Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי סיטרואן קסרה שנת 2002 שבה אני מחזיק מזה כ- 8 שנים. המכונית מטופלת במוסך ספציפי אחד בבאר שבע, ואני די מרוצה מהשירות ומאיכות הטיפולים של המוסך, אך לאחרונה נתקלתי בתופעה שאף אחד לא מצליח לפתור ולכן החלטתי להתייעץ אתכם כאן, בפורום הנהדר הזה, לפני שאני ממשיך עם זה הלאה...

אז ככה, לפני משהו כמו 4 שנים אם אני זוכר נכון, החלפתי ברקסים (דיסקים קדמיים ורפידות) בכל ארבעת הגלגלים (אחורה\קדימה) והכל היה בסדר. עם זאת, לאחר מספר חודשים התחלתי להרגיש רעידות קלות בהגה בכל פעם שבלמתי, והרעידות רק החמירו עם הזמן אך היות וכבר כמעט ועברה שנה מאז שהחלפתי אותם שזה התאריך שבו אני מגיע גם ככה באופן חד שנתי למוסך לפני הטסט בכדי לעשות טיפול לרכב ולבצע מספר תיקונים אם יש צורך, משכתי עם זה עוד מספר חודשים.

כשהגעתי למוסך נאמר לי ששוב פעם צריך להחליף את הדיסקים הקדמיים וגם את הרפידות כי הם משופשפים או שרוטים (תלוי איך מכנים את זה נכון), ושהברקסים האחוריים תקינים. כמובן שהחלפתי אותם וחשבתי שזה סתם חוסר מזל, אבל התופעה חזרה על עצמה גם בשנה שאחריה. אז, באותה התקופה, התעקשתי על חלקים טובים יותר אך לאחר כחצי שנה חזרתי שוב אל המוסך, שם נאמר לי שהייתי אמור לפנות אליהם אחרי חודשיים עד שלושה חודשים לכל היותר ולא אחרי חצי שנה, לכן סגרתי עם המוסך שאני אשלם רק על החלקים ולא על העבודה, אך התבקשתי לבוא בשנייה הראשונה שזה קורה שוב (אם בכלל) - הסכמתי.

לאחר כחודשיים התחלתי להרגיש ברעידות המוכרות והגעתי אל המוסך אתמול, יום שישי, שם החליפו לי בחינם את הדיסקים ואת הרפידות, אך לא קיבלתי תשובה מספקת מדוע זה קורה.

בדרכי הביתה (אני תושב ערד) הרגשתי פתאום רעידות בנסיעה (קצת מעל ל- 100 קמ"ש) ואפילו צילמתי את זה בוידאו. ברגע שאני בולם זה קורה שוב. עוד לא עשיתי אפילו 50 קילומטר וכבר זה קורה. התקשרתי אל המוסך ואמרו לי שאחזור אליהם ושאשאיר אצלם את הרכב. אני באמת סומך עליהם, אבל מה לדעתכם יכולה להיות התקלה? אני פשוט מעוניין לעלות על העניין נקודתית.

אגב, הרכב כבר עבר כיוון פרונט, מסרק הגה הוחלף בעבר ובאופן כללי הוא נוסע יפה ואין רעידות בהגה כשלא נוגעים בבלמים (לפחות לא היו עד אתמול). כשעוזבים את ההגה הרכב נוסע ישר. עוד אציין שהרכב נרכש מיד ראשונה ונהוג מאז רק על ידי - נהג יחיד, כך שאני יודע בוודאות מה עבר עליו.

אם זה חשוב אז בכל שנה הרכב עושה משהו כמו 10 אלף קילומטר, לפעמים אפילו 12 אלף. לא יותר מזה.

אשמח להכוונה מה לעשות בעניין הזה.

אסף.

פורסם

נשמע כאילו או דיסק עקום, או שהרכיבו אותם עקום, או שאחד מהם קיבל מכה והתעקם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
נשמע כאילו או דיסק עקום, או שהרכיבו אותם עקום, או שאחד מהם קיבל מכה והתעקם.

אם זה היה קורה פעם אחת הייתי יכול לבנות על זה אבל זה קורה מספר שנים ברצף, כך שלדעתי יש פה בעיה אחרת.

השאלה אם כאשר החליפו צלחות, היה עיוות?

אני לא יודע. איך אפשר לדעת?

לא שווה לבדוק האם הקליפר תקין ולוחץ באופן שווה במידה ויש יותר מבוכנה אחת...?

אתמול במוסך בדקו שהקליפר לא נתפס והוא לא. לגבי לחיצה שווה אני לא חושב שבדקו לי דבר כזה ועד כמה שאני מבין יש שם בוכנה אחת בלבד.

פורסם

יש לי ברלינגו, ברקסים דומים לשל קסארה.

שנים השתמשתי בצלחות מקוריות, לא היו רעידות אף פעם.

פעם אחת התקנתי צלחות סיניות, רעידות אחרי 2000 ק"מ.

חזרתי למקוריות, נראה מה יהיה.

פורסם

עכשיו כשאני חושב על זה מעולם לא היו לי תקלות בבלמים עד שהמקוריים נשחקו והחלפתי לבלמים לא מקוריים. העניין הוא שאני מפחד להשתמש בבלמים מקוריים ולהרוס גם אותם. אני חייב לוודא שהתקלה נגרמת כתוצאה משימוש בבלמים לא מקוריים.

פורסם

שים צלחות איכותיות מקוריות *או* BREMBO, ורפידות מקוריות או FERODO (שהם OEM ל PSA). מניסיון - לא יהיו לך בעיות. זה סט שאני משתמש בו גם בקסארה וגם בברלינגו\פרטנר כבר שנים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כולם פה מדשדשים מסביב ,אף אחד לא נוגע בפאנץ' ,הבן אדם מתלונן כבר אחרי החלפה חוזרת כמה וכמה פעמים של סט רפידות וצלחות בילום ,גם סיני מחזיק לפחות 1000 קילומטר (במקרה הרע)

בקצרה אתן דעתי מנסיון עבר: ב2 מקרים דיי זהים ב2 רכבים שונים (אופל קורסה, סוברו אימפרזה) גם כמובן אחרי וויכוחים מיותרים עם המוסך שהחליף כבר פעם שנייה או שלישית צלחות ורפידות ,התברר שאחת הנאבות עקומה (כתוצאה ממכה ,יכול להיות של בור,מדרכה, או תאונה קלה שלא תוקנה כראוי) והעיקום כמעט אם בכלל ,לא נראה לעין ,והוא זה שגורם כמובן לרעידות, וכמובן בהמשך גם לעיוות חוזר של הצלחות

בהצלחה

רמי

פורסם

אני לא שולל בעיה במערכת הבלימה (מוביל קאליפר או קאליפר תפוס) אבל מהיכרות עם הדגם מדובר בעניין שטרם נתקלתי בו.

מאידך, אני יוצא מנקודת הנחה (שהיא לא 100% נכונה, אבל נותנים מעט קרדיט לחבר'ה שעובדים על הרכב) שאם הם היו רואים שמובילי הקאליפר לא זזים טוב או שהקאליפר עצמו תפוס, הם היו מסדרים את זה - כי אם יש בעיה בקאליפר עצמו, הם לא היו יכולים לסגור את הבוכנה פנימה כמו שצריך, ואם היו בעיות במובילים הם לא היו יכולים בכלל לפתוח את הקאליפר ולשלוף את הרפידות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כולם פה מדשדשים מסביב ,אף אחד לא נוגע בפאנץ' ,הבן אדם מתלונן כבר אחרי החלפה חוזרת כמה וכמה פעמים של סט רפידות וצלחות בילום ,גם סיני מחזיק לפחות 1000 קילומטר (במקרה הרע)

בקצרה אתן דעתי מנסיון עבר: ב2 מקרים דיי זהים ב2 רכבים שונים (אופל קורסה, סוברו אימפרזה) גם כמובן אחרי וויכוחים מיותרים עם המוסך שהחליף כבר פעם שנייה או שלישית צלחות ורפידות ,

התברר שאחת הנאבות עקומה (כתוצאה ממכה ,יכול להיות של בור,מדרכה, או תאונה קלה שלא תוקנה כראוי) והעיקום כמעט אם בכלל ,לא נראה לעין ,והוא זה שגורם כמובן לרעידות, וכמובן בהמשך גם לעיוות חוזר של הצלחות

בהצלחה

רמי

מחזק- לגשת למכון לכיוון פרונט ולבדוק את כלל המיתלה ושיפועי האופנים,

ועל הדרך לבצע כיוון פרונט אשר לדעתי נדרש מכל רכב אחת ל 4-5 שנים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

בקצרה אתן דעתי מנסיון עבר: ב2 מקרים דיי זהים ב2 רכבים שונים (אופל קורסה, סוברו אימפרזה) גם כמובן אחרי וויכוחים מיותרים עם המוסך שהחליף כבר פעם שנייה או שלישית צלחות ורפידות ,התברר שאחת הנאבות עקומה (כתוצאה ממכה ,יכול להיות של בור,מדרכה, או תאונה קלה שלא תוקנה כראוי) והעיקום כמעט אם בכלל ,לא נראה לעין ,והוא זה שגורם כמובן לרעידות, וכמובן בהמשך גם לעיוות חוזר של הצלחות

בהצלחה

רמי

בתקלה מסוג שכזה חשדתי. עדיין אין לי תשובה ברורה בנושא ואני גם צריך את הרכב ליום העצמאות, אבל כנראה שביום ראשון הוא יפגוש את המוסך וכנראה שגם ישאר שם עד לבירור התקלה ותיקונה.

הבעיה פה זה האיכות הנמוכה של חלקי החילוף,תחליף בהתאם לתגובה של איציק ולא יהיו לך בעיות.

ראה תגובה של "סוחר רכבים". אין לי בעיה לשלם על חלק מקורי אבל אני לא בטוח שזו הסיבה לתקלה.

שים צלחות איכותיות מקוריות *או* BREMBO, ורפידות מקוריות או FERODO (שהם OEM ל PSA). מניסיון - לא יהיו לך בעיות. זה סט שאני משתמש בו גם בקסארה וגם בברלינגו\פרטנר כבר שנים.

איציק

תודה, אני אשקול את זה בתור אופציה אחרונה כרגע בגלל מה שכתבתי למעלה.

אני לא שולל בעיה במערכת הבלימה (מוביל קאליפר או קאליפר תפוס) אבל מהיכרות עם הדגם מדובר בעניין שטרם נתקלתי בו.

מאידך, אני יוצא מנקודת הנחה (שהיא לא 100% נכונה, אבל נותנים מעט קרדיט לחבר'ה שעובדים על הרכב) שאם הם היו רואים שמובילי הקאליפר לא זזים טוב או שהקאליפר עצמו תפוס, הם היו מסדרים את זה - כי אם יש בעיה בקאליפר עצמו, הם לא היו יכולים לסגור את הבוכנה פנימה כמו שצריך, ואם היו בעיות במובילים הם לא היו יכולים בכלל לפתוח את הקאליפר ולשלוף את הרפידות.

איציק

אוקי, זה כבר נשמע מעניין יותר ואולי מחזק את התגובה הקודמת שלך לגבי חלקים מקוריים. אני בהחלט אשכול את זה.

מחזק- לגשת למכון לכיוון פרונט ולבדוק את כלל המיתלה ושיפועי האופנים,

ועל הדרך לבצע כיוון פרונט אשר לדעתי נדרש מכל רכב אחת ל 4-5 שנים.

אייל.

עשיתי לרכב כיוון פרונט לפני כשנתיים וחצי אם אני זוכר נכון.

בכל מקרה אני מבטיח לעדכן אתכם בהמשך מה נסגר עם זה. מקווה שמותר להקפיץ פה פוסטים גם אחרי מספר חודשים, שזה בטח הזמן שיקח עד שאדע שהתקלה לא חוזרת על עצמה שוב.

עריכה אחרונה על ידי asafmoraz
פורסם

חברים יקרים! כמו שהבטחתי, אני חוזר אליכם מיד עם קבלת תשובה. אז ככה, היום מצאתי קצת זמן להכניס את הרכב למוסך וכרגע הם חזרו אלי לאחר שהרכב גם הוכנס למכון לכיוון פרונט ונבדק ונמצא שכל המתלה הקדמי (כך נאמר לי) עליו יושבים המשאבות של הבלמים עקום. מה שאומר שעלי להחליף את המשאבה שכוללת את הקליפר וכל מה שקשור לעסק הזה, כשעלות של כל צד היא 350 ש"ח מפירוק לפני מע"מ, כיוון פרונט 240 ש"ח לפני מע"מ (קצת יקר לא?) ועלות עבודה של 450 ש"ח לפני מע"מ, מה שאומר 1640 ש"ח הכל כולל הכל.

מה דעתכם? לדעתי נשמע קצת יקר, אבל היות ויש לי אחריות על הבלמים אצלם, במידה והצלחת (בת כשבוע וחצי) נשרטה אקבל חדשה או חדשות אם זה שניהם.

המלצות? מישהו?

תודה מראש.

• תוכן חדש...