Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רציתי לשאול שאלה לגבי מידת צמיג.

יש לי טויוטה קורולה 2001 המידה של הצמיגים היא 185/65/14.

ושכן שלי רצה לזרוק צמיג חדש של פירלי במידה 195/65/14.

הצמיג יתאים לי ? יכול לשמש אותי כרזרבי ? תודה.

פורסם

א. תקרא את חוקי הפורום ותערוך את הכותרת.

ב.יש שרשור על אישור מידות צמיגים שונים ברכבים שונים, תסתכל שם מה מאושר לרכב שלך.

פורסם

סביר להניח שלא, אבל אולי כדאי לבדוק בכל זאת

1. אתה מגדיל את קוטר הגלגל

2. לפחות בהונדה הג'נט המקורי לרוחב צמיג 185 הוא ברוחב 5.5", וצמיג ברוחב 195 צריך לשבת על ג'נט של 6".

אתה יכול לברר על זה בצמיגיה או במכון טסטים.

פורסם

אני לא בטוח שיש על כך איסור מפורש בחוק (רק לגבי גלגל חלופי ורק לנסיעה עד לתיקון כמובן!)

אבל!!!

אני לא הייתי ממהר לקפוץ על המציאה. אין שום משמעות לכך שהצמיג חדש, כיוון שהוא במידה שונה מהצמיגים שלך!

בעקרון גלגל חלופי קטן הוא קל יותר מהגלגל המקורי אבל באותו קוטר חיצוני, מה שלא קורה כאן, וגם גלגל כזה מוגבל במהירות (80) ומיועד לנסיעה עד לתיקון התקר.

בכל מקרה עדיף צמיג במידה שלך, לא משנה תאריך/שחיקה כל עוד זה בגבולות הסביר.

פורסם
סביר להניח שלא, אבל אולי כדאי לבדוק בכל זאת

1. אתה מגדיל את קוטר הגלגל

לא נכון. קוטר הגלגל הכללי נשאר אותו דבר. שני הצמיגים במידה 14" עם חתך זהה.

מה שגדל זהו רוחב הצמיג, לכן צריך לבדוק שרוחב הצמיג מתאים לג'אנט ושהמידה החדשה מאושרת להתקנה ברכב המדובר.

וכמובן הכי חשוב לבדוק את מצב הצמיג ואת עומק החריצים.

פורסם
לא נכון. קוטר הגלגל הכללי נשאר אותו דבר. שני הצמיגים במידה 14" עם חתך זהה.

מה שגדל זהו רוחב הצמיג, לכן צריך לבדוק שרוחב הצמיג מתאים לג'אנט ושהמידה החדשה מאושרת להתקנה ברכב המדובר.

וכמובן הכי חשוב לבדוק את מצב הצמיג ואת עומק החריצים.

לא נעים להגיד, אבל בעל מקצוע שלא יודע שהקוטר גדל, אם מגדילים רוחב??? החתך זה יחס, זה לא מידת אורך.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

החתך נמדד באחוז מרוחב הסוליה משמע חתך 65 שווה 65% מ-185.

אם מגדילים ל-195 ונשארים עם חתך 65, הקוטר הכללי משתנה במ"מ ספורים בלבד.

פורסם

הקוטר גדל ב-0.5 אינץ כלומר 1.27 ס"מ.

tirecomp.png

האם זה לא יפריע לפעולת ה-ABS או בקרת יציבות? אני מניח שלאוטו ישן זה לא משנה.

יש לי רעיון לפותח השרשור, קח את הצמיג החדש, לך לפנצריה ותחליף עם צמיג במידה המתאימה, אפילו משומש במצב טוב.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

הקוטר גדל (באופן תאורטי) ב:

0.65*10מ"מ*2= 13 מ"מ שהם 1.3 ס"מ. התוצאה שקיבלת נובעת מעיגול במעבר ממידות אנגליות.

TIRE CLUB

חשוב להדגיש שגם אם המידה מאושרת ברישיון, חל איסור חמור לנהוג כך בשגרה (אלא בתור גלגל חלופי בלבד, ואז אני לא בטוח אם צריך ממש אישור למידה, לפי התקנות). בכל מקרה, ההבדל בקוטר הוא משמעותי!

אוסיף שבשגרה בכלל מומלץ לנהוג עם שני צמיגים זהים (דגם, גיל, ק"מ שעברו) על אותו סרן. הס מלהזכיר קומבינות כנ"ל!

• תוכן חדש...