Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קשה לי להאמין שקיים נתיך שמחובר ישירות למנוע החשמלי של המשאבה מכיוון שנתיך הינו יחסית רכיב מאוד איטי בכדי להגן על מנוע חשמלי של הגה הכוח.

איזה כייף לי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז איך זה מתפקד במשאבת דלק? הרי שם בטוח שיש נתיך כדי לשמור על המנוע במשאבה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אכן למשאבת הדלק קיים נתיך בכדי לשמור על מערכת החשמל. אבל אל תשכח שמבנה המשאבה שונה וגם תנאי העבודה של שתי המשאבות שונים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש סיבה שלא יהיה נתיך? או לחילופין מנגנון הגנה שמנתק את הזרם כשהמשאבה מתחילה להתחמם?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
קשה לי להאמין שקיים נתיך שמחובר ישירות למנוע החשמלי של המשאבה מכיוון שנתיך הינו יחסית רכיב מאוד איטי בכדי להגן על מנוע חשמלי של הגה הכוח.

אבל אתה יודע שתפקיד הנתיך הוא (בעיקר) להגן על החוטים המובילים לצרכן ולא על הצרכן עצמו.

דני

פורסם (נערך)
יש סיבה שלא יהיה נתיך? או לחילופין מנגנון הגנה שמנתק את הזרם כשהמשאבה מתחילה להתחמם?

בהחלט יישנם כמה סוגי הגנות למנוע החשמלי. לדוגמא ברכבים עם מערכת הגה כוח אלקטרומכנית כלומר ללא משאבה הידראולית:

1. חיישן טמפ' שמנטר את הטמפ' של המנוע החשמלי ובמידה והטמפ' עולה מעל 100 מעלות צלזיוס עוצמת התגבור של הגה הכוח יורדת בצורה ניכרת בכדי לשמור על המנוע החשמלי ומערכותיו.

2. ניטור צריכת הזרם החשמלי על-ידי המנוע.

בהחלט קיימים נתיכים למערכות הקשורות למערכת הגה הכוח החשמלי כמו מחשב הגה הכוח, מערכת בקרת חשמל.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• ספונסר פורום
פורסם

למשאבת ההגה החשמלי הזה קים נתיך 50 אמפר והוא נמצא בבית הנתיכים הראשוני שעל המצבר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

היום בדקתי את ה"תופעה" ברכב חדש אחר מאותו סוג וזה בדיוק אותו דבר.

ככה זה בכל הרכבים הללו וכנראה שככה זה צריך להיות.

תודה רבה וסליחה על בלבול המוח המיותר!

פורסם

רון, הנתיך של 50 אמפר לא מחובר ישירות למנוע החשמלי אלא ליחידת הבקרה J500 שהינה חלק אינטגרלי מהמנוע החשמלי ותפקידו להגן על החיווט החשמלי ועל מקור המתח של הרכב ולא על המנוע של המשאבה (אכן זה נשמע לך קצת שונה אבל ככה זה).

יחידת הבקרה מנטרת את הטמפ' ובמקרה שהטמפ' עולה מעל 100 מעלות צלזיוס המחשב מוריד את עוצמת התגבור בכדי להגן על המנוע.

במקרים חריגים מחשב הגה הכוח עלול לנתק את המנוע החשמלי/משאבה גם ל-15 דקות.

• תוכן חדש...