ח) עברה 76 ק"מ ואילו פיאט 500 עברה 55 ק"מ (ב-46 אש"ח).

פורסם

לא, הוא מתכוון שאם אתה רוצה ללכת על ה500 למרות החסרונות שלה מול הפולו (גודל פיזי, רכב קטן יותר וכו'), אז הוא ממליץ על הרכב עם מנוע 1.4 כי הוא יותר חזק מה1.2.

פורסם
לא, הוא מתכוון שאם אתה רוצה ללכת על ה500 למרות החסרונות שלה מול הפולו (גודל פיזי, רכב קטן יותר וכו'), אז הוא ממליץ על הרכב עם מנוע 1.4 כי הוא יותר חזק מה1.2.

היית אומר שבאופן יבש (ביצועים, אמינות, חסכנות, חלפים וכו'), הפולו עדיפה על הפיאט?

ד"א, אתה יודע מה ההבדל בין הגרסאת Pop לגרסאת +Pop בפיאט?

פורסם

POP+ זה לדעתי בדגמים הישנים יותר עד 2010/11 (אצלי זה 1.4 משנת 2010), אם אני לא טועה מדובר על גלגלי מגנזיום, פנסי ערפל ומערכת Blue&Me עם חיבור USB ושליטה מההגה.

הלאונג' מגיעה עם הכל אם זכרוני אינו מטעה.

מבחינת אמינות לא מכיר את ה 1.2, שונות במעט מה 1.4, הרכב בכללי אמור להיות אמין (רובוטי), אני נתקלתי כבר בהחלפת רדיאטור שכשל מסיבה לא ידועה / צינור גז למזגן שהבורג נשבר ממקומו בתוך המדחס (דרש פירוק מדחס והברגת בורג החוצה), צריכת דלק טובה כ 1-15 משולב ואני לא הכי עדין על הגז (אפשר גם יותר), בנסיעות ארוכות מגיע לכ 1-18/20 בערך.

קח בחשבון שיש קלאץ' להחליף בעלות שנעה סביב ה 3000 ש"ח, גם בידני המחיר קרוב (חלק שצובר בלאי).

שים לב שהפיאט מגיעה ללא דשבורד מנופח בצד הנוסע , במידה ולא החליפו דשבורד (90% שלא) אתה תראה נפיחות היכן שאמורה להיות כרית האויר, הסיבה להתנפחות לא ידועה אבל לפי היבואן סמל"ת זהו אינו פגם בטיחותי אלא אסתטי בלבד.

אני החלפתי את הדשבורד בעלות של כ 2000 ש"ח לאחר ויכוחים מול החברה (דרשו 7K).

חלפים - אני מטפל במוסך מורשה אז לא בדיוק הכי זול אלא ממוצע, טיפול החלפת שמנים ומסננים בלבד לדוגמא עלה לי כ 630 ש"ח לא כולל פלאגים.

אני לא מכיר את תמחור הפולו או את הביצועים / אמינות שלה, אבל מדובר ברכב גרמני אז לדעתי מחירי החלפים נעים באותו איזור +-(בטוח שבמוסך מורשה).

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...