Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

חשבתי כבר זמן מה על הרכב הנ״ל,

אני מרבה לנסוע בבין עירוני והרכבים שברשותי משיגים לי צריכה של 1/9-1/10 בבינעירוני בנסיעה סבירה, אני מחפש רכב נח, מפואר ושלא יחסר כח, אני נוהג היום על רכבים עם 300 כ״ס וצפונה כך שלרדת ברמה לא בא בחשבון.

מה שמפריע לי כאחד שנוסע בממוצע כ50,000 קמ בשנה זה הוצאות הדלק שעומדות על כ3,000 שח בחודש, יצא לי בטיול האחרון שלי לשים לב לפורשה פנאמרה החדשה, הרכב מגיע בגרסת היבריד פלאג אין עם מפרט מרשים מאוד וצריכת דלק נמוכה של 1 ליטר ל30+ קמ, כמו כן רמת זיהום נמוכה מאוד שמציבה אותו ברמה 1 לענייני מיסוי.

להלן טבלה עם מפרט הרכב:

Screen Shot 2015-06-30 at 11.14.38 PM.jpg

לאחר עיון ולמידת תקנות היבוא אישי הבנתי שסהכ מיסים על הרכב הנ״ל עומד על 42%(!) בהנחה שאני מייבא את הרכב מאירופה (כמו שחשבתי לעשות)

Screen Shot 2015-06-30 at 11.16.50 PM.png

החשיבה הייתה לייבא רכב משומש בן שנה +- עם קמ נמוך, המחירים נעים סביב ה89,000 יורו ומיכוון שאני לא אזרח אחת ממדינות האיחוד האירופי ואני מייצא את הרכב אני מקבל החזר מעמ בשיעור של 19% כך שיוצא שאני משלם על הרכב כ75,000 יורו לערך, למחיר זה אני מוסיף עלויות שינוע של כ1800 יורו (משלוח לנמל, שילוח ימי + ביטוח) פלוס 200 יורו לכל מיני אגרות יוצא לי 77,000 יורו שווי רכב לענייני מס, לסכום הזה אני מוסיף את המיסים שאשלם בארץ (42%) יוצא 109,000 יורו או בשקלים 460,000 שח לרכב כמעט חדש על כבישי מדינת ישראל.

לשם השוואה, הדגם הכי פשוט של הפנמרה נמכר בארץ בכמעט 850,000 שח, הדגם ההיברדי שלא מיובא באופן סדיר אמור לחצות את רף המיליון שקלים.

צירפתי מודעה לדוגמה:

Screen Shot 2015-06-30 at 11.32.59 PM.jpg

אני חושב שיש פה הזדמנות משולשת והיא 1-מיסוי נמוך על רכב זה, 2-שער היורו הנמוך מהווה פקטור משמעותי, 3- החזר מעמ שתושב חוץ מקבל.

בנוסף אני אחסוך כ60-70%! בצריכת הדלק, ואהנה מרכב שאני בטוח שאחרי שנתיים אוכל למכור במחיר כמעט כמו שקניתי (משיטוט בלוח בחיפוש אחר פנאמרה משנתון 12-13 המחיר לא יורד מ450-500 אש״ח לדגמים בסיסיים).

מחפש לשמוע חוות דעת של אחרים שהתנסו בהליך יבוא אישי, אני מתכוון לעשות את רוב ההליך לבד, לנסוע לרכוש את הרכב ולדאוג לשילוח שלו לארץ, אולי להעזר בעמיל מכס (כ1500 יורו +-) אם אראה שהבירוקרטיה בארץ היא קטסטרופה.

לגבי התקינה הבנתי שאם הדגם משווק באופן סדיר בארץ (קרי: פורשה פנאמרה) לא צריכה להיות בעיה כלשהי ביבוא של הרכב על שלל גרסאותיו.

האם פיספסתי משהו? משהו שלא נלקח בחשבון ועלול להפתיע אותי? תודה מראש לכל המגיבים.

- מרכיב הביטוח נלקח בחשבון, אך אני לא חושב שהתוספת תהיה גדולה בהרבה כי על הx6 שברשותי אני משלם כ18k בשנה, כך שההבדל לא יהיה גדול מאוד.

עריכה אחרונה על ידי omer_1636

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

כן - פספסת כמה דברים.

1) על מכוניות שמחירן לצרכן גבוה מ-300K יש מס יסף של 20% נוספים.

2) לא ניתן לקבל החזר מע"מ על מכוניות.

3) על מחיר הרכב כולו + המיסים יש להוסיף 18% מע"מ.

4) עלות הביטוח תהיה הרבה יותר גבוהה ממה שנדמה לך, כזאת שתעמיד את כל החסכון שלך בעלות הדלק בסימן שאלה גדול. לכן בדוק את התעריפים לפני שתתחיל בתהליך.

5) הרכב חייב להגיע לארץ ולעבור רישוי לפני שחלפו 24 חודשים מתאריך הייצור שלו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

1 - תוכל להפנות אותי למקור בו זה רשום

2 - החזר מע״מ אני מקבל מהארץ ממנה מיובא הרכב, זה דבר שבדקתי אישית שהייתי באחת מהסוכנויות שם, הסבירו לי שאני מחתים את החשבונית בשדה התעופה ביציאה, שולח אליהם והם דואגים לעשות ריפאונד בשוטף החודשי שלהם.

3- ע״פ התקנה ה42% כוללים מע״מ מכס ומס קניה, ניתן לעיין במסמך ״תקנות יבוא אישי״ בכדי להבין על מה מדובר

4- כן זה משהו שחששתי ממנו, מחר אבקש הצעה לרכב דומה ואראה במה מדובר

5- כן אני מודע לזה, זמן המשלוח + השחרור מהמכס לוקחים כחודש וחצי לערך.

פורסם

מה לגבי תחזוקה של רכב שאינו מיובא באופן סדיר?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לפי הנוסחה, המס הוא על הסכום היחסי שמעבר ל300k, קרי תוספת של 20% על 160 = 32k ש״ח.

תודה.

לגבי תחזוקה, הרכב חולק מכלולים זהים עם דגם הבסיס (3.0 סמק), הבעיה תהיה אם וכאשר יופיעו בעיות במנוע החשמלי או במה שקשור למערכת המנוע החשמלי, על זה לא באמת חשבתי לעומק.

פורסם

אם אתה שוקל את הפאנמרה למה לא לשקול כבר את ההיברידיות של מרצדס?

אגב מישהו שם לב שביבוא אישי לקסוס is300 תעלה בסביבות ה150 אש"ח

פורסם

כי ההיברידיות של מרצדס לא עומדות בדרגת הזיהום 1-2 מה שמונע מהם לבל את הטבת המס.

כי לא באמת אפשר להשוות בין פורשה למרצדס.

פורסם

אני חושב שהחיסכון הצפוי לך הוא קטן בהרבה ממה שאתה חושב.

על פי הנתונים שסיפקת רוב הנסיעות שלך הן בין עירוניות , שם היתרון של רכב היברידי הוא לא דרסטי.

https://www.fueleconomy.gov/feg/noframes/35278.shtml

תסתכל על הנתונים בלי המנוע החשמלי ,זה כ-11 ק"מ לליטר.

אני לא יודע איך הם מחשבים את המשולב עם המנוע החשמלי , אבל אני בספק שתגיע ל-1\30.

פורסם

יש משהו בעניין צריכת הדלק בהיברידיות בבין-עירוני שכל פעם עולה ואני, כבעל היברידית, לא מזדהה איתו - או מפספס משהו בגדול.

חלק גדול מהנסיעות שלי בפריוס בין עירוניות. צריכת הדלק הממוצעת שלי עומדת על משהו כמו 4.8 ל' ל-100 ק"מ.

אפשר יותר טוב (ואפשר גם פחות טוב) אבל זו הצריכה בנסיעה אופטימלית מבחינת מהירות מבחינתי.

בנסועה בעיר אני לא מגיע לצריכה הזו לרוב (הרבה האצות מהמקום גומרות את הסוללה מהר וזה קורה עם כל רמזור וכו').

אמנם 5.5 ל' בעיר עם מזגן לעומת 10-11 במשפחתית רגילה זה משמעותי יותר מ-4.8 לעומת 7 של משפחתית רגילה בנסיעה מחוץ לעיר אבל עדיין מדובר בצריכה טובה שכמעט ואי אפשר להגיע אליה עם משפחתית 1.6/1.8 (והפריוס יודע להאיץ ל-100 ב-10 שניות לעומת המאזדה 3 שהייתה לי בעבר).

הצריכה הזו מחוץ לעיר תודות לאוירודינמיקה (מקדם גרר נמוך יחסית) וגם למנוע החשמלי שכן נכנס לפעולה גם במהירות של 100

+ קמ"ש למרות מה שנהוג לחשוב.

כשמדובר על פנמרה זה גם מקדם גרר נמוך ומנוע עוצמתי שבמהירות של 100-110 קמ"ש (שיוט חוקי בהחלט) ייתכן ויוכל לעמוד בצריכה של 1:30 תודות לסל"ד הנמוך. נכון, בשביל שיוט כזה קרוב לוודאי שהייתי מעדיף להימצא ב-S CLASS ולא בפנמרה ולהינות מהמסאז' בכיסא, אבל לא זה מה שעולה לדיון.

ועכשיו אחזור על השאלה של פות"ש - מה אני מפספס?

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

היה שמח בחלקך שיש לך אפשרות להחזיק רכבים כה יקרים ומהנים כמו הרכב הנוכחי שלך.

נראה לי מוזר במצב עובדתי כזה לטרוח כל כך הרבה בשביל תועלת שאינה ודאית.

מבחינתי, אחת הסיבות שאני רוצה שיהיה לי יותר כסף היא לטרוח פחות.

אחד החסרונות ברעיון שלך הוא שהתוצאה שלו היא רכב ייחודי בארץ, מה שפותח פתח לקשיי תחזוקה וקשיי מכירה

סתם נקודת התייחסות שלי

פורסם

תבחן את ה-Q50 של אינפיניטי. דגם היברידי עולה כ-360K, ברור שהוא לא ברמה של פנמרה... עדיין יש לה 300+ כ"ס ו-5.1 למאה. תצליח להוציא ממנה אולי 1 ל15. אז זה יוריד לך 1K על דלק בחודש, האם זה שווה בשבילך? תחליט אתה..

פורסם
היה שמח בחלקך שיש לך אפשרות להחזיק רכבים כה יקרים ומהנים כמו הרכב הנוכחי שלך.

נראה לי מוזר במצב עובדתי כזה לטרוח כל כך הרבה בשביל תועלת שאינה ודאית.

מבחינתי, אחת הסיבות שאני רוצה שיהיה לי יותר כסף היא לטרוח פחות.

אחד החסרונות ברעיון שלך הוא שהתוצאה שלו היא רכב ייחודי בארץ, מה שפותח פתח לקשיי תחזוקה וקשיי מכירה

סתם נקודת התייחסות שלי

חשבת אולי שהסיבה שיש להם כסף היא התנהלות כלכלית נכונה ולא פזרנות יתר? לפעמים עוברתי במוחי המחשבה הזו, כשחומר אנושי סטייל מגדלי YOO נלחם על הנחה של 10$...

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תוכן חדש...