Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לחברי הפרום!

לאחים שלי ולי ולעוד כמה אלפי אנשים במדינת ישראל ביטלו את הרישיון לנהיגה במכונה ניידות.

בשנת 2002 עשיתי רישיון לטרקטור הרישיון כלל טרקטור ומכונה ניידת וטרקטורון. בפועל בקורס עשיתי שבוע תאוריה ושבוע נהיגה על טרקטור וטסט רק על הטרקטור.

היום מי שעושה רישיון לטרקטור צריך ללמוד גם על טרקטורון ולעשות עליו טסט מזל שגם את זה לא ביטלו לנו.

בתאריך 22/6/2010 נכנסה תקנה לתוקף שאומרת שמי שאין לו היתר למכונה ניידת צריך לעבור קורס הדרכה להוצאת היתר ומי שבידו היתר למכונה ניידת לפני תאריך זה רשאי להמשיך להפעילה עד לתאריך 21/6/2012 מאחרי תאריך זה צריך לעבור הדרכה ושיהיה רשום ברישיון שלו

מצורף לינק לאתר ארגון עובדי הפלחה להסבר מפורט של תקנת המעבר

http://www.falcha.co.il/?CategoryID=322&ArticleID=856

שגיליתי שאין לי רישיון הלכתי פעמיים למשרד הרישוי באזור מגורי ועוד פעמיים למשרד הרישוי בחיפה. ב2013 שלחתי מכתב בשמי ובשם האחים שלי לגברת ידידה רזלן (מנהלת כלשהי במשרד הרישוי בחיפה אמרה לי לשלוח לה) ולאחר שהיא לא החזיר לי תשובה שנה שלחתי לכמה משרדים ממשלתיים ביניהם משרד התחבורה ושאלתי למה משרד הרישוי לא השאיר באופן אוטומטי למי שעשה רישיון לפני כניסת התקנות לתוקף. כמו שעשו למי שעשה רישיון למשאית עד 15 טון ולא הורידו לו ל12 טון אלא באופן אוטומטי שלחו לו ברישיון החדש שמותר לו להמשיך לנהוג במשאית עד 15 טון. וגם למי שעשה רישיון לאופנוע עד 500 סמ"ק שלחו לו ברישיון החדש שמותר לו לנהוג על 500 סמ"ק ו54 כ"ס ולא הגבילו אותו ל33 כ"ס. ולנו בעלי הרישיון למכונה ניידת אפילו לו שלחו מכתב או שיחת טלפון מוקלטת להודיע לנו שמורידים לנו את הרישיון.

וזאת ההוכחה למה שכתוב (הרישיונות שלי)

IMG1111111111 מצונזר.jpg

מי שהחזיר תשובה החזיר את התשובה שמשרד התחבורה שלך לו ולי וזאת התשובה

IMG_0001 מצונזר.jpg

ולצערי התשובה הזאת לא פותרת לי את הבעיה ואני רוצה להמשיך לפעול בנושא.

ואחרי שהבנתם את הנושא (אני מקווה) איך אתם ממליצים לי להמשיך לפעול? האם זה חוקי שביטלו למרות שכבר קיבלנו התר וגם נהגנו בפעול? על מה הם הסתמכו?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי HL4X4
פורסם

לא ברור מה בדיוק הבעיה.

יש לך רישיון נהיגה לטרקטור. עד שנת 2012 היית רשאי להמשיך להפעיל מכונה ניידת.

אם ברצונך להמשיך בכך – היה עליך לעבור את ההכשרה לנהיגת מכונה ניידת עד 6.2012.

אם הבנתי נכון , לא עשית זאת – אז מה הבעיה ?

על מה אתה בדיוק מלין ?

פורסם

ברור על מה הוא מלין

היה לו היתר לנהוג על מכונה ניידת, היה לו היתר לנהוג במשאית עד 15 טון

בשני המקרים שונו התקנות , עדיין על משאית הוא רשאי לנהוג עד 15 טון למרות שלחדשים מותר לנהוג במשאית עד 12 טון.

גם לבעלי רשיון רכב פרטי עד לשנה מסויימת מותר לנהוג עד לרכב במשקל 4 טון וממועד מסויים רק עד 3.5 טון.

לכן תמיהתו מדוע ההיתר לנהוג על מכונה ניידת שהיה לו בוטל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בעבר רישיון נהיגה לרכב פרטי כלל בתוכו גם רישיון נהיגה למלגזה ובעבר היותר רחוק – גם רישיון נהיגה לטרקטור.

במשרד התחבורה קולטים לאט לאט, ולבסוף הם הבינו שאלו כלי רכב עם מאפיינים שונים המצריכים הכשרה שונה, ולכן הם ביצעו הפרדה בין סוגי רישיונות הנהיגה.

מסיבה זאת, הוחלט כי נהיגה במכונה ניידת דורשת ביצוע קורס קצר אשר מוסיף היתר מתאים ברישיון הנהיגה.

מי שהיה לו רישיון נהיגה דרגה C (משאית מעל 12/15 טון) –פטור מהצורך בהיתר מאחר והוא כבר מוסמך ורשאי לנהוג בכלי רכב כבד. בעלי דרגות אחרות לא נהנו מפריוילגיה זאת.

פורסם

לדעתי , דין רשיון נהיגה על אופנוע/משאית אינו כדין נהיגה על מכונה ניידת, ואני אסביר. לפני 15 שנים עשיתי רשיון לאופנוע 500 סמ"ק. ההכשרה (שיעורי נהיגה) בוצעה בפועל על אופנוע בעל נפח 500 סמ"ק (הספקים של אופנועים אלה נעו בין50-60 כ"ס). מעבר לכך, בעל רשיון ל500 ,אשר היה בבעלותו אופנוע בעל הספק גדול יותר (GPZ לצורך העניין),קיבל היתר לנהוג באופנוע עם ההספק הנקוב.

לעומת זאת, אתה בעצמך אמרת שלא עברת הכשרה על מכונה ניידת, ולכן אין מקום להשוות בין המקרים. אני מניח שכל בעל מכונה ניידת (או אחד ,שעבר הכשרה כנדרש) אינו נתקל בבעיה כשלך.

לסיכום, ההתר ניטל ממך כי לא עברת הכשרה כנדרש.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לדעתי , דין רשיון נהיגה על אופנוע/משאית אינו כדין נהיגה על מכונה ניידת, ואני אסביר. לפני 15 שנים עשיתי רשיון לאופנוע 500 סמ"ק. ההכשרה (שיעורי נהיגה) בוצעה בפועל על אופנוע בעל נפח 500 סמ"ק (הספקים של אופנועים אלה נעו בין50-60 כ"ס). מעבר לכך, בעל רשיון ל500 ,אשר היה בבעלותו אופנוע בעל הספק גדול יותר (GPZ לצורך העניין),קיבל היתר לנהוג באופנוע עם ההספק הנקוב.

לעומת זאת, אתה בעצמך אמרת שלא עברת הכשרה על מכונה ניידת, ולכן אין מקום להשוות בין המקרים. אני מניח שכל בעל מכונה ניידת (או אחד ,שעבר הכשרה כנדרש) אינו נתקל בבעיה כשלך.

לסיכום, ההתר ניטל ממך כי לא עברת הכשרה כנדרש.

גם כשאני עשיתי רישיון על אופנוע למדתי על סוזוקי GS 500 כביש עם משקל מעט כבד ולשאר התלמידים שהיו במגרש שלמדו אצל מורים אחרים היה סוזוקי DR 350 דו"ש שאחרי יומיים שאתה נובג עליו אתה מרגיש כמו על אופניים. ולא היה להם שום בעיה לקבל את אותו הרישיון כמו שאני קיבלתי כי ככה היה מותר בחוק!

דרך אגב מי שלמד בזמנו על קטנוע אוטומטי 50 סמ"ק והיה רשאי לנהוג גם על הילוכים אחרי שהתקנות על אופנוע השתנו השתדרג לו הרישיון שהוא יכול לנהוג על 125 סמ"ק עם הילוכים!

ובקשר להיתר למכונה ניידת בעבר כדי לנהוג על מכונה ניידת הייתה צריך להוציא טופס ירוק של רישיון טרקטור ומכונה ניידת לעשות את כל התהליך המקובל שרשמתי למעלה ואחרי שעברתה את הטסט על הטרקטור היתה בעל רישיון לטרקטור ולמכונה ניידת. ובקיצור לא היתה דרך אחרת להוציא רישיון/היתר למכונה ניידת וזאת היתה הדרך היחידה. לכן אני כן אומר שהיה לי רישיון! ואני שוב אומר שגם לטרקטורון שגם הוא לא קשור לטרקטור והוא בכלל עם כידון גם קיבלתי רישיון באותה הדרך ואת זה לא ביטלו והיום מי שרוצה להוציא רישיון על טרקטור עושה שיעורים וטסט על טרקטור ועל טרקטורון!

פורסם

ומה תגיד לשופט כשהוא יגיד לך שאלו התקנות?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
ומה תגיד לשופט כשהוא יגיד לך שאלו התקנות?

שהתקנות נכנסו אחרי שכבר קיבלתי את הרישיון ונהגתי על כלים כאלו בפועל וכמו שאר התקנות שנכנסו שלא בוטל או שונה הרישיון למי שכבר היה ליפני...

פורסם

חלק מהשינויים רטרואקטיביים - משמע פוסלים את ההיתר שבידך (לדוגמה, מכונה ניידת, אאל"ט שינויי המדרגות לדו גלגלי ועוד).

חלק מהשינויים אינם רטרואקטיביים - משמע אינם פוסלים את ההיתר שבידך (והיתר חדש יחריג אותך, לדוגמה רכב פרטי עד 4000 ק"ג, משאית עד 15 טון וכו').

מה יהיה רטרו ומה לא בידי משרד התחבורה והשאר היסטוריה.

בכל מקרה נתנו פרק זמן של שנתיים כך שמי שחשוב לו ההיתר למכונה ניידת יכל לבצע את הקורס.

לדעתי האישית - אין לך קייס ואם חשוב לך ההיתר תבצע את הקורס.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יאמר לזכות משרד התחבורה שברוב השינויים (אולי אף בכולם) הם לא פגעו בבעלי רשיונות "פעילים" (כלומר רשיונות שאכן השתמשו בהם, כדוגמת בעלי אופנועי 500 סמ"ק שהיו בעלי אופנוע בנפח זה בפועל -הם קיבלו היתר לנהוג באופנוע על 56 כ"ס). במקרה שהוזכר בפתיחת השרשור, מדובר ברשיון "רדום", שלא נעשה בו שימוש בפועל, שאם לא כן, בעל ההיתר היה עובר קורס כנדרש.

לענית דעתי,אין כל בעיה עם ההחלטה

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

תיקון קטן להודעה שמעלי - כשנכנסו לתוקף דרגות רישיון חדשות לאופנועים בשנת 2007, כל בעלי רישיון "עד 500" קיבלו אוטומטית רישיון חדש A1 (עד 33 כ"ס) עם הייתר לא מוגבל בזמן לרכב על אופנוע בהספק עד 54.4 כ"ס ועד 500 סמ"ק.

באותה תקופה דיברו על מתן הייתר רק לבעלי אופנועים בהספקים/נפחים כאלה ואחרים אך לבסוף נתנו הייתר לכולם בלי קשר לבעלות.

נ.ב. לאחרונה (2014) היה עוד עידכון בדרגות, רישיון A1 הנוכחי הוא עד 47 כ"ס במקום 33 כ"ס.

פורסם
יאמר לזכות משרד התחבורה שברוב השינויים (אולי אף בכולם) הם לא פגעו בבעלי רשיונות "פעילים" (כלומר רשיונות שאכן השתמשו בהם, כדוגמת בעלי אופנועי 500 סמ"ק שהיו בעלי אופנוע בנפח זה בפועל -הם קיבלו היתר לנהוג באופנוע על 56 כ"ס). במקרה שהוזכר בפתיחת השרשור, מדובר ברשיון "רדום", שלא נעשה בו שימוש בפועל, שאם לא כן, בעל ההיתר היה עובר קורס כנדרש.

לענית דעתי,אין כל בעיה עם ההחלטה

מאיפה לך שהרשיון היה רדום אצלי? ומה עם מי שהשתמש בזה? כשיצאה התקנה ההיתר הזה עלה 3500 היום הוא 3000 אנחנו 3 אחים תוסיף הפסד 4 ימי עבודה לכל אחד ונסיעת הלוך חזור בזה אנחנו קצת נחסוך כי ניסע ביחד עכשיו תעשה את החשבון לבד...

ובקשר לזכות של משרד התחבורה אני דווקא חושב שהוא פוגע בציבור הקטן והחלש כי זה האנשים שעובדים קשה ואין להם ציבור וכוח להתעסק בזה וגם מי שניסה לעשות כנראה אין לו אייך ללחוץ (כמו ארגון עובדי הפלחה). ואני ישתמש בדוגמה שלך עם האופנועים שעם היו מקצצים להם בנפח היבואונים היו עושים בלגאן כי זה יוריד להם נתח משוק המכירה שלהם. והרוכבים היו חוסמים כבישים כמו שקרה עם הביטוח... מה גם שרוצים להוזיל את עליות האוכל ואחרי שנכנסו התקנות האלו צריך להוציא היתרם. והכי גרוע שרוב הזמן מסתמכים על פועלים זמנים שינהגו על כלים כאלו ועכשיו לך תמצא משהו עם היתר ועם מצאתה אז צריך לשלם לו יותר! ואל תגידו לי שטוב מאוד עכשיו יהיו פועלים מנוסים כי בהכשרה של ההיתר הזה אתה לומד על 3 כלים שונים. ויש מלא סוגי מכונות נידות! ואני לא חושב שמשהו מחזיק קומביין עם שולחן של 10 מטר רוחב ומלמד עליו!

פורסם

אז מה יעשו? לא ישנו? לא יתאימו תקנים לעולם?

אז קבעו שההיתר מעכשיו יהיה היתר נפרד, נתנו שנתיים התאקלמות.

מי שחשוב לו ההיתר בשביל העבודה היה מוצא זמן לאורך שנתיים לבצע את הקורס! מי שלא לא הפסיד כלום.

אתה אומר שהרשיון לא היה רדום אצלך למרות שאתה לא מחזיק בהיתר תקף מ-2012?!

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...