Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיזל לפני ההתנעה יש פעילות של פלאגים שמחממים את תא השריפה כדי להביא אותו לטמ"פ מתאימה להתנעה

אם אין מספיק זרם לפעולת החימום אזס הרכב לא יתניע גם אם יגררו אותו עם רכב אחר וישחררו קלאטש,

לפחות ככה זה בגולף דיזל שלי

פורסם

חברים לא צריך יותר מידי הודעות לדבר כזה

תסכמו את זה בצורה פשוטה

ששתי אנשים ידחפו את הרכב, אחד ישב בפנים בתא הנהג, משלבים לשני לוחצים גז וזורקים קלאץ ושלום על ישראל.

ואם זה לא מצליח, ישנה פומפה - תפתח את המכסה של הפילטר סולר, תפמם טוב, תן לסולר לזרום קצת החוצה, תסגור תפמםפ שוב עד שזה יתקשה מאודמאוד , ואז תניע

פורסם

אני אנסה לסכם את כל הנושא - עקב ריבוי ההודעות:

1. ההנעה בדחיפה אמורה לעשות בדיוק את אותה הפעולה שעושה הסטרטר , כלומר לסובב את גלגל התנופה עד שהתערובת ממערכת הדלק והניצוץ ממערכת ההצתה יעשו את שלהם וימשיכו את פעולתו של המנוע.

2. אם המנוע אינו מחובר לגלגלים באופן קשיח (בגיר ידני החיבור הינו קשיח , כלומר יש חיבור פיזי , למרות שהוא עובר דרך מערכות תמסורת כגון גיר ודיפרנציאל . בגיר אוטומטי אין חיבור כזה , אלא התנועה מועברת ב(רמה העקרונית) באמצעות שמן ) לא יעזור לסובב את הגלגלים , כי התנועה לא תגיע למנוע , ולכן נסיונות הנעה של רכב אוטומטי בדחיפה לא יועילו.

3. למנוע דיזל יש התנגדות לסיבוב גדולה משל מנוע בנזין מקביל , הן עקב חלקים פנימיים כבדים יותר , הן בגלל יחס דחיסה גדול יותר (מעל 1:20 בממוצע מול 1:10 בממוצע בבנזין) , והן בגלל שמנוע דיזל צריך מהירות סיבוב יותר כדי להצית את התערובת באמצעות חום (להבדיל מבנזין , שם מקבלים ניצוץ מהפלאג).

4. במנוע דיזל רצוי מאוד לדאוג לחימום מוקדם של תאי השריפה (בכל צילינדר יש גוף חימום המחמם את תא השריפה ,לטובת הצתה יותר קלה בתחילת ההנעה) - אבל זו לא חובה. עם קצת התעקשות מנוע דיזל יניע גם על קר -במחיר הרבה עשן שחור ופעולה לא יציבה בדקות הראשונות.

5. כמובן שאזעקות ואימובילייזרים המנתקים את ההצתה/אספקת הדלק וכו' חייבים להיות מנוטרלים ,אחרת גם אם תרדו מי-ם עד מוצא לא מצליחו להניע.

6. איזה הילוך לשלב? בעיקרון כל הילוך אפשרי , הכל עניין של התנגדות המנוע. ככל שההילוך יותר נמוך , תצליחו לסובב את המנוע יותר מהר (כל סיבוב של הגלגלים יתורגם ליותר סיבובים במנוע) , ולהיפף - ככל שההילוך יותר גבוה , יהיה לכם יותר קל בדחיפה , אבל תתנו פחות סיבוב למנוע וסיכויי ההנעה יהיו קטנים יותר.

אם הקטע קצר ויש ירידה , רצוי ללכת על הילוך שני , שיסובב את המנוע יותר מהר. אם הקטע יותר ארוך ומישהו דוחף - אני נוהג בד"כ ללכת על הילוך שלישי , כדי שהמכה שיקבל הדוחף (ולא פחות חשוב , מערכת ההינע , הגיר והקלאץ') תהיה "רכה" יותר.

מייד אחרי ההנעה יש לתת תשומת לב לגז (לספק מספיק דלק למנוע) וללחוץ מייד על הקלאץ' , כדי שהרכב לא יזנק קדימה מהר מדי ו/או יכבה עקב חוסק כח.

כמובן שאם הירידה הפוכה ניתן להניע ברוורס , זה לא משנה למנוע (שינוי הכיוון הוא בגיר ,לא במנוע).

7. סוויץ' פתוח לפני כל נסיונות הדחיפה - אחרת אין הצתה/אספקת דלק למנוע והרכב לא יניע.

עוד דבר קטן - בקשר לניקוז האוויר בדיזל .

בעיקרון עומרי צודק. לא ניתן להניע דיזל ללא ניקוז כל האוויר מהמערכת , כי מנוע כזה ,ללא אספקת סולר ללא אוויר למערכת ההזרקה -לא יניע/יעבוד.

במקרה הספציפי הזה הניקוז לא יעזור ,כי הבעייה היא ממים במערכת ולא אוויר.

יש לנקז את כל הסולר מהרכב (טנק דלק ,צנרת , מנוע) ולמלא חדש , לנקז אוויר וג'יפה - ואז לנסות להניע.

כמו כן , בקסארה הניקוז הוא באמצעות פומפה , ברכבים מסויימים באמצעות ידית ,ברכבים אחרים באופן אוטומטי - כל רכב והפטנט שלו. אם אתם נוסעים על מנוע דיזל , אחד הדברים היותר חשובים לדעת...

פורסם
בגיר אוטומטי אין חיבור כזה , אלא התנועה מועברת ב(רמה העקרונית) באמצעות שמן ) לא יעזור לסובב את הגלגלים , כי התנועה לא תגיע למנוע , ולכן נסיונות הנעה של רכב אוטומטי בדחיפה לא יועילו.
מדויק חלקית. בחלק (קטן) מהגירים האוטומטיים כן ניתן להניע בדחיפה, זה תלוי למיטב ידיעתי גם במיקום של משאבת השמן שלהם, אבל צריך מהירות הרבה יותר גבוהה כדי שהמנוע יסתובב. את הנגמ"ש הצה"לי למשל, ניתן להניע בגרירה.

בעיקרון עומרי צודק. לא ניתן להניע דיזל ללא ניקוז כל האוויר מהמערכת , כי מנוע כזה ,ללא אספקת סולר ללא אוויר למערכת ההזרקה -לא יניע/יעבוד.

עם מספיק עקשנות (למצבר אין בדרך כלל עקשנות כזו, כי הוא נגמר, שלא לדבר על הסטרטר שעלול להישרף, אבל כשגוררים עם רכב אחר, אין בעיה להתעקש) ניתן להניע מנוע דיזל גם ללא ניקוז אוויר. הוא יניע, יגמגם, ויתארגן על עצמו תוך כמה דקות.

כדאי לשים לב, בכל מקרה, שברוב הרכבים שאתם מכירים, עם מצבר גמור לחלוטין הרכב לא יניע, כי ברז חשמלי פותח לו את משאבת ההזרקה, ובלי חשמל אין דלק. במשאבות הזרקה שהברז מופעל מכנית (טרקטורים, גנרטורים) , אין בעיה: לא צריך בכלל חשמל כדי להניע.

פורסם
לא נדלקת לי שום נורית של המים בסולר כי נראה לי שאין לי נורית כזאת.
אתה קולט עד כמה המשפט הזה הזוי?

:shock:

פורסם
רק שאלה...

למה מניעים בדחיפה בהילוכים יותר גבוהים כמו 2 או 3 ולאו דווקא הילוך ראשון?

יוסי .

אתה חייב , אבל חייב לייצר לעצמך עוד הודעה מיותרת ?

חזור לתשובתי וקרא את סעיף 6, הפעם בעיון.

פורסם
רק שאלה...

למה מניעים בדחיפה בהילוכים יותר גבוהים כמו 2 או 3 ולאו דווקא הילוך ראשון?

6. איזה הילוך לשלב? בעיקרון כל הילוך אפשרי , הכל עניין של התנגדות המנוע. ככל שההילוך יותר נמוך , תצליחו לסובב את המנוע יותר מהר (כל סיבוב של הגלגלים יתורגם ליותר סיבובים במנוע) , ולהיפף - ככל שההילוך יותר גבוה , יהיה לכם יותר קל בדחיפה , אבל תתנו פחות סיבוב למנוע וסיכויי ההנעה יהיו קטנים יותר.

בהילוך ראשון, התנגדות המנוע היא כזו שהרכב עלול להיעצר בבת אחת, עוד לפני שהמנוע הסתובב.

ברכבים עם יחס הספק/משקל גבוהים הגלגלים המניעים פשוט ינעלו ברגע עזיבת המצמד אם ההילוך יהיה נמוך מדי. בDR600 שלי אין מצב לעבור את מהלך הדחיסה של הבוכנה אם האופנוע לא בהילוך שלישי לפחות.

פורסם

תודה חברה על העזרה.

לא הצלחתי להתניע עם הכבלים.

אבל כנראה בעיה היא הרבה יותר חמורה... אני לא לא יודע איך מנקזים מים מהסולר (ובדקתי אין לי פומפה לניקוז).

נראה לי אני יזמין "עזרה ראשונה" מ.מ.ס.י :cry:

סובארו - B3 בנזין 2008 1.5L

פורסם

קודם כל האוטו שלך SDI , אם אני לא טועה לפי הסמל , וכן יש לך פומפה יתכן כמו שאמר RaderJedi והיא בצורת ידית או משהו כזה , ככה היה ב306 2001 שהיתה אצלי מספר שבועות.

לבחור שאמר שניתן להניע בלי להוציא אוויר יש לי חדשות בשבילך:

אם יש אוויר בכמות גדולה, וניקזתה סולר החוצה ולא הוצאתה אוויר כמו שצריך, האוטו יניע - אחרי אימוץ גבוהה של הסטרטר , ויתכבה מיד. גם אם תתן גז - אם יש בועות בצינורית שיוצאת מהפילטר סולר לא יעזור לך כלום. ועוד דבר , אם לא תוציא אוויר בצורה טובה מספיק , תגלה - כי יש לך רעידות מאוד קטנות ומורגשות בסרק.

לבחור עם ה SDI , אני מצטער שאינני גר לידך ואני לא יכול לעזור. אם היתי גר קרוב היתי עוזר.

הרי לך הוראות מדויקות:

1. חפש בורג ממיכל הדלק שמאפשר ריקון הסולר. לא צריך להיות מכונאי גדול. תרוקן את כל הסולר החוצה מייד.

2.פתח את הפילטר סולר - והחלף אותו באחד אחר, אפילו תחליפי כך שתוכל לנסוע מספר ימים לפי רצונך.

3.השאר את הבית של הפילטר פתוח , מצא את הפומפה (יש פומפה. באחריות. חייבת להיות) ותפמפם עד שהמערכת תתרוקן מסולר לגמרי.

4.מלא מעט סולר בכוסית הפילטר, הכנס את הפילטר במקומו - סגור והברג היטב. אם יש לך גומיה על הבית וודא שהיא מונחת היטב.

5. תדלק לפחות 5 ליטרים (אפשר גם פחות אני ממליץ 5) (סע במונית ותמלא לך חמישה בקבוקי סולר) פמפם היטב עד שכבר לא ניתן יהיה ללחוץ לחלוטין! דאג שבזמן שאתה עושה זאת , מישהו ישב במושב הנהג ילחץ את דוושת האצה עד סוף הטווח שלה, ובעודך מפמפם בעוז, שיתן חימום קל ויניע (וישאיר את הרגל על הדוושה! ל 3 שניות לפחות) זהו.

סע מייד לתחנת דלק טובה, ואל תדלק בתחנות הבאות זה קרה גם לי:

אנרגיה 2000

קורמה 2000

רץ 2000

ובעקרון כל מה שיש בשם שלו 2000.

אל תתפתה למחיר הזול של הסולר - זה לא כדאי!

פורסם

לבחור שאמר שניתן להניע בלי להוציא אוויר יש לי חדשות בשבילך:

אם יש אוויר בכמות גדולה, וניקזתה סולר החוצה ולא הוצאתה אוויר כמו שצריך, האוטו יניע - אחרי אימוץ גבוהה של הסטרטר , ויתכבה מיד. גם אם תתן גז - אם יש בועות בצינורית שיוצאת מהפילטר סולר לא יעזור לך כלום. ועוד דבר , אם לא תוציא אוויר בצורה טובה מספיק , תגלה - כי יש לך רעידות מאוד קטנות ומורגשות בסרק.

בפעם הבאה שדיזל יניע לי ללא ניקוז אוויר אני אדבר איתו שזה לא בסדר, וזה לא תואם את החדשות שזה עתה נחשפתי אליהן. מבטיח. :wink:

• תוכן חדש...