Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב. לשכני יש את הרכב הנל שנת 2001 ידני מנוע 1400 אם אינני טועה. הרכב היתחמם כבר פעמיים ומיים מוקצפים יצאו מהרדיאטור. ברכב זה מיכל העיבוי הוא ממש חלק מהרדיאטור ומשם קפץ קצף אחוצה. בשל חוסר זמן לא יצא לי לבדוק לו את העניין אז הוא פשוט שאל איזה מוסכניק שטוען שיש עירבוב של שמן עם מיים וזו התוצאה. הבעייתיות בקביעה זו היא שמיפלס השמן יציב לחלוטין, צבעו תקין וללא בועות או דלילות ועל מיכסה מילוי השמן אין שום סימן המזכיר מיים. בקיצור כל הסימנים מראים שהשמן לא חודר אך הקביעה של המכונאי היא חד משמעית ראש מנוע. אשמח לשמוע דעתכם בעניין. תודה.

פורסם

שמן מנוע ונוזל קירור שמתערבבים יוצרים אמולסיה במערכת בשמן (או במערכת הקירור) ככה שאם צבע השמן לא השתנה הם לא נפגשים.

בנוסף חדירה של נוזל קירור לשמן מעלה את המפלס של השמן ומורידה את השני ואף מעלימה.

מומלץ להחליף מוסכניק.

פורסם

תודה חבר...כל מה שרשמת בהחלט ידוע לי. זו הסיבה שפתחתי את השירשור...מכיוון שעוד לא ניתקלתי במצב שבו שמן חדר למערכת הקירור ולא היו לכך סימנים חד משמעיים בשמן. במיקרה הזה אין שום זכר למיים במערכת השמן אך אולי זה תלוי גם במיבנה המנוע ספציפית לדגם זה?

פורסם
תודה חבר...כל מה שרשמת בהחלט ידוע לי. זו הסיבה שפתחתי את השירשור...מכיוון שעוד לא ניתקלתי במצב שבו שמן חדר למערכת הקירור ולא היו לכך סימנים חד משמעיים בשמן. במיקרה הזה אין שום זכר למיים במערכת השמן אך אולי זה תלוי גם במיבנה המנוע ספציפית לדגם זה?

אם אין במנוע הזה 2 מערכות קירור,אחת לרדיאטור והשנייה למנוע :) אז ההנחה שלך נכונה.

את צבע השמן כדאי לבדוק אחרי שהמנוע עבד ולא להמתין - השמן עלול לחזור לצבע הטבעי,בקירוב.

פורסם

יתכן שיש חדירת שמן למערכת הקירור אבל אין חדירת מים לשמן.

במנוע 1.4 של PSI כדאי לבדוק אם יש גם הזעה של שמן על הבלוק מן הראש בצד ימין (צד הטיימינג) בחלק הקדמי (צד סעפת הפליטה).

יש לאטם הראש נטיה להיפרץ באזור הזה.

פורסם

קראתי שוב את התיאור, ייתכן גם שהמוסך אבחן שהמנוע "מנפח" ללא חדירה של שמן למים.

אפשר לבצע אבחון של נוזל הקירור ולראות אם יש חדירה של גזי שריפה למים.

אחרי שני אירועים של התחממות , סביר שתהיה בעיה בראש המנוע.

פורסם

יש מצב של ראש מנוע, אם אטם ראש המנוע נפרץ, כי אז חודרים גזים מתא השריפה לתוך מערכת הקירור. מבלי שיהיה חסר גרם שמן אפילו. ואז המים יוצאים כמו קיטור דרך פקק המילוי, בהתחלה רק נוזל קירור, ואחר כך עם קצף גם. הייתה לי לנציה דלתא מודל 1982 עם בידיוק אותה תופעה. במקרה הזה החלפת אטם הראש פתרה את הבעיה.

פורסם

אני מוכן להשלים עם העניין שקיימת חדירת גזים למערכת הקירור אך על פי החלטת המכונאי הקצף ניגרם מחדירת שמן למערכת הקירור. ודרך אגב...בפעם הראשונה שזה קרה הרכב הגיע על גרר לבית ויצא לי להיסתכל על הבעיה בחפוז ולא היה ניראה שחודרת קומפרסיה למערכת הקירור לפי מה שראיתי ורק יוניט מאוורר הייתה נחוצה החלפה בגלל שלא עבדה במהירות השנייה אבל כניראה שבפעם השנייה שזה קרה הבעיה באמת התרחבה. אבל מה שמשגע בכל העניין הזה שהשמן פשוט נישאר אותו דבר בכל מצב.

פורסם
קראתי שוב את התיאור, ייתכן גם שהמוסך אבחן שהמנוע "מנפח" ללא חדירה של שמן למים.

אפשר לבצע אבחון של נוזל הקירור ולראות אם יש חדירה של גזי שריפה למים.

אחרי שני אירועים של התחממות , סביר שתהיה בעיה בראש המנוע.

לא מחייב!

יש מצב של ראש מנוע, אם אטם ראש המנוע נפרץ, כי אז חודרים גזים מתא השריפה לתוך מערכת הקירור. מבלי שיהיה חסר גרם שמן אפילו. ואז המים יוצאים כמו קיטור דרך פקק המילוי, בהתחלה רק נוזל קירור, ואחר כך עם קצף גם. הייתה לי לנציה דלתא מודל 1982 עם בידיוק אותה תופעה. במקרה הזה החלפת אטם הראש פתרה את הבעיה.

לא נבדק ואין סימנים של גזי פליטה , ולא דחיסה,החודרים למי הקירור.

שלום רב, לשני המגיבים מעלי !

אני אני מצטרף למאור, ומטיל ספק בקביעתו של המוסך, ששמן חודר למים, ומחייב פרוק ראש מנוע.

אין שום סימנים מוגדרים לכך, לפי התאור של מאור לפחות:

אין מחסור בשמן מנוע.

אין בועות במיכל העבוי.

אין סימני של אמולסיה במים, המוכיחים על חדירת מים לשמן.

מפלס מי הקירור לא מתמלא על גדותיו.

אין סימני התחממות.

התקלה האחרונה, היתה של בעיית תרמו סוויץ(יוניט הפעלת מאורר) שהוחלף.

בגלל שהרכב עבר פעמיים ראש מנוע, אני חושד שמערכת הקירור בלוק ורדיאטור לא נשטפו היטב, ושיירי השמן, שחדרו בעבר למים, צפים כעת במים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
לא מחייב!

לא נבדק ואין סימנים של גזי פליטה , ולא דחיסה,החודרים למי הקירור.

שלום רב, לשני המגיבים מעלי !

אני אני מצטרף למאור, ומטיל ספק בקביעתו של המוסך, ששמן חודר למים, ומחייב פרוק ראש מנוע.

אין שום סימנים מוגדרים לכך, לפי התאור של מאור לפחות:

אין מחסור בשמן מנוע.

אין בועות במיכל העבוי.

אין סימני של אמולסיה במים, המוכיחים על חדירת מים לשמן.

מפלס מי הקירור לא מתמלא על גדותיו.

אין סימני התחממות.

התקלה האחרונה, היתה של בעיית תרמו סוויץ(יוניט הפעלת מאורר) שהוחלף.

בגלל שהרכב עבר פעמיים ראש מנוע, אני חושד שמערכת הקירור בלוק ורדיאטור לא נשטפו היטב, ושיירי השמן, שחדרו בעבר למים, צפים כעת במים.

בברכה

צביקה

בוקר טוב צביקה...כניראה לא הסברתי עצמי נכון אז מצטער. הרכב לא עבר ראש מנוע אלא פעמיים קרה המיקרה של עליית מיי הקירור וההקצפה דרך פתח הרדיאטור ואין לכך שום סימנים בשמן עצמו וזה מה שמוזר לי.במהלך המיקרה כן הייתה היתחממות אבל עליית מיי הקירור זה בגלל ההיתחממות עצמה.

פורסם

הנוזל קירור הוא מיים רגילים. לפי מה שהבנתי ממנו יוצא קצף דרך פתח הרדיאטור אבל מבחינת שמן תקין לחלוטין גם בצבע וגם במיפלס ומיכסה מילוי השמן נקי לחלוטין.

פורסם

מאור שלום רב !

אין צורך להסביר לך מה השלכות, בשימוש במי ברז במי קירור בכל רכב, ובוודאי ברכב פרצתי(טעות הכתיב במקור) !

העלליה בחום שנגרם בגלל ייוניט מאורר לא תקין, ורתיחה ב100 מעלות, ולא ב120, באם הרכב היה משתמש במי קירור איכותיים, שעלותם כידוע זניחה, הרכב לא היה מגיע לסף רתיחה, השימוש במי ברז גורם לקצף וחלודה.

מכיוון שאתה לא בדקת את הרכב פיזית, בצורה יסודית, אני מטיל ספק בקביעה הראשונית של המוסך, וזאת רק מהסתמכות של המידע שאתה סיפקת .

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...