Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמו לי גז במזגן לפני כמה ימים וגם החליפו לי את המנוע של התריס הפנימי ששולט על הפעלת החום\קור של המזגן.

סה"כ שמתי לב שגם כשהמזגן כבוי, הוא עדיין פולט חום או קור, בהתאם למה שמכוון או אכוון גם כשהוא כבוי.

יש לציין שכשהרכב בעמידה זה לא קורה. רק כאשר אני בנסיעה.

זאת בעיה? אולי משהו שאני פספסתי?

רכב ראשון שלי. לא מבין בזה.

פורסם

אתה כניראה נימצא על מצב כניסת אויר חיצונית וזה תקין. ישנו כפתור/בורר שמעביר למצב סירקולציה פנימית, תעביר אותו לשם ותראה שלא תרגיש אויר לאחר שתכבה מזגן או חימום.

פורסם
אתה כניראה נימצא על מצב כניסת אויר חיצונית וזה תקין. ישנו כפתור/בורר שמעביר למצב סירקולציה פנימית, תעביר אותו לשם ותראה שלא תרגיש אויר לאחר שתכבה מזגן או חימום.

צודק לגמרי. תודה חבר!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

למרות שקיבלתי תשובה, עדיין לא הבנתי לגמרי את העניין..

ברור העניין עם התריס של הסרקולציה. לא ברור לי למה המזגן ממשיך לייצר חום\קור כשהוא כבוי.

האם מדובר על חימום\קירור טבעיים? (חימום למשל בגלל המנוע וקירור זה פשוט אוויר שנכנס מהנסיעה)

פורסם
בדיוק מה שאמרת.

אם כך, אפשר לחסוך דלק ולא להפעיל את המזגן בכלל :S

החימום והקירור לא משפיעים בצורה דומה לזו של מזגן דלוק אבל מספיק טוב..

האם כדאי? או שעדיף להמנע מסרקולציה חיצונית כמה שיותר?

פורסם

מדחס מזגן לא יעבוד כאשר מאוורר פנימי כבוי.

מה שתקבל זה או אוויר בטמפ' חיצונית או אוויר חם.

קירור לא יהיה, כמו כן עוצמת הזרימה לא מספיק חזקה כדי באמת לחמם את תא הנוסעים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
מדחס מזגן לא יעבוד כאשר מאוורר פנימי כבוי.

מה שתקבל זה או אוויר בטמפ' חיצונית או אוויר חם.

קירור לא יהיה, כמו כן עוצמת הזרימה לא מספיק חזקה כדי באמת לחמם את תא הנוסעים.

אבל יש קירור.. אז מה זה אומר?

זה ממש עובד לפי מה שאני מכוון במכוון טמפרטורה.

אם אני שם על 20 מעלות ושם את היד על אחד הפתחים של המזגן ייצא אוויר קר. כמה שאני מעלה יותר ככה האוויר יהיה חם יותר.

כמו שאמרת, עוצמת הזרימה לא חזקה מספיק אבל זה עדיין מרגיש קר\חם כאילו שהמזגן כן עובד אבל על עוצמה ממש ממש נמוכה.

זה לא מתחלק נטו ל"אוויר בטמפ' חיצונית"\"אוויר חם".

פורסם

זה לא כ"כ הגיוני.

תנסה ביום חם לכוון על טמפ' הכי נמוכה ותראה אם אתה מרגיש קירור בלי להפעיל את המאוורר הפנימי.

אי אפשר לתת למדחס לעבור בלי מאוורר פנימי. אם לא יהיה משהו שיפנה קור מיחידת מזגן פנימית, היא מהר מאוד תגיע לטמפ' קרובה ל 0 מעלות ואז חיישן טמפ' שצמוד אליה ינתק את המדחס כדי למנוע קיפאון של היחידה.

בכל המכוניות שאני מכיר קלאץ' של המדחס לא מקבל פיקוד כל עוד מאורר פנימי במצב OFF.

כלומר כדי שמדחס המזגן יכנס לפעולה צריכים להתקיים שני דברים: כפתור A/C ב ON + כפתור מאוורר פנימי במצב שונה מ OFF.

או במילים אחרות, בורר טמפ' משפיע - גם בלי מאוורר תקבל אוויר חם יותר או פחות בהתאם למצב בורר טמפ'. במצב הכי קר תקבל אוויר כמו שהוא כלומר לא מחומם ולא מקורר.

פורסם

ישנם רכבים, לדוגמא אופל אסטרא 2000, שבהם לחיצה על כפתור AC מפעילה את המזגן ואת המפוח במהירות הראשונה, גם אם הבורר על 0..

מאור, האם נורת החיווי של המזגן דולקת בנסיעה?

יום טוב גם לך

פורסם
זה לא כ"כ הגיוני.

תנסה ביום חם לכוון על טמפ' הכי נמוכה ותראה אם אתה מרגיש קירור בלי להפעיל את המאוורר הפנימי.

אי אפשר לתת למדחס לעבור בלי מאוורר פנימי. אם לא יהיה משהו שיפנה קור מיחידת מזגן פנימית, היא מהר מאוד תגיע לטמפ' קרובה ל 0 מעלות ואז חיישן טמפ' שצמוד אליה ינתק את המדחס כדי למנוע קיפאון של היחידה.

בכל המכוניות שאני מכיר קלאץ' של המדחס לא מקבל פיקוד כל עוד מאורר פנימי במצב OFF.

כלומר כדי שמדחס המזגן יכנס לפעולה צריכים להתקיים שני דברים: כפתור A/C ב ON + כפתור מאוורר פנימי במצב שונה מ OFF.

או במילים אחרות, בורר טמפ' משפיע - גם בלי מאוורר תקבל אוויר חם יותר או פחות בהתאם למצב בורר טמפ'. במצב הכי קר תקבל אוויר כמו שהוא כלומר לא מחומם ולא מקורר.

ישנם רכבים, לדוגמא אופל אסטרא 2000, שבהם לחיצה על כפתור AC מפעילה את המזגן ואת המפוח במהירות הראשונה, גם אם הבורר על 0..

מאור, האם נורת החיווי של המזגן דולקת בנסיעה?

בדקתי את זה גם ביום חם.

A\C מכובה והמזגן על OFF.

מה ש"מפעיל" את העסק הזה, זה רק כפתור הסרקולציה.

יוצא אוויר קר כמו של מזגן כל עוד אני נוסע.

כמובן שהזרימת אוויר בקושי מורגשת. רק אם שמים את היד ליד הפתח.

נורת חיווי למזגן הכוונה לאם מופיעה לי נורה דלוקה מעל לכפתור A\C? אם כן אז לא. נורה כבויה.

אין לי עוד נורות חיווי שקשורות למזגן ברכב.

• תוכן חדש...