Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

ככל הנראה אני מוכר מחר את הסובארו שלי, לכן רציתי לשאול/להיתייעץ איתכם מה הדרך הבטוחה ביותר לקבלת כסף מהקונה? העברת זה"ב? צ'ק בנקאי? העברה בנקאית? מזומן?

ובכללי על מה עלי להקפיד בזמן מכירת רכב? לצלם ת"ז של הקונה? לעשות זכרון דברים? אילו עוד דברים יכולים להיות שפיספסתי ואני יכול ליפול בהם?

מדוע אני שואל זאת, כי הגיע אלי היום בחור בשנות ה 30+ עם עוד 2 חברים בערך באותו הגיל לראות את האוטו, באו ראו חיצונית עשו סיבוב מסביב לאוטו, הסתכלו ברשיון הרכב, לבסוף הקונה עשה יחד איתי סיבוב באוטו.

בסוף הבחור אומר סבבה מתאים לי מחר נעשה העברת בעלות ולחצנו ידיים, אז שאלתי אותו: אתה לא רוצה לקחת לבדיקה? אתה לא רוצה לפתוח את המכסה המנוע לראות מסביב,מתחת למנוע,נזילות? הבחור אומר לי לא זה מספיק לי, ראיתי שחיצונית הוא נראה טוב,נוסע טוב מה עוד אני צריך??? אז אמרתי לו שככה לא קונים אוטו ובמיוחד לא בסכום של 39,000 ש"ח, מינימום זה לפתוח מכסה מנוע ולהציץ, או להסתכל מתחת לרכב לראות נזילות. אז הוא ענה לי ש מה זה מעניין אותך? כסף אני משלם אז מה איכפת לך הצורה שבה אני בדקתי את האוטו?

בקיצור כל העניין הזה נראה לי לא הכי רציני והדליק לי כמה נורות אדומות, לכן החלטתי לשאול אותכם איך לקבל את הכסף בצורה הבטוחה ביותר על מנת שבעתיד אני לא אפתח שירשור על איך עבדו עלי ודחפו לי צ'ק מזוייף או כסף מזוייף וכו'.

תודה מראש.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

לא ציפיתי שיהיה המשך כזה לשרשור :lol:

לסלבה - תדאג להחתים את הבחור על טופס זכרון דברים שבו יהיה רשום שאין לו טענות כלפיך לאחר הקניה וכי הוא ביצע אותה ללא בדיקה ולכן הרכב מרגע העברת הבעלות באחריותו הבלעדית וללא כל אזכור אליך.

תבקש צ'ק בנקאי היות וזה מהרגע להרגע או חלק במזומן והשאר בצ'ק בנקאי

העברה בנקאית תראה רק יום לאחר מכן ולכן אם אין לך זמן למשוך את הקונה אז זה מיותר

Confidence In Motion

פורסם

מוזר אהה מה שקורה בזמן האחרון עם הקונים.

תודה על תשובתך.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

סלבה, אני הסכמתי רק להעברת זה"ב, בגלל 2 סיבות.

היא בלתי ניתנת לביטול בשום מצב ובשום אופן, והיא מופיעה בחשבון מיידית, ככה אין את העניין של לסמוך על הקונה שהוא באמת העביר את הכסף, גם אם הוא הראה לך אסמכתא על ההעברה, בנוסף לעובדה שהעברה רגילה ניתנת לביטול על ידי השולח. יש על זה עמלה של בין 20-50 ש"ח, תלוי בבנק.

תחתים אותו כמו שאמרו לך שהוא קנה את האוטו בלי בדיקה ושהוא מצא את האוטו לשביעות רצונו המלאה ושהוא עונה לו על הצרכים שלו, ושלאחר הקנייה לא תהיה לו כל טענה כלפי המוכר.

זה אמור לכסות אותך.

בהצלחה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

או קיי הבנתי.תודה רבה.

מישהו יודע איך מתבצעת העברת זה"ב? פשוט הבחור מחדרה ומגיע אלי לקריות, האם הוא יכול להיכנס לבנק שלו רק באזור הקריות ולבקש העברת זה"ב? או שהוא חייב להיות בבנק שלו בחדרה על מנת לבצע העברת זה"ב?

ומה לגבי צ'ק בנקאי? יש סיכון לגבי זה? פשוט היה פה שירשור על איזה מישהו שקיבל צק בנקאי מזוייף ונשאר ללא כסף והאוטו.

פורסם
או קיי הבנתי.תודה רבה.

ומה לגבי צ'ק בנקאי? יש סיכון לגבי זה? פשוט היה פה שירשור על איזה מישהו שקיבל צק בנקאי מזוייף ונשאר ללא כסף והאוטו.

כמו שכתבת השיק הבנקאי עלול להיות מזוייף.

אבל אם אתם הולכים ביחד לבנק, ואתה רואה שהשיק באמת הונפק ע"י הבנק, לא אמורה להיות שום בעיה.

אם הוא לא יכול לבצע העברת זה"ב או לרכוש שיק בנקאי בסניף בנק שהוא לא הסניף שבו מתנהל החשבון שלו, ישנה אפשרות גם להמחאת דואר, כמעט בכל סניף. זה אמור להיות שקול לשיק בנקאי.

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

לדעתי העברת זה"ב הוא יוכל לבצע רק מהסניף שלו. מבחינתך רק תצטרך לתת לו את מספר הזה"ב שלך (זה נקרא IBAN) ולפי זה הוא מעביר את הכסף.

תגיד לו שיבדוק עם הסניף שלו אם הוא יכול לבצע העברת זה"ב טלפונית.

לגבי צ'ק בנקאי, אם אתה יושב לידו כאשר הצ'ק מונפק, לדעתי לא אמורה להיות לך בעיה.

אתה יכול גם לבקש ממנו צילום תעודת זהות. כך שאם חס וחלילה יש בעיה, יש לך את מי לתבוע/לפוצץ במכות.

Always go sideways

פורסם

גם במוקדים הטלפוניים, לפחות בבנק לאומי.

רכישה שביצעתי לאחרונה לבת דודתי - המוכר הסכים לקבל העברה בנקאית רגילה (זה היה צהרי יום שישי, כולם לחוצים בזמן), העביר את הרכב על שמה עוד לפני שראה שקל, ואפילו שלח מפתח שני שהיה אצל גרושתו בדואר רשום.

כל זה לפני שעברו שלושה ימי עסקים והוא ראה את הכסף אצלו בחשבון.

בסופו של דבר "כבדהו וחשדהו" הרבה אנשים בימינו שכחו את החלק הראשון.

יש אנשים שבסה"כ רוצים לקנות רכב, ויש כאלה שבסה"כ רוצים למכור רכב. לא כולם רמאים/פסיכים/סוחרים/גנבים/לא-יודע-מה.

למזלי - רוב האנשים שקנו ממני רכבים עד יום היו מהסוג שפשוט רצו רכב, בלי בלבולי ביצים.

יחד עם זאת, יכול להיות שבנעלי מגרש השדים הייתי שולח לקונה מפתח גלגלים בדואר. שילם מחירון מלא בלי לבדוק.. זה לא בא ברגל..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

שלוש דרכים בטוחות קיימות:

1. העבת זה"ב

2. הפקדת מזומן בבנק

3. הפקת צ'ק בנקאי מול עיני המוכר

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

2. הפקדת מזומן בבנק

הרכב האחרון שמכרתי, בסכום של 6 ספרות, הקונה בטלפון אמר שמביא מזומן. אמרתי לו שסבבה, אבל שיקח ת'זמן, אני בודק כל שטר.

הוא אמר עוד בטלפון - תפאד'ל.

בא, עשה סיבוב מסביב לאוטו, מעל ומתחת, הניע את המנוע, ואמר לי ישר "בוא נכנס". בלי לנסוע באוטו קודם בלי כלום.

נכנסו הביתה, הוציא חבילות, עם כל הסכום, חייך ואמר "יאללה, תעשה את הקטע שלך".

חייכתי, ולקחתי אותו לסניף הבנק הקרוב אלי, הפקדנו את הכסף, הלכנו לדואר עשינו העברת בעלות ונשארנו ידידים.

כל הסיפור הזה - בשביל שתדעו שאתם חייבים לבדוק את השטרות שאתם מקבלים. שטר-שטר. חושבים שאני צוחק? חכו לפעם שיעקצו אתכם עם ניירות לבנים או עם צילום סוג ז' במדפסת ביתית. :shock:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כשקניתי את הכריזמה לפני כשנה, הייתי "הקונה החשוד". לא שהיתה סיבה לכך, אבל המוכרים, זוג עולים, נורא פחדו ממני. הבאתי זכרון דברים סטנדרטי מהאינטרנט ואת התשלום במזומן, ובסוף ביליתי מעל לשעה בבנק שלהם (כדי שיבדקו שהכסף לא מזוייף...) ובמקביל האשה בדקה אצל העו"ד שלה שזכרון הדברים תקין.

כמו שכתבו - כבדהו. חייכתי, שמרתי על רוגע והרבה סבלנות, ובסופו של דבר נפרדנו בחיוך.

:turn-l:
פורסם
כל הסיפור הזה - בשביל שתדעו שאתם חייבים לבדוק את השטרות שאתם מקבלים. שטר-שטר. חושבים שאני צוחק? חכו לפעם שיעקצו אתכם עם ניירות לבנים או עם צילום סוג ז' במדפסת ביתית. :shock:

אני דווקא לא מתכוון לבדוק שוטר שטר.

כתבתי הפקדת מזומן בבנק, כלומר שהבנק יבדוק ויפקיד ישר לחשבון.

אח"כ העברת בעלות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

עידכון- הבחור הגיע, שמע בעצתי, לקח את הרכב לבדיקה, האוטו יצא פיקס! רק כיוון פרונט, הלכנו לבנק, הפקיד את הכסף אצלי בחשבון, הלכנו לדואר ביצענו העברת בעלות, חתמנו על זיכרון דברים מסודר, תדלקתי לו מיכל מלא של גז בשביל ההרגשה הטובה שלי ושלו (שזה בערך שווה ערך לכיוון פרונט היום), לחצנו ידיים והבחור נסע שמח.

בכל מקרה אני אישית מאוד הופתעתי לטובה מהשוק של הרכב, כמעט כל יום מאז שפירסמתי אותו (26/9)היו 2-3 טלפונים, ובאו 2 אנשים לראות את האוטו ושניהם נתנו את אותו המחיר ללא וויכוח כלל אבל הראשון שהגיע לקח.

בזה תם כל הסיפור.

בכל מקרה תודה לכל המגיבים.

פורסם

סלבה, מזל טוב!

אני רק לא מבין למה המוכר היה המפחיד בשרשור שממנו פוצל השרשור הנוכחי. הקונה היה המפחיד, המוכר היה אני! ואני לא מפחיד. אני דובון איכפת-לי!

Always go sideways

• תוכן חדש...