Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

5. א-ב-ל יש דבר אחר חשוב כאן והוא הניסיון להכריח את יבואני הרכב לפרסם נתוני צריכה "אמיתיים" ולא מונפצי מעבדה. זה יעשה טוב לכולם.

רוני

המילה "אמיתיים", למה היא מתכוונת?

כל אחד יגדיר אותה אחרת ולכן זאת בעיה לפרסם נתוני צריכה, וזאת גם הסיבה שזה מפורסם לפי תנאי מעבדה כי כולם מבינים את המשמעות של מעבדה.

או שאולי יפרסמו נתוני צריכה לפי קטגוריות? "רגל של אמא", "רגל של אבא" והאחרון "רגל של נהג צעיר בכיכר אחרי וודקה רדבול".

ואז זה יראה ככה:

------------------ עירוני___בינעירוני_____משולב

רגל של אמא:_________7.6_____5.5______6.6

רגל של אבא:_________10_____6.6______7

רגל של נהג צעיר:_____14______10______8.5

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לתחושתי, במקרה של קיה ויונדאי זה יותר מסתם הפרש בין נתוני מעבדה ומציאות. עם היונדאי גטס זה הגיע לשיא עם הגטס הראשונה שעשתה לי 1:8 ביום טוב, ועם השנייה איתה נשבעו שתיקנו הכל (והודו שהראשונה היתה זללנית דלק) ועדיין היתה מזעזעת. אצל כל היבואנים יש הפרש בין ההבטחות למציאות, אבל אצל קיה/יונדאי הוא גדול במיוחד. גם בעוד יונדאי שהיתה לי, ובקיה קארנס החדשה שקניתי. באחרונה לפחות ידעתי בדיוק למה אני נכנס, כי כבר במבחני הדרכים שעשו לה אמרו שזה מה שיוצא למרות ההבטחות לחיסכון.

רמז להפרשים ניתן למצוא אולי בהסבר של עיתונאי אחד, שאמר שהיבואן יכול לבחור במחשב בכיול מקומי שיתאים נתוני פליטת מזהמים על חשבון צריכת דלק. יכול להיות שאת מבחן הצריכה עושים בכיול מסוים ואת פליטת המזהמים באחר?

פורסם

תומר,

יש נתוני צריכה שהם בפירוש תיאורטיים, ולא נכללים בקטגוריה של "אמיתיים" (גיר עם יחסי העברה אחרים, מנוע שמגיע מראש בטמפרטורת העבודה, מסלול מישורי, צמיגים מיוחדים, לחץ אוויר שונה מההמלצה של היצרן, משקל מופחת וכו').

באשר לצריכה בפועל, אתה צודק. יש תלות בתנאים. אבל זאת לא בעיה לקבוע סטנדרט אחיד לפיו ידרגו את כל המכוניות (מסלול ריק, במהירות נתונה ומשתנה, עמידה בסרק מס' קבוע של דקות. טווח טמפרטורה סביבתית מוגדר).

פורסם

רמז להפרשים ניתן למצוא אולי בהסבר של עיתונאי אחד, שאמר שהיבואן יכול לבחור במחשב בכיול מקומי שיתאים נתוני פליטת מזהמים על חשבון צריכת דלק. יכול להיות שאת מבחן הצריכה עושים בכיול מסוים ואת פליטת המזהמים באחר?

נשמע לי מוזר שכן את צריכת הדלק במעבדה בכלל לא מחשבים לפי פליטת המזהמים בלבד.

פורסם

סוף סוף אנשים מתחילים להתעורר.

גם אם התביעה תכשל אני מקווה שזה יתחיל להעלות למודעות הקונים הפוטנציאליים את ההבדל התהומי בין מה שמוצהר לבין צריכת הדלק בפועל.

פורסם
המילה "אמיתיים", למה היא מתכוונת?

כל אחד יגדיר אותה אחרת ולכן זאת בעיה לפרסם נתוני צריכה, וזאת גם הסיבה שזה מפורסם לפי תנאי מעבדה כי כולם מבינים את המשמעות של מעבדה.

או שאולי יפרסמו נתוני צריכה לפי קטגוריות? "רגל של אמא", "רגל של אבא" והאחרון "רגל של נהג צעיר בכיכר אחרי וודקה רדבול".

ואז זה יראה ככה:

------------------ עירוני___בינעירוני_____משולב

רגל של אמא:_________7.6_____5.5______6.6

רגל של אבא:_________10_____6.6______7

רגל של נהג צעיר:_____14______10______8.5

אמיתיים שאפשר להגיע למספרים האלה בעולם האמיתי אם זה עם רגל של אבא או של אמא או של הבן.

זה לא אומר שכולם יקבלו את הצריכה הזו אלה שהיא אפשרית.

לדוגמא עם ספארק :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4030071,00.html

פורסם
אפשר קישור לכתב תביעה?

מעוניין לקרוא..

כנס לקבוצת הפייסבוק של הפיקנטו. אני לא מצליח להעביר את הלינק לכאן דרך האייפון.

פורסם
אמיתיים שאפשר להגיע למספרים האלה בעולם האמיתי אם זה עם רגל של אבא או של אמא או של הבן.

לדוגמא עם ספארק :

יש סטטיסטיקה של הפיקנטו לגבי תצרוכת דלק בעולם האמיתי?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
יש סטטיסטיקה של הפיקנטו לגבי תצרוכת דלק בעולם האמיתי?

לא יודע, אבל במקום היבואן הייתי נותן לחברה שזכו באתגר הספארק פיקנטו מתנה לשבוע כולל דלק צימרים והוצאות לעשות מסע מצפון לדרום, ואז להכריז על תחרות דומה אולי אפילו לתת חסות נדיבה בקרב גולשי KML.

אגב אם אני לא טועה אותו עורך דין תבע גם את UMI על הצריכה הגבוהה של הספארק, באחת מהחלטות הביניים השופט כתב את דעתו על עורך הדין משהו בסגנון "תביע שהוגשה ברשלנות ובחופזה".

פורסם

לדוגמא עם ספארק :

דווקא זה עוד פחות ראלי מנתוני המעבדה. הרי כולנו מכירים את תחרויות צריכת הדלק באירופה שם הם משיגים תוצאות טובות יותר מנתוני המעבדה, אך צורת הנסיעה שלהם היא כזו שאם כולם ייסעו כך, העולם יהיה במשבר כלכלי חמור.

פורסם
אפשר קישור לכתב תביעה?

מעוניין לקרוא..

http://elyon1.court.gov.il/heb/tovanot_y/3359b.pdf

לעניות דעתי נראית תביעה די קטנונית, שלא מסתמכת על עובדות ולא משכנעת במיוחד. לעורכי הדין שבקהל - יצא לי לראות מסמכים שונים שהוגשו לבית המשפט, אבל פעם ראשונה שאני רואה סימני קריאה בסוף כל משפט שני, או בכלל סימני קריאה כדי להדגיש טענה, זה דבר נפוץ? כי זה נראה יותר כמו כתיבה בפורום. (אני שואל באמת, זה ממש מעלה תמיהות)

אהבתי במיוחד את הטיעון שההגדרה של הרכב כ"מיני/סופר מיני" מטעה כי כל הרכבים בסגמנט חייבים להיות חסכונים בדלק :shock:

פורסם

בזבוז אנרגיה, תרתי משמע.

כל עוד התובעת לא תצליח להוכיח כיצד ננהגה המכונית ואיך בדיוק נבדקה צריכת הדלק, השופט ידחה את התביעה על הסף.

גם בפיג'ו 107 אפשר להגיע לצריכה של 8 ק"מ לליטר.

אם היא תעמוד פרק זמן ארוך בלא תנועה עם מזגן פועל, ותנהג באגרסיביות.

בכל המכוניות החדשות שהיו ברשותי הצלחתי להגיע קרוב מאד לנתוני היצרן בנסיעה במהירות קבועה של 90 קמ"ש.

זה רק דורש רגל סופר עדינה והרבה סבלנות..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הרכב היחיד שהגעתי אתו לנתוני יצרן היה אלפא 156 2.5 - היצרן אמר 16 קמ"ל בעיר, וצדק :twisted: ב-107 הגעתי רק ל-13 קמ"ל.

לגופו - מסכים עם רבי חן. יותר מדי משתנים, וזה מעבר לשאלה האם ניתן לחייב יבואן לפרסם נתון שלא נמסר לו על ידי היצרן והאם לא יהא דווקא בכך משום התרשלות מצדו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...