Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

הזמנתי סיאט מיי חדשה, ברכבים הקודמים שלי הייתי נוהג להשתמש בשמן royal purple

אני רוצה לשים גם ברכב החדש rp אבל מפחד שזה יפגום באחריות.

האם למישהו יש נסיון עם זה ויכול לתת לי תשובה?

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה משנה כי במוסך מורשה לא יסכימו למלא לך את השמן הזה בתקופת האחריות כיוון שלמייטב ידעתי אין לו את התקנים הנדרשים. אם יסכימו, יציינו בחשבונית שהשמן סופק על ידי הלקוח ואין אחריות.

אם אחרי טיפול תרוקן את השמן ששמו במוסך ותמלא RP, אז אף אחד לא ישים לב, אלא אם תהיה תקלה במנוע, יחשדו בשמן וישלחו את דגימת השמן למעבדה - סיכוי מאוד נמוך.

פורסם

חידוד למה שבוקי רשם - יש לבדוק מול רוייאל פרפל אם השמנים שלהם עומדים בתקני VAG הנדרשים במיי. בכל מקרה וכדי להימנע מבעיות אחריות הייתי "סובל" בשקט את תנאי האחריות של היבואן (כלומר טיפולים בזמן ובמוסך מורשה) ולאחר מכן עובר לשגרת טיפולים עצמאית.

אם אתה מעוניין לשמור על הרכב בצורה הטובה ביותר הקדם מרווחי טיפולים, זה בוודאי לא יפגע בתנאי האחריות ואף יכול לעמוד לזכותך במקרה של תקלה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש בזה משהו ... אין ספק שלהקדים מרווחי טיפולים יכול להיות נהדר.

בוקי- העניין הוא אחר, אני מתחיל לקלוט שרכב חדש המשמעות היא מנוע חדש

הייתי רוצ שלמנוע של הרכב שלי יהיה את ההכי טוב שבעולם ושהוא יהנה מהשמן האיכותי ביותר שיש (ללא תלות במחיר), לא נראה לי הגיוני להשתמש בשמן שרמתו נמוכה יחסית למותגים כמו amsoil או rp ...

כאילו, זה רכב חדש , למה לא לתת לו את הטוב ביותר?

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

כל שמן סינטטי מלא מחברה מוכרת שעומד בתקן ובצמיגות הנדרשים מיצרן הרכב יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר. מכאן ואילך רק למותג ולעומק הכיס יש משמעות, וגם זו לרוב באה לביטוי רק בראש.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שוחחתי עם RP - התקשרתי לשירות לקוחות שלהם.

אגב, הם עונים ממש מהר ונותנים שירות מצויין.

הבחור ששוחחתי איתו אומר דבר כזה.

Royal purple לא מוכנים לשלם לשום יצרן על מנת לקבל אות של תקינות ממנו.

הוא הוסיף ואמר שאיכות השמן שלהם ידועה והם לא חושבים שנכון לשלם ליצרן או לחברה מסויימת על מנת לקבל 'תו תקן' - בתשלום.

איתמר , אין ספק שכל שמן סינטטי יעשה את העבודה ... אבל יש משהו ב-RP שעושה את העבודה בצורה טובה יותר.

MCASPI - תתפלא יקירי, יש ליבואן / בעל המוסך אינטרס לעשות את זה ...

ליצרן לא ...

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

הבחור ששוחחתי איתו אומר דבר כזה.

Royal purple לא מוכנים לשלם לשום יצרן על מנת לקבל אות של תקינות ממנו.

הוא הוסיף ואמר שאיכות השמן שלהם ידועה והם לא חושבים שנכון לשלם ליצרן או לחברה מסויימת על מנת לקבל 'תו תקן' - בתשלום.

זו בדיוק הסיבה ששום יצרן או נציג של היצרן לא יהיה מוכן למלא את השמן הזה ולשמור על האחריות בתוקף.

איכות ידועה - אין בעיה. תמלא. על אחריותך.

היצרן לא בדק את איכות השמן ולא מתחייב על כלום.

פורסם

זה לא רק עניין של תשלום. יש סיבה לתקנים השונים של יצרני הרכב.

שמן המנוע משפיע לא רק על פעולת המנוע כי אם גם על פעולה תקינה של מערכת הפליטה למשל, ואם יצרן דורש תקן X (שאת זה אגב הוא לא עושה כי בא לו לסחוט כסף מהלקוחות, פיתוח תקן עולה הון תועפות) אז יש סיבה לתקן X הספציפי, אולי זה דורש ריכוז יתר של תוסף זה או אחר או בכלל דרישה לשמן שאינו מכיל רכיב מסויים והמצאותו עלולה לפגוע במערכת בקרת זיהום האוויר.

שמן מנוע מודרני מחד ומנועים מודרניים מאידך הם מוצרים מורכבים מאוד. יש סיבה להנחיות היצרן ואני מציע להיצמד אליהן.

איתמר

פורסם
זה לא רק עניין של תשלום. יש סיבה לתקנים השונים של יצרני הרכב.

שמן המנוע משפיע לא רק על פעולת המנוע כי אם גם על פעולה תקינה של מערכת הפליטה למשל, ואם יצרן דורש תקן X (שאת זה אגב הוא לא עושה כי בא לו לסחוט כסף מהלקוחות, פיתוח תקן עולה הון תועפות) אז יש סיבה לתקן X הספציפי, אולי זה דורש ריכוז יתר של תוסף זה או אחר או בכלל דרישה לשמן שאינו מכיל רכיב מסויים והמצאותו עלולה לפגוע במערכת בקרת זיהום האוויר.

שמן מנוע מודרני מחד ומנועים מודרניים מאידך הם מוצרים מורכבים מאוד. יש סיבה להנחיות היצרן ואני מציע להיצמד אליהן.

איתמר

+1.

וזה לא חייב להיות השמן הכי יקר או הכי "איכותי" שאפשר להשיג, אלא שמן שיש לו בנוסף לתקנים של API, SAE ,ACEA וכו' גם אישור של יצרן הרכב שלך (כמו VW 505.01 לדוגמא, בלי קשר לדגם המדובר).

פורסם

השמן שישימו לך בטיפול שגרתי באחד ממוסכי צ'מפיון.

(נכון יש להם אינטרסים, הם גם פועלים ישירות לפי הוראות היצרן, אבל זה השמן היחידי שישמור לך על האחריות של הרכב)

אם אתה מעוניין לקרוא בהרחבה - גש לספר הרכב.

Golf MK4 TDI 1999

• תוכן חדש...