Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם

אחרי שכבר ננעלתי על רכב וקיבלתי פה טיפים - החלטתי לרדת מהרכב שניה לפני שלקחתי אותו לבדיקה בשל ק״מ גבוה יחסית ומחיר ״ממוצע״ - תודות לפורום.

אני חוזר לחיפושים ובין כל הרכבים שמצאתי ביד 2 - 2 משכו את עיניי וקבעתי איתם לבדיקה קפדנית.

1. יונדאי i20 inspire

שנת 2010

יד 1 - שלמה סיקסט ליסינג תפעולי

יד 2 - פרטית

ק״מ 54000

מחיר מבוקד 52000 שקלים (גמיש)

2. יונדאי i20 inspire

שנת 2009

יד 1 - פרטית

יד 2 - פרטית (טכנית עבר בתוך המשפחה)

ק״מ 85000

מחיר מבוקד 49000 שקלים (גמיש)

מתלבט בין 2 הרכבים האלו - ברכב הראשון מליסינג יהיה קצת קשה להמציא את היסטוריית טיפולים אבל שניהם מטופלים במוסכים מורשים בעיקרון. אני לא רוצה לקחת את שניהם לבדיקה. מה הייתם מעדיפים? האם 49000 לא נמוך מדיי במיוחד שהיה בליסינג? אני גם נוטה לא ללכת על ליסינג בגלל שאני לא יודע אם נהג עליו ואיך נהגו עליו אבל מצד שני זו דרך מעולה ״לחסוך״ עוד ~15% מהמחירון

יונדאי i20 2010 GLI

פורסם

1. הרכב הראשון חשוד ביותר. הרכב היה בליסינג + עוד שנתיים נוספות ועבר רק 54K. לא הייתי שוקל אפילו לקחת אותו לבדיקה אם לא מספקים את ההיסטוריה המלאה שניתן להסיק ממנה שהמונה בסדר.

2. המוכר רק טען שהרכב עבר בתוך המשפחה או הוצגו לך הוכחות לכך?

הכלל אומר שכל הטענות והדיבורים של המוכר לא שווים כלום אם לא הוצגו הוכחות אמיתייות.

פורסם

1. בקניית הרכב עם עבר ליסינג אתה לא חוסך כי על כל שקל שתחסוך עכשיו יורידו לך שניים במכירה.

2. אולי אין לו הסטוריית טיפולים מלאה - אבל חוזר קניה + בדיקת קניה כשהוא רכש את הרכב יכולים לתת לך נתונים נוספים.

3. יד זה יד גם אם היא עברה בתוך המשפחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לפי מה שאתה כותב אז עדיף לי ללכת על הפרטי? אגב במידה והרכב הפרטי יוצא נקי ותקין בבדיקה - האם מחיר של 45 אלף עליו ייחשב לטוב?

יונדאי i20 2010 GLI

פורסם

1. אני טוען ל"הנחה" של הליסינג אין שום יתרון.

2. מחיר של 45K יחשב סביר, במיוחד אם אתה נוסע פחות מהממוצע. בכל מקרה 85K הוא קילומטראז' ממוצע לרכב בן 6.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
1. הרכב הראשון חשוד ביותר. הרכב היה בליסינג + עוד שנתיים נוספות ועבר רק 54K. לא הייתי שוקל אפילו לקחת אותו לבדיקה אם לא מספקים את ההיסטוריה המלאה שניתן להסיק ממנה שהמונה בסדר.

אתה צודק שזה חשוד אבל אם יש היסטוריית טיפולים מסודרת ועקבית במוסך מסודר - לא אמורה להיות בעיה.

גם בליסינג יש פה ושם רכבים עם ק"מ נמוך, ויש כאלו שקונים רכב בכוונה עם ק"מ גבוהה כדי לשלם עליו פחות ואז הנסועה שלהם גם ככה נמוכה מה שיוצר איזון בק"מ לאורך זמן.

פורסם

ההנחה של הליסינג, היא ה"סיפתח" למיקוח. אף אחד לא מקבל מחירון.

לצורך העניין, אתה צריך לשקלל את המחירון עם הפחתת ליסינג לשעבר (מינימום 15%) ועל זה להוסיף עוד 10-15% על בסיס השוק הבעייתי שיש לרכבים כיום.

פורסם

מצאתי היום עוד אופציה והלכתי לראות אותה (מה שמצחיק הוא שהייתי אמור לראות אחד מ2 הרכבים שכתבתם למעלה).

יונדאי i20 2010 inspire

יד 1 פרטי

עלייה לכביש 07/2010

ק״מ 47000

היסטוריית טיפולים מסודרת במוסך מורשה (בעיקרון טיפול אחד כל שנה כי לא עברה את ה10 אלף ק״מ בשנה)

יש בקושי 2-3 שריטות - רואים שהבחורה נוסעת מעט ובזהירות

רוצה 55000 שקלים

מה אתם אומרים על המחיר? עם הנסועה בלוי יצחק המחירון הינו 65,618 שקלים. קבענו שבמידה ויהו תיקונים אחרי הבדיקה במכון רישוי - זה יהיה על חשבונה. כמו כן היא אמורה לעשות טיפול מחר שזה גם יהיה על חשבונה.

המחיר סביר לרכב הזה?

יונדאי i20 2010 GLI

פורסם

נשמע יותר טוב משתי האפשרויות הראשונות שלך.

בדקת ברישיון שמי שמציגה את האוטו היא אכן הבעלים? אין שום דבר מחשיד?

אם הכל בסדר השלב הבא הוא בדיקה במכון, היא מוכנה להתחייב שלא היו תאונות?

פורסם

מייק

בדקתי רישיון ותעודת זהות - היא פנסיונרים ייקית - הכל היה כשורה. היא בהתחלה פרסמה את הרכב ב59 אלף שקלים אבל אחרי כמה ימים פרסמה ב55 בגלל שמישהו התקשר אליה ואמר לה שזה ממש גבוה. קצת מצחיק :)

היא מוכנה להתחייב שאין לאוטו הזה שום תאונות - קבענו למחר לבדיקה ואז לקחת אותה למוסך על מנת לקבל הצעת מחיר במידה ויהיו תיקונים

היא התחייבה לקחת כל תיקון על עצמה במידה ויהיו כאלה ובנוסף לעשות את הטיפול השנתי (היא אמורה לעבור טסט עוד חודשיים)

אני חושב במידה והיא תעשה את 2 הדברים האלה ואקבל רכב מטופל ללא בעיות ב55 א״ש אהיה שמח.

מה אתה אומר?

יונדאי i20 2010 GLI

פורסם

תודה

אני מנסה לקרוא את כל הפוסטים על איך להתנהל סביב העסקה

מה אני צריך לעשות ואיך זה מתבצע - באיזה סדר?

1. בדקתי שהרישום על הרישיון תואם את תעודת הזהות שלה

2. בדקתי את רשם המשכונות (בתשלום של 11 שקלים) שאין רישום של משכון על האוטו - יצא נקי

3. מחר לפני שאני יוצא לבדיקה - אני צריך להחתים אותה על זכרון דברים? מה קורה במידה והיא מתחרטת והרכב יצא נקי - אני רוצה שהיא תישא בעלות. מה קורה עם שלדה גיר ומנוע יוצאים לא טובים - זה גם צריך להיות כתוב שם - יש מקום שבו אני יכול להוריד נוסח?

4. לאחר מכן אני מתכנן לקחת את הרכב למוסך שייתנו הצעת מחיר ויטפלו ברכב - היא תשלם - מה עושים הלאה?

5. מתי הולכים לעשות העברת בעלות? שנינו הולכים לעשות ביחד? איך זה עובד? מתי אני מעביר את הכספים לחזקתה? אחרי העברה?

6. אני צריך בטח חוזה רגל למכירת רכב? איפה מוציאם?

אני ממשיך לקרוא את הפוסטים למעלה - מקווה למצוא עוד דברים שאני חייב לעשות - אשמח אם מישהו מוצא דברים שלדעתם שכחתי.

יונדאי i20 2010 GLI

פורסם

לפני הבדיקה אתה לא צריך להחתים אותה על כלום. גם אם תחתים אותה יהיה לך קשה מאד לממש את ההתחייבויות שכתובות שם. (זו עמדתי על כל פנים)

העברת הכסף רצוי בצ'ק בנקאי לפני העברת הבעלות.

העברת בעלות רצוי ששניכם תהיו עם תעודות מזהות ( רצוי ת.ז. )

חוזה למכירת רכב תוכל למצוא כאן

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...