Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המוסך הזה מניסיון שלי איתם שנים! על הפנים.

ההרגשה שם מצד צוות העובדים זוועתית, יש לי ניסיון איתם מהצבא ומחברות ליסינג שעבדתי בהן.

שירות זוועה יחס שלא מגיע לאף אחד.

כן זה בחינם וכן הוא לא רצה לשלם יותר על טיפול חינם זכותו!

אם נותנים שובר כזה שיטפלו בו כדין לקוח שמשלם אחרת שלא יביאו שוברים כאלו בכלל!

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם חבר שלי זכה לשירות לא מקצועי לפני שנתיים בערך. היה לו רעשים מהגלגל האחורי, סיפרו לו שצריך להחליף חצי אוטו. קפץ למוסך אחר והחליפו לו רק מיסב.

פורסם

היי,

אולי לא הבנתי נכון אבל זטת הדעה שלי:

אני לא מבין מה הבעיה מעבר לזה שקיבלת טיפול חינם, יכול להיות שהיה אצלהם עומס או עבודות קודמות או שהרוויחו בהם יותר

ויכניסו אותך יותר מאוחר.

לגבי שניסו לדחוף לך דברים בלי לבדוק היסטוריה זה באמת לא יפה אבל כל מקום עיסקי ינסה לעשות זאת, שאתה ניח משדרג חבילה

של הטלפון לא מנסים?

רועי

פורסם
גם חבר שלי זכה לשירות לא מקצועי לפני שנתיים בערך. היה לו רעשים מהגלגל האחורי, סיפרו לו שצריך להחליף חצי אוטו. קפץ למוסך אחר והחליפו לו רק מיסב.

עוד דוגמא להגזמה שלא צריך להתייחס אליה ברצינות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא מבין מה אתם פונים אליו בטענות.

זו חווית השירות שהוא קיבל.

כנראה שהוא רגיל לקבל דברים אחרים.

הוא בא עם שובר לנותן שירות, נותן השירות צריך לתת לו את אותו יחס שהוא נותן ללקוחות משלמים.

אותו נותן שירות ככל הנראה לא יודע לתת אותו. הוא חשב על עמלת המכירה שהוא יקבל וזהו.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

אני באמת לא מבין בכלל למה יוצאים פה על פותח השרשור

סליחה אבל עם כל הכבוד, קניתי רכב מסוכנות יד שניה כלשהי, קיבלתי שובר מתנה על כך, אני נגש לממש את המתנה שבחינם כי זה מה שקיבלתי, אם לבעל המוסך לא מוצא חן בעיניו שלא יחתום חוזה על שוברים בחינם עם הסוכנות!! (אני בטוח שהוא מקבל על זה את הכסף שלו מסוכנות הרכב)

או שלפחות מבחינה כלכלית - יקבע יום מיוחד שבו ירכז את כל בעלי השוברים.

עצם זאת שבעל מוסך מרשה לעצמו לדבר בצורה כזו "רק מה שבחינם אתה רוצה" או לזלזל בלקוח פוטנציאלי שמגיע - מורידה לי הרבה נקודות ממוסך כזה.

גם קובע תור כמו בן אדם

גם מגיע בזמן

מבקש רק מה שקיבל

וגם מקבל הערות מטופשות וזמן המתנה של 3 שעות להחלפת שמן, כשעשו לי טיימינג ברכב זה לא לקח יותר משעתיים.

יש מוסכים שיודעים לקבל טוב מאוד שירות בחינם, כי זה המוניטין שלהם ולא חסר כאלו.

הפעם בעל המוסך הנ"ל נפל על מישהו שבמקרה גם רשום בפורום שלנו.

נ.ב - אני בטוח שאם הוא היה מגיע ל"יצאת צדיק" בטוח לא היו מציגים אותו בצורה יפה.

Opel Adam S 2017

פורסם
המוסך הזה מניסיון שלי איתם שנים! על הפנים.

ההרגשה שם מצד צוות העובדים זוועתית, יש לי ניסיון איתם מהצבא ומחברות ליסינג שעבדתי בהן.

שירות זוועה יחס שלא מגיע לאף אחד.

כן זה בחינם וכן הוא לא רצה לשלם יותר על טיפול חינם זכותו!

אם נותנים שובר כזה שיטפלו בו כדין לקוח שמשלם אחרת שלא יביאו שוברים כאלו בכלל!

צודק כל ההתנהלות בין המכונאים-פקידים-לקוחות, לוקה בחסר בלשון המעטה.

פורסם
לא מבין מה אתם פונים אליו בטענות.

זו חווית השירות שהוא קיבל.

תיקון קטן - זו חווית השירות שהוא טוען שקיבל.

אני מקווה שאתה מבין את ההבדל.

פורסם
אני באמת לא מבין בכלל למה יוצאים פה על פותח השרשור

חלק גדול מהתגובות, לא היו מועלות, אם היה שומר את השימוש בתיאור "חוויה מחרידה", לאירועים הכוללים ירי ע"י רעולי פנים וכו'.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
עוד דוגמא להגזמה שלא צריך להתייחס אליה ברצינות.

היכן ההגזמה?

ההצעת מחיר של המוסך עמדה על קרוב ל3000 שח, במוסך אחר החליפו לו מיסב בכמה מאות בודדות של שקלים.

פורסם (נערך)
בזה שהוא מכנה את העובדה שלא סיפקו את השירות בפרק הזמן שהוא ראה לנכון כשירות "מחריד" ושהוא יצא "מזועזע" (וגם "בושה").

באמת?!

מה כבר קרה?!

כמישהו מגזים באופן כל כך בוטה, זה אומר משהו על האופן בו הוא מתנהל וגישתו לנותני שירות.

לא הסתדר, לא הסתדר.

גם לקבל שירות במתנה וגם לבכות על זה שלא מבצעים את השירות בתנאים שהוא רוצה... שלחו אותו לחפש, ובצדק.

תראה, הוא קיבל שובר מתנה אז בתור מקבל השובר הוא הלך למוסך לקבל את מה שמגיע לו. זה שהוא קיבל במתנה לא אמור לגרור יחס מזלזל מצד המוסכניק.

וכן, אני מדגיש- מגיע לו. כי אם הוא מקבל זכות לקבל משהו מספק/נותן שירות- אז מן הראוי שהמוסך יתנהג אליו בדיוק כמו לקוח רגיל ויעניק לו את הטיפול ביחס הראוי בזמן הראוי.

לא יודע מה באמת קרה שם, אם באמת היו ליפטים פנויים או לא, אם משכו את הזמן בכוונה או לא. כמובן שאם רוצים שירות מהיר ולחכות כמה שפחות- כל אחד צריך לכבד את הזמן והשיקולים של הצד השני, וצריך לקבוע תור מתי שמתאים לשני הצדדים.

זה לא סוד וזו לא פעם ראשונה שאני שומע על היחס המזלזל שמקבלי השוברים האלה מקבלים מהמוסכים, בנוסף על ניסיונות העשיקה שבאים יחד איתם (="סבבה, נחליף לך שמן חינם, אבל אתה צריך להחליף גם את כל הברקסים+טיימינג+שמן גיר+פלאגים בעלות של 5000 ש"ח, כבר פירקנו את הכל, מה-לא נתחיל לעבוד?? ").

לפני מספר חודשים קניתי רכב יד2 וקיבלתי שובר כזה מהדואר, התקשרתי לפני והלכתי לאחד ממוסכי סובארו וביקשתי בפירוש רק החלפת שמן+פילטר כמו שמגיע לי בחינם, כי כבר החלפתי פילטר אוויר ופלאגים לבד. קיבלו אותי מהר, העלו את הרכב על ליפט, פירקו את כל הפילטרים/ברקסים ומיהרו לתת לי הצעת מחיר מנופחת. סירבתי לזה וביקשתי שוב שיבצעו רק את החלפת השמן והפילטר. ניסו בכל הכוח לדחוף לי עוד דברים ולשכנע אותי ("שהכל מפורק כבר- מה לא נחליף??). התעקשתי, עשו לי פרצופים והחליפו רק את מה שמגיע לי מהשובר.

אז האם אלך לטפל שם בעתיד? ממש לא.

האם הרגשתי שניסו לדחוף לי מליון דברים במחירים מופקעים? כן.

מה שאני בא להגיד, שאם המוסך מסכים לעבוד עם השוברים האלה- אז שיכבד אותם כמו שצריך ויעניק טיפול רגיל של החלפת שמן+פילטר בלי בלבולי מוח. אם לא מתאים לו/הוא חושב שזה לא משתלם לו- שלא יקח חלק בהסדר הזה. אבל מרגע שהוא מסכים ולוקח חלק- שיעניק טיפול ויחס שווה כמו שהוא נותן לשאר הלקוחות שמשלמים.

הדבר דומה לאופנת הקופונים לאחרונה, שיש הסדרים/רכישות מרוכזות/הנחות עם מסעדות/בתי קפה/נותני שירות אחרים וכך יש ללקוח קבלת מוצר/שירות עם הנחה, ולצד השני יש פרסומת לא קטנה ואולי עוד הרחבה למאגר הלקוחות שלהם וגם הכנסה נוספת (אולי אחוז הרווח מאותה עסקה קטן יותר, אך אם הרווח הכולל עולה- ברור שזה משתלם לו)

אני לא אוהב שנותני השירות האלה עושים פרצופים לאנשים שבאים דרך קופונים וכאלה, כי עם כל הכבוד גם הם מרוויחים מזה, אז לא חוכמה לקבל את הלקוח, לעשות V על גיוס לקוח חדש ולקבל כסף, ואז לזלזל בדרך שבה הם הגיעו אליך.

לא יודע אם וכמה כסף המוסך מקבל במקרה שלקוח מגיע אליו עם שובר כזה, אשמח לשמוע אם מישהו יודע.

יכול להיות שהם לא מקבלים על זה כלום, ו"מוכנים" לקחת את הסיכון כך שלקוח מגיע אליהם לטיפול כזה בחינם, ואז ינסו לדחוף לו כמה שיותר, או לשכנע אותו לטפל אצלם בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי shlomi_e11

שלומי

פורסם
זה לא סוד וזו לא פעם ראשונה שאני שומע על היחס המזלזל שמקבלי השוברים האלה מקבלים מהמוסכים, בנוסף על ניסיונות העשיקה שבאים יחד איתם (="סבבה, נחליף לך שמן חינם, אבל אתה צריך להחליף גם את כל הברקסים+טיימינג+שמן גיר+פלאגים בעלות של 5000 ש"ח, כבר פירקנו את הכל, מה-לא נתחיל לעבוד?? ").

תסלח לי, אבל אני לא יכול להסכים עם תוכן ההודעה שלך.

כי:

1. את הפלאגים היה צריך להחליף כחלק משגרת הטיפול ב- 90,000 ק"מ, ההחלפה זולה מאוד - גם על זה לא תיתן למוסך להרוויח כי יש לך שובר?

2. תכניס את הרכב לטיפול ולא יבדקו לך את הבלמים, חו"ח תעשה תאונה ואז מה? תאשים את המוסך שטיפל לך ברכב בחינם שלא החליף לך בלמים?

לסיכום - טיפול תקופתי שוטף כולל גם בדיקות ש"קופוניסטים" מומחים מבקשים לדלג עליהן כדי לא לשלם למוסך דבר. אבל חלק מהבדיקות הללו הן בדיקות בטיחותיות וחלקן האחר מחייבות החלפת חלפים כחלק משגרת הטיפולים.

אז נכון, הקופון מבטיח החלפת שמן מנוע ומסנן בחינם, אבל האדם הסביר מבין זאת שההחלפה תינתן בחינם כחלק מהטיפול הכולל ברכב.

הקופוניסט דורש רק את החינם - האם הוא צודק? ברור שכן.

אבל, האם ההתנהגות הזו הוגנת ולא חזירית? נדמה לי ששנינו יודעים היטב מה התשובה לשאלה הזו.

פורסם
וכמה עולה הרכב?

אני לא חושב שזה משנה, אבל הרכב היה פוקוס 00-01

האבחנה לא הייתה מקצועית והמחיר היה מנופח.

• תוכן חדש...