Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מצאנו רנו מגאן שנראה שעונה לדרישות שלנו.

היא מסוף 2008, עם פחות מ-100,000 ק"מ ויד 1.

האם תהיו מוכנים להעיף מבט על ספר הטיפולים ולחוות דיעה?

ניסיתי ואין לי מושג מאיפה להתחיל.

איך אני יודעת שהיא טופלה בזמן, ושאין תקלות חוזרות.

נראה לי שנקנה אותה.

אני תוהה, במידה וספר הטיפולים נראה טוב, אם עדיין צריך להשקיע בבדיקת מוסך.

עוד דבר שקצת מדאיג אותי הוא שהרכב עומד כבר כמה חודשים.

בעל הרכב אומר שמדי כמה ימים הוא מניע אותו.

ושאלה אחרונה- הרכב אמור לעבור טסט באוגוסט. מה נהוג במקרה כזה? מי אמור לשלם על הטסט? לבקש שזה יירד ממחיר הרכב או שאין סיבה?

מה דעתכם?

תודה רבה!

20140709_170403.jpg20140709_170428.jpg20140709_170501.jpg20140709_170510.jpg20140709_170521.jpg

פורסם

מההיסטוריה שהוצגה לא נראה שהיו תקלות מיוחדות. כמו"כ יש עוד שנתיים עד החלפה רצועת טיימינג (טיפול שעלותו גבוהה)

לא קונים רכב ללא בדיקה במכון (שאת תבחרי)

אם הרכב עומד כמה חודשים כדאי לעשות טיפול מייד לאחר הרכישה.

לגבי הטסט - אין כללים הכל תלוי במו"מ. בד"כ מורידים מהמחיר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קצת חשוד שרכב במצב כזה עומד- אפשרות אחת מעוניינים להיפטר ממנו (יש לך אפשרות לנגוס במחיר עוד טיפה) . אפשרות שנייה (יש תקלה רצינית).

צריך לבדוק היטב (ורצוי במכון גירים עם מכשור מתקדם שלהם) את הגיר הזה - תקלה בו יכולה להתחיל מהחלפת שסומי ויסות לחץ (1500-2000 ש"ח) ויכולה להגיע גם לשיפוץ יקר. כמו כן,המתיני לתגובה נוספת,האם קיים ברכב הזה פולי דיפייזר (גם זה חלק,שאם קיים נוטה לעשות צרות צרורות וגם שם ההחלפה לא זולה).

אם שני אלו תקינים,לקחת לבדיקה במכון ואם אין עז כמו תאונה קשה /בעיה של שעבוד/משכון וכו' ,לא רואה סיבה לשלול את קניית הרכב,שעל פניו נראה שמור ומטופל.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה.

הם קיבלו רכב נוסף מהחברה (ובאמת היו שני רכבים נוספים שם), ואומרים שהרכב עמד כדי לא להעלות קילומטראז'.

אני לוקחת את הרכב לבדיקה ב"מבדק" בהרצליה. האם בדיקת גיר היא חלק מהבדיקה?

אם לא, איפה עושים אותה? ואיך בודקים אם יש פולי דיפייזר (מה זה?)- האם לפי הדגם אפשר לדעת, או שזה תלוי רכב ספציפי?

פורסם

בודקים את הגיר ואת המנוע.

הגיר בשנים הללו הרבה פחות בעייתי מהשנים הראשונות של הדגם.

את נושא הפולי יבדקו כחלק מבדיקת המנוע, ואם הוא תקין - אין מקום לדאגה (כרגע)

יש לציין שלרכב באופן כללי פונטציאל לתקלות שחלקן לא זול לתיקון (ראי בשרשור הזה)

הפונציאל הזה מיתרגם למחירים נמוכים בשוק המשומשות (מגאן 2008 מליסינג נמכרת באזור 20000 ש"ח כך שאחת מיד פרטית צריכת להמכר בין 25000 ל-30000 ש"ח לכל היותר)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

****נא לא לפתוח שרשורים מקבילים באותו עניין. זה מקשה על החברים להגיב ו\או לעקוב****

הי,

אולי זה מיותר, כי בן זוגי קנה מקודם את הרכב.

אני ראיתי את הדוח רק עכשיו והוא נראה לי קטסטרופלי.

מישהו מוכן, בבקשה, להרגיע אותי?

ולהגיד שזה לא נורא ורק כסת"ח של המכון?

האם יש משהו שנראה שקריטי לתקן בהקדם?

סליחה על התמונה החתוכה.

תודה,

כרמית

2014-07-10 16.43.33.jpg

פורסם

רוב הפרטים הם כסת"ח קבוע, ואין מה להילחץ.

רצוי לבדוק את עניין הברקסים, ולבצע סריקה במחשב כדי לראות מה התקלה שבגינה דולקת נורת ההתראה.

כשהולכים למוסך בקשו ממנו להעיף מבט כללי על המערכות כדי להיות רגועים.

כמובן שכל הנ"ל תקף אך ורק למקרה שאתם אלה שהזמנתם את הבדיקה, וזו לא בדיקה של אחת מחברות הטרייד-אין.

פורסם

אני הייתי מודאג מהתקלה בכריות אויר - שייתכן וזה מחבר פשוט / נתק, או מחשב כריות אויר (יקר).

מהי "תקלת מחשב חשמל" ? האם הוסבר לכם למה הכוונה ? יש איזושהי נורית שדולקת (חוץ מנורית כרית אויר) ?

כ"כ - לברר בקשר ל"נזילות תיבת הילוכים" ונזילות מהמנוע. מקווה שזה לא רציני.

צריך לבצע - כוון פרונט, בדיקת בלמים, ליטוש פנסים, בדיקה והחלפת בולמים (במידת הצורך).

לא חושב שהכל כסת"ח ומקווה שמחיר הקנייה היה בהתאם (יש כאן השקעה כספית ביישור קו).

לפי איזור מגוריך (צייני בבקשה) - יהיה ניתן להפנותך למוסך שיבדוק את הרכב (לפי הליקויים הרשומים) ויעשה יישור קו ותיקונים לפי הצורך.

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה לשניכם, על ההרגעה, ועל הכיוונים הקונקרטיים לבדיקה.

כל מוסך באיזור עפולה, נצרת עילית, מגדל העמק יהיה טוב- בגוגל לא מצאתי מוסך מורשה רנו באיזור, רק את מרכז השירות של קרסו, ולא ברור לי אם הוא נחוץ ואם מדובר במוסך רגיל.

אחרי הבדיקה המחיר ירד ב-2000 ש"ח. זו לא מציאה בעיני מאחר והרכב בכל מקרה צריך לעבור החודש טיפול תקופתי וטסט.

בסך הכל שילמנו 29,000 ש"ח לרנו מגאן 2008, יד ראשונה פרטית עם 90,000 ק"מ, מהדגם המאובזר יותר ועם גגון.

הלקח לפעם הבאה הוא להמשיך מהמכון למוסך.

נקווה לטוב בבדיקת המוסך מחר.

פורסם

איני מכיר בעלי מקצוע באזורכם (ומהמוסך המרכזי הייתי מתרחק, אא"כ אתם רוצים להשאיר שם משכורת-משכורת וחצי :wink: או שממש ממש אין ברירה), אבל אם יש מצב מצידכם, להגיע למרכז - יש בעלי מקצוע מעולים ואמינים (שאינם מוסכי היבואן קרסו) וגם יהיו יותר זולים ממוסכי היבואן (אורן שרותי רכב, שאפט, גבע ואולי אפילו עוד ששכחתי להזכיר).

אני חושב שזה כדאי.

alfa 156 2.5.

פורסם

שאלה קצת קשה.

אני חושב שבהעדר בעלי מקצוע טובים באיזורכם (אולי תקבלי בינתיים, המלצה לאחד כזה) הייתי ממתין את פרק הזמן שנקבת וממעט בנסיעות בינתיים.

אבל זה רק אני.

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה. כל מוסך מורשה הוא מוסך יבואן?

כלומר, אין אפשרות לטפל ברכב במוסך מורשה בלי להיפרד מסכום משמעותי?

או שיש מוסכים מורשים זולים יותר שהם מורשים אך אינם מרכזי השירות של קרסו?

פורסם

מוסך יבואן הוא מוסך שמוסמך ע"י היבואן לבצע טיפולים ברכבים שהיבואן מייבא ומוכר.

יחד עם זאת, כאשר רכב כבר "עובר" את אחריות היצרן (הניתנת לו כשנקנה כחדש,וככזה - כן חשוב לטעמי לבקר במוסכי היבואן ע"מ שהאחריות לא תפגע. חוקית - גם זו איננה חובה), לדעתי אין צורך לטפל דווקא במוסכי היבואן, ומספיק ואף רצוי לגשת למוסך "כללי" (מורשה משרד התחבורה) אשר מתמצא בדגם.

לכל מוסך (יבואן / כללי) יש כמובן את היתרונות שלו (והמחירים שלו גם).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...