Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה לא גטס 2005 1600? (או: אלטרנטיבות ב18,000)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהי יקרה לי ביקשה עזרה בחיפוש רכב, להלן הדרישות:

סופרמיני, אוטומטי, אמין, שנתון גבוה, מספיק חזק להתמודד עם פרויד על בסיס יומי, ושיעלה סביב ₪18,000

האינסטינקט הראשוני היה להציע לה לקחת הלוואה כלשהי ולהשלים לכ₪25K כדי שתוכל לרכוש גטס 1.4 GLI, אבל אי אפשר, אין כסף, אז בחזרה לתכנית המקורית.

ואז עלה לי הרעיון לחפש גטס GLS 1600 2004/5/6.

למה בעצם? כי היא נוסעת בסה"כ 4000ק"מ בשנה, ככה שעניין הדלק (לעומת 1.4) לא מהווה שיקול. מעבר לזה שבשנים ההם 1.6 ו 1.35 שתיינים באותה מידה, רק שה1.6 חזק בהרבה (פרויד), וכמובן שכל ה1.6 הן GLS ככה שלא צריך לסנן עשרות אנשים שמנסים למכור GLF במסווה של הגרסה המפוארת יותר.

הדבר היחיד שמטריד אותי זה עניין הסאנרוף, בכל זאת רכב כמעט בן 10, מספיק בעלים אחד שיחפף בטיפולים ויתחילו שם נזילות\חלודות והשד יודע מה.

או שאני טועה?

בקיצור אני מחפש חיזוק חיובי לעצה שנתתי או אלטרנטיבה שתתאים לדרישות בטווח המחירים הזה.

רכבים שנפסלו: לאנסר ואקסנט (כי גדולים ולא צריך את זה), כל דבר ידני/רובוטי/רציף.

היא צריכה משהו עם אמינות ללא דופי אחרי שאכלה קש בעשרות אלפי שקלים לאורך השנים מדייהולט שהייתה לה.

תודה לכל מי שיטרח לקרוא ולהגיב, חג שמח ושנה טובה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

למה לא? כי קשה מאוד למצוא.

למה כן? כי הרכב זריז מאוד ויותר חסכוני מה1350/1400

כי הוא מאוד מאובזר, 4 כריות אוויר, צמיגים גדולים ורחבים יותר, סאן רוף ועוד.

אמין מאוד וזול לתחזוקה ברמה מצחיקה- טיפול 10K עולה 300 ש"ח וזה אם אתה משקיע בשמן איכותי.

לגבי הסאן רוף- אני לא מחפף ומאוד פדנט, ולכל הרכבים שלי עד היום היה סאן רוף (כולל לגטס המדוברת) ואף פעם לא עשיתי לו שום טיפול וגם לא היו בעיות.

אשמח לדעת על איזה טיפול אתה מדבר...

תודה.

פורסם

תשמע, הסאנרוף היחיד שיצא לי לראות היה מותקן ב206 של בת דודה שלי. (שנת 2006 נדמה לי, או 2004, לא זוכר)

הוא חרק כמו דלת בסרט אימה, בנסיעה מהירה הרעיש כמו גגון ב₪10 ובחורף נזלו דרכו מים.

אני מניח שזה לא יצא ככה מהמפעל.

לכן אני שואל, כי פשוט לא יודע.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מה שfish כתב לגבי היכולת למצוא אחת כזאת.

אם תצליח למצוא - מצויין.

גם פיאט פונטו דינמיק עם הגיר הרציף מומלצת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הסאנרוף של ה206 הוא לא דוגמא לכלום, הוא ייחודי, מורכב, וידוע באורך חייו הקצר ובבעיות שבו.

בלנטיס שלנו יש סאנרוף "סטנדרטי", קרוב לוודאי דומה לזה שבגטס. עובד מעולה, אטום לחלוטין ושקט, ללא שום טיפול. זה לא צריך להפחיד אתכם.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

החלונות בגג ב206 ידועים לשמצה.

ב206 היו לך 2 אופציות, או חצי גג מקורי מהחברה שהיה מתקלקל 4 שנים אחרי ייצורו (האחריות לרכב היא ל3 שנים)

או חלון גג בהתקנה מקומית בארץ שגם הוא לא מדהים.

בגטס 1.6 GLS הגג הוא מקורי מהיצרן וטפו טפו עד עכשיו הכל בסדר איתו (שנת ייצור 2006)

אף פעם לא עשיתי לו שום טיפול בדיוק כמו שלא עשיתי שום טיפול לכל חלון אחר ברכב...

פורסם

יופי, מעולה. בדיוק מה שרציתי לשמוע.

תודה לכולם

פורסם

יש לשכן שלי אחת כזאת.

לפי מה שאני רואה אצלו מתחילה להתפתח אצלו סביב מסגרת הסאנרוף חלודה סביב המסגרת.

תבדקו לפני הרכישה בסך הכול רכב אמין פשוט לתחזוקה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

לי יש גטס 1600 בגרסא הידנית ( שנת 2005 ).

כרגע הסאנרוף מתפקד מצויין אין נזילות או משהו דומה, מה שכן בחלק העליון של הגומייה יש קמטים שלא משפעים על האיטום של הסאנרוף.

אני חשבתי בהמשך לטפל בזה, אבל אני דיי חושש מהאיכות של העבודה בארץ.

חשוב לציין שהסאנרוף מגיע מקורי מהיצרן ולא התקנה מקורית בארץ.

לגבי המנוע והמכלולים הם נורא זולים לאחזקה, המנוע זה אותו מנוע של לנטרה באותם שנים.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם

בידיוק מכרתי אחת כזאת לפני חודש. רכב בן עשר. נמכר ב-20K. אמין בצורה יוצאת דופן. פרסמתי ובאותו הערב קיבלתי כבר כמה טלפונים. אחד מאלה שהתקשר הגיע בבוקר למחרת וקנה את הרכב. בזמן שהסתובבתי איתו קיבלתי עוד 10 טלפונים מאנשים אחרים. בסוף מכרתי ב-1500 מעל המחירון. הרכב מבוקש מאוד. בהצלחה, ואם אתה מוצא אחת עם נתונים טובים, כדאי לקפוץ על המציאה. היה עושה לי בממוצע 1:12, כך שלא נורא בכלל מבחינת צריכת הדלק.

פורסם

הבנתי היום למה התכוונתם בנוגע ל'נדיר'.

הרכב היחיד במרחק נורמלי ממני מופיע כ"שמור ממש כמו חדש", זה מה שכתבתי עליו בפייסבוק:

getz.png

כנראה שאצטרך להרחיב את החיפוש לאזורים יותר רחוקים ו\או לחשוב על 1350 מפוארת :/

פורסם

במחיר כזה אפשר לקנות משפחתית. בכביש של פרויד יש סיבובים די חדים, בקרוב תקופה של גשמים ואחיזה חשובה מאוד.

למה לקנות סופר מיני, כאשר בתקציב כזה אפשר לקנות למשל פורד פוקוס? היא בטיחותית יותר מגטס, נכון שהמנוע לא טיל בליסטי, אבל מסתדר לחלוטין עם עליות של חיפה. רק צריך למצוא אחת שמורה מאדם מבוגר.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הגברת נהגה לבד ברכב משפחתי ארוך המון שנים בלי שום סיבה מוצדקת.

אחרי שהרכב הלך קיבלה סוזוקי ספלאש מהביטוח לחודש והתאהבה בגודל הזה.

אין לה שום צורך בסדאן, בכלל, אף פעם.

אחרת הייתי מוסיף לאנסר ואקסנט לרשימה, הרבה יותר קל למצוא כאלה.

פורסם (נערך)

אני לא סתם ממליץ כי ניראה לי. אני נוסע בכבישים האלו לעיתים קרובות מאוד עם מזדה 2. לפי ניסיוני לרכב באופן קריטי חסרה אחיזה בסיבובים של פרויד, וכאשר הכביש רטוב נכנסת לפעולה מערכת ESP. לגטס יש מערכת ESP בשנתונים האלו?

ובכלל בטיחות אקסטרא שווים כמה טיפות דלק.

כמובן הכל לשיקולכם. אבל מעבר לגודל וקלות חנייה, אני ממליץ לקחת בחשבון פקטור חשוב לא פחות והוא הבטיחות וזה כולל גם בטיחות אקטיבית כמו אחיזה.

נהגתי בפורד פוקוס מהשנתונים המדוברים ולפי התרשמות שלי הרכב טוב מאוד יחסית לקטגוריה. נסעתי בגטס וממש לא אהבתי. אי אפשר להשוות אפילו. מעבר לזה, גטס היא לא שיא החיסכון.

עריכה:

הנה מבחני ריסוק:

http://www.euroncap.com/tests/hyundai_getz_2004/199.aspx

http://www.euroncap.com/tests/ford_focus_2004/204.aspx

הפוקוס טובה באופן משמעותי. ולא חייבים לקחת סדאן, יש גם הצבק. לדוגמא (אין לי קשר למוכר, לא מכיר את הרכב):

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicCar.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=512eff304ef705ae1d581a8984b304d071d&Code=d0bda2eb630d53abad2db5d20b840fb2

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בעיית אחיזה בפרויד נובעת מכך שהאימבצילים החליטו לגרד את הכביש באופן קבוע. ולחשוב שיש 2 אוניברסיטאות בעיר הזו, אחת מהן זה המכון הכי נחשב להנדסה שיש לנו בישראל. המצב אבוד.

• תוכן חדש...