Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכשיר לבדיקת הארקה בבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שיש כל מיני סוגי מכשירי loop meter שבודקים תקינות הארקה בבית, מחברים/מבצעים את הבדיקה בכל שקע בנפרד.

מישהו מכיר מוצר מומלץ כזה?

פורסם

יש מכשירים כאלה, אבל לפי מה שזכור לי חלקם מקפיצים את ממסר הפחת בזמן בדיקה, ולכן צריך לגשר אותו לפני הבדיקה.

הבנתי שכיום יש מכשירים שבודקים את הארקה ללא גישור הפחת, אבל אני משער שהם יקרים יותר משמעותית ופחות מתאימים למשתמש ביתי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לאבא שלי יש תקע צהוב עם נורה שמזהה אם הפאזה הפוכה, עוד נורה שאני לא זוכר מה עושה, וכפתור לבדיקת הארכה שאכן מקפיץ את הפחת.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אני מבין שאחת הבדיקות של המכשיר זה להקפיץ את הפחת והבדיקת תקינות של השקע (כולל הארקה כמובן) לא תקפיץ את הפחת?

אני צריך מכשיר נטו לבדיקת הארקה (אין לי בעיה שיבדוק עוד דברים על הדרך) אבל מבלי שיקפיץ לי את הפחת, כי אני מתכוון לבדוק כל שקע ושקע בבית.

את הפחת אני בודק עצמאית אחת לתקופה ומוודא שאכן נותק החשמל בשקעים, להקפיץ את הפחת בכל בדיקה של כל שקע נראה לי לא כל כך בריא למוצרי החשמל שמחוברים לחשמל..

פורסם

יש לי כזה (צורה מעט שונה) אבל המחיר שדורשים על המוצר הזה מופרז לחלוטין !

קניתי את שלי לפני כמה שנים בהום סנטר בסביבות 30 שקלים.

אבל חובה לכל בית לבדוק את השקעים איתו

קובי

:-)

פורסם

כשראיתי בודקים של חברת חשמל עורכים בדיקה בבית היה להם מכשיר דמוי התקע הזה והוא בודק רק הארקה

כשהארקה תקינה הוא מצפצף ואין עליו נורות או לחצנים, והוא לא מקפיץ את הפחת.

כנראה שהוא סוגר מעגל בהתנגדות שפחותה מ30 מיליאמפר (נתון הניתוק של מרפית הפחתים) ולכן הוא יודע להזהות הארקה אך לא מקפיץ אותה, או שזה עובד בשיטה אחרת - זה מה שאני ראיתי בשטח

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

המכשיר כבר הספיק להגיע, יאמר לזכותם שממש דקות אחרי ההזמנה הוא נשלח וכבר קיבל מס מעקב. הגיע למחרת.

המצב האידיאלי הוא שרק הנורה הירוקה תהיה דולקת, זה מצב תקין.

עושה רושם שמבחינת הארקה ופחת אנחנו בסדר, נבדוק אצל אחרים (;

פורסם

תתחדש!

וכל הכבוד על השירות המהיר. הבנתי שהבעיה נפתרה.

בכל זאת, אציין שאני משתמש בטסטר שני הדקים (בניגוד למברג - הדק אחד) של 220V עם נורה (יש כאלה עם צפצוף), ואני בודק הארקה ע"י קיום מתח בין הארקה לבין המופע (פאזה).

עוד שיטה לא מומלצת להקפצת הפחת היא חיבור בין ה-0 לבין ההארקה. רק להיזהר לא לחבר את הפאזה להארקה ללא צרכן!

בכלל, עבודות חשמל באמת מומלץ להשאיר למי שמוסמך לכך. גם מי שמוסמך - עניין של זמן עד שיתחשמל.

• תוכן חדש...