Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הכנסתי לאחרונה את הרכב של אשתי, אימפרזה 2006 עם 120,000 ק"מ, לטיפול והכנה לטסט.

הטיפול בוצע במוסך מורשה שאני עובד איתו מזה כמה שנים וסה"כ מרוצה ממנו.

המוסכניק אמר לי שיש להחליף רפידות וצלחות בלמים מלפנים, ומשאבות בלם מאחור.

כמו כן היה צורך להחליף נורת חניה במנורה הקדמית ימנית, החלפה שדורשת פירוק הפנס.

הטיפול תומחר כך:

טיפול - 220 ש"ח

החלפת רפידות - 120 ש"ח

החלפת צלחות - 120 ש"ח

החלפת משאבות בלם אחוריות - 150 ש"ח

החלפת נורת חניה (פירוק פנס קדמי) - 80 ש"ח.

סה"כ 690 ש"ח + מע"מ.

המחיר נראה לי קצת מופרז, בהתחשב בעובדה שהחלפת רפידות וצלחות אורכת לא יותר מכמה דקות.

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

פורסם

האם זה מוסך קבוע בו אתה מטפל וסומך עליו? האם ראית בעצמך שכל החלקים האלה דורשים החלפה? האם היה לך חוסרים של נוזל בלם? המחירים שציינת כוללים חלקים ועבודה?

פורסם
האם זה מוסך קבוע בו אתה מטפל וסומך עליו? האם ראית בעצמך שכל החלקים האלה דורשים החלפה? האם היה לך חוסרים של נוזל בלם? המחירים שציינת כוללים חלקים ועבודה?

מוסך קבוע שאני מטפל בו ועד היום סמכתי והיה הגון.

לא ראיתי בעצמי את החלקים כי השארתי את הרכב והלכתי לעבודה. לא השאירו לי את החלקים המוחלפים ברכב.

לא חושב שהיה חוסר בנוזל בלם.

המחירים הם לעבודה בלבד, לפני מע"מ.

פורסם (נערך)

היה קשה לך לכתוב 814 שקל? (מחיר אחרי מע"מ)

טיפה יקר, אבל פחות או יותר בסדר.

ואל תביא את הטיעון של "כמה דקות"

תמיד תזכור את הסיפור הבא:

בא אדם למוסך ואמר "יש לי בעיה במנוע"

המוסכניק פתח את מכסה המנוע, הסתכל, הלך לרגע.

הביא פטיש, מברג, ומפתח שוודי. פתח חתיכת פלסטיק, חיזק בורג, נתן מכה איפשהו בצד עם הפטיש, וסגר את מכסה המנוע.

ביקש להניע את האוטו, והנה הבעיה נעלמה.

"כמה אתה מבקש?" "100 שקל" "על מה?! על 2 דקות עבודה?!" "לא, על 2 דקות ידע ונסיון"

עריכה אחרונה על ידי Yanlin
פורסם

טיפה יקר, אבל פחות או יותר בסדר.

לא קשה,

אבל יותר הגיוני לדעתי לפרט את העבודות שנעשו אחת לאחת, כדי שניתן יהיה לבדוק את התמחור - והפירוט בחשבונית הוא לפני מע"מ.

מקווה שלא היה לך קשה להוסיף 18% על 690 ש"ח :-D.

פורסם

ואל תביא את הטיעון של "כמה דקות"

תמיד תזכור את הסיפור הבא:

בא אדם למוסך ואמר "יש לי בעיה במנוע"

המוסכניק פתח את מכסה המנוע, הסתכל, הלך לרגע.

הביא פטיש, מברג, ומפתח שוודי. פתח חתיכת פלסטיק, חיזק בורג, נתן מכה איפשהו בצד עם הפטיש, וסגר את מכסה המנוע.

ביקש להניע את האוטו, והנה הבעיה נעלמה.

"כמה אתה מבקש?" "100 שקל" "על מה?! על 2 דקות עבודה?!" "לא, על 2 דקות ידע ונסיון"

העניין לדעתי הוא אחר.

תומחר טיפול שוטף, הכולל פירוק גלגלים. להוסיף על התמחור הזה עוד מחיר כפול על החלפת הרפידות והצלחות נראה לי מוגזם.

יכול להיות שאני טועה.

פורסם

המחיר טיפה יקר .

אם כבר עשית אצלו עבודה גדולה אז לקחת 80 ש"ח לפירוק פנס זה ניסיון לנפח חשבון סתם . הרי ביצעת טיפול יחסית גדול , אז היה הוגן אם תמחור העבודה היה קצת לטובתך . נניח 500-550 ש"ח .

אבל אם זה מוסך שאתה מכיר וסומך עליו אז ה-100 ש"ח האלה לא ישברו אותך , תמיד תוכל להזכיר לו את זה בטיפול הבא :)

פורסם

מה שעוד לא ברור לי למה החלפת רפידות וצלחות נירשמים כשני סעיפים מופרדים. כדי להחליף צלחות מורידים את הקאליפרים אז הרפידות זה על הדרך. לגבות על זה עוד 120 שח? נשמע קצת חוצפה!

פורסם (נערך)

מוסך מורשה מה ציפית, כל הכבוד מחייבים בנפרד על צלחות ועל דסקיות, ממש לתפארת מדינת ישראל, החלפת נורה 80 שקל, כנראה מדובר בנורה מיוחדת במינה שהוצאה שלה לוקחת חצי שעה....מעניין מאוד סובארו בונים מכוניות מאוד מסובכות.

חסר לי הסעיף הקבוע של נוזל שמשות 20 שקל ותוסף לדלק עוד 150 שקל.

רוצה עצה בחינם: גש למקום כגון: "המלטש" ותעשה אצלו את כל מה שקשור לברקסים, גם תשלם כ חצי מהעלות פה , גם תקבל יחס וגם תצא מרוצה, את הטיפול עצמו תוכל לעשות אצל כל מוסך,

לפי דעתי אתה משלם פה בדיוק כפול על עבודה בלבד,שלא נדבר על סעיף חלקים אתה סוגר פה ב 2000 שקל.

אבל אדוני יאמר עכשיו אני רק במורשה, אז בכיף, יש לך הצעת מחיר, תיזרום.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

ידידי היקר, לא מדובר במוסך יבואן או מורשה יבואן, אלא במוסך מורשה יעני לא חאפר ולא מוסך מדרכה.

עד היום התמחור שלו היה הוגן, ולכן מאוד הופתעתי כשהוא הגיש לי את החשבון, עד כדי כך שאפילו לא התווכחתי ולא שאלתי שאלות. אולי היה לו יום/שבוע חלש והוא היה צריך להשלים הכנסה.

בכל מקרה הוא עשה שטות, כי הוא הפסיד לקוח ותיק עם שני רכבים ...

פורסם
רוצה עצה בחינם: גש למקום כגון: "המלטש" ותעשה אצלו את כל מה שקשור לברקסים, גם תשלם כ חצי מהעלות פה , גם תקבל יחס וגם תצא מרוצה

לא הייתי נותן לו ציון גבוה על אמינות. רצה להחליף לי דסקיות וצלחות למרות שהיו במצב טוב. כששאלתי אותו איזה דסקיות הוא מרכיב, התשובה הייתה "אתה לא מכיר". אחלה תשובה.

פורסם
לא הייתי נותן לו ציון גבוה על אמינות. רצה להחליף לי דסקיות וצלחות למרות שהיו במצב טוב. כששאלתי אותו איזה דסקיות הוא מרכיב, התשובה הייתה "אתה לא מכיר". אחלה תשובה.

אמר אתה לא מכיר כי גם הוא כניראה לא מכיר!

פורסם

היתה לי אימפרזה 2005 עד לא מזמו.

טיפול + החלפת רפידות וצלחות + חומרים= פחות מ 1000 שקל.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תוכן חדש...