Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות השרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?515904-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%92%D7%99%D7%A2-%D7%9C%D7%98%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%AA%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%98-%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98-2001

הזמנתי תושבת אגזוז של Powerflex מאיביי.

עלתה 6.33 פאונד, אבל מדובר רק על החלק הגמיש:

http://www.ebay.co.uk/itm/400631099414

עלות תושבת מקורית של רנו ב"קרסו" - 233 ש"ח.

היום הורכבה על הרכב, והעבודה תועדה (תודה לצלמת - זוגתי היקרה)

הציוד הנדרש:

1. מברג כוכב T30 ו/או בוקסה 13 מ"מ (או שזה היה 12?)

2. בוקסה 8 מ"מ

3. מקדחה ומקדח 12 מ"מ

4. סכין יפני

5. קרטון ריק של קוקה קולה

האוטו הועמד על מדרכה ישרה כך שהגלגלים האחוריים עומדים על שפת המדרכה, בלם יד משוך והילוך ראשון.

הדוד האחורי של האגזוז נתמך ע"י קרטון קולה במשך העבודה.

ניתן כמובן גם עם ג'ק אבל מאחר והעבודה בוצעה בשני חלקים לא רציתי שהג'ק ייגנב :roll:

1. יש לפרק לגמרי בורג אחד במרכז החלק הגמיש של התושבת שמצמיד את הפין של האגזוז לגומי של התושבת. הבורג הינו משושה 8 מ"מ (לפחות אצלי - לא יודע אם זה המקורי).

2. יש לשחרר 3 ברגים שמחזיקים את התושבת לתחתית הרכב. הברגים הינם כוכב T30 (כמו רוב האוטו הזה) עם ראש חיצוני שמתאים לבוקסה 13 מ"מ (או שזה היה 12?)

3. אחרי שמשחררים קצת את הברגים הנ"ל ניתן להסיט את התושבת לכיוון חזית הרכב והיא משתחררת מהדוד האחורי של האגזוז.

4. כעת ניתן לפרק את 3 הברגים לגמרי והתושבת בחוץ.

5. עכשיו מתחיל החלק האומנותי - חותכים את כל הגומי היבש והקרוע מהתושבת כדי להכין מקום לחלק החדש.

תיכף ממשיך...

Replacing exhaust mount 001.jpg

Replacing exhaust mount 087.JPG

Replacing exhaust mount 004.JPG

Replacing exhaust mount 010.JPG

Replacing exhaust mount 013.JPG

Replacing exhaust mount 020.jpg

Replacing exhaust mount 022.JPG

Replacing exhaust mount 023.JPG

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חותכים את הגומי מהתושבת הישנה:

Replacing exhaust mount 025.JPG

Replacing exhaust mount 028.JPG

התושבת החדשה (דגם Powerflex EXH008) קצת גדולה מהמקום שהיא צריכה להיכנס אליו:

Replacing exhaust mount 029.JPG

אז חותכים:

Replacing exhaust mount 031.JPG

והנה זה מתאים:

Replacing exhaust mount 032.JPG

עכשיו קודחים חור במרכז.

אני התחלתי עם מקדח קטן (8 מ"מ) כי לא היה לי מקדח עץ יותר גדול מזה:

Replacing exhaust mount 035.JPGReplacing exhaust mount 038.JPG

ומרחיבים את החור עם מקדח יותר גדול (זה 10 מ"מ והיה צריך לשחק איתו הרבה כדי לקבל את התוצאה הדרושה. המקדח שבאמת מתאים זה 12 מ"מ בדיוק)

Replacing exhaust mount 039.JPG

פורסם

הגומי הישן והחדש:

Replacing exhaust mount 047.JPG

והחדש מורכב על החלק המתכתי של התושבת:

Replacing exhaust mount 061.JPG

צריך להיות צמוד לצד הזה:

Replacing exhaust mount 065.JPG

ולא לצד הזה:

Replacing exhaust mount 066.JPG

בדיקת התאמה:

Replacing exhaust mount 068.JPG

מרכיבים את התושבת במקום וסוגרים את 3 הברגים (לא עד הסוף)

Replacing exhaust mount 070.JPG

זה הכלי שבעזרתו הכי קל לפתוח ולסגור את הברגים - ראצ'ט עם 2 מאריכים:

Replacing exhaust mount 084.JPG

ואז מסיטים את התושבת לכיוון החלק האחורי של הרכב כך שהפין של הדוד האחורי נכנס לקדח במרכז:

Replacing exhaust mount 081.jpg

פורסם

סוגרים את הבורג במרכז התושבת (בוקסה 8 מ"מ):

Replacing exhaust mount 090.JPG

וזהו.

חיסכון כספי: משהו כמו 300 ש"ח (200 ש"ח הפרש בעלות החלק + 100 ש"ח עבודה)

סיפוק והנאה מלתקן משהו מכאני לבד: priceless

פורסם

אני האחרון שיגיד משהו נגד פרוייקטים DIY, אבל קשה לי מאוד לפרגן במקרה הזה. זה נראה כמו קומבינה של מישהו שחסך כסף ומחזיק את הרכב שלו בתחזוקת שבר. מצטער.

ועוד משהו, מבנה ה"עכביש" של התושבת המקורית יכול להעיד שככל הנראה אין צורך בתושבת קשיחה אלא דווקא אחת גמישה שתתמודד עם תזוזות האגזוז. אני לא יודע כמה זה נכון לשים תושבת כזו קשיחה ומקבעת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא בטוח שאזיקונים יעמדו לאורך זמן בויברציות שמייצרת מערכת פליטה.

הגומי בתושבת האוריגינאלית יצוק בתוך מסרגת הברזל, וזה לא סתם.

מערכת הפליטה זזה ורועדת כל הזמן, והריעדות האלו ישודרו אל האזיקונים דרך התושבת הקשיחה יחסית.

להערכתי, גם אם האזיקון לא יקרע על ההתחלה, הוא "יחפור" חריצים בתושבת, ויוצרו שם חופשים, עד שהתושבת תיפול.

אשמח לקבל דיווח לאחר שנה-שנתיים ולראות שאני טועה.

פורסם

BUKI, שים לב שהתושבת המקורית היא עכביש בתוך מסגרת מתכת, ואילו התושבת החדשה היא ממש מסגרת מרובעת + יציקה פנימית כלשהי.

אני לא חושב שתהיה בעיה לאורך זמן, עם כי אני דיי משוכנע שהחום ממערכת הפליטה עלול להרוס את האזיקונים האלו דיי מהר בשימוש נורמלי (פקקים וכד'). ייתכן ובנסיעה קבועה החום של מערכת הפליטה לא יגיע אליהם והם ישרדו לאורך זמן.

בכל מקרה, למדתי על בשרי במשך הרבה מאוד זמן ומקרים, שאין תחליף לתושבת מקורית. ישנם מקרים מאוד ספציפיים (מנועי בנזין קלים וכד') שאולי תושבת תחליפית לא תשנה הרבה, אבל ביתר המקרים יש הרבה הבדלים - לפחות באיכות הסחורה שמגיעה לישראל ומוגדרת "חליפית".

ייתכן ובמדינות אירופה, היכן שיש מגוון רחב של ספקים\יצרנים לחלפים "תחליפיים", יש סיכוי טוב לקבל מוצר שקרוב באיכותו למקורי ובמחיר הרבה יותר זול.

אגב - לפעמים גם בארץ אפשר להשיג סחורה באיכות טובה, חליפית, במחירים לא רעים בכלל - אבל צריך להיזהר מכל הסחורה שמגיעה למוסכים, שם ברוב המקרים ינסו לחסוך באיכות על חשבון הלקוחות.

איכותי הגומי והתכנון המדוייק הם דברים שמשלמים עליהם הרבה בתושבת מקורית, אבל שווים כל לירה ! במיוחד בתושבת יחסית זולה (100-200-300 שח זה לא הרבה כסף לתושבת מקורית)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תושבת עכביש יחסית רכה בדיוק אמורה לסנן ויברציות ולא להעביר אותן לגוף הרכב.

תושבת מלאה וקשיחה תעשה את זה פחות טוב.

לגבי החום - מדובר בחלק האחורי והקר יותר של מערכת פליטה. לדעתי הטמפרטורה שם לא מגיעה ליותר מ 60-70 מעלות.

יש לי מספר קשירות עם אזיקונים כאלו בתה המנוע והם מיזיקים מעמד יפה מבחינת עמידות לטמפ' הנ"ל.

פורסם

האזיקונים לא נוגעים בצנרת הפליטה ישירות אלא רק במסגרת הברזל שמוברגת לגוף הרכב.

וגם אם אזיקון אחד או אפילו שניים ייקרעו (אני בספק אם זה יקרה אבל נראה) התושבת לא תעוף כי החלק הגמיש מחובר בבורג לפין של האגזוז.

לכל היותר יווצר חופש בציר האורך.

לגבי חיסכון בכסף ותחזוקת שבר - אני כן מנסה לחסוך איפה שהגיוני לחסוך.

למשל פלאגים OEM שהוזמנו מחו"ל ברבע מחיר מהמקוריים של קרסו (300 שקל במקום 1000+)

אבל מי שמכיר אותי יודע שתחזוקת שבר זה ממש לא אני.

אני די נצמד להוראות היצרן בטיפולים וחוץ מהתושבת הזו ואולי מייבש המזגן הכל מקורי או OEM.

פורסם

בהתחשב בעלויות משלוח לא היה טעם להזמין את זה מחו"ל.

כן היתה תושבת תחליפית זולה דומה למקורית אבל בשירשור השני קיבלתי עליה דיס-המלצה אז ויתרתי.

בהנחה שהאזיקונים מחזיקים, אתה רואה חיסרון לתושבת שהרכבתי?

פורסם
אתה רואה חיסרון לתושבת שהרכבתי?

האזיקונים לא מטרידים אותי כמו רמת הקשיחות והמבנה השוני של הגומי (קשור לספיגת האנרגיה\זעזועים).

סע עם האוטו ודווח האם יש שינוי מבחינת ויברציות שעוברות למרכב (גורם לסוג של רעש "תהודה" או ויברציות שלא היו קודם לכן).

המלצה חמה מכל הלב: פעם הבאה שים מקורי, זו תושבת זולה יחסית (באמת).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
האזיקונים לא נוגעים בצנרת הפליטה ישירות אלא רק במסגרת הברזל שמוברגת לגוף הרכב.

וגם אם אזיקון אחד או אפילו שניים ייקרעו (אני בספק אם זה יקרה אבל נראה) התושבת לא תעוף כי החלק הגמיש מחבר עם בורג

התושבת לא תעוף, אבל היא יכולה לצאת מהמסגרת ואז האגזוז יפול.

ובנוסף, אני מצטרף לאיציק.

מערכת פליטה זה דבר זז ורועד, ולכן היא תלויה על תושבות גמישות, על מנת ליצור בידוד מקסימלי.

פה יצרת חיבור קשיח יותר מהמקור, יכול להיות שזה לא יורגש, יכול להיות שכן.

פורסם

בוקי ואיציק, בקליאו ספורט.נט הרבה אנשים המליצו עליה ולא היו בעיות מיוחדות אצלהם, ראיתי הרבה רכבים על הכביש עם תושבות של powerflex, אני אישית קניתי חליפית שדומה למקורית כי אצלי המערכת פליטה לא עובדת שעות נוספות כמו בספורט.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

• תוכן חדש...